• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

lütfen okumadan geçmeyin (kedi izleri)

shadowwomen

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
14 Eylül 2009
203
0
96
Antalya
senağlamatatilde küçük bir kedim vardı. küçük olduğu için oynamayı sewiyordu. hep kolumu
tırmalamıştı. ne zman görse oyun oynamak amacı ile beni ısırıyordu.
daha sonra kolum çizgi çizgi kızardı. kabuk tuttu ben geçer diye düşündüm sonra kabuklar dökülünce esmer tenimde jilet izi gibi çok iğrenç beyaz beyaz çizgiler oldu.
lütfen yardım edin ne yapacağım ben :a015: mafoldumben

1- Kedilerden uzak duracaksın
2- ısveç şurubu alacaksın ve yaraların (çizgilerinin) üzerine hergün pamuk yardımıyla süreceksin -ki en derin yara izlerini bile yok ettiği kanıtlanmıştır.
internetten isveç şurubunun özelliklerini ve faydalarını okuyabilirsin.
Esen kal... Bu arada 1 yazdığıma bakma hayvanları sevmek kadar harika bir duygu yok.
dene faydasını göreceksin

kedi tırmığı çok derin olmadıkca iz bırakmıyor aslında .benim kedilerim var ve tecrübeme dayanarak konuşuyorum.. yavruların yaptığı çizik çok ince ama dediğin gibi kalıcı gibi gözüksede bir süre sonra kendiğinden geçiyor. yeterki yaraları güneş ışığından koru. senin bence güneşe maruz kaldığı için bu kadar iz bırakmış..biraz dikkatli oynamanı tavsiye ederim pisilerle yoksa ister istemez oluyor böyle şeyler.. istersen bir dermatoloğa gidip renk açıcı giderici birşeyler kullanabilirsin.. güneşten koruduğun sürece sorun kalmayacak emin ol.. benim hiç izim yok.. yara izlerinin en büyük düşmanı güneştir sakın unutma. opuyorumnanaktan

Bende de var o tırmık izleri yıllar oldu hala geçmedi malesef ama ben beyaz tenliyim pek belli olmuyo çok dikkatli bakman lazım. Umarım çaresini bulursunuz.

Yara izlerine çok takmayın bu kadar onlar yaşanmışlıklardır sonuçta. Porselen gibi kalamayız ki :) Benim de ellerim kedimden dolayı çizik içinde ama geçiyor arkadaşın dediği gibi güneşten korumalısın kışın bile. kapalı giysi içinde kalmayan yerlere dışarı çıkarken devamlı yüksek faktörlü güneş kremi sür. onun dışında kırmızı kantoron yağını öneririm yeni yaralara sürmen için. hem çabucak kapanmasını sağlıyor hem izlere iyi geliyor.

Ne kadar doğrudur bilmem ama kedi tırmık izlerine bu madecassol falan tarzı kremler aksine daha kötü geliyormuş etken maddesi vardı ama adını unuttum mesela ben sir ağdadan dudak üstümün derisini kaldırıp yanık gibi yaptığımda dermatolog söylemişti sakın bepantene sürme diye. hametan merhem vermişti. etken maddeleri farklı bunların hep o nedenle dermatologa danışmadan olur olmadık şeyler sürme ilaç anlamında.

Dediğim gibi çok takma eğer her yara bere izi öyle kalsaydı yüzümüz vücudumuz çürük çarık içinde kalırdı :) zamanla geçiyor hatırlamıyosun bile yerini sonra dimi ama ;)
Kedin dışarı çıkmıyorsa tırnaklarının ucunu kesebilirsin veterinerler de yapıyor. ama dışarı çıkıyorsa veya kaçma huyu varsa yapma hayatta kalması için çok önemli.

Son düzenleme:
15 yıldır çizik üstüne çizik doluyum .. biri iyileşmeden üstüne çizik attılar yavrularm :)) geçiyor.. en ufak iz bile kalmıyor.. en derin olanlar 6- 12 ay sonra kayboluyor..:23:

Son düzenleyen: Moderatör:
Bende de var o tırmık izleri yıllar oldu hala geçmedi malesef ama ben beyaz tenliyim pek belli olmuyo çok dikkatli bakman lazım. Umarım çaresini bulursunuz.

hımm beyaz ve hassas olduğunuz için mi acaba .. evet baya zaman alıyor tamamen yok olmaları ama geçti bendekiler.

Back
X