Lohusalık ve kaynana

Karabiberim123

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
19 Ekim 2017
2.847
3.212
Allahım bize bağışlasın cuma günü evladımı kucağıma aldım. Harika bir duygu rabbim isteyen herkese nasip etsin. Kayınvalide ben bakarım size demişti. Ama nedense hiç güvenmedim ona çümlü depresyon ilaçları kullanıyor uyku onun için hayat demek. Kendi annemde engelli kardeşim var o yüzden ilgilenemiyor. Doğumdan önce bunları düşünmekten mideme kramplar giriyordu. Sonra güçlü ol dedim kendime. Sen bakacaksın yavruna dirayetli ol yaparsın. Bu duygularla doğuma girdim. Sezeryan oldum bu arada. Neyse eve geldik. Kv güya bakacak ama 11 de kalkıyor akşam 10da yatıyor. Bebek kendini yırtsa kılı kıpırdamıyor. Sadece bebeğin çamaşırlarını astı topladı. 1 kere yemek yaptı. Dün muyfagımı topladım salonumu ütümü yaptım. Zorlanıyorum ama ne yapayım çarem yok. Bu arada geceleri 2 gündür baş dönmesi terleme titreme kulağıma sesler geliyor. Durup durup ağlıyorum. Hatta gece yaşadıgkmı söyledim ki belki anlayışlı olur. Ters dominant Bi kadın. Aklına geleni söyler. Patlama noktası o kadar basit bir sey ki. Bebek çikolatası yaptırmıştık isme özel 70 adet. İlk gelince komsularıma ikram etmiştim bebek doğmadan. Sonra ilk gün geldiler yine ikram edildi. Bende hep birlikte otururken dedim ki. Ben 3 ay sonra arkadasıma gittim bana bebek çikolatası ikram etti. Hani çabuk bitmesin ki yemeyenlere de ikram edebileyim. Alan yakınlarıma tekrar geldiklerinde lokum verelim. Ortaya konuşuldu hatta gülünüldü falan. Ertesi gün yine geldiler kv gene getirdi çikolata kadın almak istemiyor Allah aşkına al Bi tane al. Kadın diyor ben aldım olsun yinede al bisey olmaz al diye ısrar etti. Kadında aldı. Gidince dedim ki anne konusmustuk tamam ikram et ama kadın istemiyor sen ısrar ediyon. Yapma be olur dedim. Bak başkalarına da kalsın Bi daha gelirlerse lokum ver. Ya dedi sen ne kadar ayıp ediyon ne olmuş Bi çıkolatadan. Çikolataskmda değilim sadece Bi daha Bi daha sipariş mi verelim anne gerek yok. Aradan zaman gecti. O yakınımda gelirken çikolata getirmişti onu görmüş. Bak insanlar sana çikolata getirmiş sende bir çikolatanın lafını ediyon. Çok ayıp ediyon haberin olsun. Bende dedim gelenlere milka mi vercez anne. Lohısayım üstüme gelme tek dediğim bu. Sonra bamyodaydım. Bebek ağlamış bakmamış. Bana dilimin ucuyla dedi çocuk ağlıyor. Gittim yavrum katılıyor 3 günlük daha durduramadım.p ara kapı calıyor acmıyor tel çalıyor bakmıyor. Eşim geldi diğer odaya gitmiş bagıra bagıra alıyor. O lohusa oldu bende refakatçi. Sesini duyunca çıldırdım aşağı komsuya indim. Sütüm gelmedi yavrum durmadı. Sonra eve geldim. Bana diyor sen niye üstüne alındın ben doluydum sende öyle konusunca ağladım. Yapma anne dedim bak sütüm gelmedi bebek durmadı lohısayım. Ne bagırdım ne küfür ettim. Eşime dedi beni eve götür. Gitmiş kp fiştiklemiş beni aradı kp. Anneni sana baksın diye gönderdim krize sok diye mi. Bundan sonra sizi tanımıyoruz sizde bizi sildik sizi. Yargısız infaz ediyorsun dedim dinlemeden. Dinlemek istemiyorum dedi. Arkadan da bagırıyor bir çikolata için yaptı diye. Hayır küfür etmedim hakaret etmedim bağırmadım. Sizi sildik nedır. Dünden beri pertiz bugün 4 günlüğüz yavrumla. Allah yardım etsin birde adını kp adını koyuyorduk şimdi koymak istemiyorum dedim eşime. Oda Bi o isim onda mı var boşver koyalım dedi. Eşim zaten oldum olası anlaşamaz annesiyle. Annesi de pek sevmez biliyorum babası da öyle. Hatta bana dün dedi ilişkiye girdikten sonra sakın bebeğe süt verme itaatkar olmaz. Ben kocana verdim bak nasıl. Ama kardeşine vermedim o nasıl iyi diye. Herseyi söylüyor ama cevap istemiyor. Bana dua edin dostlar. Geceleri sııtma gibi oluyorum ter içinde kalıyorum.

Bir kere gitmesi cok iyi olmuş yoksa sen de antidepresan kullanmak zorunda kalırdın. Öyle sildik falan takılma bunlara silemezler keşke silse böyle düşüncesiz insanlar ama yakandan düşmezler hiç merak etme:) bir de canım doğum daha çok yeni hemen gelmeseler yani insanlarda düşüncesiz biraz kabul etmeme şansın yok mu? Dinlen cocugunla ay daha 4 günlük ne küçüktür o:)) yavruna bak sen pozitif düşün hem allah aşkına kaynanan o çocuğu da enerjisiyle huzursuz edermis gitmesi tam isabet olmus oh de arada bahane oldu de. Evet kadın sorunlu ama sende lohusasın yani senin ilgi zamanın. Ye ic yat. Bebeğini izle cok cabuk büyüyorlar. Çoğu anne bebekle yalnız kalamıyor ac bi rahatlama müziği derin derin nefes ala ala emzir bebegini. Emzirdikce hem mutluluk hormonu salgılarsın hem de sütün gelir. Daha sütün düzensiz gelir cok normal yeni annesin henüz mamaya falan başlama. Gak dese guk dese bebe daya memeyi:) iyi gelecektir sana da. Hic olumsuz seyler düşünme ve konuşma sadece bebeginle anin keyfini cıkartmaya odaklan.

Bir kere gitmesi cok iyi olmuş yoksa sen de antidepresan kullanmak zorunda kalırdın. Öyle sildik falan takılma bunlara silemezler keşke silse böyle düşüncesiz insanlar ama yakandan düşmezler hiç merak etme:) bir de canım doğum daha çok yeni hemen gelmeseler yani insanlarda düşüncesiz biraz kabul etmeme şansın yok mu? Dinlen cocugunla ay daha 4 günlük ne küçüktür o:)) yavruna bak sen pozitif düşün hem allah aşkına kaynanan o çocuğu da enerjisiyle huzursuz edermis gitmesi tam isabet olmus oh de arada bahane oldu de. Evet kadın sorunlu ama sende lohusasın yani senin ilgi zamanın. Ye ic yat. Bebeğini izle cok cabuk büyüyorlar. Çoğu anne bebekle yalnız kalamıyor ac bi rahatlama müziği derin derin nefes ala ala emzir bebegini. Emzirdikce hem mutluluk hormonu salgılarsın hem de sütün gelir. Daha sütün düzensiz gelir cok normal yeni annesin henüz mamaya falan başlama. Gak dese guk dese bebe daya memeyi:) iyi gelecektir sana da. Hic olumsuz seyler düşünme ve konuşma sadece bebeginle anin keyfini cıkartmaya odaklan.
Çok teşekkür ederim olumlu yorumunuza mutlu oldum. Gececek bu günler Allahın izni ile. Evet belki silemezler ama kp öyle kpnusması lohusa Bi kadına çok şok etti beni. Keşke ömrüm boyunca uzak olsalar

Kaynanaya söylenecek laf çok ama zaten evine gitmiş. Yavaş yavaş kendin bak yavruna. Sezaryen nasıl birşey bilmiyorum ama bebeğim 4 günlükken tek başıma kendim baktım. Bir allah'ın kulu yoktu yanımda.
Gece titremelere gelince bende yaşadım. Yaz günü doğum yapmama rağmen tır tir titriyordum. Ağlıyordum sayikliyordum. Galiba ateşim çıkıyordu. Sonra kendiligunden gecti. Allah yardımcınız olsun.
Bu arada kp de takdir ettim. Ne kıymetli karısı varmış.

Kayınvalideniz cahil birine benziyor, ilişkiye girdikten sonra çocuğa süt verme lafını ilk defa burada duydum. Yine iyisiniz kalmak için ısrar etmemiş, bir daha da kalması için ısrar etmeyin sakın. Lohusalık gerçekten zor bir psikoloji, ama bir taraftan bebekler çabuk büyüyor, bu zamanları kaçırmayın. Moraliniz bozulunca bebeğinizi kucağınıza alıp koklayın, en güzel antidepresan bence :emir_bebek:

Bebeğinizi sağlıklı sıhhatli buyutun inşallah. Kayınvalidenizin gitmesi iyi olmuş zaten yardımı yokmus bari sinir bozmaz. Benim de ilk doğumumda ateş ve titreme vardı .goguslerinizde sut birikmesi var mı sezeryan dikisleriniz normal mi bir kontrol edin derim.

Kuzu güle güle büyüt bebeğini.:emir_bebek:Sutun bebekle buluştuğu bölge memedir ama sütü salgılayan beyindir.Bence kayinvalidenin gitmesi senin için çok daha iyi olmuş.Esinin birkac gün evde olması mümkünse en azından o senle sen bebekle ilgilenirdin.Hic olmazsa akşam esin gelirken iki gün yiyebilecegin sulu ev yemeği getirsin. Aksam ve ertesi gün öğlen onu yersin. Bu destek bile baya toparlanmana yol açıyor.
Bir süre bebeği görmek için gelenlere "aşısı var,kontrolum var,ben müsait olunca ararım" demeni tavsiye ederim. Su an herkes ya grip ,ya rota virüsüne yakalanmışken ve bebeğin bukadar küçükken ziyaretçi kabul etme. Merakettigin birşey olursa konu aç endiselenme...biz burdayiz:KK200:

Kaynanaya söylenecek laf çok ama zaten evine gitmiş. Yavaş yavaş kendin bak yavruna. Sezaryen nasıl birşey bilmiyorum ama bebeğim 4 günlükken tek başıma kendim baktım. Bir allah'ın kulu yoktu yanımda.
Gece titremelere gelince bende yaşadım. Yaz günü doğum yapmama rağmen tır tir titriyordum. Ağlıyordum sayikliyordum. Galiba ateşim çıkıyordu. Sonra kendiligunden gecti. Allah yardımcınız olsun.
Bu arada kp de takdir ettim. Ne kıymetli karısı varmış.

Kayınvalideniz cahil birine benziyor, ilişkiye girdikten sonra çocuğa süt verme lafını ilk defa burada duydum. Yine iyisiniz kalmak için ısrar etmemiş, bir daha da kalması için ısrar etmeyin sakın. Lohusalık gerçekten zor bir psikoloji, ama bir taraftan bebekler çabuk büyüyor, bu zamanları kaçırmayın. Moraliniz bozulunca bebeğinizi kucağınıza alıp koklayın, en güzel antidepresan bence :emir_bebek:

Gönülsüz olunca böyle oluyor hiç bakıcam diye söz vermeseler işimizi bilsek bizde allah güç versin size en iyisi kendinizin bakması

Bebeğinizi sağlıklı sıhhatli buyutun inşallah. Kayınvalidenizin gitmesi iyi olmuş zaten yardımı yokmus bari sinir bozmaz. Benim de ilk doğumumda ateş ve titreme vardı .goguslerinizde sut birikmesi var mı sezeryan dikisleriniz normal mi bir kontrol edin derim.

3 günlük dogum yapmis bir kadina kim ziyarete gider ya :KK57: bosver su cikolata muhabbetini. Sen bebegine odaklan :)) kv gidip bide küsmesi tam yerinde olmus :p sizin yakanizdan düsmps olurlar en azindan 40 gün :p

Kuzu güle güle büyüt bebeğini.:emir_bebek:Sutun bebekle buluştuğu bölge memedir ama sütü salgılayan beyindir.Bence kayinvalidenin gitmesi senin için çok daha iyi olmuş.Esinin birkac gün evde olması mümkünse en azından o senle sen bebekle ilgilenirdin.Hic olmazsa akşam esin gelirken iki gün yiyebilecegin sulu ev yemeği getirsin. Aksam ve ertesi gün öğlen onu yersin. Bu destek bile baya toparlanmana yol açıyor.
Bir süre bebeği görmek için gelenlere "aşısı var,kontrolum var,ben müsait olunca ararım" demeni tavsiye ederim. Su an herkes ya grip ,ya rota virüsüne yakalanmışken ve bebeğin bukadar küçükken ziyaretçi kabul etme. Merakettigin birşey olursa konu aç endiselenme...biz burdayiz:KK200:
Cok teşekkür ederim Allah razı olsun hepinizden

Böyle bir insana ne denirki.. tabiiki kocasina olaylari abartili bir sekilde aktaricak 3 gunluk lohusa gelinime hayati zindan ettim diyecek hali yok... siz kirici biseyde deseniz ki oyle bisey yok insan sirf lohusa diye idare eder alttan alir. Dua edinki esinizde sizle beraber görüyor ve size hak veriyor.. gitmesi iyi olmus zaten kendi isinizi kendiniz görüyomussunuz

Canim benim :KK43: bosver uzulme sen. Bebeginede istedigi ismi koy eskide kaldi kp adi koymak. Kv zora gelememis olay cikartip defolup gitmis. Zor gununde yaninda olmayana sende bundan sonra oyle davranirsin.

Imkanin varsa sen annenlerin yanina git en azindan 15 gunlugune. Sonrasinda Allah kerim. Yardimsiz zor ama emin ol biraz ele avuca gelsin kendi duzenini kurarsin

Merhaba bebeğin doğmuş hayırlı olsun, sağlıcakla büyüsün. Beni hatırladın mı bilmiyorum morfoloji, hız topiğinde konuşurduk. Sen bebek olsun diye neler neler yapmıştın, o günleri düşün ve kendini rahatlatmaya çalış. Bak bebiş oldu artık yanında, canın sıkılırsa sarıl bebişine, hiç kv falan kafana takma. Gitmesi sizi silmesi iyi bile olmuş. Bu dönemler geçici bi süreç, sabırlı ol. Bu süreçte ev işlerini umursama, eşin yapabildiği kadarını akşam eve gelince yapsın. Misafir de kabul etme, sadece gelince sana gerçekten yardım edeceğini bildiğin yakınlıktakileri kabul et, en azından bebeği oyalar sen bir duş alırsın. Bir de ben ölsem bana öyle cevap veren kayınpederin adını bebeğime koymazdım.

Çikolata için düşünceleriniz çok saçma. Zaten altı ustu 70 tane yaptırmışsınız , 3 ay sonra cıkolata ıkram etmesenızde olur.
Altı ustu cıkolata ne var yanı bunda bu kadar buyutulecek

kendi oğlu ile anlaşamayan hasta kadını ne diye size baksın diye eve çağırıyorsunuz ki? arayıp bela bulmak sizin yaptığınız.

hediyelik gibi özel hazırlanan çikolatadan bir kere verilir. tekrar tekrar aynı çikolatayı ikram etmeye gerek yok.
bu konuda haklısınız ama keşke bu kadar dert etmeseydiniz.
kızımın doğumunda sancı çekerken annem ve kardeşim hastane odasını süslemeye giriştiler o an o kadar anlamsız gelmişti ki.. halbuki hazırlıkları ben yapmıştım tabi ki yapılacaktı.
bazen böyle detaylara takılıp asıl mevzuyu kaçırıyoruz.

asıl mevzu, sıtmalanıyorsanız, sık sık emzirin. dikkat edin mastit olabilirsiniz. sütünüzü sağın.
hastane tipi makineler çok daha etkili, ben kiralamıştım.
ben slingle yaşadım 3 ay. puseti evde kullandım. iki hafta lohusa hüznü de yaşamıştım ama iş başa düşünce toparlandım harekete geçtim ve pratikleştim.
her şey yoluna girer dert etmeyin.

Kayinvalideler biraz öyle oluyor o aralar kiskancliktir belkide ama bnde sezeryan oldum beyinde bitiyo herşey sürekli kendinize hatırlatın ben iyiyim süt içince sıcak su çok iyi geliyor

Rabbım evldınzıı size bağışlasın .
Gitmesi çok güzel olmuş z
Evladına çokta güzel bakarsın korkma ..

Ayrıca bizde 40 gün geçmeden yenı doğanın evıne gidilmez . Çok hadsiz komşularınız , akrabalarınız varmış .
Nefret ediyorum böyle insanlardan ..

Kayınpeder bile anca bebeği görmeye gelir bir daha gelmemeye özen gösterirki lohusa kadın tahatsız olmasın ..

Selam geceleri sıtma ateş bende de oluyordu . Solgar ‘ın lesitin diye bi bitkisel ilacı var . O zaman kullanmıştım bir günde gecmişti . Büyük bi ihtimal süt bezesi olmuştur . O bezeleri acıyor . 3 ay önce sezeryan olan arkadaşımda bir hafta sürekli ateşliydi . Bu ilacı söyledim ilk günden ateş falan kalmadı . Denemeni tavsiye ederim

X