lser balangc

eda35

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
9 Ağustos 2009
254
95
merhaba arkadaslar

ben 30 yasıma kadar mıde sorunu yasamadım
ama 1 aydır mıdemde sureklı bır kazınma aclık hıssı kafayı yıcem
doktora gıttım pantpas verdı kullan gecmezse gel dedeı
ve netten arastırdıgıma gore bır bakterı bunu yapıyormus ve ona ozel antıbıyotık varmıs bılen varmı acaba
yardımcı olursanız sevınırım yemek yemekten kılo aldım :eek:lmaz::umursamaz:

Aynı durumdayız seninle arkadaşım.Ben de aynı şekilde bu yaşıma kadar çekmemiştim.Ama yaklaşık 6 aydır filan geceleri uyku bile uyuyamıyorum.Mide kazıntısı,gaz ağrısı gibi bir ağrı ve mide bulantısı oluyor.Yakınlarda bi doktor bulup gitmeyi düşünüyorum.Geçmiş olsun!

slm kızlar uzulerek soyluyorum ama sız ulsersınız bende atnısıydım 1 sen oldu gece uykudan uyanp yemek yıyorum mıdem yanı sabah kaltıgımda sarı safra cıkarıyorudm bır gece daha dayanamadım karnım yırtılıyodu sankı hastaneye gıttım endoskopı yaptılar ve mıdede ara varmıs nerdeyse bagırsagı tıkıcakmıs neyse uzatmıyım bana ılac verdı onları kullandım sımdı baska bı oılac kullanıyom oda bıttı 10 ayda tekrar endoskopı cekılecek allah yardımcınız olsunn bısey sormak ısttersenız benım sayfamdan sora bılırsnız gecmıs olsunnn

:çok üzgünüm:KK70:oktora gittim.Ülser başlangıcıymış.Helicobacter Pylori adlı bakteri yol açıyormuş.Mide hapları ve iki çeşit antibiyotik verdi doktor.

GENEL TEDAVı ÖNLEMLERı:

Uzun süre aç kalmaktan sakının.
Az miktarda ama sık ve düzenli yiyin.
Yemekten sonra en az 2-3 saat yatağa girmeyin.
Yiyecekleri yavaş yiyip, iyi çiğneyin.
Çok sıcak yada çok soğuk yemeyin.
Stresden mümkün olduğunca uzak durmaya çalışın.
Dar ve beli sıkan giysiler giymeyin.
Fazla kilolarınızdan kurtulun.
Sigarayı azaltın, mümkünse bırakın.

X