Lütfem yardım edin

acVmister

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
14 Temmuz 2016
4
4
25
Öncelikle merhaba. Bu benim açacağım ilk konu olacak. Lafı uzatmadan başlayayım. Daha 17 yaşımda olmama rağmen kendimden nefret ediyorum. Cildim, saçım, fiziğim. Hepsinden nefret ediyorum. Bu yüzden ders çalışamıyorum. Yüzümde çok fazla kıl var. Aslında bütün vücudum kıllı. Bu beni çok rahatsız ediyor ama ne yapabileceğimi bilemiyorum. Bıyıklarım için lazere gittim ama bi değişiklik olmadı. Evimden uzakta yurtta kaldığım için her hafta kuaföre de gidemiyorum. Cildimin temizliğine çok özen göstermeye çalışmama rağmen yine siyah noktalar yine sivilceler. Aynalara yakından bakamıyorum bile. Her gece yüz temizleme fırçasıyla yüzümü temizliyorum ama yine de baş edemiyorum. Fiziğim deseniz o da çok ayrı bir konu. Basenlerim çok fazla ve bacaklarım çarpık. Dışarı çıkmak istemiyorum. Sırf bu yüzden güzel kıyafetler giyemiyorum. utancımdan hep yere bakarak yürüdüğümden artık kamburum çıktı. Yurtta kaldığım için de ne şekilde kendime bakım yapabileceğimi bilemiyorum. Ve her genç kızım olduğu gibi benim de beğendiğim bir çocuk var. Artık onunla konuşmak istiyorum. Ben de mutlu olmak istiyorum. Biliyorum ki burada bukonularda bana yardımcı olabilecek insanlar var. Lütfen bana yardım edin. Ben degençliğimi yaşamak sevmek sevilmek istiyorum.

Henüz çok gençsin canım. Elbette sevilip seveceksin. Ve inan ki bu dönem geçince sen de kendini güzel hissedeceksin. Bakım konusuna gelince sakın kozmetik ürünlerle bakım yapma daha kötü olur cildin. Reklama girer mi bilmiyorum ama lilakutu isimli siteden Ayşenur yazıcıyı takip edip cildine uygun bakım ürünleri alabilirsin.

Hormonel bir problemim olduğunu zannetmiyorum. Çünkü ailemde genel olarak böyle.
Cildimi Biodermanın temizleme jeliyle temizliyorum. İyi olduğu söyleniyor diye. Baya araştırmış ve onu bulmuştum.

Hormonel bir problemim olduğunu zannetmiyorum. Çünkü ailemde genel olarak böyle.
Cildimi Biodermanın temizleme jeliyle temizliyorum. İyi olduğu söyleniyor diye. Baya araştırmış ve onu bulmuştum.
bu kadar umutsuz olma hayat sadece dış görünüşten ibaret değil yetenekli olduğun bir konuda uğraş edin dış görünüşüne bu kadar odaklanman doğru değil
eminim aynalar dile gelse seni yalanlar:olamaz: bu yaş birazda herşey neden bu kadar kötü:63: herşeyden nefret ediyorum:işsiz: dönemi:KK53:

17 yaşındayken hiçbir kız kendini beğenmiyor:))
bazıları da premses rolü yapıyor ama eve gidip yine ağlıyor neden çirkinim ben şuram niye böyle buram niye böyle:) en azından ben hep böyle gördüm:))
ileride farkedeceksin ne kadar güzel olduğunu :KK66:

Aslında hepiniz haklısınız. Biliyorum geçecek ama çevremde o kadar güzel kız varken böyle dolaşmak hiç beni mutlu etmiyor. Sadece elimden geleni yapmak istiyorum. Yapabileceğim neler olduğunu öğrenmek istiyorum.

Önce şükretmeyi ögren ne demek yere bakarak yürüyorm utanyorm kendimden yüruyebiliyosun görebiliyosun elin ayagın tutuyo dimi elhdülillah çok şükür böyle isyankar olmamalısin 2.olarak arkadaşlarda söylemiş hormonal bi problem olabilir dr a git,3. Olarakta ergenlik dönemindesin hala bak arastir bakim yap özen göster kendine kimse icinde yapma bunlari kendin için yap

canim polikistikover rahatsizligi bolgesel kilo ve tuylenmeye neden oluyor üstelik genetik yani annende teyzende vs de olabilir. cekinme bi jinekologa git eger gercekten öyle bi sorun varsa basit bi ilacla sorunun duzelebilir.ya da bi endokrin veya dahiliye doktoruna da gidebilirsin. jinekolaga gidersen karindan ultrasonla bakip kan tahlili yapar hic cekinme.

dış görüntüye en cok önem verilen donemdesin gerekli bakimlarini yapip temiz oldugun sürece fazla detaya takilmamaya calis emin ol insanlar seni,senin kendini gördüğün gibi görmüyor.

Önce dik yürü canım neden utanıyormuşsun. Öz güvenin gelsin biraz. Ayrıca o güzel dediğin kızlar da kendini beğenmiyordur emin ol. Çevremde senin yaşlarında çok kız görüyorum dolmuşa biniyorlar cıvıl cıvıl. Asıl güzellik bu. Yaş ilerledikçe insan sizin yaşınızda olmaya özeniyor. O yüzden böyle şeylerle kendini mutsuz etme.

Öncelikle merhaba. Bu benim açacağım ilk konu olacak. Lafı uzatmadan başlayayım. Daha 17 yaşımda olmama rağmen kendimden nefret ediyorum. Cildim, saçım, fiziğim. Hepsinden nefret ediyorum. Bu yüzden ders çalışamıyorum. Yüzümde çok fazla kıl var. Aslında bütün vücudum kıllı. Bu beni çok rahatsız ediyor ama ne yapabileceğimi bilemiyorum. Bıyıklarım için lazere gittim ama bi değişiklik olmadı. Evimden uzakta yurtta kaldığım için her hafta kuaföre de gidemiyorum. Cildimin temizliğine çok özen göstermeye çalışmama rağmen yine siyah noktalar yine sivilceler. Aynalara yakından bakamıyorum bile. Her gece yüz temizleme fırçasıyla yüzümü temizliyorum ama yine de baş edemiyorum. Fiziğim deseniz o da çok ayrı bir konu. Basenlerim çok fazla ve bacaklarım çarpık. Dışarı çıkmak istemiyorum. Sırf bu yüzden güzel kıyafetler giyemiyorum. utancımdan hep yere bakarak yürüdüğümden artık kamburum çıktı. Yurtta kaldığım için de ne şekilde kendime bakım yapabileceğimi bilemiyorum. Ve her genç kızım olduğu gibi benim de beğendiğim bir çocuk var. Artık onunla konuşmak istiyorum. Ben de mutlu olmak istiyorum. Biliyorum ki burada bukonularda bana yardımcı olabilecek insanlar var. Lütfen bana yardım edin. Ben degençliğimi yaşamak sevmek sevilmek istiyorum.
yüzündeki kıllar için gidip bir hormon testi yaptır ardından da psikiyatriste git

Ah canım benim seni o kadar iyi anlıyorum ki :) İlk olarak şunu bil ki bu konuda kesinlikle yalnız değilsin. Senin yaşında olan çoğu genç kız bu düşünceler içerisinde hatta o dediğin çok güzel kızların çoğu senin gibiler belki de senden beter... Biliyorum çünkü bende onlardan biriydim ama asla kendimi beğenmezdim yeterli görmezdim sevmezdim benden başka herkes güzel gelirdi bana yani herkesin böyle sorunları var düşünme ki o güzel kızlar çok mutlu onlar genelde daha sorunlu kendileriyle. Ben bahsettiğin kadar kötü göründüğünü düşünmüyorum sadece sen gözünde kusurlarını büyütüyorsun ilk olarak kendini sevmeye çalış sen kendini seversen emin ol herkes seni sever ama sen kendini sevmezsen isterse tüm dünya seni sevsin hiçbir anlamı olmaz bunu yaşadım ve biliyorum bence bir psikoloğa görün o seni daha güzel yönlendirir ve unutma gerçekten sen ÇOK ÇOK ÇOK güzelsin

Kendini kilolu buluyorsan diyet ve yürüyüş yapabilirsin. Bu senin kendi kendine çözebileceğin bir durum. Ergenlik çağındasın sivilcelerin normal. Yağlı besinlerden kaçın. Ve bence sivilcelerine hiç müdahale etme. Çünkü şu yaşında ne kadar oynarsan o kadar kalıcı hasar gorursun. Zamanla geçiceklerdir. Siyah noktaların içinse buhar iyi geliyormuş. Yumuşatıp sıktıktan sonra steril edip nemlendirmek bayaa işe yarıyor diye duymuştum. Tabii bunları hormonal bir durum olmadığını düşünerek yazdım. Şüphen varsa doktora git zaten. Ama sivilcelerin aşırı yoğunsa cildiyeye kesin gitmeni öneririm. Daha kısa sürede kalıcı bir tedavi uygular.

X