• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Lütfen okuyalım önemli:)) (doğum kontrol hapları)

nesemsi

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
15 Kasım 2008
45
0
86
Ankara
Merhaba arkadaşlar.Ben 3 aylık evliyim ve eşim tek çocuk olması nedeniyle anne ve babasının ısrarıyla çocuk istiyor bende en azından 1 yıl geçsin istiyorum. Ablam evlenecek bu yıl düğünde anneme yardımcı olmak istiyorum kendisi zaten hasta yorulmasına dayanamıyorum ve düşüneceğim hiç bir şey olmadan canım çıksada yardım edyim diyorum:))Neyse gelelim konuya ablamın nişanı 15 tatilde eşimi nişandan sonra yapmaya ikna ettim ve gidip eczanaeden doğum kontrol hapı aldım ismi yasmin zararsız bir hapmış ama 3 ay sonra etki gösterirmiş 3ay boyunca onu kulllanırken yine korunmalıymışım ne yapacağımı bilmiyorum bildiğiniz hemen etki gösteren zararsız bir ilaç varmı?lütfen yazarsanız veya özele mesaj atarsanız çok sevinirim şimdiden Allah razı olsun arkadaşlar....

Benim bildigime göre buna yasmin de dahil bütün dogum kontrol haplari ilk günden itibaren korur.
Bence sen subatda hamile kalmak istyiorsan hic korunma , sunun surasi 3 ay, dikkat et olsun bitin, Ayda hamile kala bilme günler 1-4 gün arasi, o günler dikkat edersin olur biter.

selam canım bencede bi kaç ay kullanma ben uzun süredir yasmin kullanıyorum doğum kontrol hapı kullanmak yumurtalıklarında sönmeye neden oluyor ben su anda doğal yoldan büyüsünler diye uğraşıyorum eşini ikna ettiysen zaman konusunda dikkat edin ilacı kullanmaya baslama sonra pişman olursun sevgiyle kal

teşekkür ederim arkadaşlar cevaplarınız ve bilgileriniz için. Yasmin doğum kontrol hapı 3 ay da etki gösteriyor diye eşime 15 tatilde yapalım dedim ki ilaç etki göstersin diye. eşimden habersiz kullanıcam 10 ay gibi korunmak istiyorum ve çocuk kayınvaldemn değilde benim isteğim doğrultusunda olsun diye.. Yasmin hapı zararsız diye duymuştum ama bana başka bir ilaç önere bilir misiniz? Bir çözüm bulmam gerek:((

bende kullandım yasmini eğer hap kullanmaya karar verdinse yasmin yada yazz kullanmanı tavsiye ederim yasmini uzun süre kullandım 1 ara bıraktım sonra adet düzensizliği nedeni ile yazz kullandım ... yazzı kullanırken adettimde renk değişikliği felan olmuştu ama yaasminde olmamışdıı :)) hapları bıraktımm şimdi 38 hf hamileyimm :)) inşş istediğin zamnada Allah sanada anne olmayı nasip eder :))

bende kullandım yasmini eğer hap kullanmaya karar verdinse yasmin yada yazz kullanmanı tavsiye ederim yasmini uzun süre kullandım 1 ara bıraktım sonra adet düzensizliği nedeni ile yazz kullandım ... yazzı kullanırken adettimde renk değişikliği felan olmuştu ama yaasminde olmamışdıı :)) hapları bıraktımm şimdi 38 hf hamileyimm :)) inşş istediğin zamnada Allah sanada anne olmayı nasip eder :))

sağol arkadaşım. Bebişinde ayırlı olsun Allah analı babalı büyütsün. Ben korunmak için yasmin aldım daha başlayamadım adet olmayı bakliyorum başlamadanda fikir almak istedim. ezcaneden alırken ordaki bayan kullanmaya başladığım ilk 3 ay prazervatife korunmam gerektiğini söylemişti ama hemen etki gösteriyormuş. Sen kullanırken kilo falan aldın mı acaba? zaten şu sıra çok kilo aldım bideo kilo yaparsa vay halime:))

selam canım bencede bi kaç ay kullanma ben uzun süredir yasmin kullanıyorum doğum kontrol hapı kullanmak yumurtalıklarında sönmeye neden oluyor ben su anda doğal yoldan büyüsünler diye uğraşıyorum eşini ikna ettiysen zaman konusunda dikkat edin ilacı kullanmaya baslama sonra pişman olursun sevgiyle kal[/QUO

Uyardığın için çok teşekkür ederim arkadaşım Allah razı olsun ama başka bir çözüm bulamadım ki:( ve bu lç için hiç zaraı yok sadee kilo yapar dediler. zaten 10 ay falan kullanırım inşallah bir şey olmaz. ilk kullanımdan itibaren etki gösterir mi ?

selam canım bencede bi kaç ay kullanma ben uzun süredir yasmin kullanıyorum doğum kontrol hapı kullanmak yumurtalıklarında sönmeye neden oluyor ben su anda doğal yoldan büyüsünler diye uğraşıyorum eşini ikna ettiysen zaman konusunda dikkat edin ilacı kullanmaya baslama sonra pişman olursun sevgiyle kal[/QUO

Uyardığın için çok teşekkür ederim arkadaşım Allah razı olsun ama başka bir çözüm bulamadım ki:( ve bu lç için hiç zaraı yok sadee kilo yapar dediler. zaten 10 ay falan kullanırım inşallah bir şey olmaz. ilk kullanımdan itibaren etki gösterir mi ?

ben zararını görmedim canım ama bunyeden bunyeye değişiklik gösterebilir valla ben hapa basladıktan sonra baska korunma yöntemi kullanmadım ama eski bir doktorumda yanındaki 3 asistanında doğum kontrol hapı kullandığı sürede hamile kaldığını söyledi :) rabbimin işi

Ya ardaşlar ben bir şey daha merak ediyorum her gün aynı saatte mi içmeliyim ve sadece antibiyotik mi etkisini yok ediyor.şimdi ben bunu kullanırken mesela hamile kaldım ve hamileliğimi fark eene kadarda kullanmaya devam ettim bebeğe zararı olu mu acaba?

dogum kontrol hap ıılk 3 aydada etkılemez ılk gündede bır kutuyu bıtırmen lazım garantı olsun dıye ılk kutu bıtınceye kadar korunun hapa güvenmeyın genelde aynı saatlerde ıcmeyı öenrıyor drlar hapı düzenlı alıp unutmazsan vede 1 kutu bıtene kdar extra korunursan bır hamılelık olayıyla karsılasmasın merak etme ben gınera kullandım ondanda memnundum yasmın daha pahalı dıye tercıh etmemıstım

Back