Şuan 15 haftalık hamileyim. 11+4 haftalık iken bebeğimin ense kalınlığına ve burun kemiğine bakıldı usg de hiç bir sıkıntı görülmedi ama içimiz rahat etsin diye daha garanti olan nifty testi yaptırdık aynı gün hemsire geldi doktorumun kliniginde kan aldı salı günü kan verdim perşembe günü ellerine ulaştı ayrıntılı anlatıyorum ki bu testi yaptıracak arkadaşlarım ona göre karar versinler. Bu arada yaptırdığım Firma genoks. 10.is gününde bana yeterli dna bulunamadı diye mail geldi ve benden ek 4 is günü istendi 4 gün sonra görevli aradı tekrar kan istedi bende paramın iadesini talep ettim bunun üzerine şüpheli sonuca rastlandigini bebeğimde cinsiyet kromozomlari ile ilgili sorun olabileceğini ilk çalışmada yüksek değer çıktığını ikincide ise ara değer çıktığını bu sebeple kesin tanı koyulamadigi söylendi. Ben paramın iadesi talebinde ısrarcı oldum ve param iade edildi. Lakin o günden beri yediğim içtiğim haram oldu kendi doktoruma tekrar muayeneye gittim usg de herşey yolunda şimdi amniyosentez yaptırmalı miyim bilmiyorum. Bu arada bu testi yaptırdığım için ikili test yaptirmamistim tabi onunda günü geçti. Bulunan kromozomlarda down sendromu vs incelendi mi onu da bilmiyorum anlayacağınız koca Bi boşluğun içindeyim şuan
Web uygulamasını kur
How to install the app on iOS
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
- Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.
Son kullanma tarihi geçmiş, bayatlamış bir tarayıcı kullanıyorsanız. Mercedes kullanmak yerine tosbaya binmek gibi... Websiteleri düzgün görüntüleyemiyorsanız eh, bi zahmet tarayıcınızı güncelleyiniz.
Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
Lütfen bana yardım edin 😒
- Konu Sahibi Gmz8388
- Başlangıç Tarihi
Ayrıntılı Düzenleme
Kimler kimler yazdı?Yaa o kadar pişmanım ki bu nifty denen testi yaptırdığıma ikili üçlü testler güvenilir değil dedikleri için yaptırmak istedim yaşımda 32 kafam rahat etsin dedim demez olaydımKendi kendinizi niye sıkıntıya soktunuz ki ? Doktorunuz birşey yok demiş zaten. Testlerde birşey çıksaydı sizi zaten yönlendirirdi..
- 27 Ocak 2020
- 5.986
- 11.612
- 168
Birşey.yok demek ki...bulmak için uğraxmışlar bulamamışlar sizi oyalamışlar bence.. Bir sıkıntı görseydi doktorunuz söylerdi bence. Üzmeyin kendinisi bebeğinizi de stres etmeyin bence .. sağlıkla doğsuhYaa o kadar pişmanım ki bu nifty denen testi yaptırdığıma ikili üçlü testler güvenilir değil dedikleri için yaptırmak istedim yaşımda 32 kafam rahat etsin dedim demez olaydım
Insallah öyledir elimde değil sürekli düşünüyorum acaba bebeğim sağlıklı mi diye birde burda okudum usg de herşey normal görünüp kromozom bozukluğu olan bebekleri acaba diyorum usg normal olsa bileBirşey.yok demek ki...bulmak için uğraxmışlar bulamamışlar sizi oyalamışlar bence.. Bir sıkıntı görseydi doktorunuz söylerdi bence. Üzmeyin kendinisi bebeğinizi de stres etmeyin bence .. sağlıkla doğsuh
- 27 Ocak 2020
- 5.986
- 11.612
- 168
Hanımefendi kötüşü düşünüp kötüyü niye çağırıyorsunuz.. Bir soruh çıksaydı aydıracak mıydınız bebeğinizi ? Cecabınız hayır ise kendinize de bebeğinize de buni yapmayın.Insallah öyledir elimde değil sürekli düşünüyorum acaba bebeğim sağlıklı mi diye birde burda okudum usg de herşey normal görünüp kromozom bozukluğu olan bebekleri acaba diyorum usg normal olsa bile
O kadar haklısınız ki yapı itibari ile çok vesveseli evhamli biriyim inanın bende nefret ediyorum bu huyumdan bir an önce kurtulmak istiyorum bu ilk gebeliğim değil bir tanede oğlum var onda da aynı şekilde evhamliydimHanımefendi kötüşü düşünüp kötüyü niye çağırıyorsunuz.. Bir soruh çıksaydı aydıracak mıydınız bebeğinizi ? Cecabınız hayır ise kendinize de bebeğinize de buni yapmayın.
- 27 Ocak 2020
- 5.986
- 11.612
- 168
Ben de sizin gibiyim.. o yüzden o testleri yaptrmadım. Çünkü etrafmda o testleri yaptırıp sonucu kötü çıkıp sağlıklı bebekleri olan insanlar biliyorum..eğer yaptrsaydım ve can bıkıcı birşey.çıksaydı hamileliiği hem kendime hem bebeğime zindan ederdim. O yüzden yaptırmadmO kadar haklısınız ki yapı itibari ile çok vesveseli evhamli biriyim inanın bende nefret ediyorum bu huyumdan bir an önce kurtulmak istiyorum bu ilk gebeliğim değil bir tanede oğlum var onda da aynı şekilde evhamliydim
Sanırım yaptırmamak en iyisi şimdi ben ne yapacağımı bilmiyorum mesela şüpheli Bi sonuç var ortada amniyosentez yaptırsam bebeğimi kaybederim diye korkuyorum yaptırmasam doğuma kadar kafamda soru işareti ile geçecek günlerBen de sizin gibiyim.. o yüzden o testleri yaptrmadım. Çünkü etrafmda o testleri yaptırıp sonucu kötü çıkıp sağlıklı bebekleri olan insanlar biliyorum..eğer yaptrsaydım ve can bıkıcı birşey.çıksaydı hamileliiği hem kendime hem bebeğime zindan ederdim. O yüzden yaptırmadm
Neden ısrarla paranızı iade istediniz ki?? Bazen böyle durumlar olabiliyor tekrar kan verip kesin sonucu alacaktınız..aynı firmada yaptım bu testi ve bir problem yaşamadım ama aynı şekilde bana dönüş yapılsaydı ben tekrar kan verirdim.. Şimdi içiniz huzursuz oldu boş yere..Bir de biliyorsunuz ki bu test amniyosentez muadili bir testti kesin sonuçtu yani.. %5 bir ihtimal bile olsa amniyosentezin riskini almak zorunda kalmayacaktınız..Şuan 15 haftalık hamileyim. 11+4 haftalık iken bebeğimin ense kalınlığına ve burun kemiğine bakıldı usg de hiç bir sıkıntı görülmedi ama içimiz rahat etsin diye daha garanti olan nifty testi yaptırdık aynı gün hemsire geldi doktorumun kliniginde kan aldı salı günü kan verdim perşembe günü ellerine ulaştı ayrıntılı anlatıyorum ki bu testi yaptıracak arkadaşlarım ona göre karar versinler. Bu arada yaptırdığım Firma genoks. 10.is gününde bana yeterli dna bulunamadı diye mail geldi ve benden ek 4 is günü istendi 4 gün sonra görevli aradı tekrar kan istedi bende paramın iadesini talep ettim bunun üzerine şüpheli sonuca rastlandigini bebeğimde cinsiyet kromozomlari ile ilgili sorun olabileceğini ilk çalışmada yüksek değer çıktığını ikincide ise ara değer çıktığını bu sebeple kesin tanı koyulamadigi söylendi. Ben paramın iadesi talebinde ısrarcı oldum ve param iade edildi. Lakin o günden beri yediğim içtiğim haram oldu kendi doktoruma tekrar muayeneye gittim usg de herşey yolunda şimdi amniyosentez yaptırmalı miyim bilmiyorum. Bu arada bu testi yaptırdığım için ikili test yaptirmamistim tabi onunda günü geçti. Bulunan kromozomlarda down sendromu vs incelendi mi onu da bilmiyorum anlayacağınız koca Bi boşluğun içindeyim şuan
Doktorum böyle olmasını istedi süreci çok uzattiklarini ciddiyetsizlikle çalıştıklarını belirtti yeterli dna yoksa yoktur yetersiz dna da şüpheli sonuç olamaz dediNeden ısrarla paranızı iade istediniz ki?? Bazen böyle durumlar olabiliyor tekrar kan verip kesin sonucu alacaktınız..aynı firmada yaptım bu testi ve bir problem yaşamadım ama aynı şekilde bana dönüş yapılsaydı ben tekrar kan verirdim.. Şimdi açinşz huzursuz oldu boş yere..
Ben aynı firmaya kan verdim 8 gün sonra sonucu bana bildirdiler..Ne yazık ki kromozom bozukluğu vardı bebeğimde ve çok memnun kaldım.. Başka bir arkadaşımın tanıdığı benim vasıtamla aynı firmada yaptırdı sebebi bilmiyorum ama tekrar kan istediler verdi ve o da sonucu aldı.. Onunda bebeği sağlıklı çıktı ve nihayetinde sağlıkla aldı kucağına.. Doktorunuz neden sizi bu şekilde yönlendirdi anlayamadım.. Keşke yaptırsaydınız.. İkili zamanı geçti 4lü yaptırın.. Ayrıntılı ultrason yapınca içiniz rahatlar bir nebze olsun..amniyosentez yaptırmayın bence.. Çok minik de olsa bir risk var biliyorsunuz gerek yok bence bu riski almayın. Ortada zaten yanlış anlamadıysam bir bulgu veya risk de yok.. Sağlıkla kucağınıza alın inşallah..Doktorum böyle olmasını istedi süreci çok uzattiklarini ciddiyetsizlikle çalıştıklarını belirtti yeterli dna yoksa yoktur yetersiz dna da şüpheli sonuç olamaz dedi
Amniyosentez benimde hiç içime sinmiyor şuan da acaba diyorum başka Bi firmaya tekrar kan mı göndersem bebekte büyüdü sonuçta yeterli dna ulaşılır. Peki sizin hangi kromozomlarda bozukluk çıktıBen aynı firmaya kan verdim 8 gün sonra sonucu bana bildirdiler..Ne yazık ki kromozom bozukluğu vardı bebeğimde ve çok memnun kaldım.. Başka bir arkadaşımın tanıdığı benim vasıtamla aynı firmada yaptırdı sebebi bilmiyorum ama tekrar kan istediler verdi ve o da sonucu aldı.. Onunda bebeği sağlıklı çıktı ve nihayetinde sağlıkla aldı kucağına.. Doktorunuz neden sizi bu şekilde yönlendirdi anlayamadım.. Keşke yaptırsaydınız.. İkili zamanı geçti 4lü yaptırın.. Ayrıntılı ultrason yapınca içiniz rahatlar bir nebze olsun..amniyosentez yaptırmayın bence.. Çok minik de olsa bir risk var biliyorsunuz gerek yok bence bu riski almayın. Ortada zaten yanlış anlamadıysam bir bulgu veya risk de yok.. Sağlıkla kucağınıza alın inşallah..
Trizomi 18 çıktı benim bebeğim.. 18. Kromozomundan bir tane fazlaydı yani bunun adı da edward sendromu.. Çok ağır bir sendrom.. Ben zamanında çok araştırmıştım hem güvenli hem ücreti en düşük olan genoks tu.. Ama sizin bu testi yapma sebebiniz neydi?? Aslında gerekli mi sizin için onu da bilmiyorum.. Ben mesela ikili testim yüksek riskli çıkmıştı amniyosentez yerine nifty yaptırdım.. Siz neden yaptırıyorsunuz???Amniyosentez benimde hiç içime sinmiyor şuan da acaba diyorum başka Bi firmaya tekrar kan mı göndersem bebekte büyüdü sonuçta yeterli dna ulaşılır. Peki sizin hangi kromozomlarda bozukluk çıktı
- 6 Eylül 2010
- 1.188
- 2.150
- 333
Çok üzüldüm benim yapma sebebim 2 li 3 lu ve 4lu testlerin olasilik bildirmesi net sonuç olsun istedim tabi başıma bunların geleceğini bilsem asla yaptırmazdim durduk yere kafam bulandı. Şüpheli sonuç belkide bebeğimin hiç birşeyi yok ama acabalarla geçiyor günlerimTrizomi 18 çıktı benim bebeğim.. 18. Kromozomundan bir tane fazlaydı yani bunun adı da edward sendromu.. Çok ağır bir sendrom.. Ben zamanında çok araştırmıştım hem güvenli hem ücreti en düşük olan genoks tu.. Ama sizin bu testi yapma sebebiniz neydi?? Aslında gerekli mi sizin için onu da bilmiyorum.. Ben mesela ikili testim yüksek riskli çıkmıştı amniyosentez yerine nifty yaptırdım.. Siz neden yaptırıyorsunuz???
Amin çok teşekkür ederim cümlemizin evladını inşallah dediğiniz gibi herşey yolundadırİçinizi ferah tutun herşey yolunda gidiyordur. Her test güvenilir olmadığı gibi endişe ettiğiniz testlerde şaibeli çıkmış. Kendi doktorunuza güvenip stres yapmayı bırakın derim ben. Güzelce uyuyun iyi beslenin. Allah analı babalı büyütsün.
Şüpheli sonuç diye bir sonuç yok ortada.. Bir kere buna inanmayı bırakın.. Çünkü sizin kanınızda bebeğinize ait dna yeterince bulunamamış ve bu da araştırmayı sonuçlandırmamış.. Yani ortada negatif ya da pozitif bir sonuç ya da şüpheli bir durum yok kendinize bunu yapmayın boş yere.. Ama anlamsız buldum yaptığınızı.. İkili zamanı geçmeden bari ikiliyi yaptırsaydınız.. Ne gerek vardı yani bu sıkıntıya.. Ama neyseki sizde şüpheli ultrason bulgusu falan yok hiç stres yapmayın.. 15. Haftadaydınız yanlış hatırlamıyorsam 4lü yapıp detaylıyı bekleyin bence.. Ben bebeğinizin birşeyi olduğunu sanmıyorum olsaydı az çok belli olurdu ense kalınlığı bile yokmuşÇok üzüldüm benim yapma sebebim 2 li 3 lu ve 4lu testlerin olasilik bildirmesi net sonuç olsun istedim tabi başıma bunların geleceğini bilsem asla yaptırmazdim durduk yere kafam bulandı. Şüpheli sonuç belkide bebeğimin hiç birşeyi yok ama acabalarla geçiyor günlerim
Genokstaki doktor bana şüpheli sonuç dedi ben ona dayanarak söylüyorum aynen şu cümleyi kurdu sonucunuz şüpheli olduğu için rapor hazirlanamiyor yeterli dna yok incelediğim kadarı ile cinsiyet kromozomlarinda bozukluk gördüm ilk çalışmada yüksek değer çıktı ikincisinde ara değer emin olamıyorum ama bu sizin dna olabilir yaa bu nasıl bişey gerçekten anlamadım. Ikiliyi bu teste güvenerek yaptırmadım ve arastirdigim kadarıyla herkes çok memnundu bende bir daha başka testle uğraşmam ayrıntılıya girerim sadece diye düşündüm.Şüpheli sonuç diye bir sonuç yok ortada.. Bir kere buna inanmayı bırakın.. Çünkü sizin kanınızda bebeğinize ait dna yeterince bulunamamış ve bu da araştırmayı sonuçlandırmamış.. Yani ortada negatif ya da pozitif bir sonuç ya da şüpheli bir durum yok kendinize bunu yapmayın boş yere.. Ama anlamsız buldum yaptığınızı.. İkili zamanı geçmeden bari ikiliyi yaptırsaydınız.. Ne gerek vardı yani bu sıkıntıya.. Ama neyseki sizde şüpheli ultrason bulgusu falan yok hiç stres yapmayın.. 15. Haftadaydınız yanlış hatırlamıyorsam 4lü yapıp detaylıyı bekleyin bence.. Ben bebeğinizin birşeyi olduğunu sanmıyorum olsaydı az çok belli olurdu ense kalınlığı bile yokmuş