- 30 Mart 2009
- 3.315
- 1
-
- Konu Sahibi gullerdiyari
canım buna lokma dionuz sanırım siz ...
içini koyunca cig borek gibi oluyo..
senin dedigini bende biliyorum sade olarak kızartılır ama biz mayalısını yaparız oda acaip puf puf kabarır bu mayasız gibi geldi bana
ellerine saglık :lepi:
opuyorumnanaktanbitanesin sen yengosumopuyorumnanaktan
opuyorumnanaktanbende evelki gün ilk defa yaptim:kedi:
libyanamin topigini gördüm 3aylarin baslangici oldugu icin icimden okadar cok geldiki yapmak annemi aradim tarifi aldim ve ilk kez kollarimi sivayip lokma isine koyuldum yoksa genelde hep annemle yapariz o hamuru yoguru ben sekillendiririm o kizartir
zemuszemusama bu kez tek basima bu isin altindan kalktigimada inaniyorum alnimin akiylazemuszemus
cokacimcoookbirdahakine peynirlisinide denicem ama biliyosun ben merdaneyle oklavayla bi isi beceremiyorum malesef
:kedi:ben sade yaptim yengosum fotosunuda ekliyorum umarim onayini alirim:kedi:
bunu sürekli bende yapıyorum ..
lokmayıda yapıyoruz biz..hamuru cıvık ve kaşıkla konuluyor kızgın yağa..
demekki sizin yörede buna lokma deniliyor...
eline koluna sağlık sık sık yaprım bunu..özellikle kahvaltılara..
canim harikasin bende iclisinin resmini koymustum esas lomaynin resmi bu isteyerimseniben
bende biraz kaldi gidip sadesinin resminide cekeyim diyordum.
sen artik kendini astin canim masallah hergün yeni bir ata bir tarif yeni bir lezzet yapiyorsunvereliniortak
gercekten nefis görünüyor canimcokacimcoook
ellerine emegine saglikopuyorumnanaktana.s.
canım buna lokma dionuz sanırım siz ...
içini koyunca cig borek gibi oluyo..
senin dedigini bende biliyorum sade olarak kızartılır ama biz mayalısını yaparız oda acaip puf puf kabarır bu mayasız gibi geldi bana
ellerine saglık :lepi:
ayy bune ya öldüm burda ..harika görünüyo mis gibi ...ben eskiden fırından hamur alır yapardım ..
hamurunu kendim yapıp denemedim hiçç..eminim öylesi daha güzel oluyodur...çay demleyip yanına birde domates salatalık....oyy oyy fena oluyorum...ellerine sağlık canım nefis olmuş....:))
evet canim kandillerde bunlarin tadi bir baska oluyoryerimsenibenikiside harika görünüyor ellerinize sağlık kandillerin vazgeçilmezi arasında
canim esas böyle yaptim ama ben peynirle kizartincada güzel oluyor diye örnek olarak öbür resmi koymustum.
burda daha belli olmuş ohh ohhh miss miss kokusu buraya geldi offf opuyorumnanaktan
canim neyazikki burada firindan hamur alma sansimiz yok mecbur kendimiz yoguruyoruzyerimsenibenayy bune ya öldüm burda ..harika görünüyo mis gibi ...ben eskiden fırından hamur alır yapardım ..
hamurunu kendim yapıp denemedim hiçç..eminim öylesi daha güzel oluyodur...çay demleyip yanına birde domates salatalık....oyy oyy fena oluyorum...ellerine sağlık canım nefis olmuş....:))
ellerine sağlık cnm.biz bu yaptığına pişi ya da fincan böreği diyoruz elbette ki isimleri yöreden yöreye değişebilir.lokma dediğimiz şeyide biraz daha cıvık ve top top yapıyoruz.bol yağda kızarttıktan sonra şerbetin içine atıp tatlı olarak servis ediyoruz.üzerine tarçın çok yakışıyor.ama senin yaptığın da gerçekten harika olmuş bacım.olsada yesek benim marifetli güzel kardeşimm...opuyorumnanaktancokacimcoook