Premature Bebekler lütfen okuyun 26 haftalık doğdu bebeğim ve şu an engelli

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
benim o ğluşumda şimdi 12 aylık emeklemiyor ama yürütecde gidiyor ve sıralıyor emekleme gayreti hiç olmadı.valla herşey yoliunda diyemiyor insan hep doktora gittiğimizde endişe...noroloji 18layında emar istedi ve gelişim testi bir ayağıda içeri basıyor...prametüre annesi olmak çok zor...bazı davranışlar geriden geliyor ama yapıyorlar.kızlar inşallah sorunsuz bir yaşamları olur bebişlerimizin

Spontone bebek kelimesini ben yazmadım .fakat şuda var yazan ark. Ne demek istemiş açıkcası bende anlamadım .

canım ben engelliler okulunda calıstım adanada ve bu işlerre gönül vermiş olan bi insan olarak önce çok gecmiş olsun ama bu çocugunu rehabilitasyon merkezine gönderiyorsun umarım ve bu çocuklara iyi ve özenli bi eğitimle mükemmel bi sonuç alabiliyolar umarım senin ve cocugun için hayırlısı neyse o olur ve ben herzaman bişeyi savunurum bence bu cocukların emege ihtiyacı var ve emek verildigi zaman çok güzel sonuclar alabiliyorlar.BENCE BıZıM BU DÜNYAMIZDAKı MELEKLER ONLAR

arkdşlr aranızda erken doğum yapıpta sp (cp)hastası bebeği olan varma.oğlun 7 yaşında ama yürümesi yok, yaşıtları göre epey geri beyin motoru . ben izmirde oturuyorum,,aranızda böyle çocuklu olanlar varsa benim le az ve ya çok bir şeyler paylaşsın lar lütfen.:1rolleyes:

öncelikle allah sabır versin hepimize aynı durumdayız ikimizde gülüm benimkilerde 7 yaşındalar ama sadece görme özürlüler bendede kendileri yemiyor sorunum bu ben yediriyom ama nereye kadar kendileri yemesi lazım diyor öğretmenler kendi okullarına vercem diyorlar öğretmenler kendi ihdiyaçlarını kendileri yapması lazım oyüzden yemek yeme sorunumuz var kendileri yiyemiyor onun için yardım istiyom napmam lazımnasıl öğretebilirim:1no2:

benim o ğluşumda şimdi 12 aylık emeklemiyor ama yürütecde gidiyor ve sıralıyor emekleme gayreti hiç olmadı.valla herşey yoliunda diyemiyor insan hep doktora gittiğimizde endişe...noroloji 18layında emar istedi ve gelişim testi bir ayağıda içeri basıyor...prametüre annesi olmak çok zor...bazı davranışlar geriden geliyor ama yapıyorlar.kızlar inşallah sorunsuz bir yaşamları olur bebişlerimizin

gülüm doktorlar ne diyor ayağına benimkilerde pirametüre allahım yavrularımıza derman şifa versin bizede sabırbenimkilerde görme özürlüler ikizlerim çok zor ben seni çok iyi anlıyom Çok üzgünüm çoook

basligi cok dramatik yazmissin daha basligi görmemle duygulandim ve okuyayim dedim ama smillerinde gülen smiller anlam veremedim dogrusu
rabbim evladinin yar ve yardimcisi olur insallah:Saruboceq:sanada sabir diliyorum

amin hepimize sabırlar versin alalhım napalım bunlar için bir geleceğe bakmamız lazımbunlar içi n napabiliriz diye okulu olsun eğitim şart benimkilerin okul zamanı geldi kara kara düşünüyorum benimkiler görme özürlüler ikizlerim olsun beterin beteri var onlar bizim dünyamız allahım onları bize hediye vermiş işte isyan etmemiz lazım:teselli::teselli:

banada öyle dedi doktor geriden gelcekler diye ama allahtan umut kesilmez gülüm çok akıllı oluyorlar şuan seninki daha küçük anlamassın biraz büğüsün ozaman anlarsın nasıl oldunubenimkilerde ikizlerim görme özürlüler ama felaket akıllılar inşallah ayağıda düzelir üzülme benim oğlanın biri 4 yaşında yürüdü ayağının birinde kasılma var alalhıma şükür yürüyebiliyor ama belli yürüdüğü zaman sorun olduğu işte şuan okula gitcekler onları okula hazırlıyorum çok zor anlatmakla bitmez:1hug:

canım ben engelliler okulunda calıstım adanada ve bu işlerre gönül vermiş olan bi insan olarak önce çok gecmiş olsun ama bu çocugunu rehabilitasyon merkezine gönderiyorsun umarım ve bu çocuklara iyi ve özenli bi eğitimle mükemmel bi sonuç alabiliyolar umarım senin ve cocugun için hayırlısı neyse o olur ve ben herzaman bişeyi savunurum bence bu cocukların emege ihtiyacı var ve emek verildigi zaman çok güzel sonuclar alabiliyorlar.BENCE BİZİM BU DÜNYAMIZDAKİ MELEKLER ONLAR
çok emeye ihdiyacı var sana katılıyorum gülüm napalım bizde elimizden geleni yapacağız benimkilerde görme özürlüler ikizlerim :1hug:

bir şey sorcam ya şimdi benimkiler de yemek sorunları var kaşık tutmasını bile beceremiyorlar nasıl yapc am ben bana yardımcı olurmusun napabilirim ben 7 yaşındalar görme engelli okuluna vermem laızm buyıl ama öğretmenler diyorlar kendi ihdiyaçlarını kendiler i görmesi lazım birtürlü beceremiyorlar yemek yemesini napabilirim akıl ver bana

:((( Allah hepinizin yardımcısı olsun....En kısa zamanda bebişlerinizde hızla iyileşme olur inşaallah...

benim kızda 28 haftalık doğdu çok teklikeler atlattık allah sabır versin yüce allahım evladına en kısa sürede yürüme yi nasip etsin:Saruboceq:

allah yardımcın olsun keşke sana faydası olacak bişeyler yapabilsek tek yapabileceğim dua etmek allahım sen büyüksün

mrb arkadaşlar öncelikle kızımla ilgili bazı gelişmeler var onları aktarayım 9. aya girdiğinde yani ağustos ayında fizik tedaviye başlıycaz. ama kızımdada farklar var takip başladı artık beni tanıyor ses çıkartmasam bile beni fark ediyor gözlerini kaydırıyordu bunular ilgili bir uzmana gittik bayıldım gittiğimiz dr a tülin Berk isminde bir dr ama bu kadarmı şeker olur bir insan kızımı muayene etti ve gözün anatomisinde sorunumuz yok beyindeki ölü hücrelerin yerine aktif olmayan hücreler geçmeye başladığında görmede göz kaydırmada kalmıycak hiç bir müdahaleye gerek yok sabırla oyuncaklarla oynatın dedi. bu sevindirici bir haber ben hep dert ediyordum gözdedemi sorun var diye. inşallah hep böyle sevindirici haberler alırım.

ayrıca bir kaç arkadaşımız daha önce yazdığım spontane bebek hareketleri ne demek bilmiyoruz demişler kısacası şöyle hiç sorun yaşamamış tamamaen doğal olan bebek hareketleri her bebeğin yapması gereken el ve ayak hareketleri.

Benim de 7 yaşında sp hastası bir oğlum var.37 haftalık sezeryanla doğdu.Doğduğunda da herşey normaldi.Doktorlar birşey anlamadı.Ben 4 aylıkken falan şüphelerim vardı.Ancak doktorumuz 6 aylık olunca normal olmadığını söyledi.Benim oğlumda yürüyemiyor ve konuşamıyor.Ama fizyoterapiyi ve eğitimi hiç bırakmadık.Sabırla devam ediyoruz.Sana da sabretmeni temenni ediyorum.Kaderimiz aynı.

Benim de 7 yaşında sp hastası bir oğlum var.37 haftalık sezeryanla doğdu.Doğduğunda da herşey normaldi.Doktorlar birşey anlamadı.Ben 4 aylıkken falan şüphelerim vardı.Ancak doktorumuz 6 aylık olunca normal olmadığını söyledi.Benim oğlumda yürüyemiyor ve konuşamıyor.Ama fizyoterapiyi ve eğitimi hiç bırakmadık.Sabırla devam ediyoruz.Sana da sabretmeni temenni ediyorum.Kaderimiz aynı.

fizyoterapiye ne zaman başladınız benimde kızım başlıycak ve nasıl bir uygulama olduğunu çok merak ediyorum:çok kızıma sıkıntı yada acı veren bir işlem yapılmaz inşallah. üzgünüm:

Back