Canım ben bu konuyu yıllardır çok taktım. Evlat bu kendinden bile koruyosun yeri geldiğinde seni çok iyi anlıyorum. Ama tecrübelerim bana gösterdi ki (gerçekten düşündükçe yüreğimi hala yakan tecrübeler) kreş, bakıcıdan, yakına baktırmaktan daha güvenli. Arkadaşlarımın başlarına geleni defalarca anlattım. Evet istisnalar vardır, asla genelleme yapmak istemem. Ama vicdan denen şey bakınca görünmüyor ne yazık ki..
Bir kere ora kalabalık bi ortam, insan ne kadar kötü olursa olsun kalabalıkta ne yapabilir. Ve kameralarla dolu.. Ben en ufak bi kafama takılan şey olunca ertesi gün hemen kamera kayıtları bana gönderilir ve izlerim. Gün içerisinde de keza durum böyle. Kamera ile kontrol ediyorsun her anlarını. En büyük ölçü de çocuğunun mutluluğu. Çocuğun okuldan mutlu çıkıyorsa, okulda yaptığı şeyleri evde de yapmaya çalışıyorsa zaten güvenilir yer olduğunu düşünebilirsin. İyi bir kurum bulduktan sonra o söylenen yok çocuk soğur, yok döverler falan hiç takma bunları.
Örneğin bugün benim kızımın kreşte müzik dersi vardı. Ve instagramdan canlı yapıldı o ders. Oturdum seyrettim bütün anneler gibi. Öyle mutlular... E bunu görünce ben de çok rahatım ve daha verimli çalışıyorum.
Kurum ararken çok sorgula, anne olarak içine yatsın. Anneler çok da yanılmaz sanırım
İnşallah iyi de bi işe girersin. O zaman hayat çok düzenli bi hale geliyor merak etme