Lütfen bir yol gösterin :(

Kkeelleebbeekk190719

Nirvana
Kayıtlı Üye
18 Mayıs 2008
20
3
Merhaba arkadaşlar. Hikayem biraz uzun ama olayı anlamanız açısından olabildiğince detay paylaşmak istiyorum.
Ben 26 yaşındayım. 3 yıldır ailemden uzakta yalnız yaşıyorum. Öğretmenim. Daha önce 4 yıllık bir ilişkim vardı, Atamam olduktan sonra aileme durumu bildirip evlenmek istediğimi söyledim ve ailem şiddetle karşı çıktı. Beni tercih yapmak zorunda bıraktılar ve bende ailemin bir bildiği vardır diyerek haklı sebeplerini de düşünerek o ilişkimi noktaladim. 1 sene sonrasında uzun yıllardır tanıştığımız, ailece görüştüğümüz bir ailenin oğluyla çok beklenmedik şekilde görüşmeye başladım. Kendisi 29 yaşında, askeri personel olarak görev yapıyor. Durumu ailemle paylaştığım yine aynı şekilde şiddetle karşı çıktılar. Mümkün olmadığını söylediler. Fakat bu sefer önüme hiçbir sebep koymadan. Ailesini begenmediklerini, daha iyileri dururken onunla evlenmemi istemediklerini söylediler. Ailesi ailemle görüşmek için 3 kez ziyaretlerine gitti. Benim Ailem hakaret ve tehditlerle karşıladı. Son 3 aydır beni arayip ağır hakaretler, beddualarla vazgeçmeye çalışıyorlar. Evlenme meraklısı olduğumdan tutun da beni tuzaklarına dusurduklerine kadar. . En son geçen hafta annem öyle ağır bir konuşma yaptı ki; 1 haftadır hastanede yatıyorum, üzüntüden sağlığim bozuldu ve bu süreci yalnız geçiriyorum. Bunca şeyden sonra erkek arkadaşımla bütün olan biteni masaya yatırıp kimseye haber vermeden nikah kiymaya karar verdik. Ben her zaman aile hrr şeyin üstündedir diyen bir insan olarak bu yasananlardan sonra ailemi hayatıma alamayacağıma karar verdim. Fakat bir yandan da fevri bir karar mi veriyoruz acaba diye de düşünüyoruz fakat evlilik Konusunda nihai kararın bana ait olması gerekirken sırf evlenmek istediğim için namusumu da içine alacak hakaretlere maruz kaldıktan sonra artık ailemin hayatımda söz sahibi olmalarina izin vermek istememekte haksız miyim? ikimizde yetişkin insanlarız. Uzun yıllardır çalısıyoruz, hayata dair fikir sahibiyiz ve bu olanlar ikimizde de yipratiyor. cikmazdayiz.ailemle evlilik konusundaki beklentilerimizi çatışiyor. Kesinlikle geri adım atmıyorlar ve olayları oldukça çirkin bir hale getirdiler. Konuşarak anlaşamiyoruz. Asla geri adım atmıyorlar. Yapılacak hiçbir şey kalmadı gibi :KK43:

Onlara gore konu statu yada maddiyat degilmis. Uygun bulmuyorlarmis. Babam avukat ve israrla kendi istedigi gibi bir hayat yasamam gerektigini dusunuyor. Benim istedigim biriyle evlenirsen mutlu olacagini, onunla evlenirsen de mutsuz olacagini garanti ediyorum diyor bana. Bana soyledikleri gerekcelerden bir tanesi amcasinin oglunun nisan atmis olmasi . .

Kusura bakmayın ama ailenizin düşündüğü şey “maddiyat” bence
Kendi yakın aile dostları için bile hakaretler edip “daha iyileri var” demeleri niyetlerini belli ediyor. Çok kötü bir aile ise neden yıllardır yakınlar?
Fevri karar verip, kendi kendinize evlenmeyin derim
Bekleyin, biraz daha zaman geçsin, daha sağlıklı karar verirsiniz

Onlara gore konu statu yada maddiyat degilmis. Uygun bulmuyorlarmis. Babam avukat ve israrla kendi istedigi gibi bir hayat yasamam gerektigini dusunuyor. Benim istedigim biriyle evlenirsen mutlu olacagini, onunla evlenirsen de mutsuz olacagini garanti ediyorum diyor bana. Bana soyledikleri gerekcelerden bir tanesi amcasinin oglunun nisan atmis olmasi . .
Baba'nın gerekçesi biraz Abes geldi ama belki de öngörmediğin senin onları daha Detaylı bildiği Şeyler vsr Olanilir mi ?
Bence gizli nikah vs yapma bu sefer ipler iyice kopar . Evlendiğinde de bir darbe yersen tek basına kalırsın .

İlginç hem daha önce tanıyorlar hem karşı çıkıyorlar... acaba geçmişte yolları filan mi kesişmiş... aileni en iyi sen tanırsın, çoğunlukla aileler çocukların mutluluğunu düşünürler...
Bilemedim, ben olsam, mantıklı gelmiyorsa açıklamaları rest çeker evlenirdim herhalde ama çok zor karar, bunun için eş adayına güvenebilmen gerekir...

Ailem istemiyor diye 4 yıllık ilişkimi kesinlikle sonlandırmazdım ben olsam. İstememe sebepleri maddiyat gibi duruyor zaten. Size mantıklı sebepler sunsalar yine ailenizi seçerdiniz.

Ailenizle aranıza mesafe koyun ama evlilik konusunda da acele etmeyin. Karşınızdaki insanı güzelce tanıyın. Zaten daha 26 yaşındaymışsınız acele etmeyin o yüzden.

Bende yalniz nikahtan yana degildim. Fakat oyle ileri gittilerki artik bu evlilik olmasa dahi ailemle aramdaki iliski tamamen koptu. Benim unutamayacagim seyler duydum ve bu yuzden artik nikah fikri gayet mantikli geliyor. Guven konusunda hicbir suphe yok icimde. Ilk gorusmemizden itibaren evlilik konusunda gayet net bir karara sahibiz.

Fevri karar verme.Bu adamdan gizli nikah yapacak kadar emin misin?Ailen ailesini mi begenmiyor yoksa daha iyi meslek sahibi biriyle mi olmani istiyor?Ailen cok fevri.

Gizli nikah degil aslinda, aileme soyledim acik ve net bir sekilde. Agustos ayina kadar beni rahatsiz edecek bir durum gormezsem evlenecegim, yanimda olmak isterseniz olursunuz istemezseniz anlayisla kardilarim dedim. Pek gizli bir nikah sayilmaz yani. Sadece "yalniz nikah" olacak.

Yani ben olsam napardim diye düşündüm...Sanırım biraz daha beklerdim nikah kiymak yerine. Ilerde barışsanız hatta evliliginizi onaylasalar bile hiç bir zaman normal bir damat kayınpeder yada kv ilişkileri olmayacak ve hep arada kalan siz olacaksınız. Siz ailenizle iyi olsaniz esiniz basiniza kalkacak ,eşinizle kötü olsanız aileniz.. Bence biraz sakince bekleyin evlilik şuan yapılacak en son şey ..Bu kadar net kimseye de güvenmeyin

Ben olsam nikah yapardım heralde. Zaten bi iliskinizi sonlandırmıssınız aileniz istemiyo diye. Simdi altında mantıklı bi sebep olmadan yine istemiyorlar. Ve size hakaret ediyolar. Insan kızına nasıl boyle bir sey icin hakaret edebilir ki? Zaten evlenmeseniz bile ailenizle aranız iyi olmayacaksa evlenin derim ben.
Bence de aile cok onemlidir ama koskoca yetiskin insanlarsınız kimsenin hayatınıza bu kadar mudahale hakkı yok

Yok hayir ailemin maddi destege ihtiyaci yok, bu yuzden herhangi bir destek sozkonusu degil.
İlginç, direk aklıma bu gelmişti. Sebep bu değilse ne anlamak mümkün değil.
Aile desteği olmadan yapılan evliliklerde de bişey çıkıyor ya. Sen yine de gönüllerini alarak evlilik yoluna gir.

Bana surekli tecrubesiz oldugumu soyluyorlar. Evlenirken kimin tecrubesi var, herkes evlenirken neler yasayacagini bilmeden bu yola cikiyor. Ve bende artik 20 yasinda cocuk degilim. Saygi duyulmasini bekliyorum kararlarima. Olumsuz seyler olabolir, bana bunlari soyleyebilirler ama fazlasina kimsenin hakkinin olmadigini dusunuyorum. Haksiz miyim bu dusuncemde?

Bende yalniz nikahtan yana degildim. Fakat oyle ileri gittilerki artik bu evlilik olmasa dahi ailemle aramdaki iliski tamamen koptu. Benim unutamayacagim seyler duydum ve bu yuzden artik nikah fikri gayet mantikli geliyor. Guven konusunda hicbir suphe yok icimde. Ilk gorusmemizden itibaren evlilik konusunda gayet net bir karara sahibiz.
Ailenin tavrı tarzı ne olursa olsun alel acele evlenmeyi gerektirecek bir sebep yok ortada. Biraz zamana bırak, öfkeyle kalkan zararla oturur.

Ayrıca artık 20 yaşımda değilim diyorsun ya bak bu bile seni yanlışa sürükleyebilir. Şuan 31 yaşımdayım, tahmini senin yaşlarında bi evlilikten döndüm. Şuan iyiki dönmüşüm diyorum. 3 yıl bile insanın vizyonuna çok şey katiyor

Ailenin tavrı tarzı ne olursa olsun alel acele evlenmeyi gerektirecek bir sebep yok ortada. Biraz zamana bırak, öfkeyle kalkan zararla oturur.

Ayrıca artık 20 yaşımda değilim diyorsun ya bak bu bile seni yanlışa sürükleyebilir. Şuan 31 yaşımdayım, tahmini senin yaşlarında bi evlilikten döndüm. Şuan iyiki dönmüşüm diyorum. 3 yıl bile insanın vizyonuna çok şey katiyor
Hakli olabilirsiniz ama bunun sonu yokki. Her insanin her yasta vizyonu degisir. 40 yasinda begendigimizi 41 yasinda begenmeyiz, bunu dusunerek evlilik icin adim atamayiz zaten. Kendimi hazir gordugum icin bu zamanda bu adimi atiyorum. Mesele tabiki yas hesabi degil.

X