- 15 Mart 2008
- 3.285
- 9.650
- Konu Sahibi benminikkus
Aile tepkisinden bu kadar korkuyorsanız demek ki yeterince sevmiyormuşsunuz. Sevseniz hiçbirşey engel olamaz der kapatırdınız konuyu.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Evet buraya geldiler yaptıkları şey taciz tecavüz hırsızlık plajlarda kadın dikizlemek dilencilik buraya sığınmacı olarak geldiler ama yaptıkları tek şey üremek başka bi hünerlerini görmedik
Ağzınıza yüreğinize sağlık.Haklısınız, bu saydıklarınızı biz Türkler asla yapmayız, hepimiz suçsuz günahsız, kadına saygı, çocuğa sevgi gösteren müstesna insanlarız; hatta çocuk tacizcilerini haksız yere beraat ettiren hakimler falan da Suriyeli olmalı!
Bu zihniyete ben ne anlatırsam anlatayım kafalarda bir mum yanacağına inanmıyorum. Sadece şunu söyleyeyim, bakın çok basit bir dille söylüyorum: İnsanlar, iyi ve kötü olmak üzere ikiye ayrılırlar. Bu iyi ve kötü insanların tamamı Suriyeli, Türk, İspanyol ya da İskandinav olamaz. Bunu anlayabileceğinizi ümit ediyorum.
İyi akşamlar.
Bir stk’da tamamen Suriyelilerle ilgili bir projede çalışırken bize çevirmenlik yapan üniversiteli Suriyeli gençler, sokakta yürürken dahi Suriyeli oldukları anlaşılacak diye çok korkuyorlardı. Bu hiç garipsenecek bir şey değil. Etraf onlardan nefret eden insanlarla dolu. Biraz içlerine girerseniz birçoğunun milliyetleri konusunda ne kadar çekingen olduğunu görürsünüz. Herhangi bir sosyal medya hesabınızdan Suriyeli hashtagini incelerseniz de sebebini çok rahat anlayabilirsiniz.
Konu sahibi, gerçek misiniz bilmiyorum ama erkek arkadaşınız adına çok üzüldüm. Umarım onu bu sebepten bırakırsanız en kısa zamanda toparlanır ve Allah gönlüne göre verir.
İyi de bu sokaktaki herhangi birine ben suriyeliyim demekle kiyaslanabilecek bir sey degil ki, ben de durup dururken insanlara etnik kokenimden ya da dini gorusumden soz etmiyorum, ama biriyle bir iliskiye baslarken mutlaka laf arasinda soylenmesi, en azından saklanmamasi gereken seyler bunlar.
Azinlik olmanin ne demek oldugunu biliyorum, bir iliskide boylesi seyler ne zamana kadar saklanabilir ki, ancak oscarlik bir oyuncuysaniz sonuna kadar saklayabilirsiniz.
Siz naptınız? Konu açmıştıniz çok önce, eşinizden ayrılmak istiyordunuz. Sonu ne oldu? Bilmek hakkımızdir inşallah. Çok yazmıştık. Başka bi konuda vs bahsettiyseniz bilmiyorumNe olmuş suriyeliyse. Insan yeterki gerçekten insan olsun. Çok saçmasınız gerçekten.
Öyle bir yazmışsın ki sanki adam seri katil olduğunu falan itiraf etmiş gibi. Türklerin Suriyelilere olan önyargısı çok fazla, yalanını savunmuyorum ancak altında yatan bu olabilir. Böyle ırkçı konulardan hoşlanmıyorum, amacın ne bilmiyorum ama konu sayfa sayısına bakınca insanları birbirine düşürmeyi başarmışsın gibi görünüyor.