Loğusa şerbeti

tigerboxer

14 AĞUSTOS 2009
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
13 Ocak 2009
405
1
42
Adetlerde gelen misafirlere loğusa şerbeti ikram edildiğini duyuyorum okuyorum ama gel gelelimki ne içtim ne gördüm nasıl bişidir bilmiyorum bile :). Anne sütünü arttırdığına dair faydası olduğunuda okuyorum.. internette tariflerine baktım ama ben sizlere sormayı daha uygun olarak gördüm.TADI ÇOK HOŞ OLAN LOĞUSA ŞERBETİ TARİFİ RİCA EDİYORUM HANIMLAR SİZDEN
LOĞUSA ŞERBETİ HAKKINDA NEDİR NE DEĞİLDİR NASILDIR KONUŞALIM İSTEDİM :)

ınan bende hiç içmedim ama Bilen muhakkak sitede vardır.

Malzemeler
100 gram lohusa şekeri
1+1/3 su bardağı şeker
7 adet karanfil
2 adet kabuk tarçın (5-6 cm boyunda)
1 litre su

Hazırlanışı
Bütün malzemeler bir tencereye konularak yarım saat kadar kaynatılır..
Süzüldükten sonra servis yapılır.

Notlar
Lohusa şekeri sadece renk vermek maksadıyla konulmaktadır. Bu yüzden yerine kırmızı gıda boyası da konulabilir.
Bir şişeye konulup buzdolabında uzun süre saklanabilir.
Sıcak ve soğuk olarak içilebilir.
Sıcak servis edilirken fincana dövülmüş ceviz konulabilir.

Tşk ederim ilgin için canım.Ama hani ben istedimki yapan birisinden bir tarif alayım nette yazanlardan değilde.. Bilindik bir tat olsun istiyorum denenmişinden. Deneme yanılma yöntemini kullanmadan içilebilinen bir tarif..Hani denseki bana '' ben yaptım çok hoş tadı var çok güzel birşey bu tarifi yapabilirsin''
:içelim:

ben yurt disinda yasiyorum, lohusa serbeti yada lohusa yatagi falan gibi seylerle ugrasmicam. eve gelen arkadaslara tatli cikolata meyvesuyu falan iikram ederim heralde. annem zaten yanimda olucak insallh.

ben yurt disinda yasiyorum, lohusa serbeti yada lohusa yatagi falan gibi seylerle ugrasmicam. eve gelen arkadaslara tatli cikolata meyvesuyu falan iikram ederim heralde. annem zaten yanimda olucak insallh.

inşallah annen gelir yanında olabilir canım.Benim bu tür şeylerle uğraşmak çok hoşuma gidiyor zamanımda var nasıl olsa müsaitim o yüzden. Bişilerle uğraşınca zaman hemen akıp geçiyor yavruma kavuşma yolum kısalıyor yapılabilicek herbi şeyi yapmak istiyorum :)

Son düzenleme:
ama zaten ben bu serbeti yapsamda burdakiler begenip icmicek. zaten annemle baklava yaprak sarma falan yapmayi dusnuyoruz. onlar daha cok hoslarina gider.

Tşk ederim ilgin için canım.Ama hani ben istedimki yapan birisinden bir tarif alayım nette yazanlardan değilde.. Bilindik bir tat olsun istiyorum denenmişinden. Deneme yanılma yöntemini kullanmadan içilebilinen bir tarif..Hani denseki bana '' ben yaptım çok hoş tadı var çok güzel birşey bu tarifi yapabilirsin''
:içelim:

Ben internette bu tarifi bulmuştum;
Malzemeler:

½ kg loğusa şekeri
toz şeker (Gerektiğinde istendiği kadar )
karanfil (15-20 adet )
kabuk tarçın ( 3-4 adet )
250 gram çam fıstığı
15 bardak su
ölçü olarak 1kg şekere 30 bardak su konur.istendiğinde yukarıdakilerden ilave yapılabilinir.

Yaplışı:

Loğusa şekeri, su bir tencereye koyulur. Gerektiğinde Karanfil ve kabuk tarçın bir tülbent te sarılarak tencerenin kenarına bir iplikle bağlanıp tencerenin içine sarkıtılır. Veya direk içine konup süzülür. 30 dakika kaynatılır.Süzülür.Fıstıklar teflon bir tencerede çok az yağ ile pembeleştirilir.Soğuduktan sonra bardaklara alınır.Üzerine fıstık serpilir.soğuk servis yapılır.
Alıntıdır.

Kardeşime loğusa şekeri ısmarladım ama kırmızı gıda boyası almış.Zaten loğusa şekeri de boya,şeker,tarçın ve karanfil içeriyormuş.

Yukarıdaki ölçülere bakarak 4-5 bardak su ile denedim. Şekerini kendi zevkine göre koyuyorsun. Ben 4-5 bardak için 8-9 tane karanfil attım.Çok güzel oldu.Yalnız gıda boyası kullanacaksan azar azar koyman lazım.Ben fazla kaçırdım, tecrübe oldu.

Bence önceden az bir miktar denemek lazım,böylece kendi tarifini oluşturabilirsin.Hem yapımı da çok basit.

logusa serbeti agir ve cok tatli oluyor. onun yerine kirmizi erik kaynat. buz gibi cok daha guzel oluyor valla.cokacimcoook

benimde aklıma kayısı ve kırmızı erik kopmostosu geldi çünkü bende doğum sonrası kayısı kompostosu içicem bol bol süt yapsın diye kendime yaparken çok çok kaynatırım misafirlerimde içer diye düşündüm
ama lohusa şerbetininde ayrı bi asilliği var adı güzel bi kere

arkadaşlar ben içtim arkadaşlar :)))fuşya renginde bir içecek oluyor... tadı güzeldi.. Belkide ben tarçın ve karanfili seviyorumdur diye güzel geldi bilmiyorum... :p

priene eğer denedim güzel diyorsan güzeldir bende deneyeyim bakayım nasıl birşeymiş yaparım seversem ikram ederim tarifin için tşk ederim canım

Kırmızı erik ya da kayısı kompostosu evet olabilir güzel fikir tabilide SEZEN in dediği gibi adı olucak LOĞĞUSA ŞERBETıNıN asaleti ağırlığı olucak. Hoş kompostoyu tanesiz şerbet diye içirseler bana inanırım o ayrı şey de ..sırnaşık şey Ani doğum olmuş olsa ki riskim var bebeğim soluk alıp vermeye başlamış kasılmalarım çoğaldı..o zaman şerbet yerine kendi kayısı kompostomdan vermek durumunda kalırım :))

FEı LıAN cım umarım bende öyle güzel bir şey çıkarırımda benimki içinde ''güzeldi denilir'' :) afiyet olsun canım :)

kızlar ben de içmiştim küçkken ama ben tarcın sevmem o yuzden ayıp olmasın die zar zor içmiştim aslında lohusa serbeti süt yapıomus die ben de duymustum ama gıda boyasını duyunca sogudum valla.benim de içecegim bişi olsa bari :) bebek şekeri versek yetmez mi??

Yeter tabikide canım sonuçta loğusasın basında yardımcı olacak birileri varmı yokmu herseyi sen yapamazsınki dikişler olacak sonuçta kimsenin bişi beklememesi lazım aslında..
Ben birşeyi yapınca tam anlamıyla 4 /4 lük olsun düşüncesindeyimdir hep elimden geldiğince uğraşırım..Biliyorum aslında insanlar sanki bunlara değiyormu HAYIR yapıp verdiklerinin kaçı karşılığını veriyor %20 BELKı ..ama olsun işte ben oğlum için yapıyorum içim rahat etsin diye yapıyorum zaman çabucak geçsin diye yapıyorum uğraşıyı seviyorum.

sen de ben gibisin.zaman gecsın die birde ne bileyim ilk cocugum oldugu içinmidir ne cok özeniyorum herseye .o da olsun bu da olsun die..yoksa millet soracak deil yha soran olursa da alır valla cevabını :)

ayynen öyle vala :)) hani benim şerbetim vaayy bi şerbet bile yapmamış vsvs diyebilcek karakterde birisi olmuş olsa bile gelen,benim uyurkenki anıma denk gelir heralde :)) ozamanda gitmek durumunda kalır zıkımın kökünü içer :p

ayy görürmüyüm ki o günleri sanki çok uzakmıs gibi geliyor.meleğim yatagında uyuyor olacak misafirler gelecek vs.vay bea..biraz toz pembe bi hayal oldu ama olsn :)

hamile değilmisin? herşeyin hayırlısı canım ya.. o günlerde gelir bende sen gibi düşünüyordum şurada 17 günüm kaldı işte

X