lutfen okuyun !15 haftalık normal dogum yapmam gerektı.... :(

melekgm

Üye
Kayıtlı Üye
12 Ocak 2013
15
1
16
Bursa
ben cokzor bısı atlattım. Benım gıbı olanlar varsa paylassın benle 15haftalık hamıleydım cınsıyetını ogrenırmıyız dıye dusunerek doktora gıttık muaneye gırdım ultrasonla baktı ayrıntılı ultrason cektırelım bı saglıgı ıle endısem var dedı kaldım bısı dıyemedım esımde yanımda napcanı sasırdı tmm dedık ve cıktık sıraya gırdık ayrıntılı ulrason ıcın hıcbısı dusunemez salak gıbı oldum ıcım yandı sıra beklıoz ve ben aglıyorum. Sıra geldı gırdım ultrasyona doktor basladı kafatası olusmamıs karnında yırtık var kalp atısları normal a 9ay bekleyıp dogum yapsan 1 yada 2gun yasar demeye ıce coktım mahvoldum aldık raporu doktorumuza cıktık oda sonlamsın dedı cıktık baska doktara gıttı aılelere haber verdık onlarda geldı baska doktorlarda aynısını dedı ama kurtaj degıl normal dogum olucak dendı ben hepten cıldırdım nasıl olur dıye ertesı gun geldı uyanmak ıstemıyorum esım zorla kaldırdı gene aıleler geldı anneler cıktık gıttık yattm hastaneye sunısancı verılmeye baslandı ve ben normal dogumla bebegımı dogurdum 15 haftalık sevımlı cok tatlı bır bebektı 52 gun oldu bugun elı ayagı parmakları herseyı vardı cok canım yanıor cok..............

canım bu konu hakkında bi fikrim yok ama konunu okuyunca geçmiş olsun demek istedim..çok geçmiş olsun yaşadığınız şey gerçekten çok zor olmalı ama çok şükür ki siz iyisiniz. şu an önemli olan sizin sağlığınız.lütfen moralinizi düşürmemeye çalışın,her şeyde bir hayır vardır mutlaka. ne yazacağımı bilemedim ama acınızı paylaşmak istedim.bir süre kendinizi kötü hissetmeniz normal ama geride bırakmaya çalışın.çalışıyorsanız kafanız daha kolay dağılacaktır ama çalışmıyorsanız kendinize bir meşgale edinerek ilginizi o konuya kanalize edin. Allah yardımcınız olsun.

Öncelikle Allahtan sabir diliyorum. Bizim ailede Kasim ayinda yasandi böyle bir durum. Anne aldirmadi bebegini ve Normal dogumla zamanonda dogum yapti. Ama bebekte her sorun vardi. Kalbinters tarafta, beyinde Ödem karni kapanmamis ve bagirsaklari disari büyümüs.saymakla bitmez.5 gün yasadi yawrucak. Sonra öldü. Kollaps degil rabbim kimseye böyle bir aci yasatmasin.....

destegınız ıcın cok tesekkur ederım ben arkamda bırakmaya calısıyorum cevrem sagolsun unutmuyo yok bıdaha dusuncen yok bıdahakı hamılelıklerın gene boyle olma ıhtımalı var vs vs yanımda bebek muhabbetlerı falek ıstedım aksamda cok bunaldım yazdım bıanda evımde cok aksesuar var gecen gun denen sey bı cocugun olsun bak hıcbırı kalmıcak ortada ya ben ne gecırmısım mıllet neyın derdın de yaaa ama anlamıyorlar tekrar tekra saolun allah razı olsun

Cok gecmis olsun canim rabbim sabrini versin ins.. peki gercekten dedikleri gibimiymis yani dogumdan sonrada ayni seylerimi sozylediler bebekte..

canim cok gecmis olsun seni okadar iyi anliyorum ki benim de 16 haftalik bebegimin hic bir saglik problemi yoktu sadece suyu eksiliyordu amniyon sivisi eksiliyordu bir hafta takip etik duzelme yok tamamiyle bitmisti ve normal dogum olmak zorundaydim normal doguma girene kadarda yasiyordu ve tabi doguma gelene kadar gitmedigim dr prof kalmamisti hepsi ayni kanidaydi simdi gorunen bir hastalik yok ama alinmaliydi suni sanciyla icimdeki yanginla bebegimi aldilar benden evet herseyi tamdi tam bir bebek dr zoruyla gordum gormek istemiyordum ama iyiki gormusum sonra kurtaja girdim dedigin gibi cevrede cok duyarsiz insanlar var seni anlamiyorlar gelip dogum anilarini anlatanlar sancilarini bebeklerini gordukleri zamani gecmis olsunda soyledikleri laflara daha cok takiliyor insan ama sen guclu olmalisin dusunmiyceksin bise hamileligi dusundugun andan itibaren folbiol kulan ihmal etme bir yil gecti aradan ben yine hamileyim insallah sende en kisa zamanda saglikli hamilelikler yasar kucagina alirsin bebegini

Çok geçmiş olsun Allah kimseye yaşatmasın zor bir durum ama sen ne kadar sağlammışsınki normal doğumla doğurabilmişsin ben olsam kendimi hazır hissedemezdim bu duruma:( peki neden bu sorunlar bebeğinde gelişmiş Dr ne açıklama yaptı tekrar hamile kaldığında bu gibi olumsuzluklar olmaması için ne gibi önlemler alınması gerektiğini konuştunuz mu?

ben cokzor bısı atlattım. Benım gıbı olanlar varsa paylassın benle 15haftalık hamıleydım cınsıyetını ogrenırmıyız dıye dusunerek doktora gıttık muaneye gırdım ultrasonla baktı ayrıntılı ultrason cektırelım bı saglıgı ıle endısem var dedı kaldım bısı dıyemedım esımde yanımda napcanı sasırdı tmm dedık ve cıktık sıraya gırdık ayrıntılı ulrason ıcın hıcbısı dusunemez salak gıbı oldum ıcım yandı sıra beklıoz ve ben aglıyorum. Sıra geldı gırdım ultrasyona doktor basladı kafatası olusmamıs karnında yırtık var kalp atısları normal a 9ay bekleyıp dogum yapsan 1 yada 2gun yasar demeye ıce coktım mahvoldum aldık raporu doktorumuza cıktık oda sonlamsın dedı cıktık baska doktara gıttı aılelere haber verdık onlarda geldı baska doktorlarda aynısını dedı ama kurtaj degıl normal dogum olucak dendı ben hepten cıldırdım nasıl olur dıye ertesı gun geldı uyanmak ıstemıyorum esım zorla kaldırdı gene aıleler geldı anneler cıktık gıttık yattm hastaneye sunısancı verılmeye baslandı ve ben normal dogumla bebegımı dogurdum 15 haftalık sevımlı cok tatlı bır bebektı 52 gun oldu bugun elı ayagı parmakları herseyı vardı cok canım yanıor cok..............

canım bende 15.haftamda rutin kontrolüme gittiğimde bebeğimin kalbinin 14.haftada durduğunu öğrendim. 10.haftadan büyük bebekleri normal doğum ile alıyolar. doğru uygulama yapılmış. benimde normal doğum ile alındı. kürtaj ile alınırsa rahim zarar görebilir aletler rahime zarar verebilir. ama bazı doktorlar bunu bile yapıyolar yani büyük bebekleri bile kürtaj ile alıyolar... bize yapılan uygulama doğru olanı... yalnız benimki kese içinde çıktı keseye hiç bişe olmamıştı araştırılacağı için keseden çıkarmadılar ve bende pek göremedim bebeği kese beyaz-şeffaftı pek görünmüodu içinde bebeğim. sen nasıl gördün? kese dışındamıydı bebeğin? çok geçmiş olsun... Allahım sağlıklı evlatlar nasip etsin hepimize inşallah... üzülme desemde benim üzerinden 8 ay geçmesine rağmen şuan tekrar hamile olmama rağmen çok üzülüyorum aklıma geldikçe... ama bununla yaşamayı öğreniyoruz zamanla... Allahım sabırlar versin...

seni çok iyi anlıyorum canım benimde 8 haftalık bebeğim kalbi atmadı diye kürtajla alınmak zorunda kaldı:(((
cumartesi oldum ameliyatı evde duramıyorum dedim okula gideyim çocuklarla uğrasayımda kafam dağılsın
teneffüste oturuyoruz arkadaşlarla demez mi biri (5 aylık bebeği var Allahım ona bağışlasın yavrusunu inşallah) ben onsuz yaşayamam
nasıl kötü oldum anlatamam sınıfa çıktım ama tansiyon yerle bir çocuklara kitap okuyun dedim ben kalorifere tutundum ayakta bekliyorum tutundum kalorifere bayıldım bayılacağım Allahım ne olur diyorum bayılmayayım düşsem çoçuklar korkacak (daha 2.sınıflar)
neyse çok şükür birşey olmadı eve geldim ama sinirden ağlayarak uyudum
İnsanlar neden birini üzmekten bu kadar mutlu olur anlamam ama..

seni çok iyi anlıyorum canım benimde 8 haftalık bebeğim kalbi atmadı diye kürtajla alınmak zorunda kaldı:(((
cumartesi oldum ameliyatı evde duramıyorum dedim okula gideyim çocuklarla uğrasayımda kafam dağılsın
teneffüste oturuyoruz arkadaşlarla demez mi biri (5 aylık bebeği var Allahım ona bağışlasın yavrusunu inşallah) ben onsuz yaşayamam
nasıl kötü oldum anlatamam sınıfa çıktım ama tansiyon yerle bir çocuklara kitap okuyun dedim ben kalorifere tutundum ayakta bekliyorum tutundum kalorifere bayıldım bayılacağım Allahım ne olur diyorum bayılmayayım düşsem çoçuklar korkacak (daha 2.sınıflar)

laf işte... şimdi salak dicem kadına da neyseee... bu kadar düşüncesiz bu kadar vicdansız nasıl olabiiyorlar yaaa... nasıl böyle konuşabiliyorlar hiç mi kalplari yok sanki sen istedin sanki senin elinde olan bir şey. napacaktım intihar mı edeyim istiyosun deseydin... patavatsız ukala. sana göre intihar çok kolay galiba deseydin.. yaşayamam ne demek yaa sanki... offf çok sinirlendim hakkaetten çok sinirlendim patavatsız ne dediğini bilmeyen dangur dungur insanlarla(!) konuşma arkadaşım yaa vallahi şimdi görsem yüzüne tükürcem o kadının o kadar sinirlendim..

teneffüste oturuyoruz arkadaşlarla demez mi biri (5 aylık bebeği var Allahım ona bağışlasın yavrusunu inşallah) ben onsuz yaşayamam nasıl kötü oldum anlatamam sınıfa çıktım ama tansiyon yerle bir çocuklara kitap okuyun dedim ben kalorifere tutundum ayakta bekliyorum tutundum kalorifere bayıldım bayılacağım Allahım ne olur diyorum bayılmayayım düşsem çoçuklar korkacak (daha 2.sınıflar)

okumak cehaleti alıyor ama eşşeklik baki kalıyor ne yazık ki...
değil mi ki Allah " kimseyi benden fazla sevmeyin onu elinizden alırım, o'nsuz yaşayamam demeyin sizi onsuz da yaşatırım" der...

Merhaba bende bir melek annesiyim . Benim ilk gebeliğimdi herşey normal gidiyordu 16.haftaya kadar.cinsiyetini öğrendiğim gün bebeğimin böbrek hastası olduğunu öğrendim.Medical park dr merve biçer önceleri böbreklerinde büyüme var dedi ve amniyon sıvısı azaldığını bi prof dr görünmemizi söyledi. tabi insan bebeğine yakıştıramıyor hastalığı yok olamaz dedik büssürü doktora gittik. girdiğim detaylı ultrosyonların hepsinde aynı tanı konuldu. amniyo sentez yapılması önerildi. fakat uygun koşullarda saklanamadığı için sonuç başarısızdı. 3hafta çektiğim sitres boşuna oldu. 21. haftada tekrardan doktora gittiğimizde bebeğin böbreklerinde kist olduğunu hiç çalışmadığını mesaneside bu yüzden oluşamamış. haliylede sıvısı bitmiş. o gün dünyam başıma yıkıldı ne yapacağımı bilemedim.ege doğum evinde heyete çıkmam söylendi heyet sonlandırılma kararı aldı. bebeğime kıyamadım inanmak istemiyordum söylenenlere. ordan çıkıp prof dr fuat akercana gittik oda drek multikistik displastik böbrek tanısı koydu haliyle sıvısı bittiği için gelişimide durmuş. bu bebek anne karnında 7.aydan sonra ölür dedi. daha fazla kendinizi üzmeyip aldırın dendi. genetik bi problem olup olmadığını araştırmak içinde kordonsentez yapıldı. Sonuçlarım temiz çıktı kromozonların hepsi sağlamdı. tesadüf eseri bebekte böbrekler oluşma esnasında oluşmamış dendi. kasımın 8inde ege üniversitesinde heyet sonucunda bebeğin sonlandırılma kararını verip hastaneye yattım. o günlerimi çektiğim acıları hiç unutmuyorum. hap verildi sunu sancı ile normal doğum yaptım. kızım o an ellerini hissettim halen unutamıyorum tutanmak istiyordu. doğum esnasında ağlamaktan üzüntümden çektiğim sancılar umrumda bile değildi. görmedim bebeğimi görsem dayanamazdım. Rabbim kimseyi evladınla sınamasın.yapılan patoloji sonucundada sadece multi kistik displastik böbrek yazıordu. şuan genetik değil kendinden oluşan bir problen dediler. hamılelığımın ilk 1 ve 3hafta arasında bilmeden hap kullanmıştım c grubu ondan da olabilir diyorlar. aklımızda yüzde birlik bile soru işareti kalmaması için elimizden geleni yapıyoruz. halen unutamıyorum. inş sağlıklı sıhatli bi evladım olur. doktorum altı ay sonra hamile kalabilirsin dedi. benim gibi bebişini kaybedip tekrardan bebeği olan anneler lütfen yazsın.

bukadar ılgı gosterılmesıne sevındım cok tesekkur ederım..... Bugun kayonvalıdemde mısafır vardı abısının karısı ablaları falan solenen laf "allah bıranonce hayırlı saglıklı evlat versın " ya zaten yenı dogum yaptım ne dıosun sen demek ıstedım fakat kendı annemde vardı anladı cıkısıcamı kas goz yaptı sustum... Bebegı aslında bakamam dıodum et parcası gıbı bısı sanıodum gelısmemıs falan dendı ya kordonu kestıklerı an ıcım yandı ama o dogum annda bebegımın benı bıraktını anlamak o okadar kotukı kordon kesıldını anlayınca bırden kafamı kaldırıp baktım yatagın ucundaydı cok sevımlıy bızede verdıler gomduk yarın allah nasıp ederse gıtmek ıstıorum sut bıle geldı bılıosunt

canım bende 15.haftamda rutin kontrolüme gittiğimde bebeğimin kalbinin 14.haftada durduğunu öğrendim. 10.haftadan büyük bebekleri normal doğum ile alıyolar. doğru uygulama yapılmış. benimde normal doğum ile alındı. kürtaj ile alınırsa rahim zarar görebilir aletler rahime zarar verebilir. ama bazı doktorlar bunu bile yapıyolar yani büyük bebekleri bile kürtaj ile alıyolar... bize yapılan uygulama doğru olanı... yalnız benimki kese içinde çıktı keseye hiç bişe olmamıştı araştırılacağı için keseden çıkarmadılar ve bende pek göremedim bebeği kese beyaz-şeffaftı pek görünmüodu içinde bebeğim. sen nasıl gördün? kese dışındamıydı bebeğin? çok geçmiş olsun... Allahım sağlıklı evlatlar nasip etsin hepimize inşallah... üzülme desemde benim üzerinden 8 ay geçmesine rağmen şuan tekrar hamile olmama rağmen çok üzülüyorum aklıma geldikçe... ama bununla yaşamayı öğreniyoruz zamanla... Allahım sabırlar versin...

bende dogumda bıgun once esımle konustum bakamam dedım. esımde bakma sonra uyumazsın sen dedı ama allah tarafından heralde kordon kesılde degısık bıduyguydu anıden kafamı kaldırdım ve gordum o ellerı ayaklarını gorunce doktara ne yapcaksınız bebegımı dedım ıstıyomusun dedı ıstıyorum dedım benı amelıyathaneye aldılar ve bebegı sarıp aıleme vermısler sonra esım ve annemde baktılar melegım benm cok sevımlıydı. ıyıkı gormusum ama

bende dogumda bıgun once esımle konustum bakamam dedım. esımde bakma sonra uyumazsın sen dedı ama allah tarafından heralde kordon kesılde degısık bıduyguydu anıden kafamı kaldırdım ve gordum o ellerı ayaklarını gorunce doktara ne yapcaksınız bebegımı dedım ıstıyomusun dedı ıstıyorum dedım benı amelıyathaneye aldılar ve bebegı sarıp aıleme vermısler sonra esım ve annemde baktılar melegım benm cok sevımlıydı. ıyıkı gormusum ama
gözyaşlarıyla okudum ne denir bilmem yapıcak birşeyde yok malesef veren Allah alan Allah sadece sabır sabır sabır diliyorum

bukadar ılgı gosterılmesıne sevındım cok tesekkur ederım..... Bugun kayonvalıdemde mısafır vardı abısının karısı ablaları falan solenen laf "allah bıranonce hayırlı saglıklı evlat versın " ya zaten yenı dogum yaptım ne dıosun sen demek ıstedım fakat kendı annemde vardı anladı cıkısıcamı kas goz yaptı sustum... Bebegı aslında bakamam dıodum et parcası gıbı bısı sanıodum gelısmemıs falan dendı ya kordonu kestıklerı an ıcım yandı ama o dogum annda bebegımın benı bıraktını anlamak o okadar kotukı kordon kesıldını anlayınca bırden kafamı kaldırıp baktım yatagın ucundaydı cok sevımlıy bızede verdıler gomduk yarın allah nasıp ederse gıtmek ıstıorum sut bıle geldı bılıosunt

aynı canım yaşananlar hep aynı
çıktım ameliyattan işte doktor anlattı işte birazkorunun rahmin yerine gelsin falan diye herkes yanımda o anda (annem-babam kalkıp denizliden yanıma geldiler-kayınvalidem vardı bide kayınpederim ve görümcemler yarım saattlik yoldan kalkıp gelemediler kayınpederim bir hafta sonra aradı ki çok zoruma gitti ki ben kayınpederimi babamdan çok severim )
neyse eve dönüyoruz kayınvalidem demez mi 15 gün sonra hamile kalabilirmişsin ??????????????
o yol bana ne uzadı anlatamam yol boyu içimden sabır sabırla geçti
yol boyu konuştu da konuştu bazen şaşırıyorum kendime derviş sabrı var bende kesin diyorum :)))

merhaba melek anneleri
bende ilk bebegimi 7 haftalık 2.bebegimi 11 haftalıkken kaybettim onlar için kürtaj yaptılar
3.bebegim de tamam oldu kavustum diyecekken 37.haftamda suyum geldi doğuma diye gittik
orda kızımı kaybettim,beni de sorarsanız ne ölü ne diri yasayıp gidiyorum

zor acılar cok zor bazen delirmemek elde bile değil

benim kayınvaldemde 3 bebek kaybetmiş eşim tek cocuk
eşimde 2.200 doğmus
bende 2200 doğmusum
tesadüf ki canımız kızımız da 2200 doğdu

eşim bile düşücekmiş
doktor bir iğne istemiş onu bulmus kaınbabam onunla tutunmus eşim

Allah bizlere de sağlıklı sıhhatli evlatlar nasip etsin tek duam bu
hepinizi öpüyorum melek anneleri:54::54:

Merhaba bende bir melek annesiyim . Benim ilk gebeliğimdi herşey normal gidiyordu 16.haftaya kadar.cinsiyetini öğrendiğim gün bebeğimin böbrek hastası olduğunu öğrendim.Medical park dr merve biçer önceleri böbreklerinde büyüme var dedi ve amniyon sıvısı azaldığını bi prof dr görünmemizi söyledi. tabi insan bebeğine yakıştıramıyor hastalığı yok olamaz dedik büssürü doktora gittik. girdiğim detaylı ultrosyonların hepsinde aynı tanı konuldu. amniyo sentez yapılması önerildi. fakat uygun koşullarda saklanamadığı için sonuç başarısızdı. 3hafta çektiğim sitres boşuna oldu. 21. haftada tekrardan doktora gittiğimizde bebeğin böbreklerinde kist olduğunu hiç çalışmadığını mesaneside bu yüzden oluşamamış. haliylede sıvısı bitmiş. o gün dünyam başıma yıkıldı ne yapacağımı bilemedim.ege doğum evinde heyete çıkmam söylendi heyet sonlandırılma kararı aldı. bebeğime kıyamadım inanmak istemiyordum söylenenlere. ordan çıkıp prof dr fuat akercana gittik oda drek multikistik displastik böbrek tanısı koydu haliyle sıvısı bittiği için gelişimide durmuş. bu bebek anne karnında 7.aydan sonra ölür dedi. daha fazla kendinizi üzmeyip aldırın dendi. genetik bi problem olup olmadığını araştırmak içinde kordonsentez yapıldı. Sonuçlarım temiz çıktı kromozonların hepsi sağlamdı. tesadüf eseri bebekte böbrekler oluşma esnasında oluşmamış dendi. kasımın 8inde ege üniversitesinde heyet sonucunda bebeğin sonlandırılma kararını verip hastaneye yattım. o günlerimi çektiğim acıları hiç unutmuyorum. hap verildi sunu sancı ile normal doğum yaptım. kızım o an ellerini hissettim halen unutamıyorum tutanmak istiyordu. doğum esnasında ağlamaktan üzüntümden çektiğim sancılar umrumda bile değildi. görmedim bebeğimi görsem dayanamazdım. Rabbim kimseyi evladınla sınamasın.yapılan patoloji sonucundada sadece multi kistik displastik böbrek yazıordu. şuan genetik değil kendinden oluşan bir problen dediler. hamılelığımın ilk 1 ve 3hafta arasında bilmeden hap kullanmıştım c grubu ondan da olabilir diyorlar. aklımızda yüzde birlik bile soru işareti kalmaması için elimizden geleni yapıyoruz. halen unutamıyorum. inş sağlıklı sıhatli bi evladım olur. doktorum altı ay sonra hamile kalabilirsin dedi. benim gibi bebişini kaybedip tekrardan bebeği olan anneler lütfen yazsın.

bende bir melek annesiyim ben dogumdan 1 ay sonra kaybettim senin gebeliği sonlandırdıgında bebegin yaşamıyomuydu nasl oldu anlayamadım ama inan çok üzüldüm

merhaba melek anneleri
bende ilk bebegimi 7 haftalık 2.bebegimi 11 haftalıkken kaybettim onlar için kürtaj yaptılar
3.bebegim de tamam oldu kavustum diyecekken 37.haftamda suyum geldi doğuma diye gittik
orda kızımı kaybettim,beni de sorarsanız ne ölü ne diri yasayıp gidiyorum

zor acılar cok zor bazen delirmemek elde bile değil

benim kayınvaldemde 3 bebek kaybetmiş eşim tek cocuk
eşimde 2.200 doğmus
bende 2200 doğmusum
tesadüf ki canımız kızımız da 2200 doğdu

eşim bile düşücekmiş
doktor bir iğne istemiş onu bulmus kaınbabam onunla tutunmus
Allah bizlere de sağlıklı sıhhatli evlatlar nasip etsin tek duam bu
hepinizi öpüyorum melek anneleri:54::54:

allah yardımcın olsun canım bende 36 haftalık dogum yaptım oglumu ama 1 ay yaşayabildi çok zor çok büyük bir acı en son dogumun normalmiydi

bende bir melek annesiyim. melegim 29 haftalık dogdu ve 12 gün yasadı.
ve sonra beni böle acılı olarak gitti kuzum.
cok zor kardeşim teselliler bile sana acı veriyo.
ii yada kötü sölenen her söz aklında kalıyo.

Back
X