• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Lütfen evcil hayvan sahipleri yardım edin

bixipuppy

buraya ne yazsam ceza yiyorum 🤦🏻‍♀️
Kayıtlı Üye
23 Aralık 2019
861
1.133
28
Arkadaşlar 3 gün önce ev taşıdım. Köpegim artık evin içinde benimle beraber kalıyor.
Tuvalet konusunu aştık çok şükür. Kızım beni hiç yormadı eve tuvaletini yapmadı.
Ama bu eve geldiğimizden beri yemek yemiyor. Önceden hep et suyu, ilikli et-kemik, ekmek veriyordum. (Doğalgaz açılana kadar yoğurt ekmek yumurta gibi yiyecekler verdim. Cünkü haslanmis dana eti yediriyordum hep.) Ama hiç yemedi. Sadece eşimin elinden yiyor. O da sadece et olursa.
Şimdi et sulu yemeğini verdim ama yüzüne bile bakmıyor. Bi de sabah sarı sarı kustu. Bahçede çimen yemişti onu hep çıkardı. 2 saat sonra yediği eti de kustu. (Bugün parazit hapı vermiştim haptan sonra kustu. )
Hareketi yerinde oldukça hareketli. Ama sürekli uyuyor yalnız kalınca ve hala yemek yemiyor. Ne yapmam lazım. Veterinere gidemiyorum koronadan dolayı. Lütfen yardım edin

Zehirlenmiş o bian önce götür veterine benim kedimde öyle oldu sarı sarı kustu hiçnirşey yemiyordu öldün sabah götür onu bian önce maskeni tak korunarak birşey olmaz yoksa hayvan ölür

Zehirlenmiş o bian önce götür veterine benim kedimde öyle oldu sarı sarı kustu hiçnirşey yemiyordu öldün sabah götür onu bian önce maskeni tak korunarak birşey olmaz yoksa hayvan ölür
En son on buçukta cişe çıktık çok keyifliydi şuan uyuyor benimle oyunda oynadı. Zehirlense böyle olur muydu ki :(

Veterinerler evden bile gelip aliyorlar coğunun boyle hizmeti var. Arastirdiniz mi yakinlardaki klinikleri???
Burdan kimse şunu yap bunu yap diyemez bilmeden etmeden, veteriner hekim dahi olsak gormeden yorum yapmak saglikli olmaz şu durumda.

En son on buçukta cişe çıktık çok keyifliydi şuan uyuyor benimle oyunda oynadı. Zehirlense böyle olur muydu ki :KK43:
Evet uyuyordu benimki de neşesi yerinde oluyor ama zehirlenmiş o canım bian önce götür o hayvanı yazık acı cekiyordur

Veterinerler evden bile gelip aliyorlar coğunun boyle hizmeti var. Arastirdiniz mi yakinlardaki klinikleri???
Burdan kimse şunu yap bunu yap diyemez bilmeden etmeden, veteriner hekim dahi olsak gormeden yorum yapmak saglikli olmaz şu durumda.
Kafama göre yorum yapmıyorum zaten ben başıma geldi aynısı ondan anlatıyorum ne yapması gerektiğini .

Arkadaşlar 3 gün önce ev taşıdım. Köpegim artık evin içinde benimle beraber kalıyor.
Tuvalet konusunu aştık çok şükür. Kızım beni hiç yormadı eve tuvaletini yapmadı.
Ama bu eve geldiğimizden beri yemek yemiyor. Önceden hep et suyu, ilikli et-kemik, ekmek veriyordum. (Doğalgaz açılana kadar yoğurt ekmek yumurta gibi yiyecekler verdim. Cünkü haslanmis dana eti yediriyordum hep.) Ama hiç yemedi. Sadece eşimin elinden yiyor. O da sadece et olursa.
Şimdi et sulu yemeğini verdim ama yüzüne bile bakmıyor. Bi de sabah sarı sarı kustu. Bahçede çimen yemişti onu hep çıkardı. 2 saat sonra yediği eti de kustu. (Bugün parazit hapı vermiştim haptan sonra kustu. )
Hareketi yerinde oldukça hareketli. Ama sürekli uyuyor yalnız kalınca ve hala yemek yemiyor. Ne yapmam lazım. Veterinere gidemiyorum koronadan dolayı. Lütfen yardım edin
Canım büyük ihtimalle sabahki sarı kusması safra yemek yemediği için benim kedim de aç kalınca sarı kusuyordu eşim veteriner hekim bu arada genelde ev değişikliği olunca strese girebiliyorlar yani kedilerde daha çok oluyor ortam değişikliği olunca strese bağlı yememe içmeme hatta tuvaletini bile yapmama durumu.. hareketliyse eğer çok büyük bir sıkıntı olduğunu düşünmüyorum ama bu dönemde de klinikler hizmet veriyor içiniz rahat olsun dezenfekteye çok önem vererek çalışıyorlar bir muayene ettirirseniz içiniz daha rahat eder :)

Veterinere goturmeni tavsiye ederim basit birsey degil kusma olayi hayvanlarda ve umarim ciddi birsey yoktur 🙏🏽🙏🏽🙏🏽

Dışarı çıkarmayın iştahsızlık zehirlenme belirtisidir. Yeni evimizin ortamında , fare zehri cipsi atmış olan biri olabilir dışarı çıkarmayın , veterinerin evine goturun cok riskli bir durum.

öncelikle koronanın veterinerle bi alakası yok, hayvanlardan geçmeyen bir hastalık, orası tamamen güvenli
sadece gittiğinizde içerisi insan bakımından kalabalıksa kendinizi uzak tutun

konuya gelirsek; 1-2 üye zehirlenmiş ölür falan demiş ama hiç tasvip etmedim
iştahsızlıkla zehirlenmek ne alaka?
iştahsızlık zehirlenme belirtisi olabilir ancak tek belirti buysa zehirlenmiş diyemeyiz.
eğer neşesi yerindeyse hareketliyse oyun oynuyorsa bi sıkıntı olduğunu zannetmiyorum

kedileri bilmem ama köpekler kusar
genelde sarı, köpüklü bir şekilde kusar
safra suyudur bu

benim kızım bildim bileli bu şekilde ara sıra kusuyor, 3 veterinerle görüştüm hepsi aynı şeyi söyledi
1 gün içinde 3 kereden fazla bu şekilde kusmuyorsa bi sorun yok, genelde de açlıktan kusarlarmış
veya sindiremediği bir şey yuttuğunda, ama bu kusma iştahsızlık yapmaz genelde

iştahsızlığın sebebi muhtemelen yeni bir eve taşınmış olmanız, kedi ve köpekler değişikliği pek sevmezler
özellikle de sık sık başkalarının evlerine gitmiyorsa,
yani alıştığı tek ev eski evinizse şuan stres altındadır

çünkü o evi tanımıyor, zamanla alışacak
korkacak hiç bişey yok, ek olarak, haşlanmış dana eti de ishal yapar genelde

Son düzenleme:
öncelikle koronanın veterinerle bi alakası yok, hayvanlardan geçmeyen bir hastalık, orası tamamen güvenli

iştahsızlık zehirlenme belirtisi olabilir ancak tek belirti buysa zehirlenmiş diyemeyiz.
eğer neşesi yerindeyse hareketliyse oyun oynuyorsa bi sıkıntı olduğunu zannetmiyorum

safra suyudur bu

benim kızım bildim bileli bu şekilde ara sıra kusuyor, 3 veterinerle görüştüm hepsi aynı şeyi söyledi
1 gün içinde 3 kereden fazla bu şekilde kusmuyorsa bi sorun yok, genelde de açlıktan kusarlarmış

iştahsızlığın sebebi muhtemelen yeni bir eve taşınmış olmanız, kedi ve köpekler değişikliği pek sevmezler

Vete götürdum ama ev degisikliginden dedi. Zaten pek biseyden de anlamıyor. Ama hala istahsiz. Sadece et olursa yiyor. Abur cubur yerken ağlıyor veriyorum iştahla yiyor. Neşesi çok yerinde. Bi de tuvalete her çıktığımızda çişten sonra kaka da yapıyor. Bugün 4 kez çıktık dördünde de yaptı. Akşam yine cikcaz kesinlikle yapcak adım gibi eminim. bisey yemiyor nasıl yapiyor hayret ediyorum. Kilo vermesinden endişe ediyorum

safra suyudur bu

Bi de kızana geliyor hafif hafif akıntısı var. Acaba kızandan dolayı olabilir mi

Vete götürdum ama ev degisikliginden dedi. Zaten pek biseyden de anlamıyor. Ama hala istahsiz. Sadece et olursa yiyor. Abur cubur yerken ağlıyor veriyorum iştahla yiyor. Neşesi çok yerinde. Bi de tuvalete her çıktığımızda çişten sonra kaka da yapıyor. Bugün 4 kez çıktık dördünde de yaptı. Akşam yine cikcaz kesinlikle yapcak adım gibi eminim. bisey yemiyor nasıl yapiyor hayret ediyorum. Kilo vermesinden endişe ediyorum
Bi de kızana geliyor hafif hafif akıntısı var. Acaba kızandan dolayı olabilir mi
veteriner doğru demiş. stres altındayken ishal/kabızlık görülmesi normal olabileceği gibi dışkılaması da fazla olabilir
ama bu ishal, veya tam tersi kabızlık çok rahatsız edici derecedeyse veterinere danışmalısınız

neşesi yerindeyse, hareketlerinde iştahsızlığı dışında gözünüze çarpan bişey yoksa endişe etmeyin
zaten yemek seçiyormuş yani hiç yemiyor değil, et seviyor. bence zaman tanıyın normale dönecektir

kızan döneminin kusmayla ilgisi olduğunu zannetmiyorum

Benım kedim var kusmuşluğu oldu onlarda bazen midelerini üşütüyolar iştahı ve neşesi yerindeyse gözlemeleyin biraz daha ama siz yemiyor dediniz sanırın o yızden vakıt kaybetmeden götürün veterınere

Veterinerler açıldı. Bence en kısa zamanda bir götürün. Bir de kuru mama ile besleyin. İlk başlarda yemeyecektir. Yemiyor diye diğer gıdalardan vermeyin. Bekleyin önüne başka bir şey gelmeyince mecbur yiyecektir.

Back