• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Lüks kozmetik takıntısı

Aykadarguzel

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
4 Mayıs 2022
1.382
1.851
63
Sevgili kızlar , benim bir zaafım var ve asla bunu aşamıyorum , kozmetik delisiyim resmen bütün paramı kozmetiğe döküyorum ve malesef hep pahalı şeyleri alıyorum. Her ay yeni bişey istiyorum dayanamayıp alıyorum bu ay 12bin tllik ürün almışım ve toplasan 5-6 ürün eder. İhtiyacım da yok ama bahsettiğim ürünler mesela doğal gül yağı , dior , nars shiseido kryolan markalarının ürünleri. Bütün param buraya gidiyor. Nolur biraz akıl verin :(

Sevgili kızlar , benim bir zaafım var ve asla bunu aşamıyorum , kozmetik delisiyim resmen bütün paramı kozmetiğe döküyorum ve malesef hep pahalı şeyleri alıyorum. Her ay yeni bişey istiyorum dayanamayıp alıyorum bu ay 12bin tllik ürün almışım ve toplasan 5-6 ürün eder. İhtiyacım da yok ama bahsettiğim ürünler mesela doğal gül yağı , dior , nars shiseido kryolan markalarının ürünleri. Bütün param buraya gidiyor. Nolur biraz akıl verin :(
Sosyal medyada görüp alıyorsan sosyal medyaya 1 ay bakma. Bakalım sonuç n'olacak?

Sosyal medyada görüp alıyorsan sosyal medyaya 1 ay bakma. Bakalım sonuç n'olacak?
Aslında sosyal medyadan gördüğüm için almıyorum , sorunum şu normal herkesin aldığı şeyleri alsam içim rahat etmiyor illa ki bu markalardan olunca almak istiyorum ve bu hiç bitmek tükenmek bilmiyor

Ben bu durumlarda şöyle düşünüyorum sallıyorum 10k lık bir elbise beğendim ve başka bir yerde de 2 klık bir elbise, 2 binlik olanı alıp 3 bine de ihtiyacı olan birine yardımda bulunmak, veya sevdiğim birine hediye almak daha çok beni mutlu eder gibi düşünüp o ürünü almıyorum aşırı bayılıp ayılmıyorsam 😂 böylelikle hem bir başkasını mutlu ettiğim için ben mutlu oluyorum işim gücüm de rast gider diyorum hem de totalde daha az para harcamış oluyorum 🫶🏻

Ben bu durumlarda şöyle düşünüyorum sallıyorum 10k lık bir elbise beğendim ve başka bir yerde de 2 klık bir elbise, 2 binlik olanı alıp 3 bine de ihtiyacı olan birine yardımda bulunmak, veya sevdiğim birine hediye almak daha çok beni mutlu eder gibi düşünüp o ürünü almıyorum aşırı bayılıp ayılmıyorsam 😂 böylelikle hem bir başkasını mutlu ettiğim için ben mutlu oluyorum işim gücüm de rast gider diyorum hem de totalde daha az para harcamış oluyorum 🫶🏻
Valla bacım benimki hiç bi şekilde bitmiyor. Kozmetik aşkından deliriyorum resmen

Borca gir geçer. Araba falan al tokiye gir ne biliyim borca gir işte. Kesin çözüm..

Bu markaları ben de alıyorum ama senede bir kez alsam yetiyor çoğu. Hatta bazıları daha uzun süre gidiyor. Siz ihtiyaç için almıyorsunuz belli ki.

Benim de sizin gibi öğretmen bir teyzem var ve o da aynı. Neden böyle olunur anlamıyorum açıkçası ben israftan nefret ederim. Teyzem için yorumum, bence kendisi mutsuz ve bu şekilde kişisel bir tatmin yaşıyor. Sizde de durum aynı olabilir.

Bu arada kozmetik dediğiniz şey cilt kremi falan mı yoksa makyaj malzemeleri mi? Kaliteli cilt kremi, serumu falansa en azından cildinize yarıyor, ama makyaj malzemesi ise yazık o paraya

Benim de sizin gibi öğretmen bir teyzem var ve o da aynı. Neden böyle olunur anlamıyorum açıkçası ben israftan nefret ederim. Teyzem için yorumum, bence kendisi mutsuz ve bu şekilde kişisel bir tatmin yaşıyor. Sizde de durum aynı olabilir.

Bu arada kozmetik dediğiniz şey cilt kremi falan mı yoksa makyaj malzemeleri mi? Kaliteli cilt kremi, serumu falansa en azından cildinize yarıyor, ama makyaj malzemesi ise yazık o paraya
Hepsi desem :( tabi cildim falan yaşıma göre cok genç yaşıtlarımdan daha iyi. Faydasını görüyorum kesinlikle ama. Makyajı cok seviyorum ya.

Yani anlayamadım nasıl her ay 5 kutu/şise alıp bitirebiliyorsun, mümkün değil. Bazı şeyleri b8tmeden alma, bazı şeylere de sınır koy. Misal fondòten, parfüm bitneden alma. Far paleti, her sezona bir tane - 3 ayda bir tane mesela.
Parfüm yani güzel koku bence bir bağımlılık ya. Bişeyin kokusu güzelse hemen alıyorum parfümlerim bitmiyor hiç bi zaman

Dün mağazadan aldığım tintlerin diğer renklerinin sipariş sekmesini az önce kapatan biri olarak yardımcı olamayacağım, üzgünüm. Hatta güzel bir göz serum/krem tavsiyeniz de varsa da çok makbule geçer :)
Caudalie markasının serumlarına bakın , bir de en iyi göz kremi olarak da lierac markasının göz kremine bakın macera aramayın :)

Dün mağazadan aldığım tintlerin diğer renklerinin sipariş sekmesini az önce kapatan biri olarak yardımcı olamayacağım, üzgünüm. Hatta güzel bir göz serum/krem tavsiyeniz de varsa da çok makbule geçer :)

Topik konu sahibesini engelleme topiği değil mi şimdi azmettirmeyelim🤪🤪🤪gòz kreminde kesinlike shiseido ve murad. Dermalogicayı da çok çok begenmiştim.

Hepsi desem :( tabi cildim falan yaşıma göre cok genç yaşıtlarımdan daha iyi. Faydasını görüyorum kesinlikle ama. Makyajı cok seviyorum ya.

İsterseniz en kaliteli serumları ve kremleri kullanın fondöten sürdüğünüz sürece cildiniz yaşlanmaya devam edecek, ünlüler o yüzden bir yaştan sonra sürekli botoks olmaya başlıyor çünkü yıllarca yapılan cilt makyajını ciltleri kaldırmıyor ve botoks elzem oluyor.

Bence işe zararlı olanları bırakmakla başlayın. Mesela cilt makyajını kapatıcıyla sınırlandırın ve bir süre sadece rimel ve ruj almayı deneyin, bu dediklerimi de bittikçe alın. Zaten cildiniz güzelmiş, sorun yaşamazsınız. Zararlı vs diyerek soğutun kendinizi

Back
X