• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Liselerarası Müzik Yarışmasında Başörtülü Davulcu

Kızın kollarını blurlayarak ülkece günaha girmekten bizi koruyan mecraya teşekkürlerimi borç bilirim. İşte sorumlu yayıncılık budur.

Bilgisayara göz ucuyla eşim de bakıyordu bir an kızın çıplak (!) görecek de günaha girecek diye çok korktum neyseki buzlanmış.

Bilgisayara göz ucuyla eşim de bakıyordu bir an kızın çıplak (!) görecek de günaha girecek diye çok korktum neyseki buzlanmış.
Aman Allah korumuş.

Yalnız kızların yüzleri açık kalmış, biraz rahatsız oldum. Bence kadın figürleri tamamen komple blurlanıp üzerine "burada kadın var" yazılmalı.

Öyle bir yazmış ki üçlük beşlik içmiş kendinden geçmiş bir basortuluden söz ediliyor gibi.

Beyinleri olmayan herkes kalem almış eline.

Sunu skandal haber gibi yazan zihniyete tukuruyum.
Aklima sen aciksin/ sen kapalisin tartismasi geldi. Bi kac hafta once kk hanimlari yine ikiye bolunmustu.

" kapali bi bayansan ve bi erkege el veriyosan dinini sorgulamalisin".
" siz el vermiyomusun hanfendi?'.
" ben veriyorum el, ama ben acigim, sen kapalisin sen veremezsin".
What??:işsiz:
Kapalı kadınların makyaj yapıp Tayt giymesi de bana garip gelmiyor mesela ya .
Banane yani tarzı o inancı o .
İsterse oje sürsun çarşafin altına banane neden rahatsız olayım.
Biz toplum olarak gericiyiz açık kapalı inançlı inancsiz olmamız farketmiyor. Nefret ediyor herkes birbirinden

Belki kolunda bir marka dövmesi vardır :)
Yeni fark ettim ne sacmalamislar .

herkesin biribirine saygı gostermesi lazım bu hale insanlar biribirini getiriyor kapalı kadın acık bir bayan gibi giyinebiliyor bana tersde gelebilir ama beni baglamazki bu durum ama benim basık acık diye beni yargılamaya kalkarsa ozaman cevabını veririm yoksa ilgilenmem onun hayatı nasıl giyinirse giyinsin..insanları sadece birilerine zarar verdiginde suclama hakkımız oldugunu bilsek sorun olmıycak yoksa herkesin ozel hayatı kendine.. bana zararı yok baskasına zararı yok herkes baksın kendi hayatına..kapalıymıs grupta enstruman calmıs nolmus kapandı diyede herseyden uzak bir hayat yasamak zorunda degil

Kapalı kadınların makyaj yapıp Tayt giymesi de bana garip gelmiyor mesela ya .
Banane yani tarzı o inancı o .
İsterse oje sürsun çarşafin altına banane neden rahatsız olayım.
Biz toplum olarak gericiyiz açık kapalı inançlı inancsiz olmamız farketmiyor. Nefret ediyor herkes birbirinden
Bana garip geliyor.
Dediğiniz gibi tabii ki tarz o inancı o, kimsenin müdahale etmek gibi bir hakkı olamaz.
Ama kapanmasının sebebi ile yaptıkları uyuşmuyor. Bana garip gelmesinin sebebi o. Yani stiletto, üstüne tayt, üstüne dar bluz, bir ton makyaj, ama başında örtü. Bu ne perhiz, bu ne lahana turşusu. O örtünün olmasının sebebi ile diğer giydikleri kel alaka.
Benim tek garipseme sebebim, eylemlerinin tutarsızlığı. Başörtünün kendisiyle alakalı değil yani. Aynı şeyı iskender yanına kalorisi az diye light cola içenler için de düşünüyorum :KK53: Yoksa dediğiniz gibi bana ne tabii ki.

herkesin biribirine saygı gostermesi lazım bu hale insanlar biribirini getiriyor kapalı kadın acık bir bayan gibi giyinebiliyor bana tersde gelebilir ama beni baglamazki bu durum ama benim basık acık diye beni yargılamaya kalkarsa ozaman cevabını veririm yoksa ilgilenmem onun hayatı nasıl giyinirse giyinsin..insanları sadece birilerine zarar verdiginde suclama hakkımız oldugunu bilsek sorun olmıycak yoksa herkesin ozel hayatı kendine.. bana zararı yok baskasına zararı yok herkes baksın kendi hayatına..kapalıymıs grupta enstruman calmıs nolmus kapandı diyede herseyden uzak bir hayat yasamak zorunda degil
Hatta tam tersi ne güzel, kız kapandı diye kendini hayattan soğutmamış, müzik gibi enstrüman çalmak gibi güzel bir hobisi olmuş. Kapalı kadınların sosyal hayatta aktif olmasını destekleyeceklerine eve kapatmaya uğraşıyorlar.

Bana garip geliyor.
Dediğiniz gibi tabii ki tarz o inancı o, kimsenin müdahale etmek gibi bir hakkı olamaz.
Ama kapanmasının sebebi ile yaptıkları uyuşmuyor. Bana garip gelmesinin sebebi o. Yani stiletto, üstüne tayt, üstüne dar bluz, bir ton makyaj, ama başında örtü. Bu ne perhiz, bu ne lahana turşusu. O örtünün olmasının sebebi ile diğer giydikleri kel alaka.
Benim tek garipseme sebebim, eylemlerinin tutarsızlığı. Başörtünün kendisiyle alakalı değil yani. Aynı şeyı iskender yanına kalorisi az diye light cola içenler için de düşünüyorum :KK53: Yoksa dediğiniz gibi bana ne tabii ki.
yani benim icin iskender yanına light kola :p

Yine başörtülü isen kesinlikle çok iyi bir müslümansın, Allah senden razı, cennet garanti sanmalı bir haber daha.

Yahu her sakallıyı deden, her başörtülüyü Allah'a yürekten bağlı sanarak haber yapmayın. Başörtüsü kutsal bişey değil anlamadınız mı? Örtünmek dinin gereği ama başörtü sadece araç, dindarlık=başörtü, cennet=başörtü, başörtülü bacı=Allah'ın en sevdiği kadın, başörtülü kadın= edep vs vs değil işte değil.

Amacım başörtülüleri zan altında bırakmak değil asla ama başörtülü inançlı, başörtüsüz kadın yalamalık dondurma minvalindeki zihniyetten tiksinti geldi. Değil işte değil. Başörtülü olup dibine kadar pisliğe batan kadın dolu memleket, gerçekten kapanan ile şekil itibarı kapanan var işte anlayın bunu artık.

Bıktık şu şekilciliğinizden.

Yoksa bu kız başörtüyle makyaj yapıp davul çalmış beni bağlamıyor çünkü ben artık başörtüyü takan kadın edepli olmak zorunda şekilciliğini çoktan aştım. Herkes Allah'a verir hesabını bize değil..

Ee yani?
Haberi nereden tutsan elinde kalıyor.
Başörtülü, davul çalan kız diye başlık atılmış.
İçerikte, kollar buzlanmış.

Bana garip geliyor.
Ama o şekilde düşünürsek her şey garip.
Kedimi seviyorum ama inek yiyorum .
AKPyi sevmiyorum ama avea kullanıyorum.
Kapitalizmden nefret ediyorum ama düğün yeri olarak Swissotel de aklımızda.
Müslümanim ama savaş esnasında bile terkedilemez denilen namazı kilmiyorum.

Benim çelişkilerimin onlardan daha az olduğunu sanmadigim için garip bulmaya yüz bulamiyorum sanırım =)

Başka insanların, başörtülüler davul çalamaz, makyaj yapamaz, sevgilisi olamaz, dar giyemez diye başörtülüleri kılıflandırmaya çalışmasını anlamıyorum.
Hayır, millet bu gerçek inançlı mı değil mi onu tartışıyor.
Madem saygılıyız inançlara, belki de o kızın başörtüsü takıp dar pantolon giymesi gerekiyor. o başka bir inanca tabii ve inancı ona dar pantolon giy diyor. Ya da müslüman değil, sadece öyle seviyor.

Bize ne? Kime ne?

Erkekleri giydiklerine göre sınıflandırmıyorsak, çarşaflı, çiçekli örtülü, türbanlı, boneli, bonesiz, etekli, pantolonlu, bluzlu, tunikli Vs. Diye kadınları da sınıflandırmaktan, onlar hakkında giydikleri üzerinden yorum yapmaktan kaçınmalıyız artık.

Ben burada hobilerine tutunmuş, özgüvenli, yetenekli gençler görüyorum. Ve onlar adına mutlu oluyorum.
Kimin ne hakkı var, onları kirli haberlerin malzemesi yapmaya? Umarım dava açarlar.

Sunu skandal haber gibi yazan zihniyete tukuruyum.
Aklima sen aciksin/ sen kapalisin tartismasi geldi. Bi kac hafta once kk hanimlari yine ikiye bolunmustu.

" kapali bi bayansan ve bi erkege el veriyosan dinini sorgulamalisin".
" siz el vermiyomusun hanfendi?'.
" ben veriyorum el, ama ben acigim, sen kapalisin sen veremezsin".
What??:işsiz:

Aa lütfen öyle demeyin.Açık bir bayan her istediğini yapabilir,giyebilir,konuşabilir ama kapalı kadınlar yapamaz bazı kadınlarımıza göre.

Bana garip geliyor.

Neden kapandıklarını kendileri bile bilmiyorlar bence.Baskıyla kapananlarsa bir çeşit kaçış yolu arıyorlar.
Düşük bel kottan beli görünen kapalı kız gördü bu gözler.Bilerek frapan giyinenlerin yanında daracık bluzundan göğüsleri olduğu gibi görünen teyzeleri saymıyorum bile.
Bu haberdeki de gençkızdır,müziğe meraklıdır,elbet genç olarak onun da hevesleri vardır.
Ama eminim çalarken saçlarını savurmak da isterdi kim ne derse desin.

Back