• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

lütfen bana yardım edin!

yamukprenses

Guru
Kayıtlı Üye
15 Aralık 2009
9.200
14.624
498
kızlar şu an panik halindeyim ve nereye konu açacağımı şaşırdım buraya açmaya karar verdim.biraz önce facebookta birisi bana linnk attı bende salak gibi bir boşluğuma denk geldi tıkladım,youtube benim face ismimde birşey çıktı ama herhangi bir video yok,ama altında 45 dakika öncesine ait ingilizce yorumlar falan var ama dediğim gibi herhangi bir resim görüntü yok,şok oldum resmen,sanırım virüs,bizim bilgisayarda virüs programı varmı bilmiyorum,eşim şuan uyuyor,eğer virüs programım olsaydı bana haber verirdi değilmi,eğer bilgisayarıma virüs girdiyse başıma neler gelebilir arkadaşlar lütfen bana yardım edip bilgi verin,ne yapmalıyım,şuan kalbim duracak gibi.

kızlar şu an panik halindeyim ve nereye konu açacağımı şaşırdım buraya açmaya karar verdim.biraz önce facebookta birisi bana linnk attı bende salak gibi bir boşluğuma denk geldi tıkladım,youtube benim face ismimde birşey çıktı ama herhangi bir video yok,ama altında 45 dakika öncesine ait ingilizce yorumlar falan var ama dediğim gibi herhangi bir resim görüntü yok,şok oldum resmen,sanırım virüs,bizim bilgisayarda virüs programı varmı bilmiyorum,eşim şuan uyuyor,eğer virüs programım olsaydı bana haber verirdi değilmi,eğer bilgisayarıma virüs girdiyse başıma neler gelebilir arkadaşlar lütfen bana yardım edip bilgi verin,ne yapmalıyım,şuan kalbim duracak gibi.

youtube yada benzeri sitelere girdiğinde facen otomatik çıkıyor yorum yap beğen falan diye öyle bir şey olabilir mi, o linkte beğenmen iin falan olabilir mi accaba

tatlım bende pek anlamam ama genelde dediğin gibi bazen virüs linki yada bu açık sitelerin virüs gibi bişeyi oluyor tıklayınca direk interneti açarken google açılıyorsa o saçma sapan site açılıyor sonrada sistemi geri yükle diyorsun hiç bişi olmuyor bir internet sayfası aç bakalım google açılacakmı düzgünce... Çokta takma bişi olmaz....Masa üstündekileri D sürücüsüne at her hangi bir çökme olursa silinmesin...

kızlar şimdi pc nin altında yeşil birşey var tıkladım microsoft security essantials yazıyor ve bilgisayarınız izliyor ve koruyor yazıyor.virüs programı değilmi bu,lütfen bilgisayardan anlayan arkadaşlar cevap versin,keyfim kaçtı.

bir şey olmaz canım merak etme. arkadaşında dediği gibi facebook hesabınla siteye bağlanmışındır. virüs olsa uyarı ekranı çıkardı zaten.

virüs girmesi halinde ekranın bir yerlerinde yazı filan çıkması lazım. Virüslerin çoğu VirüsVirüsVirüsVirüsVirüs uzantılı dosyaların yüklenip kurulması ile pc ye bulaşır. Örneğin sen resim indirmek için tıkladığında gelen dosya .jpeg uzantılı olmalıdı (resim.jpeg gibi). Şayet gelen dosya resimVirüsVirüsVirüsVirüsVirüs ise trojan adı verilen virüstür. Bir de autorun virüsleri vardır ki temizlemek imkansızdır. Sürekli kopyalar kendinl oraya buraya. Bütün pc ye format atlıp temizlenebilir. Sen yakın bir zamanda "internet security" edin. Anti virüs değil. Hatta sitelerinde 30 günlük deneme sürümleri var legal olarak. Windows güvenlik duvarı sandığın kadar iyi olsaydı diğer firmalar iflas ederdi.

bir şey olmaz canım merak etme. arkadaşında dediği gibi facebook hesabınla siteye bağlanmışındır. virüs olsa uyarı ekranı çıkardı zaten.

canım facebook hesabımla nasıl youtube bağlancam anlamadım,özelden link attı bende tıkladım,orada youtube de benim ismimle ilgili birşey çıktı ama görüntü yok,dowland yazıyor açmadım ama aşşağıda yorumlar vardı,yani bir video varmış ve millet izlemiş yorum yapmış,ama ne alaka,arkadaşıma söyledim o da tıkladı,onun hemen virüs programı truva atı mı ne birşey çıkmış,virüs bu dedi.

virüs girmesi halinde ekranın bir yerlerinde yazı filan çıkması lazım. Virüslerin çoğu VirüsVirüsVirüsVirüsVirüs uzantılı dosyaların yüklenip kurulması ile pc ye bulaşır. Örneğin sen resim indirmek için tıkladığında gelen dosya .jpeg uzantılı olmalıdı (resim.jpeg gibi). Şayet gelen dosya resimVirüsVirüsVirüsVirüsVirüs ise trojan adı verilen virüstür. Bir de autorun virüsleri vardır ki temizlemek imkansızdır. Sürekli kopyalar kendinl oraya buraya. Bütün pc ye format atlıp temizlenebilir. Sen yakın bir zamanda "internet security" edin. Anti virüs değil. Hatta sitelerinde 30 günlük deneme sürümleri var legal olarak. Windows güvenlik duvarı sandığın kadar iyi olsaydı diğer firmalar iflas ederdi.

nasıl bir yazı çıkar canım,microsoft security şimdi işe yaramamışmıdır canım,virüs girip girmediğini nasıl anlıycam,hızlı taramada birşey çıkmadı?

internette dolaşan milyonlarca virüsten biri de sizin pcnizde.. telaşlanacak bir durum yok. online virüs programları var orjinal sitelerden tarama yapın. şimdilik geçici çözüm olarak. binlerce virüs programı var. eğer orjinal program satın almak isterseniz de yine internetten satın alarak kesin çözüme ulaşabilirsiniz. korkacak birşey yok yani.

En kötüsü videodan trojen atmıştır, türüne bağlı olarak kolay ya da zor temizlersiniz.Bazı koruma programlarının dahi yakalayamayacağı virüsler malesef var.Böyle bir durum varsa en en kötüsü yazdığınız tüm şifreler (bankacılık en tehlikeli erişim olur sanırım) otomatik karşı tarafa gidebilir.Bu sebeple emin olana kadar şifreli siteleri kullanmamanız iyi olur.

En basit trojen kontrolü için ctrl alt del ile görev yöneticisini açın, orada işlemler sekmesine bakın.Aynı program iki kez yineleniyorsa, ya da yanda kullanıcı kısmında sizin isminiz/pc isminiz değil de başka birinin ismi varsa veya işlem isimleri garipse aktif programları internetten tek tek aratabilirsiniz, şüpheli durum olabilir.

Trojen/keylogger bulma diye aratabilirseniz internette, bir çok demosu olan antivirüs programı bulabilirisniz, hemen tarama yapabilirsiniz.

nasıl bir yazı çıkar canım,microsoft security şimdi işe yaramamışmıdır canım,virüs girip girmediğini nasıl anlıycam,hızlı taramada birşey
çıkmadı?

onun taraması herşeyi görmez. Indirmediysen de birşey olacağını sanmam. Ama sen işini garantiye al, norton un sitesine gir, 30 günlük deneme süresi olan programı indir. Bir kur bakalım. Sonra da tarat, o ne diycek virüsle ilgili. Ya da kocan uyanıksa soruver internet security kurulu mu, yoksa indirelim, beğenirsek alırız de. Indirip kurulduğu zaman çaktırmadan taratırsın.
Şayet o program açıkken içinde trojan olan bir program varsa girdiğin sitede ya sana sorar güveniyor musun diye ya da girmeni engeller. Ayarlardan yapacaksın, koruma seviyesini...

En kötüsü videodan trojen atmıştır, türüne bağlı olarak kolay ya da zor temizlersiniz.Bazı koruma programlarının dahi yakalayamayacağı virüsler malesef var.Böyle bir durum varsa en en kötüsü yazdığınız tüm şifreler (bankacılık en tehlikeli erişim olur sanırım) otomatik karşı tarafa gidebilir.Bu sebeple emin olana kadar şifreli siteleri kullanmamanız iyi olur.

En basit trojen kontrolü için ctrl alt del ile görev yöneticisini açın, orada işlemler sekmesine bakın.Aynı program iki kez yineleniyorsa, ya da yanda kullanıcı kısmında sizin isminiz/pc isminiz değil de başka birinin ismi varsa veya işlem isimleri garipse aktif programları internetten tek tek aratabilirsiniz, şüpheli durum olabilir.

Trojen/keylogger bulma diye aratabilirseniz internette, bir çok demosu olan antivirüs programı bulabilirisniz, hemen tarama yapabilirsiniz.

canım alt ctrl del yaptım,işlemlere girdim audiodgVirüsVirüsVirüsVirüsVirüs,conhost exe,csrss exe 2 kere altalta,dwm exe,iexplore 2 kere altalta yazıyor ,normalmi sence,ben bilgisayardan hiç anlamamki:( kullanıcı isminde console yazıyor?

canım alt ctrl del yaptım,işlemlere girdim audiodgVirüsVirüsVirüsVirüsVirüs,conhost exe,csrss exe 2 kere altalta,dwm exe,iexplore 2 kere altalta yazıyor ,normalmi sence,ben bilgisayardan hiç anlamamki:( kullanıcı isminde console yazıyor?

ben buraya virüsvirüsvirüs yazmadımki,audiodg exe yazdım sana yazarken neden bu çıktı.

Son düzenleme:
internetten 30 günlük deneme sürümü bir virüs programı indirim bilgisayarı taratın. virüs varsa ortaya çıkar. microsoft'un ki o kadar yeterli olmayabilir. endişe edecek bir durum yok. içiniz rahat olsun. ama virüs olduğu kesin.

ya da yapabiliyorsanız bilgisayarı virüsün girdiği saatten öncesine alın. küçük netbook'larda bunu yapmak çok kolay.

Back