lohusa depresyonu yaşamaktan korkuyorum...yaşamayan var mı?

durusevgi

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
15 Eylül 2012
165
0
26
Ankara
illa ki herkes depresyona giriyor mu? ya da doğumdan sonra neler hissediliyor...bu udurumda neler yaptınız.çıkıp gezdiniz mi vs...? merak ediyorum neler olduğunu

lohusa depresyonu mu oda ne ki :44::44:

valla iki çocuk doğurdum hiç bi şeyede girmedim...

ama doğum sonrası başkalarını depresyona sokmuşluğum vardır:ssz::ssz:

illa ki herkes depresyona giriyor mu? ya da doğumdan sonra neler hissediliyor...bu udurumda neler yaptınız.çıkıp gezdiniz mi vs...? merak ediyorum neler olduğunu

sanırım 10 kadından 8 i yaşamıştır bunu. yaşamayan diğer 2 si de hastaneden sonra bir ton bakıcı kapısında bekleyen, kilo vermek için karın gerdiren, evinde yemek dahi yapacak insanlar bulunan. eşiyle bir kaç gün kaçamak yaparken gözü arkasında kalmayacak kapasitede olan bizim zengin dediğimiz insanlar sanırım.bunun dışında kalan normal aile yapısı olan her kadın yaşıyor bunu. ben şunları yaşamıştım.
1.) eşim beni sevmiyor artık...
2.) artık hiç bir şey eskisi gibi olmayacak.(zaman ayıramadığımızdan birbirimize)
3.) çok çirkinleştim.
4.) hormonlar düzene girene kadar anan ağlıyor tabi bu durumda gergin olabiliyorsun gerek iş, gerekse özel hayatında gereksiz ani çıkışların getirdiği tartışmalar can sıkıyor. sonrasın da her işin ters gidiyor gibi görünebilir..
bu liste uzar gider...ama emin ol bitecek. bu süre sana bağlı biraz ama zaman alıyor maalesef. bu stres bittikten sonra yeniden doğmuş gibi olacaksın. eşinin aslında seni ne kadar sevdiğini ve her şeyin önceki hayatından daha güzel olduğunu anlayacaksın.

valla konu sahibi lohusa depresyonuna sen gir
sen birde aman esin girmesin
cok zor
ben cektim Allah korusun
adami zorla depresyona sokuyorlar iste

sanırım 10 kadından 8 i yaşamıştır bunu. yaşamayan diğer 2 si de hastaneden sonra bir ton bakıcı kapısında bekleyen, kilo vermek için karın gerdiren, evinde yemek dahi yapacak insanlar bulunan. eşiyle bir kaç gün kaçamak yaparken gözü arkasında kalmayacak kapasitede olan bizim zengin dediğimiz insanlar sanırım.bunun dışında kalan normal aile yapısı olan her kadın yaşıyor bunu. ben şunları yaşamıştım.
1.) eşim beni sevmiyor artık...
2.) artık hiç bir şey eskisi gibi olmayacak.(zaman ayıramadığımızdan birbirimize)
3.) çok çirkinleştim.
4.) hormonlar düzene girene kadar anan ağlıyor tabi bu durumda gergin olabiliyorsun gerek iş, gerekse özel hayatında gereksiz ani çıkışların getirdiği tartışmalar can sıkıyor. sonrasın da her işin ters gidiyor gibi görünebilir..
bu liste uzar gider...ama emin ol bitecek. bu süre sana bağlı biraz ama zaman alıyor maalesef. bu stres bittikten sonra yeniden doğmuş gibi olacaksın. eşinin aslında seni ne kadar sevdiğini ve her şeyin önceki hayatından daha güzel olduğunu anlayacaksın.

Sanırım bu bı strese baglı bısı ya da bı korku gıbı bırseye benzıyor!

lohusa depresyonu mu oda ne ki :44::44:

valla iki çocuk doğurdum hiç bi şeyede girmedim...

ama doğum sonrası başkalarını depresyona sokmuşluğum vardır:ssz::ssz:

Bak konu sahibi arkadaşım sorunun yanıtı burda gizli :)
Depresyona girmek istemiyorsan depresyona sokucaksın :52::52::52:
Çok sevdim bu fikri ikinci doğumda deneyeceğim :27:

Loğusa depresyonu yaşanmaz canım YaŞaTıRLaRrr.....:52: :52: ........:118:
AmA sen sadece kucağına aldığın sağlıklı bebeğini düşün....Gerisi boş ve de boşş...:130::116:

Loğusa depresyonu yaşanmaz canım YaŞaTıRLaRrr.....:52: :52: ........:118:
AmA sen sadece kucağına aldığın sağlıklı bebeğini düşün....Gerisi boş ve de boşş...:130::116:

Neden yasatırlar o nedemek yaaa

Yanı herkez herseye karısır gbı bırsey mı bu

Abartmayın arkadaşlar depresyon filan.Bende doğum yaptım hiçte bir şeyden kaygı duymadım,yok kocam sevmez yok güzel olmam falan.Kendime olan güvenimden kaynaklanıyor sanırım...Ne bu böyle her şeyin de depresyonu çıktı... :)

Neden yasatırlar o nedemek yaaa

Yanı herkez herseye karısır gbı bırsey mı bu

Yani böyle bir şey galiba..
YaŞamaDım çok şükür
ama genelde bebek olunca büyükler her şeye karışıyor ya hani..Burda bir çok kişi bu yüzden yaşıyor bence ..yok kv ben de kalcak , yok kocam beni aldatıyor mu ..vb... bence bundan olsa gerek..

Son düzenleme:
Arkadaşım bence şimdiden bunları takma yoksa gerçekten girersin depresyona..:49:.
Ben de doğumdan sonra hiç bir olumsuz şey yaşamadım ÇoK ŞüKüRR..
Çok mutluydum ayrıca sağlıkla kızımı kucağıma aldığım için...
Ne o öyle loğusa depresyonu o bu depresyonu....
bence bunlar abartı....:53: :53:

geçen sene bu zamanlar ben de sizin gibi 35 haftalık hamileydim.
12 Ocak 2012de biricik kızım doğdu.
sendromların en agırını yasadım, eve hapsolmak, süt makinesi olmak, her şeye karısan ve sana sormadan hareket eden insanlar....
hiçbir iş yapmak istemiyordum, sezaryen ağrısı da cabası
iş yapmadım zaten ama kendimi cok tuhaf hissediyordum işte
özgürlüğüm bitmişti, bu mutsuzum anlamına gelmiyordu tabi
veee uykusuz geceler
ama hepsi geçiyor, ben atlattıysam herkes atlatır...
kızıma hayırlısıyla bir kardes dusunuyorum İLERİDE
canımdan cok seviyorum onu ama böyle bir sendrom var, yaşamayanlar cok sanslı
ama bu sadece bir sendrom, benimki depresyondu o ayrı
saglıkla gelsin minişiniz
her sey cok guzel olacak ileride
sevmediginiz insanları evinize sokmayın yeter, eşinize de bu konuyla ilgili bol bol kitap okutun, çok gereksiz seylere takılıyor cunku insan...

Canim oncellikle Allah bebegini hayirlisiyla kucagina almayi nasip etsin.Ben yasamadim her iki kizimda da ama cevremde gorduklerim ve hamileliklerimde okudugum kitaplara dayanarak bi kac sey soyleyebilirim size.
Simdiii lohusa deoresyonu denilen sey ole dogum yaptigin anda grip gipi cat kapi baslayan bise degil. Lohusalik doneminde bayanlarin vucudundaki hormonlar hizla degisim gosterir. Hamilelik hormonlari aniden dusmeye basladigi gibi emzirmek icin gerekli olan progestoron hormonuda hizla yukselis gosterip salgilanmaya baslar. Bu donemde bayanlar hormonlarin etkisiyle asiri alingan yetersiz sinirli ve benzeri ani duygu degisiklikleri yasabilirler. Ayni adet oncesi duygu degisiklikleri gibi hormonlarinin sana oynadigi bir oyun. Eger cevrendekiler esinde dahil bu zamanlarinda sana destek olurlarsa depresyon falan yasamazsin. Cevrendekilerin tutumuna bagli birazcikta. Bazi es yeni bebege alisma surecini hanimini ihmal ederek ve anlayissizca geciriyor ve bayanlari en cok depresyona iten sebepde genelde bu oluyor. Bu sure zarfinda gazi olan uyumayan bir bebege sahipseniz ve yardim gormuyorsaniz kendinizi yetersiz olarak gorme hissine de kapilabilirsiniz. Ayrica dogumdan aldiginiz kilolari veremeyeceginiz endisesi ve artik kendini begenmeme duygusunuda eklersek Bu durumlarin hepsi lohusalik depresyonu adi altinda toPlaniyor. Yani bir arkadasimizin dedigi gibi lohusalik depresyonu yasanmaz yasatilir cevrenizin tutumu bu konuda cok onemli . Hormonal gecisler yasadiginiz bu donemde cevrenizin anlayisli ve yardimsever tutumu sizi bu durumdan uzak tutacaktir. Bebeginiz dogdugunda yaninizda kalacka kisiyi iyi secin derim ben. Biraz uzun oldu kusura bakmayin. Allah saglicakla kucagina almayi nasip etsin bebisini zaten onun sevgisi seni eritecek:)

Ben depresyon yasayanlardanim maalesef. Evden cikamamak en büyük derdim birde eşimin kaprisleri anlayissizligi beni bıktırdı. Ama gel git şeklinde oluyor bendeki depresyon hali. Suan siyah sütü okuyorum daha öncede okumuştum ama tekrar okumak istedim. Elif safakta aynı şeyi yaşamış çok güzel bir kitap tavsiye ederim

Ben depresyon yasayanlardanim maalesef. Evden cikamamak en büyük derdim birde eşimin kaprisleri anlayissizligi beni bıktırdı. Ama gel git şeklinde oluyor bendeki depresyon hali. Suan siyah sütü okuyorum daha öncede okumuştum ama tekrar okumak istedim. Elif safakta aynı şeyi yaşamış çok güzel bir kitap tavsiye ederim

Gecmıs olsun canım arkadasım kendıne ıyı bak dıkkat et

valla lohusa depresyonu yok ama doğurduktan sonra herkesin yaşadığı sorunlar var. ben yaşanan sorunların lohusalardan değil etraftakilerden kaynaklandığı düşüncesindeyim. ya eşe bi haller olur afra tafra yapar , ya aileler bebeği paylaşamaz , ya kv veya görümce yeni anneye yüklenir v.s v.s , daha önce bi konuda yazmıştım bir derdim var bölümünün çoğunu lohusalar oluşturuyor diye. 1 bebek yapmayıver herkes ruhunu çıkarır vesselam

Ben geçirmiştim. Psikiyatristim her 10 kadından birinde görüldüğünü söylemişti. O kadar kötü bir şey değil. 1 yıl tedavi oldum geçti. Umarım siz yaşamazsınız...
Benim çocuğum zor bir bebekti hem onun etkisi hemde yukarıda arkadaşım dediği gibi çevrendekilerin de faktörü var.

Genel fikrim her kadın er geç depresyonla tanışır zaten...

Son düzenleme:
benim ablalarım 2 şer kez doğum yaptılar.ikisi de depresyona girmedi.tabi eşine de çok iş düşüyor.sana destek olmalı.senin hala güzel özel olduğunu hissettirmeli.daha çok ilgilenmeli.o zaman hiçbir şey olmaz ayrıca bunları düşünürsen aklına yer eder depresyona girersin.hiç düşünme:)

Canim benim korkma benim kirkim yeni cikti depresyon degilde ilk cocuksa eger noluyoo yaaa falan oluyosun hamilelik o kadar rahat ki cunku uykusuzluk ve yeni bebege alisma surecine giriyosun sadece. Bebegin insallah sakin bi bebek olur. Ama yeni anne olarak sana tavsiyem bebegin her agladiginda alismasin diye kucagina almamazlik yapma. Onu hep kucagina alip sakinlestir ve sakin sallama :) simdiden bol bol dua et ben cok faydasini gordum icinde melek oldugunu unutma hayirliisini iste Allahtan o verir..

Back