• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Lolan Güzeli

Kemik yapısı çok güzel geliyor bana. Lolan güzeliyle ilgili ilginç bir konuda beraberinde bulunan eşyalar, kıyafetleri ve defin şekli bulunduğu coğrafyada hiçbir topluluğa tam olarak uymuyor gibi aklımda kalmış. Baska bir mumyayla karıştırmıyorsam bu anlamda da ayrı bir yeri vardı.

Mısır'da çürümeyi yavaşlatmak ve cesedi muhafazayı artırmak için iç organlar ayrıca mumyalanırdı. Bununla kıyaslanırsa Lolan güzelini mumyalayanlar daha iyi bir teknik kullanıyor olmalılar. Şöyle bir durum da var bazı ortam nem dengesi, iklim koşulları veya farklı sebeplerden dolayı mumya muhafaza etmeye daha elverişlidir. Lolan güzelinin sağlamlığı salt buna bağlanabilir mi bilmiyorum çunkü yakınlarında bulunanlara göre de daha iyi durumdaymış. Mısırdaki mumyaların da çoğu Krallar Vadisinde orası da çöl. Burada başka bir ortak nokta daha var.

Bu konu, hakkında çok az şeye denk geldiğim ama beni heyecanlandıran başka bir konuyla da ilgili olabilir. Türk piramitleri, hiyerogliflerin eski türkçe karakterler olduğu hatta çözülememiş birkaç düzine hiyeroglifin bir türkolog sayesinde ön türkçe olarak çözülmüş olması hakkında bazı kısa alıntılar okudum. Mısır'a yazının Türk'lerden geçmesi ihtimali doğru olması durumunda uygarlığın temel taşlarını Türk'lerden aldıkları anlamına geliyor olabilir mi merak ediyorum. Birde piramit ve mumyalama gibi benzerlikler var. Türklerin tarihe ve etkileşim kurdukları topluluklara etkisi oldukça güçlü. Konu Mısır uygarlığına gelince ise durum farklı bir boyut kazanıyor.

Back