Liseli ergen okul bırakma

Benim en yakın arkadaşımın oğlu lise2 de. 11.sınıf. arkadaşım eşinden ayrıldı ama çocukları sık sık babasına gidiyor sürekli görüşüyor. Oğlu bugün demiş ki, okulu bırakacakmış.Çalışıp açıköğretimden liseyi bitirecekmiş. Arkadaşım çok üzülmüş ağlıyor yanımda.Oğlu çok çalışkandı. Arkadaş çevresi edindi. Sık sık dışarı çıkıyor bira içip geliyor. Arkadaşlarıyla geziyor. Nasıl söz geçirecek var nasıl okumaya ikna edecek çok zor.okulu sık sık ekiyor. Dedim ki onu kısıtlayın, sizden kurtulmak için üniv okumak istesin. Veya Ona de ki, tamam çalışırsın ileride ama ünb ortamını bir gör en azından o ortam için oku.
Aklı derslerinde, çevresi düzgün olan bir çocuk olsaydı 12.sinifta açıköğretimi tavsiye ediyoruz çünkü zaman kaybi ( çalışan çevresi düzgün okuma hevesi olan öğrenci için ) ama ne yazık ki arkadaşınızın oğlu boşanma durumunu çok güzel kullanmayı öğrenmiş ve ergenlikten kaynaklı "en kötüsü benim başıma geliyor "mantığıyla asilesmis psikolojik destek almaları şart yoksa kulaktan dolma usullerle çocuğunu tamamen kaybedebilir.hic bir şey için geç değil.

Okul disiplini kalmamis, her kurum gibi egitimin ve egitimcilerin ici bosaltilmis, bina dikip adina okul denilmis vs.
It kopuk dedikleriniz okullarda egitilmedikce sosyal ortamda kimlere musallat olacak, nasil egitim, ogretim gorecekler.
Her sey matematik, fen, edebiyat degil okul ayni zamanda topluma uyumlanma yeri.
Sizin benin yazdiklarimi anlayacak kapasitede oldugunuzu gormuyorum.
Yorumunuza katılmıyorum. Çocuk ilk eğitimi ailede alır. Ailede eğitim alan çocuk okula uyum sağlar çoğunlukla.
Lise çağında bir çocuğun alkol alması normal mi sizce? Ortaokul çağında sigara bağımlıları var.
Çocukları sabah kapıya akşam eve alırsanız takip etmeniz güçleşir önünü alamazsınız böyle.
Açıkögretimi baya gömmüşsünüz lakin okula gitmek istediği hâlde hastası olup gidemeyen, maddi durumu olmayıp gidemeyen nice insan var. Bu insanlar için güzel bir uygulama bence.

Açıköğretime geçince kendisi daha iyi anlar örgün okumaktan çok daha zor olacağını bazı şeyleri yaşayıp görmesi lazım.
Keşke öyle olsa, AOL sınavları online olarak yapılıyor. Okulu bitirememesi, afedersin ama gerizekalılık olur.

Bu konuda en önemli olan konu okul değil maalesef, çocuğun çevresini değiştirmesi, alkol ve sigarayı bırakması lazım. Arkadaşın çocuğun suyundan gitsin, gerekirse psikolojik destek alsınlar. İnatlaşırsa, zorlarsa kaybeder!

Allah aşkına bu zamanda orgun öğretimi bırakıp, açıktan okumami kalmış?insanlar iyi bir iş, iyi bir kariyer ve para için canlarını dişlerine takıyor.iyi bir iş, iyi bir ortam ,çok para da saygı getiriyor.evlenmek istese ,kızın ailesi bile istemez.biraz gözünü korkutun

Benim en yakın arkadaşımın oğlu lise2 de. 11.sınıf. arkadaşım eşinden ayrıldı ama çocukları sık sık babasına gidiyor sürekli görüşüyor. Oğlu bugün demiş ki, okulu bırakacakmış.Çalışıp açıköğretimden liseyi bitirecekmiş. Arkadaşım çok üzülmüş ağlıyor yanımda.Oğlu çok çalışkandı. Arkadaş çevresi edindi. Sık sık dışarı çıkıyor bira içip geliyor. Arkadaşlarıyla geziyor. Nasıl söz geçirecek var nasıl okumaya ikna edecek çok zor.okulu sık sık ekiyor. Dedim ki onu kısıtlayın, sizden kurtulmak için üniv okumak istesin. Veya Ona de ki, tamam çalışırsın ileride ama ünb ortamını bir gör en azından o ortam için oku.
İlk olarak eğer arkadaşınızda sizin gibi etiketliyorsa (liseli-ergen vb) vazgeçsin.
İkincisi kısıtlayıp aileden soğutarak bir daha aileye dönmemesini mi sağlamaya çalışıyorsunuz anlayamadım
Üçüncüsü eğer anne-baba bu noktada çocuktan çok fazla beklentiye girdiyse (anne; sen artık evin erkeğisin, benim başımdasın vb) çocuk onu bu şekilde dile getiriyor olabişlir.
Uzman desteği alsınlar o ayrılık süreci çocuğu çok etkilemiş belliki.

Back
X