• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

lohusalık döneminde cinsel temas

1234tamam

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
4 Ekim 2008
38
0
86
39
Bursa
lohusalık döneminde eşiyle sevişen var mı?40 gün lohusalığı beklemek gerekir mi?20 gün geçtikten sonra beraber olunamaz mı?Kızlar bu konuda fikri olan düşüncelerini paylaşmak isteyenler.buyursun...

bekleyen de var beklemeyen de tabi.ben beklemitim ve yine bekleyecem.öncelikle dini açıdan böyle olmasından dolayı bekliyorum bir de dinen yasaksa mutlaka tıbben de bir anlamı vardır diye düşünüyorum..ama beklemeyen arkadaşlarım da oldu tercih meselesi sanırım canım

kanama kesildimiki cinsel ilişki olacak hem dr da dio 40 çıkana kadar yok die bana demişti hemde bi aya kadar kanamam kesilmedi.

Evet olanda var olmayanda. Ama doktorum 40 ında gelıcen muayne edıcem ondan sonra demıstı.... 40 ımdan sonra onay vermesıne ragmen olmamıstı bızım. Normal dogum dıkıslerı bıraz sıkıntı yarattı bende 60ıncı gunden sonra olmustu....

elaktrik meselesi :1: benim 2 ay boyunca kızımdan başkasını gözüm görmemişti. tabi bir de kanama durumu var, ilişki enfeksiyon açısından da çok tehlikeli olur. dikişli normal doğumsa ayrı bir sorun, dikişlerin açılma ihtimali falan.. riske ne gerek var canım, kaçmıo ya :1:

komşumun gelini kırkı çıktıktan iki hafta sonra hamile olduğunu öğrendi :52: olay olmuştu, herkes çok ayıpladı. bence bu konu eşler arasında tabi ama ben o olaya hala bir türlü anlam veremiyorum. nasıl özlemişlerse! ama yazık bebeği anne sütü alamadı tabi ve bebeklerin arasında 1 yaş bile yok! dikkatli olmak lazım..

Son düzenleme:
elaktrik meselesi :1: benim 2 ay boyunca kızımdan başkasını gözüm görmemişti. tabi bir de kanama durumu var, ilişki enfeksiyon açısından da çok tehlikeli olur. dikişli normal doğumsa ayrı bir sorun, dikişlerin açılma ihtimali falan.. riske ne gerek var canım, kaçmıo ya :1:

komşumun gelini kırkı çıktıktan iki hafta sonra hamile olduğunu öğrendi :52: olay olmuştu, herkes çok ayıpladı. bence bu konu eşler arasında tabi ama ben o olaya hala bir türlü anlam veremiyorum. nasıl özlemişlerse! ama yazık bebeği anne sütü alamadı tabi ve bebeklerin arasında 1 yaş bile yok! dikkatli olmak lazım..
Amanınnn....Allah korusun hemile de mi kalınıyormuş o arada..yok yok hiç yaklaşmamak lazım ne olur ne olmaz..zaten karşıyım ben kendi adıma eşim de öyle ama..komşunuza kötü olmuş ama,bi de milletin lafı..kendileri hiç hata yapmazmış gibi..neyse aman dikkat tehlikeli bir dönem her şey olabilir

Yuh yani acelenize ne oldu kaçmıyor ya
Hadi bunu bi erkek dese anlarız da bi bayandan duymak da daha bi ilginç yani
Ben 2 ay bebeğimi düşünmekten öyle şeyler aklıma bile gelmedi
Burdaki insanlar evet yaptık dese yapacak mısınız dinen sakıncalı olduğunu bile bile
Gerçi ben yazıyorum ama bir hafta geçmiş siz çoktan yapmışsınızdır :)

:9: :9: :9: :9:
bebeğin telaşından onumu düşünüyorsun ki bebeğin ilk ayları çok zor geçiyo uykusuzluk başta

arkadaşlar lütfen bazı şeyleri abartmayalım.tamam genel kanı 40 gün ama lohusalığınız 40 günden önce biterse yani kan kesilirse tamamen, bi sakıncası yok.2 ay 3 ay hiç yapmayanlar var, allah onların kocalarına sabır kendilerine de izan nasip etsin.erkekler zaten hamilelikte kesintiye uğrayan cinsel yaşamdan rahatsız oluyor, bir de aman efendim 3 ay kendimi hazır hissedemem modları bence kadına zarar verir, neden? çünkü kadın erkeğin bu ihtiyacını karşılayamazsa (ciddi bir problem yokken) erkeğin gözü ister istemez dışarıya kaymaz mı? biraz realist olalım lütfen, tamam kadın çok yıpranıyor olabilir ama, akıllı olup bu süreci en az zararla atlatmalı, bebeği de olsa bir taraftan anne, bir taraftan da erkeğinin kadını olduğunu ona hissettirmeli... tercih sizin...

esmacan arkadaşım sana biraz hak veriyorum..şöyle ki..hadi ben manevi sebeplerden dolayı 40 gün beklerim neyse ama ondan sonra da artık kocamın gözünde sadece anne olarak görünmek istemem tabiki..bebek var hiçbirşeye vaktim yok halim yok demem..tabi bunu sadece kocamın ihtiyacı olarak da görmem.bu bütünlüğün bir parçası.her şey yerli yerinde olmalı anne olduk diye kocamızın karısı olmayı da unutmayalım kızlaaar

Son düzenleme:
esmacan arkadaşım sana biraz hak veriyorum..şöyle ki..hadi ben manevi sebeplerden dolayı 40 gün beklerim neyse ama ondan sonra da artık kocamın gözünde sadece anne olarak görünmek istemem tabiki..bebek var içbirşeye vaktim yok halim yok demem..tabi bunu sadece kocamın ihtiyacı olarak da görmem.bu bütünlüğün bir parçası.her şey yerli yerinde olmalı anne olduk diye kocamızın karısı olmayı da unutmayalım kızlaaar

kadın erkeğin bu ihtiyacını karşılayamazsa ne demek yaa inanamıyorum cinsellik sadece erkeğin ihtiyacı değildir tamamen karşılıklı olmazsa tek taraflı bir ihtiyaç giderme olursa zaten onun adı bambaşka bişey oluyor

kadın erkeğin bu ihtiyacını karşılayamazsa ne demek yaa inanamıyorum cinsellik sadece erkeğin ihtiyacı değildir tamamen karşılıklı olmazsa tek taraflı bir ihtiyaç giderme olursa zaten onun adı bambaşka bişey oluyor

arkadaşım kadın ve erkeğin biyolojik yapısı farklıdır fark edebildiysen.ama hala anlayamadıysan şöyle anlatayım:bir kadın birliktelik yaşamadığında vücudundan atması gereken fazlalık olmaz.ama bir erkek bir hafta yaşamazsa bile vücudu bunu atmak zorunda kalıyor.yani bu bir ihtiyaç halini alıyor.tabii ki bu her zaman erkeğin ihtiyacı olduğu için gerçekleşen bir şey oluyorsa hoş değil, ama bu da onlara kalmış.

arkadaşım kadın ve erkeğin biyolojik yapısı farklıdır fark edebildiysen.ama hala anlayamadıysan şöyle anlatayım:bir kadın birliktelik yaşamadığında vücudundan atması gereken fazlalık olmaz.ama bir erkek bir hafta yaşamazsa bile vücudu bunu atmak zorunda kalıyor.yani bu bir ihtiyaç halini alıyor.tabii ki bu her zaman erkeğin ihtiyacı olduğu için gerçekleşen bir şey oluyorsa hoş değil, ama bu da onlara kalmış.

aaa kadınla erkeğin yapısı farklı mıymış hatırlattığın için sağol. cinselliği erkeğin ihtiyacı şeklinde yansıtan sensin ben de senin bu sözün üzerine konuştum sanırım bambaşka taraflardan bakıyoruz olaya (erkeğin gözünün dışarı kayması olayına hiiçç değinmeyecem bile) herkesin düşüncesi kendine

Benim doktorum 40 çıkana kadar kesinlikle ilişki yok demişti zaten lohusalık bebeğe alışma çok zorlu bir dönem o dönemde cinsellik pek birinci planda olmuyo.zaten genelde sonrasında da ağrı ve kuruluk oluyo emzirmekten dolayı benim için eziyet olmuştu açıkçası çoğu kadında da bu sorun oluyo eşlerin anlayışlı ve sabırlı olması gerekiyo kolay birşey değil dünya ya kendi bedeninizden bir canlı getiriyosunuz doğum gerçekten mucize bedenimizin hazır olduğunu hissetmeden sırf eşimizin ihtiyacını karşılamak için acı çekerek ilişkiye girmek veya zorlanmak çok bencilce bence zaten eşini seven düşünen bir erkekte bunu istemez cinsellik karşılıklı zevk alındığında isteyerek paylaşıldığında güsel bir duygudur bence.

arkadaşalr ben 41. gün doktora gittim ve onayıyla o gün yaptık. bence bu ne abazalık ne de başka bir şey. bu ihtiyaç. eşleri birbirine bağlayan bir olay. kendimi kadın gibi hissetmemi sağlıyor. çünkü zaten dikişler doğum kilolar. kanamalar ağlamalar bunalımlar uykusuzluk. bütün bu negatifliklerin arasında eşimle kendimi mutlu hissettiğim o anı yaşamak neden ayıp neden abazalık neden sabırsızlık olsun. 40 güdnen önce bitmedi kanamam ama bitse de olmazdı. dinen de tıbben de doğru değil. rahim açıkta ve toparlanmaını beklemek lazım. dikiş olmasa bile enfeksiyon riski var. eğer yanlış bir hareket olursa hastalanırsanız bebeklerinize kim bakacak bunu düşünün o meleklere kıymayın

Back
X