Lütfen cevaplarmısınız?

esra_78

Guru
Kayıtlı Üye
Arkadaşlarım tercih zamanı bilxiğiniz gibi kızımda tercih yapıcak inş biz şimdi bu hafta sonu üni gezicez gittiğimiz üni lerde neler sorup öğrenebiliriz hangi konularda bilgi almalıyız.birde cahilliğimi maruz görün ikinci ögretim nedir?bilmiyorum üni ye kayıt olurken lisedeki gibi bi bağış ücret varmı? Harç varsa bu ne kadarxır?
 
Öncelikle harçlar önceden belirleniyor bunu okulun öğrenci işlerinden ya da bankaya okulun adını vererek de öğrenebilirsiniz. İkinci öğretim öğleden sonra başlıyor dersler geç saatlere kadar sürebiliyor yani klasik sabahtan öğleden sonraya kadar değil, normal öğretimin dersleri bittikten sonra onlarınki başlıyor. Kampüs sınırları içerisinde yurtları sorabilirsiniz yurt düşünüyorsanız, onun dışında sosyal aktiviteleri sorabilrisiniz ya da ulaşım imkanları vs
 
İkinci öğretim dersleri akşam genellikle 4ten yada 6dan sonra başlar en geç 10a kadar devam eder. Akşam okulu gibi düşünebilirsiniz bu yüzden adı ikinci öğretim. Harç parası vardır. Üniversiteye ve bölüme göre farklılık gösterebilir. İkinci öğretim harç parası her zaman daha fazla olur.
 
.birde cahilliğimi maruz görün ikinci ögretim nedir?bilmiyorum üni ye kayıt olurken lisedeki gibi bi bağış ücret varmı? Harç varsa bu ne kadarxır?

Devlet üniversitesinden bahsediyoruz sanırım.
Harç yok. Bağış da yok. Sadece belgelerinizi tamamlayıp gidiyorsunuz.

İkinci öğretim paralı. Birinci öğretimlerin dersi biter, ikinci öğretimlerin dersi başlar. Gece 10-11'e kadar sürer.

Üniversitelerin tercih günlerine gideceksiniz sanırım. Orada size bilmeniz gereken her şeyi anlatacaklardır.
 
ikinci öğretim demek derslerin aksam olmasıdır. yanı dersler 4-5 gibi başlayıp akşam 9-10 gibi biter.diğer 1.öğretim ise sabah gidip aksama dogru normal bildigimiz okul sistemidir.üniversiteleri tabiki gezin ama sayıları çok fazla olduğu için tek tek hepsini gezmek pek mümkün değil.özel üniversiteleri gezmek belki işe yarar ama devlet üniversiteleri için egitim kalitesine bakmanız gerekiyor.bunu da internetten yada o üniversiteye gitmiş kişilerin tecrübelerinden yararlanarak yapabilirsiniz.bildiğim kadarıyla devlet üniversiteleri için 1.öğrenim ücreti yok 2.öğrenim ücreti var.bölüme göre değişiyor.
 
devlet unıversıtelerınde harclar kalktı odenmıyor ama ıkıncı ogretım ya da acıkogretım okursa odemek zorunda ve fıyatları orgun egıtıme gore (gunduz egıtım yanı) daha yuksek. ıkıncı ogretımın farkı dersler aksam ustu baslar gece ortalam 9-10 a kadar surer , örgün eğitim de dersler gunduzdur ama akşam 7-8 e kadar ders oldugu da olur ders programına gore ...
ılk once kafanızda puanına gore ve kızınızın yetenek ve ısteklerı dogrultusunda gıtmek ıstedıgı bolumu kararlastırın. sonra bu bolumdekı en ıyı hocalar hangı unıversıtenın kadrosunda ona bakın, okulun ogrencıye sagladıgı egıtım ımkanları neler, sosyal anlamda ortamı nasıl mesela spor tesısı -havuzu vs var mı, kampus mu yoksa dagınık yerles kı mı? yurtların ve apartların ucret , konum ve durumu nasıl ? bunları arastırın...
egerkı maddı durumunuz elvermıyorsa özel unıversıtelerı sona bırakın ama puanı yuksek ıse burslu falan tutturabılıyorsa dusnebılırsınız ama unutmayın kı özele gıden cocuklarda aıle maddı yonden cok ıyı degılse sosyal anlamda bır psıkolojık denge bozuklugu olma rıskı cok, cunku parayla okuyanların yuzde 90 ı paraya para demeyen cocuklar bılmem anlatabıldım mı ?
bırde mumkunse ılerde staj ve ıs ımkanı acısından buyuk sehırlerı tercıh edın ıstanbul-ankara-ızmır-eskısehır bası ceksın tercıhlerınızde...
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…