• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Lütfen bana yardımcı olun

mayda21

Aktif Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
30 Ocak 2021
6
2
36
37
Selam benim iki çocuğum var ikinci çocuğum kızım 4,5 yaşın da ve hala konuşmuyor herşeyi anlıyor bir kaç kelime söylüyor isimler ve gel git konuşuyor. kelimeleri birleştiremiyor. Çok doktora götürdük sonuç bişeyi yok deniliyor. terapiye götürüyoruz her yolu denedik. Bazıları dil bağı ola bilir diyor. Biz almanya da yaşıyoruz gerçekten artık çaresizim. Bu durum da olan var mı?

Selam benim iki çocuğum var ikinci çocuğum kızım 4,5 yaşın da ve hala konuşmuyor herşeyi anlıyor bir kaç kelime söylüyor isimler ve gel git konuşuyor. kelimeleri birleştiremiyor. Çok doktora götürdük sonuç bişeyi yok deniliyor. terapiye götürüyoruz her yolu denedik. Bazıları dil bağı ola bilir diyor. Biz almanya da yaşıyoruz gerçekten artık çaresizim. Bu durum da olan var mı?
Dil bağı ile alakası yok dil bağı konuşmaya engel değildir.Alıcı dili iyi anladığım kadarıyla sizin yapmanız gereken Dil konuşma terapisine devam etmek hatta floortime aldırmanız daha iyi olur oyun temelli devam etmelisiniz sizde evde bol bol oyun oynayın ve tv kesinlikle izletmeyin.

Benim abimin kızıda 5 yaşına kadar konuşamadı herseyi anlıyor yapıyordu dil terapistine falan getirdiler kısa kısa kelimelerle başlattı önce hangi harfleri çıkarabiliyor hangilerini çıkaramıyor ona baktılar sonra yavas yavas başladı suan 6 buçuk yaşında 1.sinifa gidiyor hala tam akıcı konuşamıyor ama daha iyi bazı çocuklar böyle olabiliyor

Dayımın kızıda konuşamıyordu doktor ilk önce 2ay boyunca tv telefon olmayacak asla açılmayacak izlenmeyecek dedi sonrası düzeldi İnşaAllah sizinki de geçicidir

Dayımın oğlu okula başlayana kadar sorun çekti. Annesi tv karşısında büyüttüğü için sağolsun. Sizde de bu tarz bir uyaran eksikliği olabilir mi? Kreş, oyun evi tarzı yerlere gönderip gelişim gözlemlediniz mi?

Back