Canım öncelikle çok çok geçmiş olsun inşallah koktuğun şey olmaz ben tedavi ile gebe kalmıştım ve rahim duvarı da istenilen boyuta gelmesi için ilaç kullanmıştım istenilen kalınlığa gelmişti ama dış gebelik geçirdim sadece ona bakılarak olur olmaz denilemez galiba sen beta takibini yaptırmayı bırakma3 beta değerimi aynı birini farklı hastanede baktırdım. İlk üçünde e nabıza idrar tahlili diye giriş yapılmış. Başka doktora geldim, doktor hem tahlilleri tuhaf buldu hem de artış düzensiz dış gebelik olabilir dedi. Ama rahim duvarı da 11mm kalınlaşmış belki de normal gebeliktir ama kalınlaşma olması dış gebelik ihtimalini tamamen de kaldırmaz dedi.
Benim sizlerden öğrenmek istediğim dış gebelikte rahim duvarı kalınlaşır mı
Kendimi tamamen kötü ihtimale hazırlayayım mı
Çok geçmiş olsun. Belki kendiliğinden kalınlaşmış olması iyidir. Umudumu kaybetmek istemiyorumCanım öncelikle çok çok geçmiş olsun inşallah koktuğun şey olmaz ben tedavi ile gebe kalmıştım ve rahim duvarı da istenilen boyuta gelmesi için ilaç kullanmıştım istenilen kalınlığa gelmişti ama dış gebelik geçirdim sadece ona bakılarak olur olmaz denilemez galiba sen beta takibini yaptırmayı bırakma
Evet canım onun için diyorum zaten belki benimki ilaçlarla olduğu için sonu böyle oldu sen hemen en kötüsünü düşünme rabbim en hayırlısını en güzelini versin inşallahÇok geçmiş olsun. Belki kendiliğinden kalınlaşmış olması iyidir. Umudumu kaybetmek istemiyorum
O kadar üzgünüm ki anlatamamEvet canım onun için diyorum zaten belki benimki ilaçlarla olduğu için sonu böyle oldu sen hemen en kötüsünü düşünme rabbim en hayırlısını en güzelini versin inşallah
Dış gebeliğin sebebinden de çok korkuyorum. Enfeksiyonum var. Tüplerim mi tıkandı diye korkuyorumTahmin edebiliyorum. Ben de dünyam başıma yıkılmış sanmıştım ama içim de hep bi mutlulukta vardı demekki olacak en güzeli için sabretmem gerek diye. Size şimdi ne desem boş üzüleceksiniz korkacaksınız ama en güzeli için hep umutlu kalacaksınız. Kendinizi harap etmeyin herkesin bir imtihanı var ve biz de bundan sınanıyoruz belki de en hayırlısı en güzeli için.
Öncesinde hiç rahim filmi falan çekindiniz mi. Tekrarlayan mantar idrar yolu enfeksiyonunun varmıydıDış gebeliğin sebebinden de çok korkuyorum. Enfeksiyonum var. Tüplerim mi tıkandı diye korkuyorum
Gecmıs olsun canım ama üzülme dıs gebelık olmayabılır,ki olsa bile iğne ile düşecek durumda şuan korkma,belkı antıbıyorık aldıgın ıcın saglıksız kımyasal gebelıkte olabılır.kendıne bıraz zaman tanı bır hafta ıcınde bellı olur tam olarak ne oldugu.hiç üzülme degerlerın nedır bu arada onuda yazarmısınHiç çekmedim. Sadece doktor kültür aldı, rahim ağzında enfeksiyon var dedi. Antibiyotik tedavisine başladim 4 gün sonra hamile olduğumu öğrendim. Ama değerlerim düzenli artmayınca dış gebelik riski dediler
Teşekkür ederimGecmıs olsun canım ama üzülme dıs gebelık olmayabılır,ki olsa bile iğne ile düşecek durumda şuan korkma,belkı antıbıyorık aldıgın ıcın saglıksız kımyasal gebelıkte olabılır.kendıne bıraz zaman tanı bır hafta ıcınde bellı olur tam olarak ne oldugu.hiç üzülme degerlerın nedır bu arada onuda yazarmısın
Bence kendıne cok yükleniyorsun dıs gebelık olsa bıle cok küçük daha,benım 3000 lerdeyken bellı oldu düşün nerdeyse tüpümü kaybedecektım.o yuzden korkma,bence ya normal bir gebelık yada kimyasal olacak.baska hastanelerde verme test bır hafta takıp et belkıde keseyı goreceksın oyle dusunTeşekkür ederim
Benim hatam farklı hastanelerde tahlil yapmaktı o yüzden doktorlar tam emin olamadı. Şöyle anlatayım ben
Cumartesi günü küçük bi özel hastanede kan verdim sonuç 62 çıktı. Pazartesi günü memorialde kan verdim 98 çıktı. Memoraialdeki doktor değer düşük takip edelim dedi. Doktor öyle diyince üzüldüm aynı gün ilk kan verdiğim yere tekrar gidip kan verdim belki ilk verdiğim yerden daha iyi anlarım diye ama ilginç bi şekilde orda 92 çıktı sonuç. Çarşamba günü yine orada kan verdim 104 çıktı. Baktım böyle olmayacak perşembe günü üsküdar zeynep kamile gittim. Oradaki doktor farklı hastanelerde vermişsin ve kan verdiğin halde e nabıza idrar tahlili diye giriş yapmışlar bununla bir karar veremedim dedi tekrar kan aldı 140 çıktı, önceki günü baz alamam ama yine de 1 günlük artış fena değil. Rahimde de kalınlaşma var belki rahim içi bir hamileliktir dedi. Cumartesi günü tekrar kan vereceğim ama içinde zerre umut kalmadı. Berbat durumdayım
Dış gebeliğin sebebinin enfeksiyon ve tüp tıkanıklığı olmasından korkuyorum. O zamn süreç farklı ilerlerBence kendıne cok yükleniyorsun dıs gebelık olsa bıle cok küçük daha,benım 3000 lerdeyken bellı oldu düşün nerdeyse tüpümü kaybedecektım.o yuzden korkma,bence ya normal bir gebelık yada kimyasal olacak.baska hastanelerde verme test bır hafta takıp et belkıde keseyı goreceksın oyle dusunkendıne ezıyet etme
Yok yok korkma bısey olmaz.iğneyle genelık sonlandırılır sonra tıkanıklık acılır laparoskpıyle.sen ıcını ferah tutDış gebeliğin sebebinin enfeksiyon ve tüp tıkanıklığı olmasından korkuyorum. O zamn süreç farklı ilerler
Enfeksiyondan dolayı kapalıysa açılır mı yaniYok yok korkma bısey olmaz.iğneyle genelık sonlandırılır sonra tıkanıklık acılır laparoskpıyle.sen ıcını ferah tut
Tabıkı acılır laparaoskopıyle acıyor doktorlar zaten tamamen kapalı olsa cocuk olması ımkansız olduguna gore buyuk bı sorun yok bence.sen hıc arastırma dusunme bence.kontrollerıne gıt zaten bır hafta ıcınde bellı olur kesın.hsg cekılırsın sonrasında aklında bu şüphe kalmaması ıcınEnfeksiyondan dolayı kapalıysa açılır mı yani
Allah razı olsun, olumlu bişeyler duymak iyi geliyor
Tamamen kapalı olsa dış gebelik de olmazdı değil miTabıkı acılır laparaoskopıyle acıyor doktorlar zaten tamamen kapalı olsa cocuk olması ımkansız olduguna gore buyuk bı sorun yok bence.sen hıc arastırma dusunme bence.kontrollerıne gıt zaten bır hafta ıcınde bellı olur kesın.hsg cekılırsın sonrasında aklında bu şüphe kalmaması ıcın
Sen kendini bukadar perişan etmeyi bi bırak lütfen ben rahim filmi de çekindim hiç bi sıkıntı yoktu ona rağmen dış gebelik olduHiç çekmedim. Sadece doktor kültür aldı, rahim ağzında enfeksiyon var dedi. Antibiyotik tedavisine başladim 4 gün sonra hamile olduğumu öğrendim. Ama değerlerim düzenli artmayınca dış gebelik riski dediler
Hormonların etkisi var mı bilmiyorum ama çöktüm resmen üzüntüden.Sen kendini bukadar perişan etmeyi bi bırak lütfen ben rahim filmi de çekindim hiç bi sıkıntı yoktu ona rağmen dış gebelik oldu