lise mezunu erkek ve üniversite ögrencisi kız

para ve saygınlık genelin kriteri derinscim
anneler daha çok çocukları mutlu olsun ister
bunun yanında elbette maddi sıkıntı da yaşamasın ister
işte aşkla gözler kararınca anne tecrübesini konuşturur bazen
aşk her şeyin üstesinden gelir sanan çocuğunu silkelemek ister
aşkı o kadar kuvvetli sanmak da yanılgıdır
narindir,hassastır,marazlıdır aşk...

valla benım esım de ılkokul mezunu..ortaokulu dısardan almıs.
ben de maddı sebeplerden dolayı okuyamadım.3 yıllık evliyız.mutluyuz cok sukur.
esımın tahsıl hayatı bu.ama masllah o kadar zekı o kadar calıskan kı
tek kelımeyle dahi...abartmıyorum.canım benım....
bırsey gorsun hemen başlıyor dusunmeye
bundan ne yapabılırım ne işime yarar vs.ve cok guzel işe yarar bişey çıkarır ortaya
ayrıca bilgisayar tamircisi ve programcısı
gordugun gıbı bunun okulla okumakla dıplomayla hıcmı hıc alakası yok arkadasım
allah hayırlı ınsanlarla karsılastırsın yeterkı...

komşumuzun kızı,ayrıca benm arkadaşım avukat çıktı.. erkek arkadaşı lise mezunuydu..ailesi karşı çıktı çok ama o ailesini değil,kalbinin sesini dinledi.. şimdi 2 yıllık evliler. şimdi görseniz damatları el üstünde tutuluyor.. tanımadan etmeden düşük seviyede diye ön yargıda bulunmak gerçekten yanlış ama aileler evlatları için hep en iyisini ister.. inş. orta yolu bulursunuz canm

senin için olmasa bile erkek arkadaşın için ileride sorun teşkil eder bence bu durum..

erkeklerin genelinde bu vardır zaten, kadınlardan hep 1 adım üstte olmak isterler her konuda..

sevgi, aşk çok önemli çok güzel ama dünyanın gerçeklerinide göz ardı etmemek gerek diye düşünüyorum

bu tarz şeyleri sorun etmiyecek biri olduğuna eminsen ki daha çok yeni bunu zamanla anlarsın aşkına sahip çık derim

ama ilerde en ufak bir şüphe dahi uyandırırsa sende mantığınla hareket etmeni tavsiye ederim..

böyle bi durum ew arkadaşımda wardı kız üni de okuodu erkek arkadaşı lise mezunuydu ve a.ö den okumaya çalışıodu ama bitiremedi..arkadaşımın bütün ailesi tahsilliydi babası emekli sivil savunma müdürüydü..ama annesi önceden tanıştı çocukla çok sewmiş ama ne yazııki çocuk laik olamadı o sewgiye..
diyeceğim o ki hem kişilik meselesi hemde geliştirme ile alakalı..inşallah herşeyin rayına oturur

zor ve karışık bi durum ama endişelenmek için henüz erken zamanın ne göstereceği belli olmaz hayat insanın karşısına ne çıkarır bilinmez bence sizin burda yapmanız gereken annenizi biraz bu fikre alıştırmak yavaş yavaşta olsa

canim bende üni. mezunuyum esim ise yurtdisinda meslek yapmis sadece orta okul okudu diyelim ama seviyorsan neden olmasin bende isimi falan biraktim ailemden ayrilip buraya geldim annemde istememisti kendi denginle evlen demisti hemde yurt disina gidiyorsun olmaz demisti ama annecigim gönül bu iste dedim evlendim ama ailem esimi cok seviyor iyikide evlendin diyor el üstünde tutuyorlar esimi herseyin hayirlisi diyelim.... asla kimseyi tahsille yargilamamak gerek ne okumuslar vardir ici bostur ne okumamislar vardir ici doludur... öptüm seni kal saglicakla

Kendimden örnek vereyim. İyi bir üniveristede mimarlık okuyorum. Erkek arkadaşım ise lise mezunu, bir tekstil firmasında çalışıyor.

Oturmuş bir ilişki olsa da ailemle paylaşmanın sırası değil diye düşünüyorum şimdilik. Okul bitmeden zaten bir şey olacağı yok, en azından kafalarımız rahat kalsın.

Benzer bir şeyi ben de yaşayacağım diye düşünüyorum. Çünkü birinin varlığından haberdar olunca ilk verilen tepki "kimin nesi, ne iş yapar?" falan oluyor, arkadaşlar arasında bile. Annem büyük olasılıkla "Emin misin?" diye soracaktır, ama kötü niyetle değil. Onu tanımıyorlar ki. Sonra bunun ilerde sorun olabileceğini, adamın zamanla ego savaşı yapacağını, belki beni başka şekillderde aşağılamaktan zevk alabileceğini söyleyecektir. Annem babamla yaşadı çünkü bunu. Babam çünkü tam bir etiket meraklısıdır. Üç kardeşiz, birimiz onu doktor babası yapmadık diye heveslerimizi mahvetti hep. İnanır mısınız bilmem, annemin ehliyet almasına bile engel olmayı başardı, sırf ondan bi nebze eksik kalsın diye. Ön lisans mezunuydu, kırkından sonra üniversite okuyacağım diye evini ailesini terk etti. Aslında bu bizim başımıza gelen güzel bir şeydi ya, neyse.

Yani demem o ki, böyle hikâyeler çok var. Erkekler çoğu zaman kadınlardan bir adım önde olmak ister. Aslında bu fikre karşı değilim. Kadınlar da zaten güçlü erkeklerle beraber olma eğilimindedir içgüdüsel olarak. Ama şahsi fikrim, tahsil görmüş, diploma almış olmak insanı her zaman bir adım öne taşımaz. İnsanına bağlıdır. "Okumak cehaleti alır, eşeklik bâki kalır." diye bir laf vardır, bence doğrudur.

Ben mesela okuduğum bölümün de katkılarıyla her halttan anlayabilen biri olmak durumundayım. Ama zaten oldum olası okumayı, kendimi geliştirmeyi çok sevmişimdir. Bir konu konuşuluyorsa söyleyecek bir şeylerim, belli bir fikrim vardır. Ha bazen yoktur, susmasını da bilirim yeri gelince. Bence insanı insan yapan bunlardır. Evet üniversiteler insanlara belli bir düşünebilme, çalışabilme yetisini kazandırıyor olabilir ama kendini geliştirip geliştirmemek kişiye kalmıştır. Yoksa ot gelmiş odun gidecek insanlar da lisans diploması alabilir yani.

Sizi de, arkadaşınızı da tanımıyoruz, ama açıkçası annenizin "ama o senden düşük" lafını çok yanlış buldum, kusura bakmayın. Bunun benzerini yarın kendi annem de bana söyleyecek olsa ona da bu tepkiyi verirdim. İnsanı insan yapan çok fazla değer vardır, bilmemkaç sene okumayla ille de kazanılmış olacak, okumayanlar mahrum kalacak diye bir şey yoktur. Evet üniversite hayatı insana çok fazla şey katar ama ben mesela kendi arkadaşımı belli bir fikir / kültür / olgunluk / farkındalık seviyesinin üstünde görmesem zaten yürümezdi ki. Onunla her anlamda gurur duyuyorum. Onunla olduğum için ben kendimi özel hissediyorsam kimsenin tanıyıp bilmeden "ama o lise mezunu" demeye hakkı yoktur. Gençlik hevesi falan da değil bu, aklı başında genç bir kadınım ve bu seçimi yapabilecek olgunluktayım.

Annem başlarda biraz soru işaretleri ile yaklaşsa da onu tanıdıkça oğlu yerine koyacak eminim. Babam ölene kadar "o sana layık değildi" diyecek, ama dinlemeyeceğim bile. Herkes kendi doğruları ile yaşar. Asla saygıda kusur etmem, ama bir yerden sonra da müdahale etmesin artık. Bakın bir şey anlatayım, 30 yaşlarında bir kuzenim var, doktor. Eşiyle okuldan tanıştılar ve mezuniyetten sonra hemen evlendiler, çocukları oldu. Babam TUS'u kazanmadan evlendi çocuk yaptı diye olur olmadık yerde sürekli eleştirir kuzenimi. Halbuki kadın dünyanın en mutlu eşi ve annesi belki, ve hâlihazırda doktor! Neymiş, vay efendim, önce uzman olmalıymış. Yahu sana ne be adam klava:

Bir de, ailelerin maddi durum endişesi de olabilir, o konuda daha güvensiz yaklaşabilirler. Ama üniversite mezunu insanlar her zaman daha çok maaş alacak siye bir şey yok ki. Evine helal para getiren ve ailesini kimseye muhtaç etmeyen erkeğe her zaman saygı duyarım. Babamdan fazla maaş alan ilkokul terk adam yok mudur, emin ol çoktur. Eee? Şahsen arkadaşımın ne kadar kazandığını bilmiyorum, maddiyat konuşmayı sevmem. Orta halli bir aileden geldim, çok şükür azı da bilirim çoğu da ve hayatımı yaşayabileceğimden fazlasında gözüm olacağını da hiç sanmıyorum. Allah zorda bırakmasın yeter.

Sen önce onu iyi tanı. Senin kiminle nasıl mutlu olacağını senden iyi kimse bilemez. Aileler de evlilik söz konusu olduğunda illâ ki bir kusur bulacaktır karşı tarafa, ama emin ol çoğu kötü niyetli değildir. Ama unutma, herkes kendi doğruları ile yol alır, almalıdır.

Hayırlısı olsun canımopuyorumnanaktan

Son düzenleme:
Ben de bu sene üniversiteden mezun oluyorum, erkek arkadaşım lise mezunu ve ilişkimiz 8. yılına girdi.
Ben bir gün bile düşünmedim bu konunu aramızda problem yaratacağını. Annem de her zaman der sakın olaki ilerde iş konumunda üst düzeylere geldiğinde eşini (şuanki sevgilimi) rencide edici en ufak bir imada bulunma. "Okumak insanı insan yapmıyor, sevgilinin kıymetini bil ondaki efendiliği hiçbir yüksek tahsillide bulamazsın"bunları diyen benim annem.:hulya:
Konu sahibi arkadaş için, henüz bunları düşünmek için bence çok erken. Zamanla o da kendisini belli edecektir, sen de ilişkine ona göre bir yön verirsin. Ama sakın unutma tek kriter diploma değildir. Fazla uzağa gitmeyin kızlar kendi çevrenize bakın. Üniversitedeki erkek arkadaşlarınızın hepsi çok karakterli insanlar mı, arada çürük elmalar çıkmıyor mu?

ben kesinlikle problem olacagini dusunuyorum bir kere insanin hayat gorusu farkli oluyor kim ne derse desin universiteye gitmek farkli insanlari tanimak farkli ortamlara girmek ve almis oldugun genel kultur sevgilinde olamaz, suan cok yeni ama ileride sende problem yapicaksin universitede okuduguna gore haliyle arkadas cevren esin dostun senin gibi insanlardir sorucaklar sevgilin napiyor diye , eziliceksin.. ezberden konusmuyorum biliyorum olucaklari en iyisi basinda bitir bu isi canim ileride daha fazla uzulmektense

ya bu lise-üni mevzuu ne kadar abartılıyor, üni. sadece okuduğun dalda insana akademik bilgi katar o kadar arkadaşlar, genel kültüre, karaktere bi etkisi yoktur, genel kültür hayata bakışın falan okullarla ilgisi yoktur insanın kendi birikimidir. Hatta benim en kültürlü arkadaşlarım lise-önlisans mezunu şahsen
ne demek kendinden düşük biri, görende batakaneden çıkma sanır ya
ayrıca unutmayın, yıllardır yapılan istitatistiklerde en çok karısını döven erkekler üni mezunu, 2. ilkokul mezunu, en az eşini döven ortaokul-lise mezunları, sadece bu istatistikten bile üni okumanın insanın, insan olarak daha kaliteli olmasına yol açmadığı aşikar. Diğer bir örnek gazetelerin 3. sayfaları, işlenen şuçlarda üni-lise mezunlarının arasında uçurum olmadığını, her öğretim grubundan insanın aynı şuçları işleyebildiğini görürsün
yok ille sevgilim, işletme bilsin, falan istiyosan rica et okusun bi aöf, yani saçma bence

ama başlık sahibi arkadaşım, bunu bu kadar kafaya takarsan kesin sorun çıkar, yani sorunun çıkma sebebi, sevgilinin lise mezunu oluşu değil, senin bakış açın olur, eşittir evet sorun olur bu yüzden
sevgilinin bunu sorun yapıp yapmaması tamamen onun aşağılık komplexi olup olmamasına baglı, eğer aşagılık komplexi olan bi insansa sadece bu konuda değil her konuda hastalıklı davranışlarını görürsün zaten, demem o ki sevgilin bu konuyu illa sorun yapacak diye bişey yok

Son düzenleme:
Eskiden tam tersini düşünürdüm ama kendi yaşadıklarım, çevremde gördüklerim hep aynı şekilde geliştiği için artık aşk sevgi mavalı okuyamayacağım maalesef. Bana kızanlar olabilir ama..
Dikkat edin mutlu çiftlerde genelde erkek hep bir adım öndedir, gelir, eğitim vs bakımından. Çünkü kadın kendine birşeyler verebilen adama saygı duyar. Maddiyattan bahsetmiyorum, mesleğiyle de, hayat birikimiyle de sana birşeyler katabilmeli eş, bilmediğin şeyleri sen ondan öğrenmelisin.. Seni anlamayan, senin birşeyler öğretmeye çalıştığın bir insana saygı duyamazsın, mutlu da olamazsın.
Evet lise mezunu olup kendini yetiştirmiş insan yok mu, çok.. Ama okumamışsa geçerli bir nedeni olmalı örneğin, aile işiyle ilgilenmiş olmalı, yada mesleki eğitim almış olmalı. Ama bir yerden bir tarafı eksik kalmamalı, o senin yaşadığın ortamları yaşamamışsa, senin katıldığın sosyal faaliyetlere katılmamışsa eksiktir.. Erkeklerde bu olay farklı gelişiyo, bizim gibi değil, o kendini eksik hissetmemeli ve sana hissettirmemeli. Kadınlar karşılarında ezik, silik, zayıflıklarını dengesizlikleriyle örtmeye çalışan adamlara saygı duymaz, ve ilişkide üstün taraftır, kadınların baskın olduğu ilişkileri sağlıklı görmüyorum ben..

mesela kendimden örnek vermem gerekirse ben lise mezunuyum, kardeşimde dahil arkadaşlarım, komşularım genelde üni mezunu ağırlıklı ve ben onlardan daha kültürlü ve hayata bakış açımın daha geniş olduğunu düşünüyorum hatta bazı arkadaşlarımın hayata nasıl bu kadar dar penceden baktıklarına hayret ediyorum
çok kaliteli bi üniverste derseniz tamam derim ama ülkemizde üni.lerin durumu belli, genelde üni okumak derse gir, çalış, sınava gir şeklinde, yani liseden çokta farklı değil
sosyal ortam etkinlik konusuda bi şaibe, ataerkil bi toplumdayız ve kadının üni meznunu olması her ortama girip çıkacağı anlamına gelmiyor, üni li kadınlarda liseliler kadar kısıtlanıyor ama erkekler ne meznunu olursa olsun, sosyal bi insansa üni meznunu kadınlara göre her ortama girip çıkıyor.
benim eşim üni. mezunu, ve bu durumu ne o üstünlük olarak görüyor aramızda ne de ben
bu tamamen tarafların kişiliklerinin sağlamlığı, hayata bakış açılarının genişliği ve güzelliğiyle alakalı, dikkat ederseniz aşktan sevgiden bahsetmedim bile, çünkü bu hayat görüşüyle alakalı, sonuçta aşklar sevgiler biter ama hayata bakış açımız ya aynı kalır ya sürekli genişleyen bi olgudur
herkes için geçerli değil tabii ama, eğitim cehaleti alır eşeklik bakii kalır lafına uyan bayağı insan var, bunuda göz önünde bulundurmak lazım

Son düzenleme:
ben de öyle düşünürdüm
zamanla kıyaslardım ilişkinin boyutunu
ama öyle olmuomuş
zaman değilmiş
paylaştgın şeylermiş ilişkinin boyutu

daha ilişkiniz 1 aylıkken ne kadar çok şey paylaşmış olabilirsinizki?
annen karşı çıktığı için bu konuyu takıntı haline getirmiş olmayasın?
temelde insan olmaktır işin özü.
adam adam olamadıktan sonra ne mezunu olursa olsun hikaye.
ama...
koskoca bir ama var işte.
bizim kültürümüzde karısının kendisinden yüksek seviyede olmasını gurur kaynağı yapacak erkek çok az bulunur.
belki senin sevgilin bunlardan biridir bilemem tabi.
ama çoğu erkek eşinin kendisinden üst seviyede olmasını sorun yapıp, özellikle toplum içinde kendisini ıspat yoluna gidip sürekli eşini aşağılayabilir,laf söyler,sırf eşi öyle dedi diye inadına dinlemez vs....
yani anneninde dediği gibi çok sorunlar çıkabilir.
burda esas konu seni geçindirebileceği,kimseye muhtaç etmeyeceği ve senin yanında insanlarında garip karşılamayacağı bir işinin olması.
ne bileyim kendi işi olabilir,memur olabilir.
yani sen takım elbiselerinle bankaya giderken onun yağlı paslı kıyafetlerle işçilik yapması bir süre sonra senin gözüne batabilir.
tabi bunların hiç biri olmayabilirde o ayrı mesele.
benim bahsettiğim işin bir yönü sadece.
erek arkadaşın mümkünse üniversite okusun.dışardan bile olsa.
üniversite insana sadece bilgi katmaz.
hayata bakışınıda değiştirir.tabi üiversite mezunu olup odun gibi gezende çoktur ama bu çürük elmalar yüzünden üniversite eğitimini küçümsemek, çok ta gerekli değil demek ne kadar akıllıcadır o tartışılır.CADIARZU
eşler önce arkadaş olmalı.konuşabilmeli.sohbet edebilmeli.aynı dili konuşabilmek için aynı şeyleri düşünebiliyor olmak lazım.aynı pencereden bakabiliyor olmak lazım.
annen bu açıdan bakınca haklı.
umarım onun fikirlerini değiştirebilecek kadar güçlü çıkar aşkınız.

kimse tabii ki üni kötü, kimse okumasın, gereksiz vs.. diyemez, imkanı ya da isteği olan herkes okumalı, üni okumayan insanların aşağı yada düşük gibi tabirlerle sıfatlandırılması ne kadar doğru ben buna karşıyım. Ben kesinlikle üninin sadece akademik bilgi kattığını düşünüyorum bu benim çevremdeki insanlarda açık ve net gözlemim. bana kalırsada çürük elma liseliler yüzünden lise mezunlarının senden düşük senden aşağı diye nitelendirilmesine karşıyım, zaten bilgi çağında yaşıyoruz, bilgiye ulaşmak çok kolay, bence artık hayat görüşü geniş olan her eğitim düzeyindeki insan her konuda fikir paylaşımında bulunabiliyor.
mesela KK yı baz alırsak burası toplumu çok güzel yansıtan bi yer ve ben üni mezunu üyelerle lise mezunları arasında konulara yaptıkları yorumlarda hiç bi fark göremiyorum.

insanların insanlığı eğitim seviyelerine göre değerlendirilmemeli, ben şahsen liseliler üni mezunları arasında hiçbi fark görmüyorum, insanlar arasındaki farkı yaratan kişisel özellikler ve hayata bakış açıları bence

Son düzenleme:
canım kızım aşk biter gerçekten seviyorsa sevgi kalır ama yinede sen kendine ve ona sor

ben üni okuyorum diye sonra sende aşağılık komplezi onda doğmasın yani senin CADIARZU söylediklerin ilerde doğru olsa dahi hep yok sen haklı değilsin ler çoğalmasın gündelik hayatta!!!??? böyle bir davranış ve aşağlık komplexi sergiemiyecekse evlen mutlu ol zemuszemus
annen demek istediğide bu herhalde!!???
:hulya:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…