• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Lütfen oku

Ylzumutcm

Üye
Kayıtlı Üye
15 Ocak 2019
531
391
23
Okursaniz cok sevinirim zor bir durumdayim :KK43:
Merhabalar oncelikle iyi aksamlar yeni uyeyim fakat onceden de uyeligim vardi bilgileri hatirlayamadigim icin yeni hesap açtım.
Konu şu ki ben lerimi yapıyorum fakat icim rahatlamiyor kendimi degersiz hissediyorum sucluluk psimanlik psikolojisinden çıkamıyorum ne olur yardim edin bana doktora gidicem ama doktor bisey yapabilir mi gecmisi değiştiremez ki ama nolur bisey diyin

Son düzenleme:
Merhabalar oncelikle iyi aksamlar yeni uyeyim fakat onceden de uyeligim vardi bilgileri hatirlayamadigim icin yeni hesap açtım.
Konu şu ki ben su an 32 yaşlarda evli , bir cocuk annesi ve ikinciye de hamileyim.. benim evlenmeden once cok da iyi bir gecmisim oldugu soylenemez hatta bu sebepten dolayi evlenmeyi bile dusunmezken karsima esim gibi anlayisli biri cikti ve evlendik cok da mutluyuz şükür. Ama vr lakin gelin görün ki ben geçmişteki hatalarimi bir turlu unutamiyorum icimden atamiyorum ya ileride kizim da hata yaparsa ben ona ne yuzle ogut verir ne yuzle ahlak dersi veririm diyorum devamli geçmişte yaşıyorum ve anneligi haketmediğimi düşünüyorum:KK43: bu resmen bi takinti haline geldi bende daha once de cok bunalimlara girdim bu sebeple ama bu kez hamileligim de etkisi ile cok cok cok kötüyüm kızlar intihar bile düşündürüyor seytam devamlo tovbe ediyorum ibadetlerimi yapıyorum fakat icim rahatlamiyor kendimi degersiz hissediyorum sucluluk psimanlik psikolojisinden çıkamıyorum ne olur yardim edin bana doktora gidicem ama doktor bisey yapabilir mi gecmisi değiştiremez ki ama nolur bisey diyin

doktor geçmişi değiştiremez ama sizin geçmişe bakış açınızı değiştirebilir.
belki yaptıklarınız o kadar kötü şeyler değil, duygularınızın etkisiyle siz abartıyorsunuz.
doktor bunu anlamanızı sağlayabilir.
ya da sahiden kötü şeyle yaptınız ama görünen o ki pişmansınız.
doktor sizin kendinizi bağışlamanıza yardımcı olabilir.
denemeden sonucu bilemezsiniz.

Pardon ama siz ilah mısınız da hatanızı kabullenemiyorsunuz? Insaniz biz insan. Hata yapacağız. Bunlardan ders alacağız ve olgunlasacagiz.
Eğer hatanızı günah olarak görüyorsanız ve tovbe etmişseniz tertemizsiniz demektir. Ne güzel eşiniz de biliyor ve kabul ediyor. Neden hala geçmişte yaşıyorsunuz. Tove edin ve unutun artık.
Günahsız insan yoktur. Tovbe eden samimi pişman olan ve bunu tekrar etmeme gayretinde olan insan tertemizdir.
Üstelik vicdan yapıyorsanız demek ki kişiliğinize, kendinize, prensiplerinize bunları yakiştirmuyorsunuz demektir. Bundan güzel ne olabilir? Sizin değerleriniz var. Lütfen kendinize bunu yapmayı bırakın . Siz tertemiz bir insansiniz. Ailenize, çocuklarınıza odaklanın.
Kendinizi affedin. Aklınıza gelenleri bir yere yazın karşısına gerekçelerini yazın. Sonra kağıdı ortadan kaldırabilirsiniz. Bir de ufak cezalar verin kendinize. Mesela aklınıza geldikçe 2 rekat tovbe namazı kılmak gibi. Oyle pişman olup, hayatı kendinize zehir ederek hic bir şeyi telafi etmiş olmazsınız.

Konu şu ki ben su an 32 yaşlarda evli , bir cocuk annesi ve ikinciye de hamileyim.. benim evlenmeden once cok da iyi bir gecmisim oldugu soylenemez hatta bu sebepten dolayi evlenmeyi bile dusunmezken karsima esim gibi anlayisli biri cikti ve evlendik cok da mutluyuz şükür. Ama vr lakin gelin görün ki ben geçmişteki hatalarimi bir turlu unutamiyorum icimden atamiyorum ya ileride kizim da hata yaparsa ben ona ne yuzle ogut verir ne yuzle ahlak dersi veririm diyorum devamli geçmişte yaşıyorum ve anneligi haketmediğimi düşünüyorum:KK43: bu resmen bi takinti haline geldi bende daha once de cok bunalimlara girdim bu sebeple ama bu kez hamileligim de etkisi ile cok cok cok kötüyüm kızlar intihar bile düşündürüyor seytam devamlo tovbe ediyorum ibadetlerimi yapıyorum fakat icim rahatlamiyor kendimi degersiz hissediyorum sucluluk psimanlik psikolojisinden çıkamıyorum ne olur yardim edin bana doktora gidicem ama doktor bisey yapabilir mi gecmisi değiştiremez ki ama nolur bisey diyin
Ne güzel anlayışlı bi eşiniz varmış niye kendinize dert aranıyorsunuzki ,herkesin büyük küçük hataları var ama biz kadınlar özellikle anneler güçlü olmak zorundayız bence, gebelikten hassas olabilirsin ama bir an önce aklını başına topla herkes geçmişiyle yaşasaydı ohoo

Her insannın geçmişte hataları vardır bunu sorgulamak bize düşmez tabi ki többe etmişsiniz bu Allah ile sizin aranızda bişey aklınıza onları getirerek şeytan fitne sokmaya çalışıyor. Bu oyuna gelmeyin lütfen rica ediyorum geçmişinizi unutup geleceğinize cocuklarınıza odaklanın..

doktor geçmişi değiştiremez ama sizin geçmişe bakış açınızı değiştirebilir.
belki yaptıklarınız o kadar kötü şeyler değil, duygularınızın etkisiyle siz abartıyorsunuz.
doktor bunu anlamanızı sağlayabilir.
ya da sahiden kötü şeyle yaptınız ama görünen o ki pişmansınız.
doktor sizin kendinizi bağışlamanıza yardımcı olabilir.
denemeden sonucu bilemezsiniz.
Ben de bunu istiyoeum ama su an imkansizmis gibi geliyor

İnsanlar hatalarından ders alır. Binevi hatalar ders almak için vardır. Kim hatasız ki? Geçmiş geçmişte kaldı artık. Siz yaptıgınız hatalarla, aldıgınız derslerle çocuklarınızı daha dikkatli daha bilinçli yetiştireceksiniz eminim. Ben yaptım o da yapmasın diye üstüne titreyeceksiniz. Tövbenizi edin, Allaha sıgının. Karnınızdaki bebeğin hatrına agzınıza intihar lafını almayın. Siz olmasanız o yavrular ne yapar? Annesiniz, güçlü olmak zorundasınız. Dilerim içiniz en kısa sürede ferahlar. Ve lütfen en kısa zamanda bi uzman yardımı alın.

Ahlak dersi ne ya? Kimse kimseye ahlak dersi vermek zorunda değil. Verse de herkesin ahlaki kendine. Zaten siz de iyi bilirsiniz ki bu ders insanın bir kulağından girer diğerinden çıkar.
Ayrıca oğlunuz olsa 'buldugun deliğe gir' mi diyeceksiniz ki 'kizim olsa' diye belirttiniz?
Bence zihniyetiniz, hayata baktığınız bu ataerkil bakış açiniz çok yanlış. Belki de sizin yaşanmışlıklarıniz kadar eşinizin de yaşadıkları vardır. Ama o bunlardan utanmayı geç, içten içe gurur duyuyordur. Sizin içiniz içinizi yesin hala, kadınsıniz ne de olsa...

Ne güzel anlayışlı bi eşiniz varmış niye kendinize dert aranıyorsunuzki ,herkesin büyük küçük hataları var ama biz kadınlar özellikle anneler güçlü olmak zorundayız bence, gebelikten hassas olabilirsin ama bir an önce aklını başına topla herkes geçmişiyle yaşasaydı ohoo
Canim elimde degil ki iste cocugumun yuzune bakamiyorum falan cok değsik bir duyvu

Her insannın geçmişte hataları vardır bunu sorgulamak bize düşmez tabi ki többe etmişsiniz bu Allah ile sizin aranızda bişey aklınıza onları getirerek şeytan fitne sokmaya çalışıyor. Bu oyuna gelmeyin lütfen rica ediyorum geçmişinizi unutup geleceğinize cocuklarınıza odaklanın..
Cok istiyoeum bunu yapmayi ama yapamiyorum her zaman bunlarla yasiycam gibi geliyor hep mutsuz ve pisman mi olucam

Hayir tabi ki eski iliskilerimdeki yakinlasmalardan bahsediyorum:KK43:
Adı üstünde geçmiş, suan yaşadığınız hayatla geçmişi kıyaslamayın, tövbe, pişmanlık tamam ama intiharı düşünmek de nefsin başka bir oyunu farkında olun lütfen, sizi manevi olarak rahatlatacak kitaplar okuyun, rahmeti sonsuz bir Rabbimiz var unutmayın..

Her şey insanlar için siz ne güzel dönmüşünüz farkındasınız yaptığınız hata da öyle büyük bir hata değil millet neler neler yapıyor kızınızada vakti gelince doğruyu yanlışı anlatırsınız ama yapcagı varsa yapar engel olamazsınız buna çok deşmeyin geçmişi evlenen herkess sütten çıkmış ak kaşık olarak evlenmiyor bazı şeyler erken yaşanabiliyo her sey bizim için insanlar için gönül isterki hata yapılmasın hatasız kulda olmaz eziyet etmeyin kendinize boş yere

İnsanlar hatalarından ders alır. Binevi hatalar ders almak için vardır. Kim hatasız ki? Geçmiş geçmişte kaldı artık. Siz yaptıgınız hatalarla, aldıgınız derslerle çocuklarınızı daha dikkatli daha bilinçli yetiştireceksiniz eminim. Ben yaptım o da yapmasın diye üstüne titreyeceksiniz. Tövbenizi edin, Allaha sıgının. Karnınızdaki bebeğin hatrına agzınıza intihar lafını almayın. Siz olmasanız o yavrular ne yapar? Annesiniz, güçlü olmak zorundasınız. Dilerim içiniz en kısa sürede ferahlar. Ve lütfen en kısa zamanda bi uzman yardımı alın.
Cok tesekkur ederim yardim almaya baslayacagim insllh haketmesem Allah vermezdi bu yavrulari diyorum ama ic sesim hep kotu seyler söylüyor sen kotusun ahlaksizsin tövbe etme bosuna vs gibisinden

Back