- 21 Temmuz 2021
- 276
- 260
- 18
- 38
- Konu Sahibi Kutupyildizi86
-
Evet aday adayi bile yok, öyle bir ortamim da yok yasitlarim ya evli ya hayatinda birileri var.İlk sorunuza cevabım karışmayın. Koskoca insanlar kendi iletişimlerini sağlasınlar.
İkincisi içinse fikrim yok. Hoşlandığınız biri olduğunda daha girişken olabilirsiniz hoşlandığınızı belli edebilirsiniz tabi de ortada kimse yokken ilk adımı nereye kime atacaksınız ki.
1)Demistim basta zaten yazdiginiz gibi, gözüm arkada kalmiyor falan demistim, basta iyilerdi ama bir arada fazla vakit gecirince basliyor sorunlar, öyle de oldu.1) Ananenizi “ben şu tarihte gelicem, o zamana kadar sen kalır mısın ananecim, kalırsan minnettar olurum ömür boyu sana dua ederim, annem de senin yanında olmandan çok mutlu” vb sözlerle motive edebilirsiniz, eğer gerçekten kalması gerekiyorsa ve anneniz için iyi oluyorsa. Babanızla da konuşun aynı şekilde, ben şu tarihte gelicem büyük ihtimalle, o zamana kadar annem size emanet moral çok önemli gerginlik olmasın diyor doktorlar, stresli ortam bu hastalığı tetiklermiş vs şeklinde pışpışlayın.
2)Hayatınıza birini almak istiyorsunuz, belirli bir kişi varsa onu anlatın onun üzerinden yorum yaparız daha sağlıklı olur. Genel olarak söyleyebileceğim şu ki adım atmaktan, instagramdan istek göndermekten, çaya-kahveye-yemeğe davet etmekten çekinmeyin. Bunları kadın taraf yapınca ayıp karşılanmıyor artık. Yemek yediniz diye de illa birlikte olacaksınız anlamına gelmiyor, sohbet sararsa ikinci daveti onun yapmasını beklersiniz, baktınız davet etmiyor ama siz çok istiyorsunuz o zaman ikinci daveti yaparsınız, sarmazsa sessiz kalır davet ederse kibarca reddedersiniz.
Sosyal yaşantımız pek kalmadı ne yazık ki, ancak iş ortamında veya internet üzerinden tanışıyor insanlar. Mesela bana tanımadığım numaradan bayram kutlama mesajı geldi watsaptan, cevap yazmadım. Kimsiniz yazsam tanışma muhabbeti başlayacak biliyorum, hiç bulaşmadım görmezden geldim. Ama bu şekilde insanlar buluşuyor, flört ediyor
O kader kismet bir bana ugramadi, tesekkür ederim.1. Sorunuza cevabim karismayin. Belli yasa gelmis insanlara laf anlatamazsiniz. Simdiye kadar sorunlarini nasil cozdulerse oyle cozsunler.
2.sorunuza yorumum yalnizlik Allaha'a mahsustur. Sevip sevilmek istemenizi, bir aile kurmak istemenizi garip bulanlardan degilim. Garip bulanlar kendi hayatlarinda yalnizligi secebilirler. Sonucta herkesin kendi tercihi.
Bu islerin biraz kader kismet olduguna inaniyorum.
Umarim cok mutlu bir hayatiniz olur.
Tabi ki öncelikle kendinizi tam ve iyi hissedin, sonra ilişki gelir kendiliğinden. İyi hissetmek için kimisi tatil yapar, kimisi güzellik merkezlerine kendini atar, kimisi spora kurslara yazılır falan:) hepsi de özgüveninizi ve hayata karşı duruşunuzu olumlu yönde değiştirecek şeyler bence. Benim çevremde genelde arkadaş-aile yakını vasıtasıyla tanıştırılan çiftler oluyor bu yaşlarda ve ilişkileri de güzel gidiyor genelde. Varsa böyle tekliflere de açık olun, sizi ve ailenizi tanıyanlar size uygun birini de seçenek olarak sunabilirler bence, uygun bulmazsanız da yine hayır deme şansınız var sonuçta.1)Demistim basta zaten yazdiginiz gibi, gözüm arkada kalmiyor falan demistim, basta iyilerdi ama bir arada fazla vakit gecirince basliyor sorunlar, öyle de oldu.
2)Instagram da kimin hangi sehirde yasadigini bilmiyoruz ki, teklif edebilcegim kimse yok su anda hayatimda. Gözlemledigim kadar erkekler 25-30 arasi güzel ve bakimli kizlarin etrafinda kosuyor, yasimi degistiremem ama kendimde degisiklikler mi yapsam acaba?
O kader kismet bir bana ugramadi, tesekkür ederim.
Öncelikle Allah sifa versin annenize.Herkese merhaba, konuma uygun baslik bulamadim aslinda, cünkü iki ayri problemimden bahsedecegim, yardimci olursaniz cok minnettar olurum. Birinci sorunum aileyle ilgili, ikincisi ise kendimle ilgili, okumasi kolay olsun diye kisa bir sekilde yazacagim. (Sorulariniz olursa ekstra yanitlarim)
-Annem malesef kötü bir hastaliga yakalandi, su an tedavi görüyor durumu gayet iyi, ben ailemden uzakta yasadigim ve isten izin alamadigim icin ananem annemlerin yanina gitti destek olmaya. Ananemle babam igenel olarak iyi anlasamiyorlar malesef; ananem babamin ailesini sevmiyor, cünkü gecmiste baya olaylar oldu. Babam daha hataliydi ama ananem de her seye karisan bir kayinvalide, onda da hatalar vardi. Neyse ananem iki haftadir annemler de, basta anneme cok iyi gelmisti, moral oldu ama bugün ananem ve babam takismis, ananem sürekli surat yapiyor, ben gitcem diye tutturuyormus. Annem zaten hasta, üzülmüs bu duruma simdi o da kafasina takiyor bu durumu. Telefonda konustuk aglicakti nerdeyse, ben de burdan cok üzüldüm, uzakta oldugum icin de elimden hicbir sey gelmiyor. Ananemle konusmalimiyim (kendisi inat ve dedigim dedik), napmaliyim? bilemiyorum.
-Ikincisi ise kendimle ilgili sorun ise, 4 yil önce bosandim, kendime yeni bir hayat kurdum. Tekrar hayatima birini almak istiyorum, ailem ve cocugum olsun istiyorum (35 yasindayim) ama karsima yok bu uygun diyebilcegim bile kimse cikmiyor. Kendi kendime nerde hata yapiyorum diye soruyorum; cok mu cirkinim, itici mi davraniyorum, girisken degil miyim gibi.. Kimse tanisma teklif etmiyor, öyle bir ortamim olmuyor- Devir mi degisti, artik kadinlar mi ilk adimi atiyor, ya da sosyal medya mi iliskileri degistirdi? anlayamiyorum. Sorun ben de mi erkekler de mi? Degisim gerekse, kendimi degistirmeye hazirim. Ne gibi somut adimlar atabilirim? yoksa kader kismet deyip, yillarin gecmesini mi seyredeyim?
Yardimci olun kizlar lütfen; bu aile sorunlari, ve yalnizlik beni bitirdi, sürekli uyuyorum. (Hayat erkeklerden mi ibaretciler yorum yazmasin; insanin hayatini biriyle birlestirmeyi ve cocuk istemesi gayet normal bir sey)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?