- 19 Ekim 2022
- 170
- 114
- 23
- 43
- Konu Sahibi yagmurunelleri22
-
Benim en yakın arkadaşımın oğlu lise2 de. 11.sınıf. arkadaşım eşinden ayrıldı ama çocukları sık sık babasına gidiyor sürekli görüşüyor. Oğlu bugün demiş ki, okulu bırakacakmış.Çalışıp açıköğretimden liseyi bitirecekmiş. Arkadaşım çok üzülmüş ağlıyor yanımda.Oğlu çok çalışkandı. Arkadaş çevresi edindi. Sık sık dışarı çıkıyor bira içip geliyor. Arkadaşlarıyla geziyor. Nasıl söz geçirecek var nasıl okumaya ikna edecek çok zor.okulu sık sık ekiyor. Dedim ki onu kısıtlayın, sizden kurtulmak için üniv okumak istesin. Veya Ona de ki, tamam çalışırsın ileride ama ünb ortamını bir gör en azından o ortam için oku.
Tehdit eder gibi kısıtlarsa inat yapar daha da sıkıntılı olabilir. Alkol kullanması kötüymüş yanlış anlamadıysam çocuğu içiyor değil mi? Açıköğretime geçince kendisi daha iyi anlar örgün okumaktan çok daha zor olacağını bazı şeyleri yaşayıp görmesi lazım. Bende lisede okul değişikliği istemiştim annem kabul etmemişti çok kavga ettik bu konuda tabi ben meslek lisesinde 10. sınıfı bitirdiğim için 11. sınıfta geçişler sadece düz liseye oluyordu meslekten mesleğe geçemiyordun dersleri çoktan gördüğün için. Bi hocam sağolsun konuşmuştu ticaret lisesinin müdürü ile kendisi arkadaşıymış. Oda alttan görmediği tüm dersleri almak zorunda sınıfta kalma ihtimali çok yüksek bence gelmesin demiş ona rağmen tüm sorumlulukları kabul edip gittim çok şükür başarıyla tamamladımda. Haklıydı tabi adam iki senenin dersini ben bir senede bitirmeye çalıştım. Yani arkadaşınızın oğluda muhtemelen düşünmeden, duygusal hareket ediyor ama açıköğretimin ne kadar zor olduğunu içine girince görecektir. Örgünde hoca yazdırdığı birkaç yerleri sınavda sorarken aöf tüm kitabı soruyor zorluktan kastım bu. Onu da açıklasın kendisine. Yeni nesil aşırı fevri ve zorluğa sırtını çevirerek ilerliyor gerçekten zor işleri tabi burada aileninde ponçik yetiştirmesinden kaynaklanıyor biraz :) Benim aile sorunlarımı anlatsam dizi çıkar birkaç hocam biliyordu az çok onlar bile şaşırıyordu banaBenim en yakın arkadaşımın oğlu lise2 de. 11.sınıf. arkadaşım eşinden ayrıldı ama çocukları sık sık babasına gidiyor sürekli görüşüyor. Oğlu bugün demiş ki, okulu bırakacakmış.Çalışıp açıköğretimden liseyi bitirecekmiş. Arkadaşım çok üzülmüş ağlıyor yanımda.Oğlu çok çalışkandı. Arkadaş çevresi edindi. Sık sık dışarı çıkıyor bira içip geliyor. Arkadaşlarıyla geziyor. Nasıl söz geçirecek var nasıl okumaya ikna edecek çok zor.okulu sık sık ekiyor. Dedim ki onu kısıtlayın, sizden kurtulmak için üniv okumak istesin. Veya Ona de ki, tamam çalışırsın ileride ama ünb ortamını bir gör en azından o ortam için oku.
Biz rolmodel alabilecegi bir öğretmen bulduk bir dersten ders veriyor ek olarak rehberlik veriyor. Baya iyi geldi. 11. Sınıf kardeşim için diyorum. ErkekBenim en yakın arkadaşımın oğlu lise2 de. 11.sınıf. arkadaşım eşinden ayrıldı ama çocukları sık sık babasına gidiyor sürekli görüşüyor. Oğlu bugün demiş ki, okulu bırakacakmış.Çalışıp açıköğretimden liseyi bitirecekmiş. Arkadaşım çok üzülmüş ağlıyor yanımda.Oğlu çok çalışkandı. Arkadaş çevresi edindi. Sık sık dışarı çıkıyor bira içip geliyor. Arkadaşlarıyla geziyor. Nasıl söz geçirecek var nasıl okumaya ikna edecek çok zor.okulu sık sık ekiyor. Dedim ki onu kısıtlayın, sizden kurtulmak için üniv okumak istesin. Veya Ona de ki, tamam çalışırsın ileride ama ünb ortamını bir gör en azından o ortam için oku.
Gencecik cocuk icin cok uzgunum ancak burda sistemsel bir hata oldugunu dusunuyorum. Hangi ustun zekali bu sistemi getirdi bilmiyorum ama bu acik lise denilen seyin gencligin egitim almasina engel koyan buyuk bir dinamit.Benim en yakın arkadaşımın oğlu lise2 de. 11.sınıf. arkadaşım eşinden ayrıldı ama çocukları sık sık babasına gidiyor sürekli görüşüyor. Oğlu bugün demiş ki, okulu bırakacakmış.Çalışıp açıköğretimden liseyi bitirecekmiş. Arkadaşım çok üzülmüş ağlıyor yanımda.Oğlu çok çalışkandı. Arkadaş çevresi edindi. Sık sık dışarı çıkıyor bira içip geliyor. Arkadaşlarıyla geziyor. Nasıl söz geçirecek var nasıl okumaya ikna edecek çok zor.okulu sık sık ekiyor. Dedim ki onu kısıtlayın, sizden kurtulmak için üniv okumak istesin. Veya Ona de ki, tamam çalışırsın ileride ama ünb ortamını bir gör en azından o ortam için oku.
Aölden mezun olmak gayet kolay. İlkokul seviyesinde resmen.açıköğretimin ne kadar zor olduğunu içine girince görecektir. Örgünde hoca yazdırdığı birkaç yerleri sınavda sorarken aöf tüm kitabı soruyor zorluktan kastım bu
Dalga mı geçiyorsunuz? Asıl, öğrenciler bu alışkanlıkları bazı liselerde kazanıyorlar. Eğitim zorunlu olunca iti, kopuğu hepsi öğrenci olmuş.En azindan disardan boyle gorunuyor, uyusturucu kuryeligi, alkol, kimi cinsel tehditler gibi bircok kirli iliskiler bu acik lise mevzusundan oluyor.
Okul disiplini kalmamis, her kurum gibi egitimin ve egitimcilerin ici bosaltilmis, bina dikip adina okul denilmis vs.Aölden mezun olmak gayet kolay. İlkokul seviyesinde resmen.
Dalga mı geçiyorsunuz? Asıl, öğrenciler bu alışkanlıkları bazı liselerde kazanıyorlar. Eğitim zorunlu olunca iti, kopuğu hepsi öğrenci olmuş.
Alıp Boğaziçi üniversitesine sonra Bilkent Sabancı Koç gibi yerlere götürecekler sosyal ortamı görmesi için. Bağcılar ortamından çıkarmaları gerek. Yurtdışına giden oraya yaşayan bu okullardan mezun insanların nasıl orada arkadaş çevresinin olduğunu, lise ortamından çok farklı olduğunu, üniversite hayatının önemini kavraması için. Lise hayatında önemli, evde oturup internette takılmaktan başka bir şey yapacağını sanmıyorumBenim en yakın arkadaşımın oğlu lise2 de. 11.sınıf. arkadaşım eşinden ayrıldı ama çocukları sık sık babasına gidiyor sürekli görüşüyor. Oğlu bugün demiş ki, okulu bırakacakmış.Çalışıp açıköğretimden liseyi bitirecekmiş. Arkadaşım çok üzülmüş ağlıyor yanımda.Oğlu çok çalışkandı. Arkadaş çevresi edindi. Sık sık dışarı çıkıyor bira içip geliyor. Arkadaşlarıyla geziyor. Nasıl söz geçirecek var nasıl okumaya ikna edecek çok zor.okulu sık sık ekiyor. Dedim ki onu kısıtlayın, sizden kurtulmak için üniv okumak istesin. Veya Ona de ki, tamam çalışırsın ileride ama ünb ortamını bir gör en azından o ortam için oku.
Bağlantınızı çözemedim alkol aöf ü birbirine nasıl bağdaştırdınız bilmiyorum ama bende aöfe karşıyım sebebi ise bi öğrenci gerçekten ezbere sistemle ilerliyor, konuyu bir öğretmen, öğrenci ortamında tartışıp yeri geldiğinde uygulamak çok farklı birde bilgisayardan ya da kitaptan tüm konuyu yalayıp yutmak zorunda kalmak çok can sıkıcı. Ben bilgisayarda ders çalışamam asla o yüzden her dönem kitap siparişi ettim ve baştan sona kadar yazılan her şeyi sormuşlardı. Örgünde hoca sadece yazdırdığı yerleri soruyordu. Ben son iki yılı bazı sebeplerden üniversitedeyken aöften tamamlamak zorunda kaldım. Bölümümde havacılık yönetimi olduğu için sanki Uzay Mühendisliği okuyormuşum gibi full matematik, Einstein formülleri, Finansal yönetim gibi derslerin formüllerini soru cevap kısmını internette bulamıyordum soru sorabileceğim bir hocada bulamadım. Sözde canlı ders var diyorlar canlı ders sadece iki derste vardı. Hoca bulucam diye ayrı uğraştım tüm kitabı ezberleyeceğim diye kafam gitti. Öğrenmekten ziyade mezun olayım düşünce yapısı oluşuyor bu sistemde. Zaten kariyer kapısı dahil bazı iş ilanlarında da aöf olduğu için kabul etmeyen yerler var sözleşmeli ya da kadrolu fark etmiyor. Ben bi öğrenciye katkısının bulunmadığını, kolayca mezun olacağını düşünenlerin başvurmak istediği bir sistem olduğunu düşündüğüm için karşıyım ve kesinlikle örgün okuduğum ve profesör hocalarla ders işlediğim için örgünün önüne hiçbir eğitim sistemi geçemez kanaatindeyim. Bi kere o hem gülüp hemde anlamadığımız konuyu sınıf ortamında çalışıp kafa yormak gibisi yok akılda kalıcı oluyor çalışmasan bile. Tabi kpss genelde çalışan bireyler için açılmış bir sistem aslında ama son zamanlarda artık çoğu kişinin okula gitmek istememesinden de öğrenci sayısı arttı. Birde bazı bölümlerin aöfte olmasına karşıyım Radyo televizyon gibi uygulama gerektiren bölümler uzaktan okunmamalı. Neyse çok uzun yazmışım fikrimi beyan etmek istedimGencecik cocuk icin cok uzgunum ancak burda sistemsel bir hata oldugunu dusunuyorum. Hangi ustun zekali bu sistemi getirdi bilmiyorum ama bu acik lise denilen seyin gencligin egitim almasina engel koyan buyuk bir dinamit.
Cocuklarini okutmak istemeyen ebeveynlerin okumak istemiyordu aciga aldik dedikleri, erken calisma ve evlilik hayatina yonelttikleri bir alan olmus durumda. Tabii burda durum baska ama yazmak istedim.
En azindan disardan boyle gorunuyor, uyusturucu kuryeligi, alkol, kimi cinsel tehditler gibi bircok kirli iliskiler bu acik lise mevzusundan oluyor.
Genclige bir gelecek borclular hem bugunu hem yarini yok ediyorlar. Acik lise olmasa bu genc bu teklifle gelemeyecek zorunlu egitimini oyle boyle tamamlayacak. Bu cocuk normal okuluna gidip sosyallesse tek hedefi sinavlarini verip bir ust sinifa gecmek olsa arada arkadaslariyla bir film izlese, oyun oynasa, flört etse, spor yapsa bunlara bulasir mi?
Diger turlu karsisina yasitlari cikmayacak ki.
Ben de bu konu ozelinde aslinda sistemdeki yanlisligin ogrenciler uzerindeki etkisine deginmek istedim.Bağlantınızı çözemedim alkol aöf ü birbirine nasıl bağdaştırdınız bilmiyorum ama bende aöfe karşıyım sebebi ise bi öğrenci gerçekten ezbere sistemle ilerliyor, konuyu bir öğretmen, öğrenci ortamında tartışıp yeri geldiğinde uygulamak çok farklı birde bilgisayardan ya da kitaptan tüm konuyu yalayıp yutmak zorunda kalmak çok can sıkıcı. Ben bilgisayarda ders çalışamam asla o yüzden her dönem kitap siparişi ettim ve baştan sona kadar yazılan her şeyi sormuşlardı. Örgünde hoca sadece yazdırdığı yerleri soruyordu. Ben son iki yılı bazı sebeplerden üniversitedeyken aöften tamamlamak zorunda kaldım. Bölümümde havacılık yönetimi olduğu için sanki Uzay Mühendisliği okuyormuşum gibi full matematik, Einstein formülleri, Finansal yönetim gibi derslerin formüllerini soru cevap kısmını internette bulamıyordum soru sorabileceğim bir hocada bulamadım. Sözde canlı ders var diyorlar canlı ders sadece iki derste vardı. Hoca bulucam diye ayrı uğraştım tüm kitabı ezberleyeceğim diye kafam gitti. Öğrenmekten ziyade mezun olayım düşünce yapısı oluşuyor bu sistemde. Zaten kariyer kapısı dahil bazı iş ilanlarında da aöf olduğu için kabul etmeyen yerler var sözleşmeli ya da kadrolu fark etmiyor. Ben bi öğrenciye katkısının bulunmadığını, kolayca mezun olacağını düşünenlerin başvurmak istediği bir sistem olduğunu düşündüğüm için karşıyım ve kesinlikle örgün okuduğum ve profesör hocalarla ders işlediğim için örgünün önüne hiçbir eğitim sistemi geçemez kanaatindeyim. Bi kere o hem gülüp hemde anlamadığımız konuyu sınıf ortamında çalışıp kafa yormak gibisi yok akılda kalıcı oluyor çalışmasan bile. Tabi kpss genelde çalışan bireyler için açılmış bir sistem aslında ama son zamanlarda artık çoğu kişinin okula gitmek istememesinden de öğrenci sayısı arttı. Birde bazı bölümlerin aöfte olmasına karşıyım Radyo televizyon gibi uygulama gerektiren bölümler uzaktan okunmamalı. Neyse çok uzun yazmışım fikrimi beyan etmek istedim
Oğlunu alsın ve bir üniversite kampüsüne soksun...Önceden arastırabılır ya da okulun rehber öğretmeniylede yapılabılır..Özendirme ya da kamçılamak isteniyorsa bence bu çok güzel bir yöntem..Benim en yakın arkadaşımın oğlu lise2 de. 11.sınıf. arkadaşım eşinden ayrıldı ama çocukları sık sık babasına gidiyor sürekli görüşüyor. Oğlu bugün demiş ki, okulu bırakacakmış.Çalışıp açıköğretimden liseyi bitirecekmiş. Arkadaşım çok üzülmüş ağlıyor yanımda.Oğlu çok çalışkandı. Arkadaş çevresi edindi. Sık sık dışarı çıkıyor bira içip geliyor. Arkadaşlarıyla geziyor. Nasıl söz geçirecek var nasıl okumaya ikna edecek çok zor.okulu sık sık ekiyor. Dedim ki onu kısıtlayın, sizden kurtulmak için üniv okumak istesin. Veya Ona de ki, tamam çalışırsın ileride ama ünb ortamını bir gör en azından o ortam için oku.
Siz okulda bu tip çocukların bir şey öğrenebileceğini mi sanıyorsunuz? Kahkaha atarım buna. O it kopuklar asla düzelmiyor. İstisna onbinde birdir. Aksine başkalarını yoldan çıkarıyor.Okul disiplini kalmamis, her kurum gibi egitimin ve egitimcilerin ici bosaltilmis, bina dikip adina okul denilmis vs.
It kopuk dedikleriniz okullarda egitilmedikce sosyal ortamda kimlere musallat olacak, nasil egitim, ogretim gorecekler.
Her sey matematik, fen, edebiyat degil okul ayni zamanda topluma uyumlanma yeri.
Sizin benin yazdiklarimi anlayacak kapasitede oldugunuzu gormuyorum.
Bende üni okumak istemedigimde annem beni fabrikaya göndermisti 4 günden sonra pes ettim tamam üni okucam diye bu konuya cok katiydi. Okumucaksam belese yasamak yok öyle derdiBenim en yakın arkadaşımın oğlu lise2 de. 11.sınıf. arkadaşım eşinden ayrıldı ama çocukları sık sık babasına gidiyor sürekli görüşüyor. Oğlu bugün demiş ki, okulu bırakacakmış.Çalışıp açıköğretimden liseyi bitirecekmiş. Arkadaşım çok üzülmüş ağlıyor yanımda.Oğlu çok çalışkandı. Arkadaş çevresi edindi. Sık sık dışarı çıkıyor bira içip geliyor. Arkadaşlarıyla geziyor. Nasıl söz geçirecek var nasıl okumaya ikna edecek çok zor.okulu sık sık ekiyor. Dedim ki onu kısıtlayın, sizden kurtulmak için üniv okumak istesin. Veya Ona de ki, tamam çalışırsın ileride ama ünb ortamını bir gör en azından o ortam için oku.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?