2 doktora daha gösterdim yeniden ultrason çekildi sonuç iyi çıktı 2 doktorda bişey yok dediler inş. yanılmamışlardır
mai allah şifa versin hangi doktora götürüyorsun memnunmusun doktorundan sen canım ?
öncelikle hepinize geçmiş olsun arkadaşlar...
Benimde kızıma 2.5 aylıkken gelişimsel kalça dizplazisi teşhisi konmuştu...
bursada birkaç doktora götürdüm hepsi ayrı şeyler söyledi.kullanacağım cihazla ilgili.bende internetin nimetlerinden faydalanarak araştırdığımda pavlik bandajı diye bişey okumuştum.En sonunda istanbulda bir profa götürdümve oda bana pavlik bandajı dedi.kızım şuan 1.5 yaşında ve 7.5 aylıkken bandajı çıkardık.çok şükür bir problemimiz yok.şükürki sağlıklıca zamanında yürürdüde.
bu durumu yaşamayan bilemez ama benim yaşayan annelere tavsiyem kesinlikle kullanmaları gereken ateli veya bandajı neyse kesinlikle çıkarmasınlar ve titizlikle uygulasınlar.benim kızım 7 aylıkken sanki dünya bandajıyla var zannediyordu.1 gün olsun çıkarmadım.çok şükür şimdi iyi...darısı bu durumdan müzdarip olan bütün annelerin ve kuzucukların başına...
mai 29 alçınız inşallah çıkar ve atele dönersiniz.Rabbim mubarek Ramazan ayının yüzü suyu hürmetine sizin minişinizide kurtarsın...ama neyseki teşhis edilmiş ve tedavi oluyoruz-olduk.Rabbim dermansız dert vermesin ...
canım cok zor bılıyorum oncelıkle allah sabır versın sana da bebeğine de ama cok erken farkedıldığı ıcın şükretmelısın bence ve doktorun verdığı tedavıyı de sakın ıhmal etme cok bılıyorum ama senınkı cok kucuk daha alışması daha kolay olur ve ıyıleşme surecıde cok daha kısa olur ama sakın cıkarma atelı doktor ne dedıyse yap guzelım bebeğının ıyılığı ıcın yoksa ıyıleşmesını gecıktırmış olursun.bak bnm bebeğimdede tespıt edıldı guya 3 aylıkken muayene edıldı ama ne care bışey yok demıştı doktor kızım 6 .ayını doldurdu ve kalça cıkıklığı tespıt edıldı sağ kalça ve şimdi alçıda başına gelmeyen bılmez zorluğunu bugun 8.gunu yavrum bıraz olsun alıştı oyle ağladıkı ılk gunler anlatamam hep sabır dıledım allahtan.senınkı cok daha kuçuk en azından donmeyı falan bılmıyor .kızım sureklı donmek ıstıyor donemıyor ve bnm ıcım onu gordukce ınanılmaz parcalanıyo o yuzden sakın ıhmal etme canım ve cok erken tespıt edıldığı ıcın şükret..
bebeğim 50 günlük kalça displazisi teşhisi konuldu dr. kalça abdükasyonu ateli verdi bebeğim onun içinde çok huzursuz sorunsuz bi bebekti ama o aletin içinde sürekli aglıyor öyle oluyorki aglmaktan morarıyor.katılıcak hale geliyor çıkardıgımda sakinleşiyor.2.5 gün kullanabildim bebeğim aletin içinde yarım saatten fazla uyuyamadı.
bunun tedavisi için başka bi yöntem yokmudur büyük boy bez kullansam yada çift bez baglasam çok çaresizim bu durumu yaşayan yokmu?
ultrason sonucuna göre grade 1-2
sağda alfa açısı 58 ,betaa açısı 44 , solda alfa açısı 67 ,beta açısı 41
röntgene görede doktor sag 32 derece sol 31 derece dedi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?