Hayır kalmamalı, doğumun ilk günlerinde anne/bebeğe destek için sadece 1 kişi kalmalı,Lohusa iken aileler eve dolusup evde kalmalı mı?
siz yeni doğum yapacağınız için desteğe ihtiyacınız olacak, siz zaten doğum yorgunluğunda olacaksınız, en azından birkaç günlüğüne anne veya kv gelsin.Lohusa iken sadece anne-baba mi çocukla ilgilenmeli?
eşinizi rahatlatır, ilk günler sürekli emzireceğiniz için yemek/temizlik/çamaşır bulaşık/bebek bakımına yardım vs için eşinizde rahatlar, hemde neyi nasıl yapması gerektiğini öğrenir.Lohusa iken annem ve kayınvalidemi çağırırsam eşim dışlanmış mi hisseder, çocukla bağı etkilenir mi? Yoksa bana destek olacakları için eşimi de mi rahatlatır?
Anneniz ile aranız iyiyse inanın yanınızda isteyeceksiniz. Siz bir evlat dünyaya getireceksiniz ama sizde bir evlatsınız. Doğuma yakın ve doğumdan sonra duygusal açıdan insan anne/baba/kardeşlerini yanında görmek ister ve ihtiyaç duyar.Lohusa iken anneme ihtiyaç duyar miyim?
Bebek bağışıklığı düşük oluyor o yüzden ne kadar az insan o kadar iyi. Ortalık salgın hastalık kaynıyor. Bebeğinizle çok içli dışlı olunmamasına dikkat edin.Kalabalık mı iyi yoksa az kişi mi?
Kendinizi ne zaman hazır hissederseniz o zamana kadar kalsınlar. Yeni anne psikolojisi çok zor. Bebek yarım saat 1 saatte bir emiyor, zaten çenesi kuvvetli olmadığı için çok ememiyor. Yeni anne sütüde yavaş yavaş gelişeceği için, anneyi hem doğum yorgunluğu, hem uykusuzluk, hemde sütüm az/bebek emmiyor psikolojisi çok etkileyip mahvediyor. Bu psikolojiyi yaşarsanız eğerki atlatana kadar evinizde bir ses bir nefes olması sizi psikolojik olarak çok rahatlatır.Ailelerden ne kadar süre kalmalarını istemeliyim?
Kemikleri süt mü olacak? Bu aşırı bilimsel bilgiyi nereden edindinizHayır kalmamalı, doğumun ilk günlerinde anne/bebeğe destek için sadece 1 kişi kalmalı,
siz yeni doğum yapacağınız için desteğe ihtiyacınız olacak, siz zaten doğum yorgunluğunda olacaksınız, en azından birkaç günlüğüne anne veya kv gelsin.
eşinizi rahatlatır, ilk günler sürekli emzireceğiniz için yemek/temizlik/çamaşır bulaşık/bebek bakımına yardım vs için eşinizde rahatlar, hemde neyi nasıl yapması gerektiğini öğrenir.
Anneniz ile aranız iyiyse inanın yanınızda isteyeceksiniz. Siz bir evlat dünyaya getireceksiniz ama sizde bir evlatsınız. Doğuma yakın ve doğumdan sonra duygusal açıdan insan anne/baba/kardeşlerini yanında görmek ister ve ihtiyaç duyar.
Bebek bağışıklığı düşük oluyor o yüzden ne kadar az insan o kadar iyi. Ortalık salgın hastalık kaynıyor. Bebeğinizle çok içli dışlı olunmamasına dikkat edin.
Kendinizi ne zaman hazır hissederseniz o zamana kadar kalsınlar. Yeni anne psikolojisi çok zor. Bebek yarım saat 1 saatte bir emiyor, zaten çenesi kuvvetli olmadığı için çok ememiyor. Yeni anne sütüde yavaş yavaş gelişeceği için, anneyi hem doğum yorgunluğu, hem uykusuzluk, hemde sütüm az/bebek emmiyor psikolojisi çok etkileyip mahvediyor. Bu psikolojiyi yaşarsanız eğerki atlatana kadar evinizde bir ses bir nefes olması sizi psikolojik olarak çok rahatlatır.
Bebeğim 1 aylıkken hastalık belirtisi taşımayan bir insan tarafından (kim olduğunu bilmiyoruz hala) virüs kaptı. 6 gün hastanede yattı, bebeğim ateşler içerisinde yanar acıdan ağrıdan titrerken ağlarken en çok ben ve babası üzüldük. O yüzden yok yeğenim yok torunum seveyim diyenler olacaktır, çok temas ettirmeyin. Bebeğiniz henüz doğduğunda kemikleri süt olacağı için emzirme/gaz çıkarma için kucağınızda tutun. Çok kucakta tutup kemiklerinin gelişimini etkilemeyin. Sağlıkla doğsun inşallah
Soru 1) Uzun süreli kalabalığa gerek yokBen ve eşim ailelerimizin yaşadığı şehirlerden başka şehirlerde yaşıyoruz. Simdi 32 haftalık hamileyim. Ailelerimiz doğumdan sonra sanki bize gelmeye o kadarda meraklı değil gibiler. Ama isterler mi onu da çözemedim. Lohusa iken ailelerimizi hani çocuğu falan sevmek isterler diye çağıracaktik ama siz ne önerirsiniz? Kendi tecrübeleriniz ile cevaplar misiniz?
*Lohusa iken aileler eve dolusup evde kalmalı mı?
*Lohusa iken sadece anne-baba mi çocukla ilgilenmeli?
*Lohusa iken annem ve kayınvalidemi çağırırsam eşim dışlanmış mi hisseder, çocukla bağı etkilenir mi? Yoksa bana destek olacakları için eşimi de mi rahatlatır?
*Lohusa iken anneme ihtiyaç duyar miyim?
*Kalabalık mı iyi yoksa az kişi mi?
*Ailelerden ne kadar süre kalmalarını istemeliyim?
Kemikler süt olmaz yaf yetişkin kadar sert değil esnek oluyor, kırık çıkık durumu için narin davranmamız gerekiyor onu demek istedi heralde diğer üye, zaten bu hususta annenler uyarır seni, sen de dikkat et konu sahibiKemikleri süt mü olacak? Bu aşırı bilimsel bilgiyi nereden edindiniz
Rahmetli babaannem hamile yengem karnını okşarken çığlık atmıştı, ellemeeee bebeğin gözüne parmağını sokacaksın diyeKemikler süt olmaz yaf yetişkin kadar sert değil esnek oluyor, kırık çıkık durumu için narin davranmamız gerekiyor onu demek istedi heralde diğer üye, zaten bu hususta annenler uyarır seni, sen de dikkat et konu sahibigece gece hiç güleceğim yoktu
Ay aklıma geldi gene burada okumuştum çay içersem sütümden bebeğin ağzı yanarmış diyebakın böyle bir şey de yok
Benim doğumdan sonra 7. gün kimse kalmadı yanımda. Evde birilerinin olması fikrini sevmedim. Bebeğin her şeyiyle kendim ilgilendim. Çok yorulduğum zamanlar oldu, ama bir şekilde hallolduBen ve eşim ailelerimizin yaşadığı şehirlerden başka şehirlerde yaşıyoruz. Simdi 32 haftalık hamileyim. Ailelerimiz doğumdan sonra sanki bize gelmeye o kadarda meraklı değil gibiler. Ama isterler mi onu da çözemedim. Lohusa iken ailelerimizi hani çocuğu falan sevmek isterler diye çağıracaktik ama siz ne önerirsiniz? Kendi tecrübeleriniz ile cevaplar misiniz?
*Lohusa iken annem ve kayınvalidemi çağırırsam eşim dışlanmış mi hisseder, çocukla bağı etkilenir mi? Yoksa bana destek olacakları için eşimi de mi rahatlatır?
Ben ve eşim ailelerimizin yaşadığı şehirlerden başka şehirlerde yaşıyoruz. Simdi 32 haftalık hamileyim. Ailelerimiz doğumdan sonra sanki bize gelmeye o kadarda meraklı değil gibiler. Ama isterler mi onu da çözemedim. Lohusa iken ailelerimizi hani çocuğu falan sevmek isterler diye çağıracaktik ama siz ne önerirsiniz? Kendi tecrübeleriniz ile cevaplar misiniz?
İki lohusalığı berbat geçmiş biri olarak derim ki kendi isteğiniz ihtiyacınız ne yönde ise o şekilde yaşayın o dönemi. Başkaları ne düşünür boşverin. Lohusa iken kim ne derse desin insan annesini arıyor.. annesini bebeği 3 aylıkken kaybeden biri olarak derim bunuBen ve eşim ailelerimizin yaşadığı şehirlerden başka şehirlerde yaşıyoruz. Simdi 32 haftalık hamileyim. Ailelerimiz doğumdan sonra sanki bize gelmeye o kadarda meraklı değil gibiler. Ama isterler mi onu da çözemedim. Lohusa iken ailelerimizi hani çocuğu falan sevmek isterler diye çağıracaktik ama siz ne önerirsiniz? Kendi tecrübeleriniz ile cevaplar misiniz?
Asla kalabalığa gerek yok o anlarda siz dinlenmek istiyorsunuz çünkü doğumu atlatmışsınız vücudunuz kendiniz yorgunsunuz zaten uykusuzluk vs oluyor bir de insan kalabalığı olunca rahatça emzirme vs olmuyor birde her kafadan bir ses çıkıyor.Ben ve eşim ailelerimizin yaşadığı şehirlerden başka şehirlerde yaşıyoruz. Simdi 32 haftalık hamileyim. Ailelerimiz doğumdan sonra sanki bize gelmeye o kadarda meraklı değil gibiler. Ama isterler mi onu da çözemedim. Lohusa iken ailelerimizi hani çocuğu falan sevmek isterler diye çağıracaktik ama siz ne önerirsiniz? Kendi tecrübeleriniz ile cevaplar misiniz?
Halk arası tabirlerinin doğru/yanlışlığından herkese bahset ama tamammı, müthiş hizmet olur.Kemikleri süt mü olacak? Bu aşırı bilimsel bilgiyi nereden edindiniz
Sabah sabah çok güldüm,gününüz güzel geçsin.Rahmetli babaannem hamile yengem karnını okşarken çığlık atmıştı, ellemeeee bebeğin gözüne parmağını sokacaksın diye
Ben de düşünüyordum bebğin kemikleri sütse doğmadan önce çok çikolata yersek çikolatalı sütlü kemikli bebek çok muz yersek muzlu sütlü kemikli bebek mi doğuruyoruz diye
Bu arada elbette hassas olalım narin davranalım da esnek olmaları kırığa çıkığa karşı daha dayanıklı olmalarını sağlıyor, kırılmıyor esniyor ne muhteşem bir sistem
Ben sadece hastanede refakatçi kalması için bir geceliğine kız kardeşimi çağırdım.Ben ve eşim ailelerimizin yaşadığı şehirlerden başka şehirlerde yaşıyoruz. Simdi 32 haftalık hamileyim. Ailelerimiz doğumdan sonra sanki bize gelmeye o kadarda meraklı değil gibiler. Ama isterler mi onu da çözemedim. Lohusa iken ailelerimizi hani çocuğu falan sevmek isterler diye çağıracaktik ama siz ne önerirsiniz? Kendi tecrübeleriniz ile cevaplar misiniz?
Kaynananın nasıl yardımı olmaz ya aynı sitedesiniz. Bebeğe bakmasa bile bence yemek yükünüzü alır. Başka desteği olur illa ki. Annen yakın mı oturuyor sana Seda?Evet öncelikle sağlıklı hayırlı doğumlar dilerim.
Bende 6 aylık hamileyim.
doğum kasımda. Daha doktorumla konuşmadım ama ben normal doğumdan biraz çekiniyorum.
Sezeryan doğurma ihtimalim olabilir . Kısmet
annem zaten hem ilk gün hastanede olacak.
hemde eve geçtiğimizde yanımda yatılı 7 gün falan kalır .
kaynanam kendi halinde zaten bana pek bir yardımı olmaz eminim. Sadece bebek sevmeye gelir.
Sizede tavsiyem anneniz yinede olsun destek için.
Ona benimkini göndereyim sabah akşam haline şükretsinKişiye göre değişiyor. Burada okuyorum.
Sülale ile beraber ya da aile büyükleri ile beraber yaşıyor lohusalar. Demek ki öyle daha çok rahat ediyorlar.
Benim bir arkadaşım “hep annem kaldı,kayınvalide bir gün bile kalmadı” diye hâla üzülüyor
.
Ben ve eşim ailelerimizin yaşadığı şehirlerden başka şehirlerde yaşıyoruz. Simdi 32 haftalık hamileyim. Ailelerimiz doğumdan sonra sanki bize gelmeye o kadarda meraklı değil gibiler. Ama isterler mi onu da çözemedim. Lohusa iken ailelerimizi hani çocuğu falan sevmek isterler diye çağıracaktik ama siz ne önerirsiniz? Kendi tecrübeleriniz ile cevaplar misiniz?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?