Çocuk Hastalıkları lütfeen yardım edin bebeğim kalça displazisi

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği

Thrush

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
5 Kasım 2009
235
1
116
İzmir
bebeğim 50 günlük kalça displazisi teşhisi konuldu dr. kalça abdükasyonu ateli verdi bebeğim onun içinde çok huzursuz sorunsuz bi bebekti ama o aletin içinde sürekli aglıyor öyle oluyorki aglmaktan morarıyor.katılıcak hale geliyor çıkardıgımda sakinleşiyor.2.5 gün kullanabildim bebeğim aletin içinde yarım saatten fazla uyuyamadı.
bunun tedavisi için başka bi yöntem yokmudur büyük boy bez kullansam yada çift bez baglasam çok çaresizim bu durumu yaşayan yokmu?

ultrason sonucuna göre grade 1-2
sağda alfa açısı 58 ,betaa açısı 44 , solda alfa açısı 67 ,beta açısı 41

röntgene görede doktor sag 32 derece sol 31 derece dedi

canım cok zor bılıyorum oncelıkle allah sabır versın sana da bebeğine de ama cok erken farkedıldığı ıcın şükretmelısın bence ve doktorun verdığı tedavıyı de sakın ıhmal etme cok bılıyorum ama senınkı cok kucuk daha alışması daha kolay olur ve ıyıleşme surecıde cok daha kısa olur ama sakın cıkarma atelı doktor ne dedıyse yap guzelım bebeğının ıyılığı ıcın yoksa ıyıleşmesını gecıktırmış olursun.bak bnm bebeğimdede tespıt edıldı guya 3 aylıkken muayene edıldı ama ne care bışey yok demıştı doktor kızım 6 .ayını doldurdu ve kalça cıkıklığı tespıt edıldı sağ kalça ve şimdi alçıda başına gelmeyen bılmez zorluğunu bugun 8.gunu yavrum bıraz olsun alıştı oyle ağladıkı ılk gunler anlatamam hep sabır dıledım allahtan.senınkı cok daha kuçuk en azından donmeyı falan bılmıyor .kızım sureklı donmek ıstıyor donemıyor ve bnm ıcım onu gordukce ınanılmaz parcalanıyo o yuzden sakın ıhmal etme canım ve cok erken tespıt edıldığı ıcın şükret..

2 doktora daha gösterdim yeniden ultrason çekildi sonuç iyi çıktı 2 doktorda bişey yok dediler inş. yanılmamışlardır

canım çok geçmiş olsun burada kalça gelişim geriliği diye başlık var sanırım ikinic sayfada orada bebegi bu durumda olanlar yazışmıştık bi göz at istersen. ama ben kesin emin olmadam aleti çıkarma derim benım kızımdada vardı ıkı ay cihaz kullandık düzelmiş dedi doktor ama ben hala tereddütteyim başka bir doktora daha gösterecegim röntgeni..sakın ihmal etme sonrası alçı ameliyat olabilir onun için ağlasada tak cihazı henüz çok küçük alışır zamanla.

2 doktora daha gösterdim yeniden ultrason çekildi sonuç iyi çıktı 2 doktorda bişey yok dediler inş. yanılmamışlardır

ay çok sevındım inşallah gercekten birşey yoktur .canım peki daha once cektırdığın ultrasonda cıkık var dedıler de ıkıncıye cektrdığınde hıc bırşey yok mu dedıler,içime dert oldu benım de şimdi hadı doktor göz muayenesınde yanılabılır ama ultrason ve rontgende nasıl yanılabılıyorlar,ben bır kere cektırdım ultrason hemen arkasından da rontgene yolladılar bir daha da cektırmedım hıc ve ıkı üç doktora hep bu fılmı gosterdım,ay bende mı tekrar cektırseydım kı ultrason yanılmış olabılırler mı ama sanmıyorumya doktor bu konuda yurt dışında eğitim almış uzman bır doktordu ultrason doktoru ,kızım alçıda tabı şimdi 2 haftadır cok zor gercekten yeterkı ıyıleşsın dıyorum ama onu caresız oyle gorunce cok uzuluyorum rabbım tez zamanda şifa versın butun bebışlere

mai allah şifa versin hangi doktora götürüyorsun memnunmusun doktorundan sen canım ?

çok sağol canım,çekirge devlet hastanesine götürüyorum orada naci ardalı var onu tavsiye ettiler şimdilik ıyı gıdıyor bakalım 2 gun once kontrolumuz vardı rontgen cekıldı şimdilik allaha şukur ıyı bakalım bayramdan once yıne goturucez 2.alcı ıcın gun verıcek genel anestezı altında bi bakılcak belkı 2 .alcıya gerek kalmaz atel verır bır umut var ama buyuk ıhtımalle alınacak 2.alcıya hayırlısı bakalım ne ıse o olsun kızım iyileşsın de ,allah daha beterınden korusun...

öncelikle hepinize geçmiş olsun arkadaşlar...
Benimde kızıma 2.5 aylıkken gelişimsel kalça dizplazisi teşhisi konmuştu...
bursada birkaç doktora götürdüm hepsi ayrı şeyler söyledi.kullanacağım cihazla ilgili.bende internetin nimetlerinden faydalanarak araştırdığımda pavlik bandajı diye bişey okumuştum.En sonunda istanbulda bir profa götürdümve oda bana pavlik bandajı dedi.kızım şuan 1.5 yaşında ve 7.5 aylıkken bandajı çıkardık.çok şükür bir problemimiz yok.şükürki sağlıklıca zamanında yürürdüde.
bu durumu yaşamayan bilemez ama benim yaşayan annelere tavsiyem kesinlikle kullanmaları gereken ateli veya bandajı neyse kesinlikle çıkarmasınlar ve titizlikle uygulasınlar.benim kızım 7 aylıkken sanki dünya bandajıyla var zannediyordu.1 gün olsun çıkarmadım.çok şükür şimdi iyi...darısı bu durumdan müzdarip olan bütün annelerin ve kuzucukların başına...
mai 29 alçınız inşallah çıkar ve atele dönersiniz.Rabbim mubarek Ramazan ayının yüzü suyu hürmetine sizin minişinizide kurtarsın...ama neyseki teşhis edilmiş ve tedavi oluyoruz-olduk.Rabbim dermansız dert vermesin ...

arkadaşlar merhaba
benim kızımda da gelişim geriliği var canım çok sıkılıyor bizde alet kullanıyoruz
ama daha ne kadar kullanacağımız belli değil kızım şu ana 13 aylık 6 aylıktan beri kullanıyoruz
ama çok sıkıldığı zamanla oluyor bazen çıkarıyoruz

öncelikle hepinize geçmiş olsun arkadaşlar...
Benimde kızıma 2.5 aylıkken gelişimsel kalça dizplazisi teşhisi konmuştu...
bursada birkaç doktora götürdüm hepsi ayrı şeyler söyledi.kullanacağım cihazla ilgili.bende internetin nimetlerinden faydalanarak araştırdığımda pavlik bandajı diye bişey okumuştum.En sonunda istanbulda bir profa götürdümve oda bana pavlik bandajı dedi.kızım şuan 1.5 yaşında ve 7.5 aylıkken bandajı çıkardık.çok şükür bir problemimiz yok.şükürki sağlıklıca zamanında yürürdüde.
bu durumu yaşamayan bilemez ama benim yaşayan annelere tavsiyem kesinlikle kullanmaları gereken ateli veya bandajı neyse kesinlikle çıkarmasınlar ve titizlikle uygulasınlar.benim kızım 7 aylıkken sanki dünya bandajıyla var zannediyordu.1 gün olsun çıkarmadım.çok şükür şimdi iyi...darısı bu durumdan müzdarip olan bütün annelerin ve kuzucukların başına...
mai 29 alçınız inşallah çıkar ve atele dönersiniz.Rabbim mubarek Ramazan ayının yüzü suyu hürmetine sizin minişinizide kurtarsın...ama neyseki teşhis edilmiş ve tedavi oluyoruz-olduk.Rabbim dermansız dert vermesin ...

canım ne güzel bir dilekte bulunmuşsun Allah razı olsun ,halimize şukur rabbim dermansız dert vermesin senın de dedığın gibi..senin ve bebişinin adına da öyle sevindim ki inşallah darısı bizim ve bizim gibi olanların başına..

canım cok zor bılıyorum oncelıkle allah sabır versın sana da bebeğine de ama cok erken farkedıldığı ıcın şükretmelısın bence ve doktorun verdığı tedavıyı de sakın ıhmal etme cok bılıyorum ama senınkı cok kucuk daha alışması daha kolay olur ve ıyıleşme surecıde cok daha kısa olur ama sakın cıkarma atelı doktor ne dedıyse yap guzelım bebeğının ıyılığı ıcın yoksa ıyıleşmesını gecıktırmış olursun.bak bnm bebeğimdede tespıt edıldı guya 3 aylıkken muayene edıldı ama ne care bışey yok demıştı doktor kızım 6 .ayını doldurdu ve kalça cıkıklığı tespıt edıldı sağ kalça ve şimdi alçıda başına gelmeyen bılmez zorluğunu bugun 8.gunu yavrum bıraz olsun alıştı oyle ağladıkı ılk gunler anlatamam hep sabır dıledım allahtan.senınkı cok daha kuçuk en azından donmeyı falan bılmıyor .kızım sureklı donmek ıstıyor donemıyor ve bnm ıcım onu gordukce ınanılmaz parcalanıyo o yuzden sakın ıhmal etme canım ve cok erken tespıt edıldığı ıcın şükret..

Merhaba arkadaşım Bebeğinizin kalça problemi nasıl inşallah hayırlısı ile sonuçlanmıştır.Alfa açı değerler ultrasonda ilk kaç ölçülmüştü?Kalça çıkığı mı yoksa TIP2A kALÇA gelişim geriliği teşisimi konuldu?Nasıl bir takip ve tedavi süreci yaşadınız?Paylaşırsanız memnun olurum.Allah başka sıkıntı yaşatmasın inşallah.

bebeğim 50 günlük kalça displazisi teşhisi konuldu dr. kalça abdükasyonu ateli verdi bebeğim onun içinde çok huzursuz sorunsuz bi bebekti ama o aletin içinde sürekli aglıyor öyle oluyorki aglmaktan morarıyor.katılıcak hale geliyor çıkardıgımda sakinleşiyor.2.5 gün kullanabildim bebeğim aletin içinde yarım saatten fazla uyuyamadı.
bunun tedavisi için başka bi yöntem yokmudur büyük boy bez kullansam yada çift bez baglasam çok çaresizim bu durumu yaşayan yokmu?

ultrason sonucuna göre grade 1-2
sağda alfa açısı 58 ,betaa açısı 44 , solda alfa açısı 67 ,beta açısı 41

röntgene görede doktor sag 32 derece sol 31 derece dedi

Merhaba arkadaşım bebeğinizin kalça çıkığı ile ilgili nasıl bir süreç yaşadınız?Kalça çıkığı tşisimi konuldu yoksa tıp 2a kalça gelişim geriliği teşisimi kondu?Daha sonraki tedavi sürecini paylaşabilirmisiniz.Çok geçmiş olsun Rabbim başka sıkıntı yaşatmasın inşallah.

benim kızım da dört buçuk aylık ve bize de ameliyat olacağını söylediler lütfen şu an durumu nasıl bebeğin izin yazar mısınız çok tedirginiz

Back