selam arkadaşlar doğum yaptım ardından bebeğimin aşırı şekilde kolik olması uyumaması ve sürekli ağlaması eşimin anlayışsızlığıyla depresyona girdim psikiyatriye gittim 4 kez ama emzirdiğim için ilaç vermediler ve ben çok kötü günler geçirerek 5 ay sonunda sütüm iyice azaldı zasten pompayla sürekli sağmaya çalıştım ama bebeğim ne yemek yememe nede oturup pompayla sütümü düzenli sağmama izin vermedi sürekli ağladı sütüm iyice azaldı 5 ayın sonunda ilaç kullanmaya başladım 1 ay oluyor tabi sütü kestim ama çok üzülüyorum bir yandan süt veremiyorum bir yandan sürekli etrafımdaki insanlar neden süt vermiyorsun çok önemli felan filan inanın şu avm deki insanlar bile soruyor tabi bende ilaç kullanıyorum söleyemiyorum konuşuyorlar yok su iç şunu iç bırakma ben 2 yaşına kadar verecem bilmem ne birde beni tanımıyorsun neler yaşadım ilmiyorsun bir samimiyeti bırak tanışmışlık bile yok neden bu kadar soru soruyorsun kırmak istemiyorum insanları ama he4rkese hesap vermekten bıktım ve vicdanım çok rahatsız ilaç kullandığım halde pompayla dün uğraştım süt gelsin tamamen kesilmeyim de belki iyi olurum tekrara bebeğime süt veririm diye tabi 2 damla oda tuzlu süt geldi motilium içtim o sütü artırıyor diye ne bileyim bir yandan iyi değilim bir yandan sütüm zaten kesilmiş neyin uğraşı bu onuda bilmiyorum ama insanlar sırf bakım odasını beraber kullanıyoruz diye elimde biberon görünce baskı yapmaya yada didikleme hakkına nereden sahipler bilmiyorum misafirlikte bile ilk soru bu evden çıkmayacağım bu gidişle elimde biberonu gören benden daha çok vahh vahh sen anne sütü vermiyormusn diye hayıflanıyor ben anneyim heralde bebeğim için elimden geleni yaparım bana kendimi kötü anne gibi hissetiyorlar sütünü esirgeyen kötü anne
milletin zaten işi gücü yok
lohusalara atıyorlar kancayı
yaşadıgın hissettigin baskıyı çok iyi anlıyorum
benim kızımda emmedi
gögsüm yara oldu çocuk igrendi
kv komşular şu bu aaaaaaaaaaaaa emzirrrrrr dediler
onlar emzir dedikçe emziresem varsa bile emziremedim
sonuç kızım mamayla büyüyor emse iyiydi ama yapacak bişey yok
önemli olan bebeginin saglıklı olması
gerisini takmamaya çalış
çok saol canım cevabın için zaten beni benim durumumda olan anlar kadına yok diyorum zaten almıyor memeyi artık kadın bana bi daha denesen diyor içimden diyorum ki bebeğimden daha önemli senin hatrın sanki onun için emzireceğim
Allah kolaylık, sabir ve sıhhat versin. İlk çocuğumu bende 1,5 yaşına kadar emzirmiştim. ancak 2 çocuğumda bende birtakım üzüntüler yaşadım (annemi kaybettim) sütüm kesildi. Bir-2 ay ancak emzirebildim. Hala üzüntüsünü yaşıyorum.
Ama öncelikle kendi psikolojin ve sağlığın önemli. .kimse evladını keyfi olarak anne sütünden mahrum etmek istemez. Banada böyle bir tanıdık niye veriyorsun emzir sene falan dediğinde çıkarıp yanında verdim. Haliyle süt olmadığnı ve çocuğn ağzına bile almadığını gördüğünde ikna oldu.Aaa hiç süt yokmuş dedi. Pes dedim sankı varda vermiyorum ben çocuğa
Kimseye ilaç kullandığını açıklamak zorunda değilsin. Sütüm gelmiyor.Mecburen veriyorum dersin..Takma kafana ,bırak anne sütünü yanında annesi bile olamayan binlerce çocuk var. Onlar hep sağlıksızmı büyüyor..En azından yanındasın kokunu ,sevgini verebiliyorsun..Buna odaklan ..Biran önce iyileşip çocuğuma daha sağlam bir psikoji ile bakayım diye düşünmelisin.
bu kimseyi ilgilendirmez kaldı ki ben çok ciddi bi hastalık geçirdim 40 günlüktü ikizlerim çok ağır ilaçlar kullandığım için kesmek zorundaydım o ilaçları kullanmasam ölebilirdim ona rağmen hala ki bebeklerim 7 aylık bana keşke emzirseydin diyorlar takma kafana sana bişey olsaydı o yavru ortalıkta hiç olur giderdi süt önemli olabilir ama senin sağlıklı bi şekilde yanında olman daha önemli
anlamıyorlar bizleri sinir ettikleriyle kalıyorlar
sonra bizlerde psikiyatri uzmanı arayıp duruyoruz
he he az önce sen içerdeyken denedim de geç
yoksa olan sana oluyor
Uzulmeyin en azindan 5 ay vermissiniz.zaten ilk 6 ay kritik.siz elinizden geleni yapmissiniz.Allah size ve bebeginize saglik versin.depresyondan kurtulmaya bakin.gecmis olsun
canım varya senı o kadar ıyı anlıyorum kı anlatamam suan
duygularını
bebegım hasta oluyordu hastaneye gıdıyoduk emzırme odasında kadınlar foşur foşur bebegını emzırıyodur ben mama ıle ugrasıyordum ama bır yandanda nasıl aglıyorum onları gordukce bebegın kac aylık 1 aylık aaaaa neden emzırmıyosun ugras alır mutlaka dedıler bende pes etmedım hem agladm hem mama verdım hemde sureklı emzırmeye calsıtım makınayla sagdım sonucta memeyı tuttu kızım ama iş işten gectı sut kalmamıstı 4 ay falan emdı ama ek mamada verdım sonucta kızım doydu ve suan 2,5 yasında ne oldu üzüldüğümle kaldım boşver takılma bence öylede böylede büyüyor bebegın he emse ıyı oluyor bagısıklıgı guclenıyor ama emmıyor dıyede ölen yok boşwer takma mılletı ben kabullendım ben emzırmeyı beceremedım napıyım aman
yemin ederim bu patavatsız haddini bilmezler yüzünden kitap yazacağım.
ben erken doğum yaptım, sütüm gelmedi ve kızım da çok küçüktü ememedi. ben sürekli emzirmeye çalışıyordum ama ııh. bebeğim daha mini mini nasıl emsin? bana da her gören bıdı bıdı konuştu durdu. yemin ederim bir gün annemin arkadaşının ağzının ortasına patlatacaktım bir tane. kızımı tutmuş, mememe bastırıyo. te allam ya, aklıma geldikçe sinirleniyorum. benim annem sağolsun hiç üzmedi beni, olacak, olur. mama ver sen, onu da alır dedi. kv de aynı şekilde Allah razı olsun. ben emziriyorum hala ama mama ile takviyede yapıyorum. salak saçma insanları boşverin bana doktor bile aynı şeyi yapmıştı. kimsede demiyor ki karşıdaki de gerizekalı değil, lohusalı kadın diye.
hiiiç üzülmeyin, olsaydı iyiydi ama olmamış. ölüm yok ya ucunda. hem mamalar da eminim ki çok çalışılarak, laboratuarlarda iyice incelenerek üretiliyorlar. benim eşim 1 kere bile emememiş annesini ama katır gibi maşallah. Allah versin sağlığını ve ne olur sizde kendinizi üzmeyin. o meleğin sizin iyi olmanıza, sağlam bir ruh halinde yanında olmanıza çok ihtiyacı var. size konuşanlara da verin cevabını, kibarlık işe yaramıyor. siz üzüleceğinize onlar üzülsün.
Benimde iki kez ikizlerim oldu. Büyükleri 14ay emzirdim ama küçükleri 5 ay emzirdim büyüklerim 1,5 yaşına kadar gece uykusu uyumadı. Ve ben ikinci ikizlere korunurken hamile kaldım aynı sıkıntıları yaşıycamı düşüne düşüne depresyona girdim hamile olduğumu öğrenince başladı ağlama krizleri. Doğumdan sonra 6emzirip öyle tedavi olmayı düşündüm ama 5aylık olunca gittim ilaçla tedaviye başlandı. Bende çok üzülmüştüm sizde kendinizi daha fazla üzmeyin hiç kimsenin haddi değil bizim vicdan azabı çektiğimiz bi konuda bizi eleştirmek
Canisii sutle yada mamayla bi bebeğe sadece annesi lazım. Sutle olmuyorsa mamayla beslersin ama sen iyi olmalısın. Kuzenim cok zor emzirdi bebek hemen vazgeciordu. Esi sürekli emdimi emdimi die soruyordu. Kuzenim en son memelerimi kesip aticam anla artik bu cocugun mememe degil bana ihtiyaci var demişti de susmustu keza cocuk 4ay emdi sut gitti devami mama ek gida. Simdi 4 yasinda tas gibi:-D yani kendini hic uzme zaten en az 6 ay diyorlar bayada cabalamissin bundab sonrada ek gidalarla mamayla devam ediver inan hic bsey olmaz allah sana saglik versin....
Haa bu arada millete neyahu bnm memedeki sutten.. diyenleri. Hic sallama yapistir cevabı he sut tasioda keyiften vermiom size ne de gec.....
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?