Premature Bebekler lütfen okuyun 26 haftalık doğdu bebeğim ve şu an engelli

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.

anuur

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
23 Mayıs 2009
39
0
86
47
İzmir
arkdşlr aranızda erken doğum yapıpta sp (cp)hastası bebeği olan varma.oğlun 7 yaşında ama yürümesi yok, yaşıtları göre epey geri beyin motoru . ben izmirde oturuyorum,,aranızda böyle çocuklu olanlar varsa benim le az ve ya çok bir şeyler paylaşsın lar lütfen.:1rolleyes:

Son düzenleyen: Moderatör:
basligi cok dramatik yazmissin daha basligi görmemle duygulandim ve okuyayim dedim ama smillerinde gülen smiller anlam veremedim dogrusu
rabbim evladinin yar ve yardimcisi olur insallah:Saruboceq:sanada sabir diliyorum

ilk defa girdim siteye ne olduğunu anlamadan yollamışım .Bende şaşırdım inşallah güleriz vardır onda da bi hayır .benimde oğlum bakarsın bir gün dans ediip kahkaha atar , bütün bebişlerimiz amin.

gecmis olsun cnim rabbim istedikten sonra hic bisey imkansizz degildir insallah sagligina kavusur birgun sen umudunu kesme cnim

benim yusufcuğum 26 haftalık doğdu.Adana balcalı hastanesinde ve oradan adana başkent hastanesine gönderildi yer olmadığı için .BURDA TAM 79 gün kaldı ve 3 ginlükken baş kanaması geçirdi.yusufcuk şu an 7 yaşında ama yürümesi yok .algılama ve motor mental bölümlerinde hücre ölmesi olduğu için yaşıtlarına göre epey geride bilinen bir spasite (sp)hastası .böyle çocukları olan arkadaşlardan doktor konusu olsun , gelişim olsun,yönlendirmek olsun.....vs bizlere yazarlarsa çok seviniriz .tşkr

tşkr çiğ damlası amin bütün şifa bekleyen bebişlerimize rabbim kol kanat gersin şifasını versin.

ilk defa girdim siteye ne olduğunu anlamadan yollamışım .Bende şaşırdım inşallah güleriz vardır onda da bi hayır .benimde oğlum bakarsın bir gün dans ediip kahkaha atar , bütün bebişlerimiz amin.

:Saruboceq:amin canim insallah yüregine saglik rabbim yardimciniz olsun:Saruboceq:

Şuan ezan okunuyor ve ben konunuza yorum yapmadan miniğinize dua ettim Allah ona şifa size güç ve sabır versin :Saruboceq:

canım çok geçmiş olsun..çook üzüldüm gerçekten inşallah şifa verir rabbim..sizede Allah sabır ve güç versina.s.:Saruboceq:

tşkr amin. bu konuyla alakalı olan kişilerin yaptıkları yöntemleri ve geçirdikleri evreleri öğrenmek istiyoruz lütfen . :çok üzgünüm:

geçmiş olsun canım.Allah şifa versin.Benim merak ettiğim konu cpli olduğunu ne zaman anladınız?Küvezden çıktıktan sonra geçirdiğiniz evreler nelerdi?Bacaklarını oynatabiliyor muydu?Ben de çok erken doğum yaptım.Seninkinden bile erken.25 haftalık.Şu an düzeltilmiş yaşımızla yedi buçuk aylık.Dr.lar tonus artışı var dedi.Fizyoterapiste yönlendirdi.O da ev hareketleri verdi.Bilgi verirsen sevinirim.

çok geçmiş olsun canım...

bende merak ettim küvezden çıkdığı andan itibaren durumunuzu yazarmısın canım anlatırmısın sende yardımcı olabilirsin bizlere...bende 29 haftalık doğum yaptım düzeltilmiş yaşımız bizimde 1 aylık oldu...

ALLAHIM acil sifalarini versin iyisallah,dualariniz kabul olsun:Saruboceq:

çok çok geçmiş olsun canım. allah bir an önce şifa verir ve bir an önce yusufçuk ayağa kalkar inşallah. benimde bebeğimde bazı sorunlar var 34 haftalık doğdu. 48 gün kuvözde kaldı bu esnada tomografilerde sorun çıkmadı ama mr istendi ve emarda sıkıntı görüldü oksijensiz kalmasından ötürü beyinde hücre ölümü gerçekleşmiş. şu an selebral palsi teşhisi konmadı 6.5 aylık bebeğim ve kuvözden çıktığından beri nörolojik takibi yapılıyor. şu an çok hareketli spontone bebek hareketleri var fakat bir takım gelişimler geriden geliyor 6.5 aylık ama hala emeklemeyede çalışmıyor yattığında sağa solada dönmüyor. bende kızımın yürüyememesinden çok endişeliyim. neler yaşıyacağımızı bilmiyorum seni o yüzden çok iyi anlıyorum. beyaz cevher zedelenmesi denildi benim kızıma buda senin oğluşundaki gibi motor fonksiyon hareket bozukluğuna neden oluyormuş vep testimiz gayet iyi çıktı algılamada bir sorunumuz yok ama eeg ler dr larımızı endişelendiriyor. hakkımızda hayırlısı.:Saruboceq:

canım benım fizik tedaviy başlamadınızmı?? benim bebeğim çok küçük olduğundan fiziğede yönlendirmişlerdi fizikçiler bana hareket yaptırmamı söylediler...bence hemen başlamalısın...belki faydası olur canım....ben mümkün olduğu kadar yaptırıyorum...bizdede kasılmalar vardı sanki daha azaldı acaba diyorum kansızlıkmı bunu yaptı yada yaptırdığım hareketlerinmi...bebeğinize yardım etmeyecekmişiz kendisi yapacakmış.....sadece ööğreticekmişiz biraz sabır işi sanırım...bence hemen başla canım her yemekden önce hareketlerini yaptır....

spontone bu nedemek?? bilmiyorum nedemek olduğunu canım anlatırmısın....çok geçmiş olsun herşey güzel olacak hakkımızda hayırlısı arkadaşlar...

canım msjımı aldın mı?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…