Lohusayım:(delirecek durumdayım..

Çocukkk yapmanız şartmıydı hemen.
Kaç yıllık ewlisiniz bilmiyorum ama.
Een azından eşinizin maaşından o haciz kalkana kadar bekleseydiniz.
40 günlük bebek ne anneanne ne de bananneye bırakılmalı..

İşine raporun süresinde dönmemeyi düşünemiyorsun
çok hayret birşeysin
ömrü billah pişman olursun 40 günlük bebeyle işine geri döndüğün için
ayretten annenin bana bırak kısmına razı geliyorsan kardeşim sen bu parasızlıkta bu bebeği neden yaptın cidden?

Kaybettiklerinize değecek derecede çalışmak zorunda mısınız?
Yasal doğum izninizi bile kullandırtmayan bir işyeri için bebenizi bırakmaya değer mi?
Anneniz için gururu torunundan daha mı değerli?

Konu komşunuz,Teyze kızınız, yada ne bileyim gelip kalacak bir akrabanız yokmu?Parasıylada olsa bakacak kimse?
Durumunu çok iyi anlıyorum.Bende babam acil ameliyat olduğunda annem gelememişti 1,5 ay kadar.Tevafuk eser ev sahibim gelmişti gözlerim ağlamaktan şişmiş.Durumu sordu görsen kendimi tutamayıp ağladım hıçkırarak.
Artık dayanamadı mı ne ben bakarım kızım dedi.İlaç oldu resmen.Demem o ki Allah mutlaka bir kapı açacaktır.

Bence kal yavrunla annenin evinde. (Madem kocan annene, ana diye saygı duymuyor geçimsizlik ediyor).
Annenin memleketinde işte bulursun. Akşam yavrunla olursun en azından.
Ne kaynana dırdırı çekersin ne kocanın parasızlığını.

Ben sizin yerinizde olsam işe gitmezdim. Hiçbir şirket yasal doğum sonu izin hakkınız olan sürede çalışmaya zorlayamaz. O sürenin sonunda da 6 ay ücretsiz izin alırdım. Nasılsa sizi bu süre zarfında işten çıkartamazlar. Böyle bir hakları yok ! Zaten bebek o süreden sonra biraz daha ele avuca gelir. O zaman eşinle ve kayınvalidenle oturup bir karara bağlarsınız. Zaten süt iznin olacak, o sürede mümkünse ya geç gelir ya erken çıkarak çocuğun 1 yaşına gelinceye kadar göz kulak olursun.

işe 25 Ocak'a kadar başlamayın. kimse size madalya vermez o iş yerinde yavrunuzu bırakıp ta işe gittiniz diye. yasal olarak sanırım 1 yıl sizi bu nedenle kovamazlar. bilen arkadaşlar aydınlatır sizi zaten. haklarınızı iyice öğrenin, korkmayın bu durumlarda karar büyük ihtimal sizin lehinize sonuçlanır.

Annenizi de anlamadım. afedersiniz de s.çarım damada. damat neymiş benim kızımın, torunumun bana ihtiyacı varken? eşinizle konuşun, annenizi ikna edin. akşamdan akşama görüşecekler zaten. iki koca insan o minnak için katlansınlar birbirlerine bir kaç ay, kan yok ya arada.

işe başlayıp, anneciğiniz de yanınızda olunca, o minnak yavru günden güne büyüyünce depresyon mepresyon kalmaz.
saçma kv. niz de anneniz var diye öyle zırt pırt gelmez.

bebiş 1 yaşına gelene kadar saatlik izinlerinizi iş yeri ile görüşüp- ki bu insanlara laf anlatmak zor olur ama- Cuma veya Pazartesi toplu kullanırsınız, annenize arada bilet alır gönderirsiniz 3 gün babanızın yanına.

yavaştan da bir bakıcı ararsınız,aceleye getirmeden, ölçüp tartarak hatta bakıcının deneme süresinde de anneciğiniz gözler bakıcıyı olur biter.

Allah kolaylık versin, yavrunuzu bağışlasın.

bu arada kalp deliği için inşallah hafif derecelidir eğer öyle ise hiç korkmayın büyük ihtimal ergenlikte atlatır kuzucuk inşallah.

10 yıllık evliyim ...aldırmayı düşünmedim de değil..yıllar sonra bebeğimiz oldu icralarımız yokken denendik olmadı sonra bu zamana nasip oldu.iş yerindeki müdür gelirsin aada seni emzimek için gönderirim dedi.gelgelelim o yogunlukta o ıznım ucup gıder sımdı hadı ben gelmıyorum desem tepkılerı cok ters olacak bılıyorum rapor sonu ıse donmemem lazım yoksa burnumdan getırırler ..basladıgım gun cıkarırlar ısten

annem babam çalıstıgı ıcın ben gelemem ben de senı evladından ayırmak ıstemem ama sende kalamam dıyor ..cocugu bırak kendın gıt calıs dıyor.gelmeme durumu kesınlestı....kayınvalıdem zaten bır kabus cocuk ammayı yemese ıkı saat sonra aynı mamayı teper cocuga saatlerce altını degısmez sonra cocugun pısıgı hastalıgı adı baktı olur..ama cocugum da zebıl...esım ayrı bır dert bır aydır oglunu neredeyse gormuyor.ole delı dıvane aramıyor.merak etmıyor.bu kadar hastane ye gıdıyorsunuz cebınızde paranız var mı yok mu sormuyor.bosanmayı bıle dusunuyorum...

ben de özel sektörde çalışıyorum ve izin olaylarının ne kadar zor olduğunu çok iyi bilirim ama şu anda yapılacak tek şey izin hakkınızı sonuna kadar kullanmak.
ilk etapta bunu yapın. sizi döndüğünüzde işten çıkaracaklarından korkuyorsunuz ama sebepsiz işten çıkarma dolayısıyla işe iade davası açarsınız ve muhtemelen 8 maaş ile kazanmış olursunuz.

25 Ocak'ta işe dönecekseniz bir bakıcı bulmanız en mantıklı olanı şu anda.
kayınvalidenizin nezaretinde.
ya da başka bir akraba falan gelirse aklınıza, ücreti karşılığında baktırabilirsiniz. tanıdık olursa aklınız daha az kalır.

annenize bırakıp gitmeyin , 40 günlük bebek çok zor bırakırsınız, depresyona girersiniz maazallah

e babanız çalıştıysa ne olmuş? anlamadım ki ben. neyse gelmeyecek belli ki daha fazla deşip sizi üzmeyeyim.
o zaman bakıcı şart ve işe de dönmeyin yasal süre sonuna kadar.

şikayet edeceğini söyle.önünde 3 aydan fazla zaman var...sanki lütfediyor gibi bir de emzirmen için arda gönderirim ne demek? zaten resmi işe başlangıcından sonra süt iznin var...
asla dönme işine ve dönüşte de eğerişten çıkartılırsan dava açacağını söyle..
ayrıca o zamana kadar bakacak kiş içn düşünecek plan yapacak zamanın olur..aceleye gerk yok..
patronların oyununa gelme...onlara kalsa doğumun ertesi güni işe başla derler.

off aklıma en yatan aslında işinizi bırakmanız ama borç çok var diyorsunuz.
eşiniz bir şekilde bakmak zorunda size bu şartlar altında aslında.
neden sorumluluk almıyor?

çok uçuk gelebilir ama siz evde hem kendi çocuğunuza baksanız hem de bir başka bebeğe bakıcılık yapıp para kazansanız?
ne bileyim aklıma bu fikir geldi , saçma belki ama.

Kayinvalidenin de torunu sonucta.
Niye aglamaktan catlatsin ki cocugu?
Sen su an hormonlarin etkisiyle boyle hissediyorsun.
Tahmin ettigin kadar kotu olucagini sanmiyorum.

Valla çalışarak ekonomik destek hak eden erkeğe yapılır.
Senin kocan bana hiç sorumluluk sahibi bir erkek portresi çizmedi.
Çık işten kocan da eşek gibi çalışıp baksın size. Gerekirse 2 işte birden çalışsın, ek iş yapsın yine de baksın.
Bulursun yeni iş bebeğin büyüyünce, bir süre işsiz kalırsın ama kocan sana baksın bir zahmet, madem bebeğine babalık yapmıyor evin maddi yükünü çeksin bari.

Canım bakıcı sart.. Evine süt sagar özel posette bıraırsın.. Yoksa mama verirsin..
Kvdene bırakırsan daha cok ugrasırsın.. Anneninde bakma durumu yok ise yapılcak tek şey bakıcı bulmak malesef.. Ne bilim güvendigin bi komsun olanılır.. Makul bi fıyatla bakar hem sana yakın olur.. Hemde dedigin yapan ir bakıcın olur.. Rabbim yardım etsin

Hakkınız varsa neden kullanmıyorsunuz. İstediği kadar desin patron çalıştırma hakkı yok ki?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…