liselilerin ukalalığıyla nasıl baş ediyorsunuz?

sevimlikartanesi

El-Latif,El-Cabbar,El-Mucib-Es-Semi
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
5 Ekim 2010
1.716
489
148
ben çok programlı lisede öğretmenim ve kız öğrenci olsun erkek öğrenci olsun hepsi kendini bir şey sanıyor. öyle cevaplar,tepkiler veriyorlar ki şaşıp kalıyorum. bi öneriniz var mı ne yapmalıyım. idareye verin demeyin çünkü idare bize öğrenci getirmeyin diyor

İstanbulun en kötü sayılablecek okullarından birinde çalıştım, çoğu sınıf tekrarı, dersle hiç ilgisi olmayan öğrenciler vardı hep. İletişim kurmak bile okuldaki bir çok öğretmene göre imkansız görünüyordu.
Ama ilgi ve sevgi herşeyin üstesinden geliyor. Onları anladığınızı ve sevdiğinizi hissettikleri anda aranızda çözülemeyecek hiçbir problem kalmıyor. Sevdikleri öğretmenlere hiçbir ukalalık, terbiyesizlik, hiçbir art niyet göstermiyorlar.

Hocama katiliyorum onlarda degerli olduklarini hissetmek istiyorlarda bende cpl de calisiyorum bitde ben ukala kizlarima esprili ve igneleyici cevaplar veriyorum gencler zekice yapilan espriletden hoslaniyor kolay gelsin hocam :)

meslek lisesinde çalıştım o zamanlar bekardım da baktım küfür ima gırla her sınıfta belli elebaşları vardır bana laf söylediler mi çok feci bozdum onlar tırstı.sonra da çocuklarla konuşup ilgimi gösterdim azcık hoşlarılarına gidecek aktiviteler yapıyordum voleybol falan oynuyorduk. yıl sonuna doğru derse girdiğimde alkışlıyorlardı sevinçten.. ne olurlarsa olsunlar ne kadar terbiyesiz olurlarsa olsunlar unutma onlar ergen çoğu hareketleri özenti.

Öğrencilere değer verildiğini hissettirmek gerçekten güzel bir yaklaşım olur. Ama hocam unutmayın ki aralarında kendilerine verilen değeri asla anlayamayacak durumda öğrenciler de vardır. Sadece onlara takılmayın, yeter.

Tam ergenlik çağları. Normal yaşamda yanlış olan ne varsa onları yapmak ilgilerini çekiyor ne yazık ki.
Liselerde öğretmen olmak zor. Allah kolaylık versin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…