Lohusayım:(delirecek durumdayım..

bu kelimeyi kullanan kadını ben evime sokmam ne demek ölsün...ben senin yerinde olsam bakıcı ayarlardım içime sinmiyorsada kamera sistemi koyardım eve ..küçük diyorsun ama bakımı daha kolay büyük çocuğa göre bence benim kızım 3 yaşında 16 aylıktan beri bakıcımız bakıyor peşinden koşmak gerekiyor zor dönemleri ama senin yavrun için bakıcı da fazla zorlanmayacak diye düşünüyorum...
arkadaşların dediği gibi annen yada kayınvaliden baksa lutfederek baktığı için fazla müdahele edemeyeceksin ama bakıcı 0lduğunda müdahele edip yönlendirebilirsin..

konunun sadece başını okudum.
inan annemden başka kim baksa benim için bakıcıdan farksız.

o yüzden en güzeli bakıcı. ben annemi yönetirim. şıunu yedir şunu yap şu kadar altını aç diye ama ne kayın valideye ne görümceye diyemem bişey.
ee bakıcıya da istediğini yaptırabilirsin kırılmaz gücenmez. ağlayıp sütünü kaçırma bulursun bir bakıcı.
yalnız işine anlam vermedim 40 günlü lohusa kadın çalıştırılmaz yani.
ha bir de lütfen 40 günlük bebekte olsa 5 yaşında da olsa bırakma bir yere. onun 10 dk bile olsa günlük görüşmeniz anneye ve kokusuna ihtiyacı var. ileride siden nefret edebilir aksi takdirde.. anne sıfatını yitirirsiniz gözünde..

şimdi karar vermem lazım buldugum bakıcı kadınla mı devam etmelıyım yoksa kayınvalıdemın laflarını duymayıp onun bakmasına mı musade etmelıyım

bakıcının masrafı sabah hazırlayıp goturmek aksam ıs cıkısı almak yerı gelıcek bakıcının ozel ısı olucak bakamam dedıgınde ısten ızın almam munkumkun degıllllllll...delırıcem

bakıcının masrafı sabah hazırlayıp goturmek aksam ıs cıkısı almak yerı gelıcek bakıcının ozel ısı olucak bakamam dedıgınde ısten ızın almam munkumkun degıllllllll...delırıcem
Valla bence bakıcı baksın kv sürekli nazlanicak ben bakıyorum diyecek ben olsam baktirmam hatta evinden öyle bi gonderirdim ki bi dha ne yüzüne bakardim ne de evime kabul ederdim

Sen kocan icin calis. Sonrada annesi torunu icin olsun desin. Sen hala calismaya devam et. Gunumuzun modern kadinlarinin dustugu hale bak.

o el kadar yavrunun hakki altinda kaliyorsunuz hepiniz,o kendini bilmez isverenler dahil..cocuk dunyaya geldigine gelecegine pisman olmus,ya birakin isinizi,dunya ustunde is mi kalmadi.cocuk onun bunun elinde surunuo,zavallim

Canım Allah yardımcın olsun, inşallah bebeğiniz büyüyünce Kvniz Ramazanda iftarı beklesin demez

Tabiki yavrunuzu düşündüğünüz için çalışıyorsunuz kimse çocuğuna en ufak bi zarar gelsin istemez ama güvenilir bi bakıcı en mantıklı yol olarak görünüyor hatta kendi evinizde bakabiliyorsa daha iyi olur işi olsa bile sizi zor durumda birakmayacagi bir çözüm bulursunuz onları sorun yapma şimdiden. Biraz rahatlamaya çalış çok kaygilisin :) tek çalışan ve ailesine uzakta yaşayan anne sen değilsin

Oldukça kaygılıyım evladım için ..çalışmak zorundayım maddi durum gereği ama kayınvalidem mi bakıcı mı günlerdir gelip gidiyorum .bakıcı kadına da söz vermiş gibi oldum bak çocuga diye şimdi getirmiyorum desem ayıp olmaz mı...kayınvalidem bir iki gündür iyi davranıyor ..yıkanan çamaşırı asıyor sofrayı topluyor dün bebek yıkarken yardım etti sabah işe giderken ben hazırlanayım diye alıp yanında uyutuyor...ama gene kavga ederiz diye korkuyorum bakcııyı da devreden çıkarmak istemiyorum kadının evinde tüm eşyaları bebişin bezdir mamadır götürdüm.iyi bir kadın ama üç çocugu var ne kadar bakar diye endişeleniyorum.kalbinde delik var kuzumun zaten azıcık aç kalsa morararana kadar ağlıyor.kadın yemek yaparken banyosundayken kendi çocukları okuldan geldıgınde her dakıka bebegımle ılgılenmezkı

Yorumlari okumaya usendim.

İsi neden birakamiyorsunuz o kismi pek anlamadimOlayin gelisimine gore en hayirlisi bence isten ayrilip kendiniz bakmaniz.Bir de dogum.izni denen bisey var resmi olarak gorunmuyor musunuz.ozelde olsa.boyle bi hakkiniz var ve itiraz edebilirsiniz.bende ozelde.calisiyordum ve aynen sizn gibi.on gunluk bebekle.gittim surekli gelemem dedim.siin cizgiyi kendiniz cizmeniz gerekiyor.

sonrasinda ben isi biraktim gonlum el.vermedi.iyiki de boyle yapmisim.arkadin cocugu surekli hasta bronsit grip.nezle vs.bizimki sukur daha hasta olmadi on aydir.

asla isi birakamam diyorsaniz bakiciya guveneceksiniz .

baska bakıcı yokmu birde neden kendi evinde baktırmyorsun kış kıyamet çocuğu getir götür derken hasta edersiniz yazık el kadar bebe..ayrıca Allah acil şifa versin ..büyük konuşmayım ama ben bebeğim bu kadar küçükken helede sağlık sıkıntısı varken işi bırakırdım burda geçim derdine düşmesi gereken sen değil eşin..adamda hiç gam keder yok herhalde ne ala memkleket..biz modernleştik derken aslında ne kadarda eziliyoruz farkında değiliz bir kadın bir anne nasıl kaldırsın bunca yükü ...

Reactions: anu
o el kadar yavrunun hakki altinda kaliyorsunuz hepiniz,o kendini bilmez isverenler dahil..cocuk dunyaya geldigine gelecegine pisman olmus,ya birakin isinizi,dunya ustunde is mi kalmadi.cocuk onun bunun elinde surunuo,zavallim
Babası düşünmüyor,babannesi ölsün diyor elalem niye düşünsün ki,işverenler tabiki kendini düşünür

iş bırak kendin bak diyenler geçinmenin nasıl olacağından bir haberler bence.kimse keyfinden bebeğini bırakıp çalışmaz!
keşke herkesin eşinin maaşı yeterli olsa da çalışmasa evde oturup doya doya çocuğunu büyütse.
Aynı problem bendede var annem uzakta eşimle geçinemiyorlar,kayınvalde ilgisiz bıraksam çocuğu çatlatır.
Çalışmasam mahfoluruz,tek maaşla geçinemeyiz çok borcumuz var.velhasıl bende mecbur çalışıorum.Maaşımın yarısını bakıcıya vericem,en azından kayınvaldenin yanında çatlamasından iyidir.Yapacak birşey yok 3 sene böyle idare edeceğiz.Her anne çocuğunu kendi büyütmek ister,ahkam kesmek çok kolay işi bırak diye.Ama hayat şartları bunu gerektiriyor,dediklerinizi aynen yaşıyorum şu an resmen işyerinde doğuracağım.Ama keyiften değil,sandalyede bile oturamazken para için yapıyorum bu işi,lüks için değil kimse yanlış anlamasın.Araba ,ev almak için değil yaşaşmımı sürdürebilmek için..
Eğer maaşın bakıcıyı karşılayacak durumdaysa bakıcı en mantıklı çözüm bence en azından temiz ve sağlıklı büyür.Malesef başka çaremiz yokKendi egomuz için yaptığımız çocuklara böyle bir yaşam sunmak kötü.Vicdan azabı çekiyorum ama başka yapacak birşey yok,kendi şartlarımızda en iyisini sunmaya çalışıyoruz yinede..

Allah aşkına bırak işini ya bebeği ne bak ailen yardım etsin kp yardım etsin ama o çocuğa kendin bak kalbi delik bir bebeğin var ve sen çalışıyorsun ağır olcak kusura bakam ama madem çalışacaksın dogurmasaydin maddi durumun duzelince çocuk yapsaydin

Ya annen bakmalı ya da işi bırakmalısın. Kaynana dırdırı çekmek kadar zor bişey yok bu dünyada gibi geliyor bana. Beynimi delip geçiyor ya kaynanamın sözleri.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…