Lütfen biri bana yardim etsin...

burcuadem

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
28 Ekim 2014
68
25
88
Ben 5. ayda evleniyorum yani dügünüm olcak.. Artik taki konusuna girmeye basladi aileler daha dogrusu babam.. Babam demisken allahim günah yazmasin ama hic sevmiyorum onu beni kizini hic düsünmüyor tek düsündügü para.. Ceyizim kina herseyi ben ödüyorum ama sanki kendi ödüyomus gibi laf ediyo bide belki beni kinarsiniz ama durumu anlatayim...
Benim istedigim begendigim bi dügün salonu vardi kayinbabam ben seviom diye gitmis nisanlimla orayi tutmuslar 23.05.2015 tarihine evlenme teklifimden tam bir yil sonraya ..
Babamin istedigi baska bi yermis tarihi begenmemis önce bunun yüzünden kavga cikardi adamlara bagirdi etti , kayinbabamgilde hic sesini cikarmadi konu büyümesin diye .. Simdide 'adetmisss' babam yine kavga cikarcak ve bu sefer erkek tarafi altan almicak diye cok korkuyorum.. Babama göre bizde adet varmis babamin tanidigi kisiler bana altin takarsa o altinlari babam alcakmis cünkü zamaninda o gidip takmis millete.. Yani ben tek bilezikler küpeler ve buna benzer seyleri aliomusum tüm ceyrekleride babam alcakmis.. Böyle bi adet varmi ya?? Ne yapcam bilmiom lütfen yardim edin...

nerelisiniz?
gaziantepte böyle bir adet varmış ben de yeni öğrendim ve çok şaşırdım. kız tarafının taktığı kızın ailesine erkek tarafının taktığı erkeğin ailesine kalırmış. sadece anne-babaların taktığı gelin-damatta kalırmış. yani kardeşiniz bilezik taksa bile o anne babanıza kalacak. size bir de takılan paralardan harçlık niyetiyle bir miktar para verilirmiş o kadar.

biz karadenizliyiz. bizde de kınada kızın ailesine kalacak şekilde takı olur. benim nikah-düğün ayrı şehirlerdeydi. eşimin ailesi memlekette benim ailem istanbulda olduğundan. ben de kına gecesinde takı yapmadım ama nikahtaki takılar benim aileme kaldı ki nikah masraflarını salon, tutulan servisler,davul zurnacı vs. erkek tarafının yapması gereken tüm masrafları babam yaptı takılan para yetmedi bile masraflarını karşılamaya. (ben daha çalışmadan okuyorken evlendim babacığım sağolsun hiçbir şeyimi eksik etmedi; her şeyin de en iyisini yapmaya çalıştı. hatta içinde kalmıştı kurutma makinesi almadı diye, evliliğimin 2. ayında erken doğum günü hediyesi diye almış yollamış istanbul'dan ankara'ya. bu nedenle ona bile sormadan ben söylemiştim kv me ben kınada orta yapmayacağım nikahtaki annemlere kalıcak diye babam da hatta kızdı niye öyle dedin diye ve nikah masraflarını o karşıladı) takılan altınlar da zaten 7-8 taneydi annem saklıyor benim için dokunmadı onlara.
erkek tarafının takacağı takıya da hiç karışmadı ailem kayınvalidem benimle konuştu hep sağolsun istediklerimi de yaptı. düğünde takılan her şey de bize kaldı (düğün salonunun parası ayrıldı tabi)

gerçi kuzenim evlendi geçen yıl hem de akrabayla o da. onda kızın babası dediğiniz gibi ayrı sepet açılmış falan kıza takılan takıyı almış. herkes ayıpladı dedikodusu yapıldı.

uzun oldu ama farklı durumlarda haklı olabilir babanız diye açıklamak istedim kusura bakmayın.
ama şu an için babanız keyfi davranıyor gibi gözüküyor. dinen de takılan bütün altınlar gelinindir, damadın bile değil. örneğin düğündeki altınını bileziğini eşin bozdurduğu zaman bile sana borcu oluyormuş o dinen.

Cok saol cevabin icin .. Biz kirsehirliyiz nisanlimda zonguldakli..
Sorun su .. Sizin babaniz allah razi olsun size destek olmus.. Ama bende hersey benim yüküm ya ceyiz aliyom ceyiz adeti hala varmi ne aliyon diye bana kizio.. O adeti yok sayiyor ama altinlari kendine saklamak istio kizmi evlendiriyor yoksa kizmi satiyor... Bide erkek tarafi karsi cikarsa dügünde olay cikaririm diyor ..
Erkek tarafida takilan parayi bile istemiyor ev alalim diye inan bikdim hersey güzelken moralimi bozcak bisey buluyor saatleri sayiyorum evlenipte bu izdiraptan kurtulmak icin..

nasıl yardımcı olacağımı bilmiyorum ama tek bildiğim eşine bunları anlatırsan ilerde arkanda babanın durmayacağını anlayacak ve evlilik gerçekleştikten sonra bunu koz olarak kullanacaktır diye düşünüyorum. bunu ablam yaşadı malesef ve çok ezildi.

Aynen bide o var nisanlimada belli etmemeye calisiyorum ama babam onlara derse zaten ögrenecek ve bu benim evliligimi ciddi anlamda etkileyecek
Sizde varmiydi böyle bi adet?

Aynen bide o var nisanlimada belli etmemeye calisiyorum ama babam onlara derse zaten ögrenecek ve bu benim evliligimi ciddi anlamda etkileyecek
Sizde varmiydi böyle bi adet?

kız tarafındaki takılar kız'a mihir'lenir bizde. erkek tarafındakilerde erkegindir zaten. senin baban'ın maşllahı var ALLAH yardımcın olsun.

anneniz de babanızı mı destekliyor.o ortayı bulmaya çalışsa

Hayir annem kesinlikle karsi ve sacma buluyor ama babam cok otoriter ve sinirli birisi annemi dinlemio aksine aralari bozuluyo onuda istemiom annemede yazik o yüzden pek karismasinida istemiom :/

Allah yardımcın olsun canım.. Annen araya giremese bile babanın sözünü dinleyeceği kendi babası anası ne bileyim amcası dayısı yok mu uygun bir dille babanı ikna edebilecek bir büyüğü.. Ne kadar otoriter olsa da onunda vardır mutlaka lafına sözüne önem verdiği biri.. Öyle biri konuşmayı denese bir..

Dünya ciksa karsisina yinede hakli benim der.. Artik gücüm kalmadi dayanamiyorum .. Allah sizden razi olsun iki dusda benim icin edin bana en büyük yardimi etmis olursunuz ..

Dualar seninle canım da sen yine ikna etmeye bak belki o zamana kadar yumuşar biraz.. Ama illa böyle diyorsa da baba sonuçta insanın elinden bir şey gelmiyor ne yazık ki ya sabır demekten başka..

Şimdilerde kız tarafından takılan Takıları gelinin ailesi alıyo (bence çok yanlış bişey ) kız tarafı kendi taraflarından takılan altınları alınca, erkek tarafida kendi taraflarindan takilan takılarını almak ister çok yanlış bence.

bizde komşuların taktığı altın ve para ailede kalır, bilezik vesaire kıza verilir akrabaların taktığı altınlarda dahil.ben Erzurumluyum nişanlım Giresunlu. nişanlımın annesi çok kurnaz erkek tarafının taktıklarını hep almaya çalışır ama Allahtan nişanlım aklı başında hakkını yedirmez.baban hata yapsa dahi sen karşı tarafa damardan bir sebep bulup sun kötülüğünü belli etme.el çünkü ne olursa olsun ileride sorun olur

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…