• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Lütfen depresyonda olanlar olduğunu düşünenler olmaktan korkanlar okuyun....

PaytiPo

Bana Allah Yeter!!!
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
3 Mayıs 2012
3.661
3.047
158
Sevgili K.K bayanları.... doktor değilim uzman değilim bilirkişi değilim... ama yıllardır kronik depresyondayım.....

çoğu açılan konuyu okudum ama tek tek cevap yazmak çok zor olacaktı .. inşallah faydası olur....

stress- takıntılar - beklenmeyen durumlar - yeni iş - yeni ortam - evlilik - gebelik - arkadaşlık - aile - kilo - toplumdan kaçma - konuşamama - korkular ( karanlık - yükseklik- gürültü- kalabalık - yanlızlık) arkadaş edinememe - dışlanma korkusu - aşağılık hissi- kompleksler - aşırı kıskançlıklar - size zarar vermeye başlayan hırs, öfke nöbeti, kin, çekememe, düşmanlık hissi, - Aşk acısı - ayrılık acısı - kaybetme korkusu- ümitsizlik- mutsuzluk hissi--

bir türlü mutlu olamama, huzursuzluk- size sevdiklerinize zarar gelecek korgusu- geçmişin pişmanlığı- geleceğin kaygısı- şimdinin sitresi......

hatırlayamadığım sayamadığım bir sürü şeyyyy.......

sevgili arkadaşlarım... depresyon kanserli hücre gibi ... kara delik gibi... sinsice büyür anlayamazsınız ... bir anda içine alıverir sizi kurtulamazsınız....

tedavi şart... ilaç şart ...arkadaşlar... Kanserin- gribin - veremin tüm hastalıkların nasıl ilacı varsa Depresyonun da ilacı vardır.

Alışkanlıkmış bağımlılıkmış bırakamamaymış ... beni deli değilim , yok ben kendim aşarım, kafada bitirirsem buda biter ... değil arkadaşlar ... Nasıl ilacın yanında moral kansere iyi geliyorsa.... İlacın yanında kendine inanma ve atlatabileceğini düşünme de yardımcı bir fonksiyondur ama etken değildir....

gün gün sizi mutsuzluk hissi kaplıyor- bağımlılıklarınız artıyorsa- bir türlü olumlu düşünemiyor- uyumak - kaybolmak - yalnız kalmak - kaçmak - gitmek - uçmak - yok olmak istemeye başlamışsanız lütfen doktora gidin ....

Çünkü artık stresli yaşam gelişen teknoloji ve dünyaya ayak uydurmaya çalışmak beyninizde mutluluk hormonu salgısını azaltmaktadır... Eğer yukarıda saydıklarımın çok başındaysanız ve hala sizi mutlu eden şeyler varsa o sebeplere yapışın ilaçsız da atlatırsınız... ama 1 aydan fazla bu etkileri yaşıyorsanız yardım alın doktora gidin. Sizi mutlu eden şeylerle ilgilenin ..

kendiniz için sevdikleriniz için bunu yapmalısınız.. Siz mutsuz olursanız eşiniz çocuğunuz anneniz babanız arkadaşlarınız da mutsuz olur. yawaş yawaş kopmalar başlar sağlıksız mutsuz çocuklar gelir dünyaya... Kadınlar mutlu olursa tüm ülke mutlu olur arkadaşlar....

Ben atlatmış ve mutluluktan uçuyor değilim... Veya bunları yaşamamış biriye dünya toz pembedir.. ben size dünyayı pembe göstermeye çalışmıyorum.. Pembe tarafları görmeniz için lazım olan şeyleri anlattım acizane.....

ilk zamanlar karamsarlıklarınız mutsuzluklarınız siniriniz sitresiniz 2 kat belki 4 kat artacaktır ... Ama ilaçların veya tedavinin etki süresi en az 6 ay olduğunu söylüyor doktorlar...

Karakteriniz değişmiyor, aptallaşmıyorsunuz saflaşmıyorsunuz arkadaşlarım.. sadece kendinizi yıpratmamayı öğreneceksiniz.. İlaç sebep Şifa Allahtan'dır.. Siz Sebebe Yapışın Şifayı Yüce Allahtan bekleyin dua edin sabredin... Mutlu hanımlar olalım inşallah...

sevgiler ......

Back