• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Lösemi teşhisi koyuldu 🥺

Çok üzüldüm, acil şifalar diliyorum. Dualarım sizinle. Umarım en kısa zamanda tekrar güzel haberleri paylaşırsınız, yürekten inanıyorum. 🙏

Bir hafta öncesine kadar küçücük dertlerim, bebeği ne zaman yapmalıyım sıkıntım, iş problemlerim vardı. Bugüne geldiğimizde ise elimde eşim için koyulan bir lösemi teşhisi var. Hiç hakim olduğum bir hastalık değil, çevremde yok, etrafımda olmadı bu güne kadar. Yarın hastahaneye yatış yapıyoruz, Allah’tan süreci çok hızlı ilerlettik. Çok üzgünüm ama ona belli etmemek için elimden geleni yapıyorum. Biliyorum ki bu hastalığın en büyük ilacı moral ve bu süreci geçirebileceği en huzurlu şekilde atlatsın istiyorum.

Şu an en büyük derdim neler yapabileceğim ve Beni nasıl bir süreç beklediği… çok ihtiyacım var desteğinize, bi omuza, yüreklendirilmeye. Güçlü duruyorum ama korkuyorum, sevdiğim adamı acı çekerken gördüğümde gözyaşlarıma hakim olamamaktan, beni ağlarken görmesinden öyle korkuyorum ki…

Sana kocaman sarılıyorum💜
Allahım şifalar, kolaylıklar versin💜

Bu Perşembe nüks haberini aldık 😭😭 Sil baştan tedavi yeniden başlıyor, çok daha fazla üzgünüm ve çok daha fazla korkuyorum. Noluuur dualarınızı esirgemeyin 😭😭😭
Allah şifa versin bir kere atlattınîz yine atlatırsınız inşallah olumlu düşünün moralinizi bozmayın benim eşimde lenf kanseri olmuştu çok zor bir süreçti sizi çok iyi anlıyorum ama başa geleni çekmek yaşamak zorundayız malesef itiraz hakkımız yok buda bir sınav unutmayın bitecek ve çok güzel günler başlayacak.

Bir hafta öncesine kadar küçücük dertlerim, bebeği ne zaman yapmalıyım sıkıntım, iş problemlerim vardı. Bugüne geldiğimizde ise elimde eşim için koyulan bir lösemi teşhisi var. Hiç hakim olduğum bir hastalık değil, çevremde yok, etrafımda olmadı bu güne kadar. Yarın hastahaneye yatış yapıyoruz, Allah’tan süreci çok hızlı ilerlettik. Çok üzgünüm ama ona belli etmemek için elimden geleni yapıyorum. Biliyorum ki bu hastalığın en büyük ilacı moral ve bu süreci geçirebileceği en huzurlu şekilde atlatsın istiyorum.

Şu an en büyük derdim neler yapabileceğim ve Beni nasıl bir süreç beklediği… çok ihtiyacım var desteğinize, bi omuza, yüreklendirilmeye. Güçlü duruyorum ama korkuyorum, sevdiğim adamı acı çekerken gördüğümde gözyaşlarıma hakim olamamaktan, beni ağlarken görmesinden öyle korkuyorum ki…
İlik bagışı nasıl yapilıyor bilgi verir misiniz ben çok istedim ornek vermek . Uyumlu olan çikar belki faydam olur diye ama surekli onemsiz mazeretler işte. Nereye gidip vermek lazim bilgi verirseniz artik otelemeyeyim

İlik bagışı nasıl yapilıyor bilgi verir misiniz ben çok istedim ornek vermek . Uyumlu olan çikar belki faydam olur diye ama surekli onemsiz mazeretler işte. Nereye gidip vermek lazim bilgi verirseniz artik otelemeyeyim

kızılay kan merkezlerine
sokakta dolananlara bile verebilirsiniz
kök hücre bağışı olduğunu söyleyince ona göre işlem yapıyorlar
ilk etapta sadece kan alınıyor uyum olursa ileri tetkikler

Allah şifa versin bir kere atlattınîz yine atlatırsınız inşallah olumlu düşünün moralinizi bozmayın benim eşimde lenf kanseri olmuştu çok zor bir süreçti sizi çok iyi anlıyorum ama başa geleni çekmek yaşamak zorundayız malesef itiraz hakkımız yok buda bir sınav unutmayın bitecek ve çok güzel günler başlayacak.
Aminnnn 🤲 En iyi yaşayan bilir, ilk olduğunda ne kadar üzüldüysem bu kez çok daha büyük bir şok yaşadım. Kan değerleri o kadar kusursuzdu ki… Sağlıklı bir insandan hiç farkı yoktu ama kemik iliğinde rutin kontrolde çıktı %50 ile geri geldiği. 😭

Kızılay’a “kök hücre bağışçısı olmak istiyorum.” derseniz sizden 3 tüp kan alıp, bekletirler bünyelerinde. Herhangi bir eşleşme durumunda sizi arayıp haberdar ediyorlar. Aslında bizimde ilik nakli düşünülmüştü ilk aşamada ama donörümüz vazgeçti 😭😭 Halbuki o kadar kolay bir işlem ki, bi kolunuzdan kanı alıp iliği ayrıştırıp makinada diğer koldan geri veriyorlar. Küçücük çocuklar babalarına annelerine kardeşlerine donör oluyor, kocaman adamlar korkuyor, aklım fikrim almıyo bu durumu 😭😭 vazgeçen o kadar çok ki.

Hastalık vesilesiyle tanışdığım bir arkadaşıma 2 donör çıktı, ikiside vazgeçti. Bir arkadaşımızın durumu kritikti donör vazgeçtiği için hakkın rahmetine kavuştu 😭 Örnekleri o kadar çok ki sayıp sizi üzmek istemiyorum. Eşimin en kötü şu an 10/7 uyumu var, ama tabi 100/100 uyum kadar güçlü olmuyor bu durum…

Bu konuya çok doluyum. 😭

Kızılay’a “kök hücre bağışçısı olmak istiyorum.” derseniz sizden 3 tüp kan alıp, bekletirler bünyelerinde. Herhangi bir eşleşme durumunda sizi arayıp haberdar ediyorlar. Aslında bizimde ilik nakli düşünülmüştü ilk aşamada ama donörümüz vazgeçti 😭😭 Halbuki o kadar kolay bir işlem ki, bi kolunuzdan kanı alıp iliği ayrıştırıp makinada diğer koldan geri veriyorlar. Küçücük çocuklar babalarına annelerine kardeşlerine donör oluyor, kocaman adamlar korkuyor, aklım fikrim almıyo bu durumu 😭😭 vazgeçen o kadar çok ki.

Hastalık vesilesiyle tanışdığım bir arkadaşıma 2 donör çıktı, ikiside vazgeçti. Bir arkadaşımızın durumu kritikti donör vazgeçtiği için hakkın rahmetine kavuştu 😭 Örnekleri o kadar çok ki sayıp sizi üzmek istemiyorum. Eşimin en kötü şu an 10/7 uyumu var, ama tabi 100/100 uyum kadar güçlü olmuyor bu durum…

Bu konuya çok doluyum. 😭
Çok geçmiş olsun. Bu kadar basit bi işlemden nasıl korkulup vazgeçilir anlam veremiyorum. Yani korkudan tir tir titresemde vazgeçmezdim ben. Hele de bir insanın hayatı bana bağlıysa. Umarım şifa bulur eşiniz 🤲🏻

Bu konuya çok doluyum. 😭

o kadar sacma ki şu durum
doktor zaten daha ilk kan verirken anlatıyor nasıl olacağını
neler yaşanacağını
allah akıl fikir versin
acil şifalar dilerim

Benim oda arkadaşım ılık bağışında bulundu 6 yaşındaki bir kız çocuğuna verdi hatta iligini sokakta gezici olan Kızılay merkezinde kan vermiş bagisci olmuştu

Çok geçmiş olsun. Bu kadar basit bi işlemden nasıl korkulup vazgeçilir anlam veremiyorum. Yani korkudan tir tir titresemde vazgeçmezdim ben. Hele de bir insanın hayatı bana bağlıysa. Umarım şifa bulur eşiniz 🤲🏻
Kadınlar erkeklerden daha duygusal ve daha cesaretli. Genç erkek iliği daha çok tercih edilsede donörler hep bayan vericilerden çıkıyor.

Bu konuya çok doluyum. 😭
İlk fırsatta örnek vereceğim. İnsallah biri ile uyumlu çikar vermeyi cok isterim. Vazgecenleri anlayamadım organ degilki istenen yani insanoglu bencil gerçekten

Aminnnn 🤲 En iyi yaşayan bilir, ilk olduğunda ne kadar üzüldüysem bu kez çok daha büyük bir şok yaşadım. Kan değerleri o kadar kusursuzdu ki… Sağlıklı bir insandan hiç farkı yoktu ama kemik iliğinde rutin kontrolde çıktı %50 ile geri geldiği. 😭
İlkinde şok oluyoruz ve zorlu süreçte psikolojik olarak bitiyoruz tabi nüks olduğunda artık dayanacak mücadele edecek gücümüz kalmadığını hissediyoruz çünkü yeterince tükenmiş oluyoruz ama mücadele etmek zorunda olduğunu düşününce daha güçlü oluyorsun ben hep bitecek az kaldı biz güçlüyüz diyerek bitirdim bu süreci. Çok zor biliyorum ama eşinin vücudu güçlüki yenebildi yine yenecek merak etme güçlü ol hep kötü günler olmayacak bu süreç geçici güzel günler başlayacak. Şimdi mücadele zamanı kazanan siz olacaksınız biraz sabır.

Bu konuya çok doluyum. 😭
Çok geçmiş olsun.. Hayat ne garip :KK43: az önce kızılay kan merkezini aradım, bir arkadaşımın çocuğu lösemi ve 4 aydır uyumlu ilik bulunamadı zaten bağışçı olmayı istiyordum ama bu olay beni tetikleyen faktör olmuştu. Gün içinde kök hücre bağışçısı olmak üzere kan vermeye gideceğim.. İnşallah bir hastaya şifa olurum :dua: Belki de size :dua:

Ben 3-5 yıl önce gitmiştim bağışçı olmak için. Kanımı alan hemşire vazgeçirmeye çalışmıştı üstü kapalı olarak. Özellikle sordu bir yakınınız için mi diye, hayır öylesine dedim. Sonra alttan alttan işledi, birkaç gün insanı oldukça hırpalar. Hastanın olduğu şehre gitmeniz gerekir, kalacak yer lazım, bebeğiniz de varmış emin misiniz vs vs.
Yani insanlar benim gibi hemşirelere denk gelse bile vazgeçmek için yeterli sebebi bulabilir. Ben vazgeçmedim tabi verdim ama anlattılarından geri dönen çok olmuştur.

Back