Lütfen acil ! Herpes 2 için su çiçeği aşısı yaptıran var mı ?

Eylul59

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
11 Ekim 2018
20
0
36
36
Arkadaslar yakın bir tarihte tipik şikayetlerden doktora gittim herpes tehsişi konuldu ve baskılama tedavisine basladım ilac kullanımının üzerinden 1 hafta geçti o ağrılı süreç geçti hafif lezyon görüntüsü devam ediyor tam iyileşme olmadı henüz . Merak ettiğim ben 6 yaşlarındayken su çiçeği aşısı vurulmuştum ama şimdi tekrardan bu rahatsızlıkla birlikte aşı olmayı düşünüyorum bir sakıncası olurmu aranızda yaptıranlar var mı ? Deneyimlerinizi yazarsanız sevinirim

Herkes 2 ile su çiçeği herpesi aynı değil. Boşuna vurulmayin. Çocukken de geçirmişsiniz zaten. Bağışıklık kazanmışsiniz. Herpes 2 dediğiniz kadın hastalıklarının ilgi alanına giren herpes ise onun aşısı farklı ve yetişkin iken yapılmıyor. Zaten sizde de bu virüs var şuan. 6 ayda bir smear yapılmalı ve sizdeki herpesin hangi çeşit olduğu araştırılmalı.

Herkes 2 ile su çiçeği herpesi aynı değil. Boşuna vurulmayin. Çocukken de geçirmişsiniz zaten. Bağışıklık kazanmışsiniz. Herpes 2 dediğiniz kadın hastalıklarının ilgi alanına giren herpes ise onun aşısı farklı ve yetişkin iken yapılmıyor. Zaten sizde de bu virüs var şuan. 6 ayda bir smear yapılmalı ve sizdeki herpesin hangi çeşit olduğu araştırılmalı.
Evet bendeki vajinal herpes malesef. Aşıyı duyunca dikkatimi çekti ve vajinal herpesi olanların kulşanıp kullanmadıklarını merak ettim. Yaktırmayla ilgilide biseyler gördüm ama vajınal herpes yakılıyor mu ? Nasıl oluyor bilginiz var mı ? Şuanda baskılama tedavısı uygulanıyor ama pek etkisi yok gibi nasıl kurtulucam bilmiyorum :(

Yakma ya da dondurma yapılabiliyor. Bulunduğu yere göre karar verecektir doktorunuz. Vajina içinde yoksa dondurulabiliyor. Cildiye yapabiliyor. Ancak vajina içinde varsa kadın dogumcu ilgilenecek mecbur.

Baskılama tedavisi sonrası kendiliğinden de geçebilir döküntüler. Önce tedavinin bitsin.

herpesle hpv yi karıştırmayın uçukta yakılma ya da dondurma işlemi yok. Su çiçeği aşısı da evet yaptırabilirsiniz su çiçeği de bir herpes virüsü tipi ancak yine de doktorunuza danışarak yaptırmanızda fayda vardır diye düşünüyorum

Bende hpv yok herpes var sadece Ve vajina içindede yok yan kısımda sivilcemsi bir oluşum ve ağrısı tam bir eziyet :( bulaştırıcı olmak çok can sıkıyor baskılama tedavisi bittikten sonra tekrar çıkmazsa bulaştırıcılığıda ortadan kalkar mı peki ? Birde baskılama tedavisiyle birlikte bağısıklık için arı sütü propolis ve ekinezya özü içiyorum hergün başka önereceğiniz etkili bişeyler var mı ?

Adı üzerinde baskılama. Tamamen geçmesi çok zor. Tedavi sonucu vücuttan silinmesi mümkün ama genelde başarılı olunmuyor. Vajina içinde yaraniz olmasa da bu lanet virüs rahim ağzı kanserinin 1 numaralı suçlusu. Bölgesel bir hastalık değil. Yarın öbür gün başka yerlerde de çıkabilir .o yüzden smear mutlaka bakılmalı.

florence sen herpesle hpv yi karıştırıyorsun herpes için smear testi yok hpv için yapılıyor. Herpes rahim ağzı kanseri yapmaz yayılan birşey değil bulaştığı yerde uçuk çıkar sonra dökülür kabuk bağlar gider. Eylül herpes in her zaman bulaştırıcılığı oluyor uçuğun yoksa bile bulaşabilir. Baskılama tedavisi yaparsan hergün ilaç içmen gerekecek ozaman bulaşma riski daha düşük oluyor ama yine de bulaşır. En iyisi ya eşine ya da sevgiline de bulaştıracaksın ya da uçuklu biriyle tanışacaksın... Uçuklu birini bulmak zor ama.
Bağışıklık için immuneks hap var 1-2 ay kullanabilirsin. Hergün 1 tane. Kırmızı meyvelerden tüket.

Son düzenleme:
Teşekkür ederim baskılama tedavim devam ediyor 10 gün oldu tabi rahatladı ama henüz tam geçmedi muhtemelen erkek arkadaşıma bulaşacak oda benden nefret edip terk edecektir diye düşünüyorum ‍♀️ Tam bir bahtsiz bedevilik durum bu herpes ile birlikte tabi hpv gibi riskli enfeksyonların bulaşmasıda arttı o yüzden hpv aşısı vurulucam ozaman bulaşmaz diyolar ne düşünüyosun ?

Evet erkek arkadaşına da bulaşabilir zor bir durum olacaktır tabi cinsel bölgesinde uçuk çıkarması çünkü sık tekrarlıyor. Belki de seviyodur ve kabullenir bu durumu moralini bozma. Hpv aşısı ol evet en azından kanser riskli olanlardan ve siğil yapanlardan korunursun. Aslında hpv aşısı da bütün tiplere göre değil belli başlı 9 tipe göre çıkarılmış bi aşı. Yine de kanser riskini engellediği için yaptır tabi.

Adı üzerinde baskılama. Tamamen geçmesi çok zor. Tedavi sonucu vücuttan silinmesi mümkün ama genelde başarılı olunmuyor. Vajina içinde yaraniz olmasa da bu lanet virüs rahim ağzı kanserinin 1 numaralı suçlusu. Bölgesel bir hastalık değil. Yarın öbür gün başka yerlerde de çıkabilir .o yüzden smear mutlaka bakılmalı.
Siz bence çok yanlış yönlendiriyorsunuz insanları. Bu virüs rahim ağzı kanseri yapmıyor sizin dediğiniz hpv virüsü.

Arkadaslar yakın bir tarihte tipik şikayetlerden doktora gittim herpes tehsişi konuldu ve baskılama tedavisine basladım ilac kullanımının üzerinden 1 hafta geçti o ağrılı süreç geçti hafif lezyon görüntüsü devam ediyor tam iyileşme olmadı henüz . Merak ettiğim ben 6 yaşlarındayken su çiçeği aşısı vurulmuştum ama şimdi tekrardan bu rahatsızlıkla birlikte aşı olmayı düşünüyorum bir sakıncası olurmu aranızda yaptıranlar var mı ? Deneyimlerinizi yazarsanız sevinirim
Ben yakın bir tarihte yaptırmayı düşünüyorum. 1 sene oldu ataklarım azalmadı bir türlü. Sinirlerim bozuluyor artık

Back