• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

lütfen bilen varsa yazsın yumurtlam

meltemboyraz

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
25 Mart 2011
25
0
36
İstanbul
Merhaba Arkadaşlar : )
bİ SORUM olacak... sabah 11 civarında karnıma bi ağrı girdi,bir anlıktı tabi kısa sürdü ardından
yumurta akı kıvamında bi şey (tabi biraz fazlaca) çamaşırıma luuuup diye düştü ne olmuş olabilir ?
bilen varsa yazsın lütfen ilk defa ve bayağı çokca düştü :D

çOK AMA ÇOOOKKK İSTİYORUM korunuyoduk bu ay başladık zaten denemeye çok istiyorum inşallah olur yaa :( BİRŞEY DAHA acaba bu 1 hafta süre içerisinde yani yumurtlama döneminin önemli günleri varmı kaçıncı günleri mesela :D ????

canım bu adet periyoduna bağlı,kaç günde bir oluyorsan 14 çıkarıyorsun mesela 28 günde bir adet oluyorsun diyelim,14 çıkarıyorsun sonuç 14.adetinin 14.günü yumurtlama günün sen bu tarihin 3 gün öncesi ve 3 gün sonrasını değerlendirirsen şansın yüksek olur çünkü bazen erken veya geç yumurtlama olabiliyor,doktorlar gün aşırı ilişki tavsiye ediyorlar,umarım olur,güzel haberlerini alırız...

Sevgili papatya bana yardımcı olduğun için çok teşekkür ederim bu konuda biraz cahilim .D
açıkcası ben 6 aylık evliyim ve doğum kontrol hapı kullandım bununla ilgili kötü şeyler duyduğum için bıraktım ki zaten çocuk çok istiyorduk ama daha yeni olduğu için biraz ertelemek istedim şimdi ölesiye istiyorum hapı 24 martta bıraktım ve 5 günsonra adet oldum.. Hap içenler hep geç hamile kaldığını yazıyolardı umarım öle olmaz kafama çok takıyorum yaaa :(
MARTTA 2 kere adet oldum hapı ben kestim ya ondan işte dünde yumurtlama dönemimmiş ..neyse benim anlamadığım adettim biter bitmez 1 nisandan itibaren denemeye başladık hergün...
ama nden özellikle yumurtlama döneminde yani dün ayın 11 yurtlama tarihim fakat öncesinde 10gün var ve o günlerde hep denedik o dönemlerdeki spermler içerde kalmıyomu onlarında tutma ihtimali yokmu yani :D ÇOK DİKKET ETTİK DIŞARI ÇIKMADI yani offffff dertliyim yaaaa :
KORKULARIM VARR diyeceksinki niye korkuyosun daha yeni denemişşin tutar ama işte korkuyorum çünkü çokkkk istiiyoruzzzz .... bidahaki adetim genç kızken düzenli olurdum ya 28 günde birdi buna göre 29 nisanda ama hapda 25günde bir oluyodum ona görede 22 nisanda çokkkk karışık çokkkkkk... herşeyi boşverdim 1 n,isandan beri deniyoruz içerdeki spermler tutar inşalahhh bide okunanları duyuncada kokuyorum.. senin çocuğun varmı papatya ?

KOR

çOK AMA ÇOOOKKK İSTİYORUM korunuyoduk bu ay başladık zaten denemeye çok istiyorum inşallah olur yaa :( BİRŞEY DAHA acaba bu 1 hafta süre içerisinde yani yumurtlama döneminin önemli günleri varmı kaçıncı günleri mesela :D ????

canım onu hesaplamanın daha kolay yolu var adetinin 1. günü saymaya başlıyorsun 9. ve 15. günler arası yumurtlama dönemin :)

canım abartma hergün yapman gerek yok, günaşırı yeterli, ayrıca ilk aydan ne bu stres böyle, bu şekilde sterese girersen yumurtlayacak olsan bile yumurtlamazsın, adetin gecikir test yaparsın çıkmaz iyice strese girersin. öncelikle sakin ol, internetten ovulasyon günlerini takip et, o günlerde gün aşırı yapın.gebelik düşünenlerle ilgili bir çok topik var onlardan birine gir, sürekli takip edersen çok şey öğrenirsin.

Strese grmemin asıl nedeni yumurtlama dönemiyle ilgili farklı şeyler söllüyolar insan ney inanacağını şaşırıyoooo :))))) hani geri sayımmı yapılacak yoksa adetin ilk gününden itibaren mi sayılacak neyse hepsi de doğru şeyler aslında ama korkum d.k.hapını kullanıp bırakmam .....iyi şeyler duymadım ya ondan ama yine de bilgileriniz için teşekkürler..
Buarada ovulasyon nedir yapabileceğim bi test varmı varsa web adresini verirmisiniz arkadaşlar yada linki yollasanız...

Aynı zamanda psikolojikmanda kötüyüm başım dönüyo sanıyorum falan filan :D yaa bi arkadaşım demiştiki işte benden gelen fazlaca sıvı yani yumurtlama dönemimde olmammış ya ona göre yumurtladın yani doğurgansın diyo acaba test yapsammı? zaten öle bişey olsa bile çok küçük olur ve test göstermez diye biliyorum doğrumu ?

Merhaba arkadaşlar ,
Ben bugün doktora gittim ve bana yumurtlama testi yapılmıştı testil olumlu çıktı öncesinde kist vardı 2ay ama kendiliğinden yok oldu. Adet sürem 35günde bir olduğu için doktor bana hesaplamayı anlattı ve takip et dedi. Şöyle söylüyeyim sizde adetinizin geleceği günü tahminen bilirsiniz mesela 26 nisanda .geriye dönük 14gün sayacaksınız 12mayıs yapıyor. 12mayıstan önceki 2gün ve sonrasındaki 2gün yumurtala döneminizdir ve hamile kalabileceğiniz en yüksek dönemdir. Bunu Kent Hastensi doktoru NAMIK DEMİR söyledi bugün bana... bende haziran gibi düşünüyorum kısmetse.. herkese bol şanslar..:80:

Merhaba arkadaşlar ,
Ben bugün doktora gittim ve bana yumurtlama testi yapılmıştı testil olumlu çıktı öncesinde kist vardı 2ay ama kendiliğinden yok oldu. Adet sürem 35günde bir olduğu için doktor bana hesaplamayı anlattı ve takip et dedi. Şöyle söylüyeyim sizde adetinizin geleceği günü tahminen bilirsiniz mesela 26 nisanda .geriye dönük 14gün sayacaksınız 12mayıs yapıyor. 12mayıstan önceki 2gün ve sonrasındaki 2gün yumurtala döneminizdir ve hamile kalabileceğiniz en yüksek dönemdir. Bunu Kent Hastensi doktoru NAMIK DEMİR söyledi bugün bana... bende haziran gibi düşünüyorum kısmetse.. herkese bol şanslar..:80:

arkadaşım yumurtlamayla ilgili benimde kafam karışıyordu. çok teşekkürler paylaştığın için;)
buarada orçun bey için bi fikrin var mı? ben burda duymuştum onun isminide.
bende yaza düşünüyorum bakalım vazgeçmezsem :)

canım,benim çocuğum yok bende çok istiyorum ama bu kadar stres yapma..yumurtlama döneminde salgılanan sıvıdan spermlerin geçişi daha kolay olduğu için ve tabiki yumurtan atıldığı için şansın yüksek,diğer günlerde daha az..herkesin yumurtlama günü farklıdır adet periyoduna göre,bir arkadaş adetin 9-15 günleridemişde..bide adet olduğun ilk günden saymaya başlıyorsun adet bitiminden değil,aynı zamanda bende sağlık çalışanıyım:34:

Aynı zamanda psikolojikmanda kötüyüm başım dönüyo sanıyorum falan filan :D yaa bi arkadaşım demiştiki işte benden gelen fazlaca sıvı yani yumurtlama dönemimde olmammış ya ona göre yumurtladın yani doğurgansın diyo acaba test yapsammı? zaten öle bişey olsa bile çok küçük olur ve test göstermez diye biliyorum doğrumu ?

ben de senin gibiydim cok korkuyodum cocugum olmayacak diye o kadar korktum bosuna korkmusum suan 2bucuk aylik hamileyim. nasil oldugunu anlatayim. ben yurtdisinda yasiyorum 2009 temmuzda evlendim ve ortalama 1yil kadar nerdeyse her ay doktora gittim kadini bunalttim acikcasi bana surekli kafana cok taktigin icin olmadigini soyledi ve her kadinin hamile kalabilmesi icin beklemesi gereken bir donemi var 1ay ile 18ay arasinda eger bu donem icerisinde hamile kalamadiysan doktor daha farkli oncelemeler yapio. simdi sana soyleyecegim teksey var stres yapma stres yapma :))))

canım,benim çocuğum yok bende çok istiyorum ama bu kadar stres yapma..yumurtlama döneminde salgılanan sıvıdan spermlerin geçişi daha kolay olduğu için ve tabiki yumurtan atıldığı için şansın yüksek,diğer günlerde daha az..herkesin yumurtlama günü farklıdır adet periyoduna göre,bir arkadaş adetin 9-15 günleridemişde..bide adet olduğun ilk günden saymaya başlıyorsun adet bitiminden değil,aynı zamanda bende sağlık çalışanıyım:34:

evet canım onu söyleyen bendim :) adetin ilk gününden saymaya başlıyorsun 9. ve 15. günleri arası yumurtlama dönemin bunu bana dr anlattı. aslında herkesin söylediği doğru ama hesaplama yöntemleri farklı en pratik olanı bu.

ben de senin gibiydim cok korkuyodum cocugum olmayacak diye o kadar korktum bosuna korkmusum suan 2bucuk aylik hamileyim. nasil oldugunu anlatayim. ben yurtdisinda yasiyorum 2009 temmuzda evlendim ve ortalama 1yil kadar nerdeyse her ay doktora gittim kadini bunalttim acikcasi bana surekli kafana cok taktigin icin olmadigini soyledi ve her kadinin hamile kalabilmesi icin beklemesi gereken bir donemi var 1ay ile 18ay arasinda eger bu donem icerisinde hamile kalamadiysan doktor daha farkli oncelemeler yapio. simdi sana soyleyecegim teksey var stres yapma stres yapma :))))

Stres yapmicam artık çok teşekkür ederim biligilerin için ama zaten düşündüğümde stres yapacak bi durum olmadığını düşünüyorumn çünkü daha yeni bıraktım hapı 24 martta ve hemen adet oldum neyse adetim bitince de bu ay içinde deniyorum işte hesaplarıma göre 11-17 nisan yumurtlama dönemimmiş yaniiii anlıcağın daha yeni başladık deenemelere hemen olmadı deyip stres ne diyeee zaten olmadığınıda bilmiyorum adetim 28 nisanda inşallahhhhh hamile kalırsam sizinle paylaşıcam ... sevgiler...Teşekkürler

kızlar yumrutlama öyle hesapalamalarla tutumayabilyor en iyisi eczaneden alınan yumurtlama testleri en doğru sonucu o veriyor

Ama ben resmen yumurtladığımı hissettim öncesinde denemelerim oldu inşallah hissettiğim şeyde döllenme olmuş olurrr yazdıklarımı okuduysan gerçekten bayanlar yumurtladığı zaman hissediyoooo yumurtladığını :D :D

canım abartma hergün yapman gerek yok, günaşırı yeterli, ayrıca ilk aydan ne bu stres böyle, bu şekilde sterese girersen yumurtlayacak olsan bile yumurtlamazsın, adetin gecikir test yaparsın çıkmaz iyice strese girersin. öncelikle sakin ol, internetten ovulasyon günlerini takip et, o günlerde gün aşırı yapın.gebelik düşünenlerle ilgili bir çok topik var onlardan birine gir, sürekli takip edersen çok şey öğrenirsin.

Topik nedir peki ??? bilemedim kusura bakma :D

kızlar bişey sorucam,normalde benim yumurtlamaa dönemim ama yumuurta akı gibi olan akıntım gelmedi bu sefer hep gelirdi ama yook bu sefer ovulasyon testlerinde de çift çizgi çıkmıyor,yumurtlamıcammı ben yoksa:((bu ay ilk defa stres yapmıcakdım güya,bide bu çıkdı şimdi:((

Back