• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Lütfen bana akıl verin

Vicdanınızı susturmayı deneyin. 6 yıl, emek şu bu kalbiniz o şansı vermek istemedikten sonra hepsi hikaye.
Erkekler ayrılığı ilk başlarda keyifli bir şey sanıyor galiba. Siz o kadar ağlar, yalvarırken o ne yaptı? Kendinizi anlatma şansı vermeden telefonları yüzünüze kapattı.
Şimdi o şansı neden veresiniz?
Bunu deniycem kesinlikle haklisiniz :/ tesekkur ederim yorumunuz icin

Vicdan yapılacak birşey yok bence sen bu ilişkide elinden geleni zaten yapmışsın seni gerçekten seviyor olsa idi seni zaten birakmazdi.

Ayrilmana izin vermezdi şimdi o sorumluluklarına geri dönsün sende kendi sorumluluğunu al hayatına onsuz devam et. Senin sorumluluğunu alamamış telefon edince yüzüne kapamış şimdi aynısını sen ona yap.
Geri dönersen kıymetini bileceğini sanmıyorum.

Vicdan yapılacak birşey yok bence sen bu ilişkide elinden geleni zaten yapmışsın seni gerçekten seviyor olsa idi seni zaten birakmazdi.

Ayrilmana izin vermezdi şimdi o sorumluluklarına geri dönsün sende kendi sorumluluğunu al hayatına onsuz devam et. Senin sorumluluğunu alamamış telefon edince yüzüne kapamış şimdi aynısını sen ona yap.
Geri dönersen kıymetini bileceğini sanmıyorum.
Bende sanmiyorum bir ay bilir sonra tekrar unutur galiba :) yorumunuz icin tesekkurler

Ben 21 yaşındayken,sözlenmiştim. Beni cok seviyordu ilgiliydi vs sonra aynen bu bicime döndü ve benden ayrıldı . Ben defalarca aradim yapma etme diye,aileminde onayladığı bir iliski değildi ben arkasinda duruyordum.
Cok üzülmüş kahrolmuştum. Söz bozulunca bir iki parca esyayi da arkadasla yolladim sozum ona evlencektik :)

Sonra Allah iste ya,herkese nasip olmaz onun bana yalvar yakar olmasını bana gösterdi. Nolur geri dön hemen düğün yaparim artik paramda var
Sanki dugun icin evlencem. Bir dunya yalvarmıştı ben ona oyle laflar soktum ve engeller koydum engelledim heryerden icimi bir guzel soguttum hic pisman degilim sonra da onu unuttum .

Suanda evliyim,mutluyum. Bazi sorunlar yaşıyorum ama o eskisiyle alakasi bile olmauan,aileminde sevdigi onayladığı birisiyle evliyim.

Demem o ki,ölüler unutuluyor merak etme. 2
Sans verebilcegin bir durum yok. Eger su durumun,5 senelik vliyim 3 yasinda kızım var. Esimle cok kavgalarımız oldu bende dayanamadim babamin evine döndüm. Esim simdi bana,zor bir zamandan gectigini o yüzden baya yorgun ve stresli oldugunu o yuzden kavga ettigimizi beni cok sevdiğini söylüyor. Ailem de bana kızım yuvana dön her evde olur boyle seyler diyor olsaydi sana derdim ki;

Evet esine bir sans ver
Bir cocugunuz var buyuk sorunlarınız da yokmus zaten,( bu soruna gore degisir) yuva kolay kurulmuyor nihayetinde.

Ama senin durumun boyle değil ortada seni kahretmis uzmus birisi var sinir harbine sokmus seni deli etmis telefonlarini yuzune kapamis simdi telefinlari yüzüne kapama sirasi sende

Hatta onun bu hallerine üzülme,acı zavalli birisi.

Benim eskisi de kotu doneminde diye benden ayrilmis maddiyat !!!!!
Yok oyle yagma iyi gunde kotu gunde insanlar birlikte olcak oldu yarin birgun yine kotu zamani olsun o.zaman sana yine boyle davransin napcan o zaman

Uzak dur bu dengesizden
Dengesiz ve bencil
Benim yaşım,senden buyuk tecrubem var . Bunlar da benim hayatimdan enstantaneler iste..

,zaten içinden biseylerde kopmus gitmis uzatma

Onun bu hali seni eğlendirir mi bilemem ama ben o zaman icimdeki hırsla cok hoşlanmıştım boyle essekler gibi ozur dilemesine
2.sansi vermedim.
Asla pisman degilim

Sonra ne mi.oldu. birilerinden alakasız bir bicimde kendisinin hapiste oldugunu duydum

Zaten serserinin tekiydi..bana duzeldim diye yalan soylemis her turlu yalan sahtekarlik var ailem asla layik görmemişti beni ona

Onunla evlensem ne mi.olurdu

Evimi tararlardı

Ya da beni tehdit ederlerdi.
Yada karnimda bir bebekle babamin evine dönerdim 3. Ayımda

Ac gezerdim bir de.. elektrigimi suyumuda keserlerdi hatta o derece

Şükür kalbimin ekmegini yedim .

Allah herkesi iyilerle.karsilastirsin. gencecik insansin sakin yenilme.

Bu zamana kadar üye olmadan dışarıdan bir izleyici dinleyici olarak cok takip ettim bu siteyi ve artik öyle bır sıkıntım varki hertürlü fikre akla ihtiyacim var.

Yaklaşık 1-2 ay önce 6 yillik iliskimi bitirdim. Çok güzel bir iliskiydi özellikle ilk yillar cok guzel gecti birlikte büyüdk eglendik güldük agladik herseyimizde birbirimizin yaninda olduk sevgilim cok iyi bir insandi bana cok ilgiliydi. Ama ne olduysa bu son 1 sene tamamen farkli bir insana dönüstü gün icinde ona ulasip konusamiyordum bile ne desem itiraz ediyordu herseye bagirir sinirlenir kizar olmustu resmen gözü beni görmuyordu artik. Bu süre icinde ben cok yoruldum. Bagirdim olmadi kizdim olmadi agladim olmadi. Sokaklarda sinir krizi gecirdigimi biliyorum artik kendine gel diye. Bu iliskiden asla vazgecmek istememistim cunku ciddi dusunuyorduk artik bir söz bir nisan bu adimlari atmak uzereydik ki benden daha cok o istiyordu zaten bunlari. Benim sorumluluklarim artti diyordu ne zaman arasam ya sen benim nelerle ugrastigimi biliyormusun diyip yuzume kapatiyordu ve bu durum bana artik tak etti ve 2 ay once bu iliskiyi kesin bi kararla bitirdim. Sevgilim hicbirsey demedi sadece tamam dedi beni ciddiye almadigini biliyordum ama 1 ay boyunca hicbirsey yapmadi arada arayip napiyorsun diyip ben tersleyince kapativerdi telefonu. Simdi ne olduysa yaklasik 2 haftadir yalvar yakar ariyor yollarima cikiyor önümde diz cöküyor hungur hungur agliyor. Ben bu iliskiyi kesinlikle istemiyorum artik ama 6 yildir tanidigim koskoca adaminda boyle yere cöküp aglamasina yuregim dayanmiyor kötü mü yapiyorum diyorum geceleri vicdanim beni uyutmuyor ama bu son sene cektiklerimi de ben biliyorum. Bidaha yapmiycam diye yeminler ediyor. Ailemin asla onaylamadigi bir iliskiydi sirf ben iliskimin bu kadar arkasinda durdugum icin birsey demediler . Hala da dururdum bana boyle davranmasaydi.
Ne yapmaliyim bu durumda kararli durmaya devam etmeli miyim yoksa kimseyi uzme herkes ikinci bir sansi hakeder mi diyorsunuz. Ikinci bir sans vermek ister misin diye sorarsaniz sanki icimden birseyler koptu ve galiba bunu istemiyorum ama bana şöyle yap böyle yap böyle davran diycek birilerine ihtiyacim var yardimlarinizi bekliyorum :KK43:

2. Şansı verirsen hemen evlilik yoluna girme demeye geldim. En az 1 sene daha sana karşı olan davranışlarını incele.

23 yasindayim lisede tanistik
Oku lütfen yazdıklarımı.
Ben eşimle üniversitede tanıştım. Çok zorlu bi süreçti. İlk zamanlar memleketler farklı diye kabul etmedim ama eşim çok çabaladı sonunda ikna etti beni
Gerçekten birlikte büyüdük birlikte öğrendik. Birlikte aç kaldık ,eğlendik,ağladık...
Hayatımı ona adadım resmen.sonra ünv bitti memleketlere döndük. İki sene başka memleketlerde yaşadık. Berbattı.
Ne sinir krizleri ne kavgalar ne olaylar.
Acaba alışkanlık mı diye çok düşündüm ama hep sonuç aşkta karar kılmak oldu.
Meslek yüzünden tartışıyorduk. Onu hiç anlamadım. Bi erkek gibi düşünemedim. Sadece ilgi bekledim. Beni sevsin özlesin bizim için plan yapsın vs vs...
Ama öyle değil. Erkekler belli bi yaştan sonra omuzlarındaki yükün altında ezilirler. Ve bunu anlatmaya söylemeye bile utanırlar. İş ve maddi sorunlar üst üste gelmişti çok değişmişti... istemedigim bi mesleği seçti. Birbirimize rest çektik. Onca şeye rağmen... hayatımı adadıgım adam yabancı oldu bi anda.
Öfkeyle inatla telefon numaramı değiştim. İlk zamanlar oda inat gitti takmadı kötü knştu.
Sonra 54 günün sonunda salya sümük ağlayarak yeniden konuştuk.
İkimizede ders oldu bu 54 gün. Alışkanlık olmadıgından emin olduk. Memlekete yanıma gelip ilk defa belki içten bi şekilde erkeklik gururunu unutarak anlattı kendini.
Mecburdum dedi.maddi sorunlarını zorluklarını anlattı aslında öfkeyle hareket ettigini anlattı. Hayatımızı yoluna sokmak için uğraştıgını anlattı.
Bana anlatmaya çekindigi bi çok şeyi anlattı sözler verdi özür diledi. Ve ben affettim.
Çünkü o benim sevdigim adam düşmanım değil.
Çünkü her insan hata yapabilir kimse evliya değil.
Çünkü hayatın bazı gerçekleri evcilik oynar gibi her dk canım cicim olmaya izin vermiyor.
Çünkü hayatımdaki bütün güzel anıların başrolünde o vardı.
Çünkü içinde onun olmadıgı tek bi hayalim bile yoktu.
Çünkü o benim en yakın dostum ailem sırdaşım bazen abim bazen evladım gibiydi...
Çünkü o benim için yıllarca savaşmıştı.
Çünkü ben onunla tartışırken bile sevildiğimi hissediyordum.
Çünkü yoklugu çok acıydı..
Çünkü o olmadan en mutlu oldugum an onunla olan iyi kötü hiç bi anıma denk değildi...
Çünkü kalbim yol geçen hanı değildi.
......
Sevmek istersen sebebin çok olur. Ama bırakmak istersen gurur yeter.
Karşındaki azılı bi düşman değil. 6 yılını verdigin adam.
Yıllar geçsin hayatında başkası olsun. Her ne kdr kendine itiraf edemesende rüyalarında bile onu göreceksin. Hep onu arayacak özleyeceksin....
Eğer ahlakına ve adamlıgına güveniyorsan zor zamanlarında destek ol....
Sonuç biz nisanda nişanlandık eylülde evlendik. İstemedigim o mesleğe alıştım. Ve hergün şükrediyorum...
Aşk okdr güçli birşey ki, öfkeni,inadını,gururunu,düşmanlık güdünü kırıyor her defasında... eğer aşıksan ve sana aşık bi adam varsa damarlarından bile mutluluk akar. En kötü olayda bile dimdik durursun. Kavgada etsen küssende kızsanda göğsüne sığınır mışıl mışıl uyursun....
Erkeklerin bir çoğuyla uyum sorunu yaşar kadınlar. Sorunsuz evlilik yoktur.dört dörtlük insanda yoktur. Hiç ağlatılmamayı bekliyorsan yanılıyorsun.... bari sevdigin emek verdigin adam için savaş.

Bunca aciniza rağmen barisirsaniz tavizleri size yükler.

Sorumluluklarini tatile mi göndermiş?

Siz kendinize değer verin ve niye vicdan yapasiniz?

O sizin için vicdan azabi duydu mu telefonlari suratiniza kapatirken.

Hüngür hüngür aglasin sizin de çatır çatır kalbiniz kaç kere kırıldı.

Ilahi adalet bu içinize sular serpilsin.

Siz gerçekten severken sizden vazgeçen birini gün geliyor ve Allah avucunuzun içine düşürüyor. Ben buna inanirim.

Hayatiniza devam edin ve O kişi kaybettiğine yansın.

Ben 21 yaşındayken,sözlenmiştim. Beni cok seviyordu ilgiliydi vs sonra aynen bu bicime döndü ve benden ayrıldı . Ben defalarca aradim yapma etme diye,aileminde onayladığı bir iliski değildi ben arkasinda duruyordum.
Cok üzülmüş kahrolmuştum. Söz bozulunca bir iki parca esyayi da arkadasla yolladim sozum ona evlencektik :)

Sonra Allah iste ya,herkese nasip olmaz onun bana yalvar yakar olmasını bana gösterdi. Nolur geri dön hemen düğün yaparim artik paramda var
Sanki dugun icin evlencem. Bir dunya yalvarmıştı ben ona oyle laflar soktum ve engeller koydum engelledim heryerden icimi bir guzel soguttum hic pisman degilim sonra da onu unuttum .

Suanda evliyim,mutluyum. Bazi sorunlar yaşıyorum ama o eskisiyle alakasi bile olmauan,aileminde sevdigi onayladığı birisiyle evliyim.

Demem o ki,ölüler unutuluyor merak etme. 2
Sans verebilcegin bir durum yok. Eger su durumun,5 senelik vliyim 3 yasinda kızım var. Esimle cok kavgalarımız oldu bende dayanamadim babamin evine döndüm. Esim simdi bana,zor bir zamandan gectigini o yüzden baya yorgun ve stresli oldugunu o yuzden kavga ettigimizi beni cok sevdiğini söylüyor. Ailem de bana kızım yuvana dön her evde olur boyle seyler diyor olsaydi sana derdim ki;

Evet esine bir sans ver
Bir cocugunuz var buyuk sorunlarınız da yokmus zaten,( bu soruna gore degisir) yuva kolay kurulmuyor nihayetinde.

Ama senin durumun boyle değil ortada seni kahretmis uzmus birisi var sinir harbine sokmus seni deli etmis telefonlarini yuzune kapamis simdi telefinlari yüzüne kapama sirasi sende

Hatta onun bu hallerine üzülme,acı zavalli birisi.

Benim eskisi de kotu doneminde diye benden ayrilmis maddiyat !!!!!
Yok oyle yagma iyi gunde kotu gunde insanlar birlikte olcak oldu yarin birgun yine kotu zamani olsun o.zaman sana yine boyle davransin napcan o zaman

Uzak dur bu dengesizden
Dengesiz ve bencil
Benim yaşım,senden buyuk tecrubem var . Bunlar da benim hayatimdan enstantaneler iste..

,zaten içinden biseylerde kopmus gitmis uzatma

Onun bu hali seni eğlendirir mi bilemem ama ben o zaman icimdeki hırsla cok hoşlanmıştım boyle essekler gibi ozur dilemesine
2.sansi vermedim.
Asla pisman degilim

Sonra ne mi.oldu. birilerinden alakasız bir bicimde kendisinin hapiste oldugunu duydum

Zaten serserinin tekiydi..bana duzeldim diye yalan soylemis her turlu yalan sahtekarlik var ailem asla layik görmemişti beni ona

Onunla evlensem ne mi.olurdu

Evimi tararlardı

Ya da beni tehdit ederlerdi.
Yada karnimda bir bebekle babamin evine dönerdim 3. Ayımda

Ac gezerdim bir de.. elektrigimi suyumuda keserlerdi hatta o derece

Şükür kalbimin ekmegini yedim .

Allah herkesi iyilerle.karsilastirsin. gencecik insansin sakin yenilme.
Hicbir kelimeyi atlamadan sindire sindire okudum ve beynime kazidim :) kendi yasamis tecbrube etmis biri olarak yorumunuz beni daha da etkiledi ve dikkate almami sagladi ki zaten buraya yazip destek aldiktan sonra daha kararliyim tesekkur ederim

Oku lütfen yazdıklarımı.
Ben eşimle üniversitede tanıştım. Çok zorlu bi süreçti. İlk zamanlar memleketler farklı diye kabul etmedim ama eşim çok çabaladı sonunda ikna etti beni
Gerçekten birlikte büyüdük birlikte öğrendik. Birlikte aç kaldık ,eğlendik,ağladık...
Hayatımı ona adadım resmen.sonra ünv bitti memleketlere döndük. İki sene başka memleketlerde yaşadık. Berbattı.
Ne sinir krizleri ne kavgalar ne olaylar.
Acaba alışkanlık mı diye çok düşündüm ama hep sonuç aşkta karar kılmak oldu.
Meslek yüzünden tartışıyorduk. Onu hiç anlamadım. Bi erkek gibi düşünemedim. Sadece ilgi bekledim. Beni sevsin özlesin bizim için plan yapsın vs vs...
Ama öyle değil. Erkekler belli bi yaştan sonra omuzlarındaki yükün altında ezilirler. Ve bunu anlatmaya söylemeye bile utanırlar. İş ve maddi sorunlar üst üste gelmişti çok değişmişti... istemedigim bi mesleği seçti. Birbirimize rest çektik. Onca şeye rağmen... hayatımı adadıgım adam yabancı oldu bi anda.
Öfkeyle inatla telefon numaramı değiştim. İlk zamanlar oda inat gitti takmadı kötü knştu.
Sonra 54 günün sonunda salya sümük ağlayarak yeniden konuştuk.
İkimizede ders oldu bu 54 gün. Alışkanlık olmadıgından emin olduk. Memlekete yanıma gelip ilk defa belki içten bi şekilde erkeklik gururunu unutarak anlattı kendini.
Mecburdum dedi.maddi sorunlarını zorluklarını anlattı aslında öfkeyle hareket ettigini anlattı. Hayatımızı yoluna sokmak için uğraştıgını anlattı.
Bana anlatmaya çekindigi bi çok şeyi anlattı sözler verdi özür diledi. Ve ben affettim.
Çünkü o benim sevdigim adam düşmanım değil.
Çünkü her insan hata yapabilir kimse evliya değil.
Çünkü hayatın bazı gerçekleri evcilik oynar gibi her dk canım cicim olmaya izin vermiyor.
Çünkü hayatımdaki bütün güzel anıların başrolünde o vardı.
Çünkü içinde onun olmadıgı tek bi hayalim bile yoktu.
Çünkü o benim en yakın dostum ailem sırdaşım bazen abim bazen evladım gibiydi...
Çünkü o benim için yıllarca savaşmıştı.
Çünkü ben onunla tartışırken bile sevildiğimi hissediyordum.
Çünkü yoklugu çok acıydı..
Çünkü o olmadan en mutlu oldugum an onunla olan iyi kötü hiç bi anıma denk değildi...
Çünkü kalbim yol geçen hanı değildi.
......
Sevmek istersen sebebin çok olur. Ama bırakmak istersen gurur yeter.
Karşındaki azılı bi düşman değil. 6 yılını verdigin adam.
Yıllar geçsin hayatında başkası olsun. Her ne kdr kendine itiraf edemesende rüyalarında bile onu göreceksin. Hep onu arayacak özleyeceksin....
Eğer ahlakına ve adamlıgına güveniyorsan zor zamanlarında destek ol....
Sonuç biz nisanda nişanlandık eylülde evlendik. İstemedigim o mesleğe alıştım. Ve hergün şükrediyorum...
Aşk okdr güçli birşey ki, öfkeni,inadını,gururunu,düşmanlık güdünü kırıyor her defasında... eğer aşıksan ve sana aşık bi adam varsa damarlarından bile mutluluk akar. En kötü olayda bile dimdik durursun. Kavgada etsen küssende kızsanda göğsüne sığınır mışıl mışıl uyursun....
Erkeklerin bir çoğuyla uyum sorunu yaşar kadınlar. Sorunsuz evlilik yoktur.dört dörtlük insanda yoktur. Hiç ağlatılmamayı bekliyorsan yanılıyorsun.... bari sevdigin emek verdigin adam için savaş.
Farkli bir yorum görmek hosuma gitti kesinlikle yazdiklarinizda cok haklisiniz ama bunca zaman ben o kötü durumdaykrn birazcik bile olsa destek gorseydim galiba kestirip atamazdim ama gormedim :/ ilerisi icin ne olur bilinmez belki anlattiginiz givi olur bizim icinde kismett.. yorumunuz icin tesekkurler

Farkli bir yorum görmek hosuma gitti kesinlikle yazdiklarinizda cok haklisiniz ama bunca zaman ben o kötü durumdaykrn birazcik bile olsa destek gorseydim galiba kestirip atamazdim ama gormedim :/ ilerisi icin ne olur bilinmez belki anlattiginiz givi olur bizim icinde kismett.. yorumunuz icin tesekkurler
Bence onu dinle anlamaya çalış. Zor zamanında son bi defa yanında ol. Sevdiklerimiz için fedakarlık yapmayacaksak kimin için yapıcaz. Altı seneni vermişsin. Evde yetiştirdigimiz bi bitkiden bile kopmak zor oluyor.
Eğer ahlaklı ve iyi bi adamsa ona destek olun.

Back