Bisküvi - Kurabiye Tarifi Lokumlu,Fındıklı Kurabiye

Elif

Onur Üyesi
Pro Üye
12 Temmuz 2006
35.019
30.376
60
Tarif Helen üyemize ait olup eski yemek tarifleri bölümünden bu formata taşınmıştır

100 gr kadar oda sıcaklığında yumuşamış margarin
1,5 çay bardağı pudra şekeri(hazır almam robotta çektim)
1 yumurta
1 çay bardağı yoğurt
2 su bardağı un
1 su bardağı nişasta
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1 su bardağı kadar iri dövülmüş fındık
1 su bardağı kadar üzüm büyüklüğünde doğranmış lokum

Oda sıcaklığında yumuşamış margarini,pudra şekerini,yumurtayı,yoğurdu mikserle karıştırın(ben elle iyice yoğurdum) ardından vanilya ve kabartma tozunu ve unu azar azar ilave ederek yoğurdum fakat o da ne ?un bitmiş.
Neyse niyetimiz yoktu ama 1 bardakta Nişasta koyarız bizde.Demokrasilerde çare tükenmez derler değilmi?
ben lokumları minik minik doğrarken oğlumda bir yandan fındıkları kırıyor , bir yandan da sohbet ediyoruz.
- Oğlum ben senin hiç dua ettiğini görmüyorum ediyormusun?
- Tabi anne ediyorum gece uyumadan önce,sabah evden çıkarken aklıma geldikçe ediyorum
-Peki Allaha inanıyormusun ?
-Anne var ya ben inanmayanlara çok şaşıyorum düşünsene annemiz ölebilir,babamız da ölebilir,ya da bütün sevdiklerimize gün gelir bir şey olabilir.Ama ona hiç bir şey olmaz.Allaha inanırsak o hep yanımızda hiç bir zaman yalnız kalmayız.
Biraz şaşırdım ama sevindim.
-Canım oğlum gel seni bir öpeyim.
Neyse lokum doğrama işi bitti birbirlerine yapışmamaları için biraz unlayarak karıştırıyorum.
Fındık ve lokumları da hamurumuza ilave ediyoruz eşit olarak her yerine dağılması için biraz yoğuruyoruz.Ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak elimizde yuvarlıyoruz.ve margarin sürülmüş tepsiye diziyoruz 180 derece fırında 20 dk pişiriyoruz.Allahtan Kurabiyelerimiz bizi utandırmadı.güzel oldu hemde oğlumla birlikte bir şeyler yapmanın zevkini yaşadım

bende okulda kivi lokumu yapmıştım hoş bi tadı olmuştu

X