lütfen bana yardım edin

Tıpkı benim eski kayınvalidem . Allahım kabus gibiydi. Sonra bizde kıymet bilmeyen gelin oluyoruz . Evlatlarınız malınız değil . Çok yapanlar çok bekliyor . Herşeyi ölçüsüz yapan kayınvaldelerde sıkıntı yaşamayan görmedim . Size ne gelinin evi pis kalsın . Ha sizden yardım talep ederse yaparsınız . Allahım eski günlerim aklıma geldi .

Ayrica ben kv olsam ne diye gelinimin evini temizleyecegim yahu... kendi evim yetmezmis gibi
Bu anne rolunden cikin...buyudu bebeleriniz..insan oldugunuzu hatirlayin gezin tozun..annelik rolune fazla kapilmissiniz.

Artik kendi evinde huzurla kendi hobilerine yönelmek varken nedir bu sonsuz annelik rolleri..
Cips konusuna da kal geldi

1 kez kapıda kalınca daha niye zorluyorsunuz? Ben buradan bunaldım, ayrıca diğer oğlunuz soğukta mı oturuyor? Siz de torununuza bakmak zorunda değilsiniz tabii ki. Çocuk bakmak zordur. Ama akşam yatmaya evinize gitmeniz gerçekten çok kötü. Hiç vakit bırakmamışsınız insanlara. Canınız sıkılıyorsa belediyenin kursları vs var, onlara katılın, arkadaş edinin. Torun bakmak yerine hayatınızı yaşayın en iyisi,

Haklisin gorusmek istiyorsun evde canin sıkılıyor ama bence artik gitmeyin. Cocuguna da bakici tutsun calisiyormus zaten. Kimse o kotu sozleri haketmiyor.

evladınız kız olsun erkek olsun özellikle erkekse ve evlendiyse uzak duracaktınız..benim oğlum evlendi ben telefonla bile aramıyorum...çünkü gelin kıskanıyor.birde bu gelinimin anası var kızını sürekli dolduruyor bana karşı..kadın kızının kaynanası olsun istemiyor..erkek çocuk evlendikten sonra el oluyor.ne yapılsa geline yaranılmıyor..kendi keyfine bak

Eklentiler

• D0ojyQmXQAENKCA.jpg
    35,6 KB · Görüntüleme: 40
Son düzenleme:
[
Ağzın bal yesin. Bence de yaş kemale ermiş zaten. Gelin etrafında ne gezeyim yani. Kadinimizi da şu temizlik derdi bitiriyor var ya. Belki biraz salmayı öğrensek çok daha mutlu olacağız. Benim de hayalim emekli olduktan sonra etrafta fink atmak. Hiç torun torba peşinde koşamam. Hele gelin evi temizlemek ne munasebet. Oğlanin b.kunu temizledik yetmedi bir de evini temizleyeceğiz hele hele.

Evin sıkıcı geliyorsa evcil hayvan besleyebilirsin. Mutlu eder seni . Torununa da evinde bak bence kimsenin temizligini vs yapma, gelinine de inme. Sonucta kizin degil ...

Hanımefendi haksızsınız. Biz de ailemle altlı üstlü oturuyoruz. Ben işe giderken bebeğimi anneme çıkarıyorum. Annem kendi evinde bakıyor. İşten geldiğimde de bebeğimi alıp kendi evime geliyorum. Herkes yemeğini kendi evinde yapıp, kendi evinde yiyor. Daha bir defa bile annem gelip evime temizlik yapmadı. Ben de çağırmam, annem de teklif etmez bunu. Gerek yok çünkü. İnsanların hayatına bu kadar müdahale etmeyin lütfen. Gelininiz çok haklı. Sizin yaptıklarınızı benim öz annem yapsa tahammül edemem. Eve sadece yatmaya gidiyordum demişsiniz. Neden o kadar uzun kalıyordunuz ki, gelininiz gelince kendi evinize geçin. İnsanları biraz yalnız bırakın. Evlerine davetsiz gitmeyin. O sizin kızınız değil, orası da sadece oğlunuzun evi değil bunu da unutmayın.

Gelin sizden kurtulsa iyi olur. Bence o evden çıksın. Siz de aşağı taşının.

şöyle fark eder bizden tavsiye isteyen kimse ona göre yorum yaparız, fake konu da olabilir yani boşu boşuna neden insanlar kendilerini yorsunlar bu savunmayı anlayamadım

Belki yazan gelindir kaynanasının söylemleri ile ifade etmiştir. Ama bu açma sebebini değiştirmezki belli ki tarafsız birileri de yorumlasın kim haklı kim haksız olabilir yani ben bunda bi sakınca göremiyorum

Teyzecim tüm mesalarınızı tek tek okudum. kayınvalidem ile aynı yaştasınız ve sizi annem yerine koyarak yazıcam. Umarım yazdıklarım size faydalı olur.
Herşeyden önce Kimse kimseyi öz be öz çocuğu veya annesi gibi göremez. Örneğin küçük oğlun çalışmıyor, geçinemiyorsunuz ama ne yapayım diyorsun. Bunu elin kızına diyemezsin. sana bir lafı ağır gelir, yada senin ona. halbuki erkek anasısın o ergenlik süreçlerinde çocuklar analarına neler ederde Analar gene evladım der bağrına basar ağır laflarını da unutur. Sende gerçekten evladın gibi görmek istiyorsan şimdiye kadar yaşananları unut ve al gelinini karşına konuş.
.
Genelde kayınvalideler kaynanalardan çok çektiğini söylerler ama kendileri de farkında olmadan birşeyler yaparlar aslında iyiniyetten. tüm bu davranışlarınızın iyi niyetle başladığına şüphem yok ama şimdiki gelinlerin çoğu kaynana yemek yapsın istemiyor. kocası, çocuğu için uğraşmakta güzel. Ama illa bir arada olmak istiyorsan bir akşam belirleyin mesela sizin semt pazarı kurulduğu bir gün olabilir. balık seviyolarsa balık alırsın, kızım senin eşyaların benimkinden yeni evin balık kokmasın diye bizde yaptım dersin birlikte oturursunuz. haftada bir akşam yapman, hem onlara hem size iyi gelir.
.
Faturaarını ödeme konusunda, şunu yap diyemiyorum. ama anladığım kadarı ile kız biraz hal ve hareketlerle belli etmiş sana. sende anlamayınca iş laf sokmaya gelmiş. bu da aradaki bağı zedelemiş. hepimiz çocuğumuzu bırakırken üzülürüz. gelinin belki şöyle düşünüyor da olabilir, biz kendi yağımızda kavruluyoruz ama kaynanamın ev ödemeleri için çalışıyorum diye düşünüyor olabilir. onlara ne kadar yük oluyorsunuz acaba?

cips konusunda mesele aslında neyi yediğiniz, ne kadar yediğiniz meselesi değil. küçük oğlunuzun ve sizin evin hanımından habersiz çekmecelere elinizi uzatmanız. kızım abur cubur var mı çayın yanına dersiniz, eğer gerekli görürse , sizinle paylaşmak isterse getirir. yoksa alırsınız dışarıdan. sizde haberiniz olmadan çekmecelerinizin karıştırılmasını, dzeninizin bozulmasını istemezsiniz.

Aklıma gelen diğer bir husus ise, bu tarz samimiyetlerde misafirin gelse bile başbaşa oturamıyorsun. yalnız kalamıyorsun, gelme desen olmaz. bence ne kadar davetkar olurlarsa olsunlar sizin kendinizce bir sınırnız olsun. ne siz gelininizin öz annesisiniz, ne osizin kızınız. bence iç içe kabarmaktansa al karşına konuş. kızım ben farkedememişim ne hatam var de. zaten aradaki samimiyet baya boyut değiştirdiği için açık açık söyler sana. sende o sınırda ilerle. ayrıca toruna da mümkünse, gelinde izin veriyorsa kendi evinde bak derim ben. umarım yazdıklarım faydalı olur

Belki yazan gelindir kaynanasının söylemleri ile ifade etmiştir. Ama bu açma sebebini değiştirmezki belli ki tarafsız birileri de yorumlasın kim haklı kim haksız olabilir yani ben bunda bi sakınca göremiyorum

bazen forumun bazı kuralları da bana gereksiz geliyor ama işte ne yaparsınız kural kuraldır. kibledik geçtik.

Sevgili konu sahibi. Hayatınız çok zor geçmiş. Taaa burdan belli. Lütfen kendi hayatınızi ele alarak biraz olsun kendiniz için yaşayın. Gelininize sorsak o da kendine göre haklı çıkar gibi geldi bana. Ama en önemlisini tekrar edeyim :lütfen kendinize bir hayat kurun

O evde oturtmayip kiraya verse idiniz sizi de geliriniz olurdu.
Yapilacak tek sey cocuga kendileri baksinlar ya da bakici tutusunlar veya krese versinler. Siz hicbir seye karismayin. Bunca lafyan sonra ben olsam asagi bile inmem. Onlar size gelirse gelsin. Uzak olmak en iyisi.

Sonunda akıllanmış bari. Siz ne zaman akıllanırsınız acaba.

Sen belki iyi niyetle yaptın ama bu insanlara böyle gelmiyo olabilir.bende bir gelinim ve sürekli evimde kaynanmın olmasını istemem. Madem calısıyorlardı sen onları hafta sonu görmeliydin bence. Bebek olduktan sonra da o gelince evine gitmeliydin. Kız sana istemediğini belirtmiş sen hala aynı rayda devam etmişsin kendini geri cekmen gerekir di. Asla o senin kızın değil. Onca laf saymıs daha da gitmiş dolap dan cips yemişssin. Evet iyi niyetli olabilirsin ama sana hoşlanmadıgını söylediği zaman elini üstlerinden çekmeliydin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…