lise mezunu erkek ve üniversite ögrencisi kız

MaLiBu

....mucize.....
Kayıtlı Üye
1 Temmuz 2008
4.241
12
158
35
Ankara
uzun zamandır üyeyim KK ya..
ilk defa bu kadar hassas bi konu acıyorum belki
cok hassasım
kırıcı yorumlara tahammülüm yok
kırcaksanız kırık kalbimi tekrar
hiç yapmayın lütfen..
birini sevdim..seviyorum..
ama lise mezunu
bense üniversitede okuyorum
annem ögrendi ilişkimi
1 aydır fln beraberiz..ama 3 aylık flnda arkadaşlıgımız var
kısa sürede cok sevdik cok alıstık birbirimize
sorun lise mezunu olması
istemio annem
sana yakışmaz dio..
sen kendinden düşük biriyle nasıl olabilirsin dio..
kendimi hiç bu kadar çaresiz hissetmemiştim
niye yazdıgımıda bilmiyorum aslında
teselliye ihtiyacım var..

1 aylık bir ilişki,3 aylık bir tanışıklık için kimseyi kırmazdım.
ne okuyorsun..? aranızda uçurum olacak kadar ağır bir akademik eğitim mi alıyorsun?

eşim lise mezunu, ben üni mezunuyum.eşim meslek sahibi asker, denizaltıcı, ben ise evdeyim. canım önemli olan sizin anlaşmanız.aranızda çok büyük bir fark yokkki.ilkokul mezunu olsa anlarım. işi gücü varsa, seni kimseye muhtaç etmezse, senin kazancına ihtiyacı yoksa, sana değer veriyorsa, seviyorsanız gerisi önemli değil bence.

tatlım bana sorarsan aşkın başları yani gözünün bişey görmediği anlarda herşey iyi gözükür,pembe gözlüklerle bakarsın hayata ama aşk ateşin söndüğünde herşey gözüne batmaya başlar böyle bir tecrübe yaşamadım ama annen haklı bence davul bile dengi dengine çalar unutma şimdilik oluruna bırak yarın evlencek değilsiniz ya çok yeni bi ilişki zamanın ne getireceği hiç belli olmaz boşu boşuna şimdiden geleceği düşünüp kendini üzmeeee

önemli olan sizin anlaşmanız öncelikle.

tatlım bana sorarsan aşkın başları yani gözünün bişey görmediği anlarda herşey iyi gözükür,pembe gözlüklerle bakarsın hayata ama aşk ateşin söndüğünde herşey gözüne batmaya başlar böyle bir tecrübe yaşamadım ama annen haklı bence davul bile dengi dengine çalar unutma şimdilik oluruna bırak yarın evlencek değilsiniz ya çok yeni bi ilişki zamanın ne getireceği hiç belli olmaz boşu boşuna şimdiden geleceği düşünüp kendini üzmeeee

ama annem yrn evlencez gibi davranıo
ben kimseyi üzmk istemiyorum
ama seviyorum..

açıkçası bu ilişki sizi zorlar diye düşünüyorum.
yani aradaki fark erkek arkadaşının kendisini kötü hissetmesine sebep olabilir.
ve bu yüzden seni zorlayabilir.
ayrıca günün birinde ona bakışın değişebilir diye düşünüyorum.
sana göre olmadığını,seni anlamadığını,aynı şeyleri konuşamadığınızı farkedip ondan soğuyabilirsin.
ama sevmişsin bi kere..devam etmek istiyosan yapacak bişey yok..
üniversitedeyken yurttaki oda arkadaşlarımdandan birinin de buna benzer bi durumu vardı.
ama onların ilişkisi 5 yıllık falandı.
erkek ortaokul mezunu kızsa üniversitede okuyo..
kız daha şimdiden erkek arkadaşının cahil olduğunu falan ima ederdi.
bişey desek o anlamaz ki falan derdi..
erkek arkadaşıyla tanışmıştık hatta cidden farkediliyodu aradaki fark..
yani kız çocuktan,çocuğun davranışlarından utanıyodu sanki.
ve aynı senin gibi kızın yakınları da senin onunla ne işin var falan diyomuş.
hala birlikteler ama sorunlu bir ilişki yaşıyolar.
örnek olur diye paylaşmak istedim.

Düşüklük neye göre düşüklük...

ODUN gibi bir üniversite mezunundansa ADAM AKILLI bir lise hatta ilkokul mezunu daha mantıklı....

kimse kusura bakmasın ama insanlık tahsille öl çü le mez....

anneler çocukları için en iyisini isterler bu bir gerçek,bir gerçek daha var o da anneler hep haklı çıkar ve sana söylemiştim derler....

anlaşmak önemli olan denir de nasıl olur bu anlaşmak
pencerelerden görünen ortak manzaradır anlaşmak
çok sevmek ölmek bitmek değildir
ayni şeye gülmek... birbirini zenginleştirmektir
senin yerine koyamadım kendimi
annene daha yakın düşüncelerim
hem 3 aylık bi ilişki...bilemiyorum

Düşüklük neye göre düşüklük...

ODUN gibi bir üniversite mezunundansa ADAM AKILLI bir lise hatta ilkokul mezunu daha mantıklı....

kimse kusura bakmasın ama insanlık tahsille öl çü le mez....

aynen bende böyle düşünüyorumm
ben bi doktorla evlenip mutsuz olmaktansa
onunla evlenip mutlu olmayı istiyorum

anlaşmak önemli olan denir de nasıl olur bu anlaşmak
pencerelerden görünen ortak manzaradır anlaşmak
çok sevmek ölmek bitmek değildir
ayni şeye gülmek... birbirini zenginleştirmektir
senin yerine koyamadım kendimi
annene daha yakın düşüncelerim
hem 3 aylık bi ilişki...bilemiyorum

ben de öyle düşünürdüm
zamanla kıyaslardım ilişkinin boyutunu
ama öyle olmuomuş
zaman değilmiş
paylaştgın şeylermiş ilişkinin boyutu

mezun olunca iyi bi yerlere gelcem diyelim..

Kendini geliştirmediyse bir kopukluk olabilir.
Eğitiminiz paylaşmadığınız için yorum yapamıyorum.
Örneğin iktisat mezunusunuzdur muhasebecilik yaparsınız,eşinizde lise mezunudur.
gayet normal bence bir fark yok.
meslekten mesleğe,kültürden kültüre değişir.
Siz doktorsunuzdur adam satış temsilcisidir bence o iş yürümez.
biraz gerçekçi olmak gerek.

Kendini geliştirmediyse bir kopukluk olabilir.
Eğitiminiz paylaşmadığınız için yorum yapamıyorum.
Örneğin iktisat mezunusunuzdur muhasebecilik yaparsınız,eşinizde lise mezunudur.
gayet normal bence bir fark yok.
meslekten mesleğe,kültürden kültüre değişir.
Siz doktorsunuzdur adam satış temsilcisidir bence o iş yürümez.
biraz gerçekçi olmak gerek.

bankacı olcam..
o şimdilik marketlerde çalışıo
kpss ye girip memur olcak inşallah

bence acele ediyorsun. 1 aylik bir iliski icin bu kadar telas yersiz bana gore. ama saglam adimlar atmak istiyorsun belli ki.
acik ve net yorumumu yazicam, bana kalirsa bu iliski zor. ama bu tamamen kisiliklere bagli olan birsey. eger sevgilin saygin bir meslegi senin kazanacagindan daha fazla geliri olacaksa onun sorun olusturcagini sanmiyorum. eger kulturlu kendisini gelistiren biri ise yine sorun olmayacagini dusunuyorum.
tabi bir de bakis acisi ve sartlari da onemli. eger okumak isteyip de icnde bulundugu sartlar izin vermemisse bence cok muhim degil bu. yok eger sirf gevsekliginden dolayi okumamissa biraz dusun derim.
bana kalirsa hayata bakis acilariniz ve anlayislariniz cok farkli olacaktir.. bundan dolayi zor olur diyorum..
ama ask hepsinin ustunden gelir mi? GELIR.

Çok açıkça örnek vereyim. Ben lise mezunuyum sözlüm yakında evleneceğim adam üniversite mezunu. Başta bunu kendimde bir eksiklik olarak görmedim. Ama şimdi harıl harıl çalışıyorum. İngilizce kursuna gidiyorum, açıktan üniversiteye yazıldım, çalışıyorum... Bunu niye yapıyorum bana ondan aşağıda olduğumu mu hissettirdi asla... Bana çok değer verir asla böyle birşeyin konusu bile geçmemiştir aramızda. Ama ben nedendir bilmem onunla aynı seviyede olmak istiyorum...
Kendimi yetiştirmek istiyorum. Bu belki sizinde aranızda olacaktır. Fakat sorun değil ki...
Eğer bir rahatsızlık hissederse erkek arkadaşın hayat hiç birşey için geç değildir...
Yeter ki istesin... Önemli olan uyumdur sevgidir... Anlaşabilmektir...
Doktora yapmış bir adamla anlaşamadıktan sonra niye adı üstünde bir evlilik yapacaksın ki?
Evet anneniz abartmış... Sonuçta 1 aylık ilişki. Zaman neler getirir insana bunu bilemeyiz ki...
Belki anlaşamayacaksınız bu bir süreçtir.. Bazı kararlar alınmadan yorum yapmakta yanlıştır...
Sırf inat olsun diye bile sorunlar çıksada o tarafa kayarsınız bunun da örneklerini çok gördüm...
İnsanın doğasında vardır inat... O yüzden herşeyi akışına bırakmak en hayırlısı olur...
Siz mantığınızı ve kalbinizi dinleyin. İkisi de tamam diyorsa hiç bir sorun size engel olmamalı...
Sonuçta evlenecek olan bir ömrü paylaşacak olan sizsiniz....

bankacı olcam..
o şimdilik marketlerde çalışıo
kpss ye girip memur olcak inşallah

Annelerin kriteri para ve saygınlık oluyor çoğukez..
Memur olursa işiniz kolaylaşır,bir taraftan açıköğretim falan okusun faydası olur.
Sen annen ol ve düşün..
kızını üniversitede okutuyorsun hayallerin var onun için,muhtemelen okuldan birisiyle flört etsin istersin..
bazen anneleri de anlamak gerek.
ilişki zaten 1 aylık,kim öle,kim kala..

2 yıllık bitirdim eşim ilkokul terk.. yeni evliyiz. kimsede birşey demedii çünkü çook mutluyum.

ve şuan yine açıköğretim okuyorum. mühim olan kişinin çalışması bir işe sahip olması diplomalı işsiz de çok. ve siz mutlu iseniz kimse müdahele etmemeli

lise mezunu olması cokta önemli değil..
kendini gelistirip gelistirmemesi önemli..
benim annem de lise mezunu ama oturup konuştuğunda kimse inanmıyor lise mezunu olduguna..bir oda dolusu kitabı var..gündemi mutlaka takip eder..vs
kendini geliştirirse bir sorun olacağını sanmıyorum..
iliskiniz daha çok yeni..onu iyice tanımaya çalış..ailesinide..ama kendini kaptırmadan yapmaya çalış..
annen de henüz tanımadığı için önyargılı yaklaşmış olabilir..kızının kötülüğünü istemiyecegi için..normal bir tepki vermiş aslında..
erkek arkadasiminda abisi lise mezunu..askerliğini yapmış gelmiş kendi isini kurmuş..maşallah o kadar güzel para kazanıyor ki....ilerde onunla evlenicek kız yasadi :))
lise mezunu üniversite mezunu..çok bı fark yok bence..bende üniversite okudum noldu??evde oturuyorum..
sende tanı biraz daha..erken daha zaten..ama kendini kaptırma..bı açık kapın olsun..
sevdiğin insanla kültür farkı olursa is iyice çıkmaza girer..inşallah böyle bir durumla karsilasmazsin..

Back