• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Lisans mezunuyum hem a hem b grubuna girebiliyor muyum????

ggosde

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
22 Kasım 2011
72
0
36
Ankara
Anlamadığım bir konu var lisans mezunları hem alan dersleri hemde genel kültürden mi sınava girecek,yoksa isteyen istediğine mi giriyorr??? Bilen varsa yardımcı olabilr mii?kafam karıştı...

selam :3:
bende lisans iktisat mezunuyum.alan sınavlarına iibfciler giriyo yada kendine fazla güvenen lisans mezunları.alan sınavına girdiğinde bakanlıklarda müfettiş yrd,iç kontrol denetçi yrd falan olunuyo.bunu için cts sabha gk ve gy ile ing sınavına pzar sabah ve öğle sınavlarına girmen lazım.tabi bakanlık hedeflediysen önce hangi dersten hangi katsayıları dikkate alıyo onları öğrenmen lazım.çünkü alan sınavları zordur ve 1 senede bütün derslere çalışmak imkansız gibi bişey :31: eğer cts ve pzr bütün sınavlara girersen toplamda 120 tane puanın hesaplanır.en az 80 almalısın ki bakanlıklara atanabilesin :34:
ama memurluk istersen mesela sgk da iett de belediyede bakanlıklarda düz memur olmak istersen o zman temmuz ayında yapılcak gk gy ve ing sınavına girmen gerekir.burdada yerine göre puanlar değişir.öğneğin en son atamalarda 4001 (herhangi lisans bölümünden mezun olma şartı) ile atan biri istanbul ptt merkeze 98le atandı.ama 4421 (lisans iktisat mezunu) sgk ya istanbul merkez 79 la atandı :34:
bu arada memurlukta kendi içinde 3 e ayrılır.düz memur,vhki (veri hazırlama kontrol işletmeni),bilgisayr işletmeni olarak.bunlarda hem puan hem para olarak farklıklar var.inşallah yardımcı olabilmişimdir :34:
öss tercihlerinden biraz daha karışık :9:

öncelikle çokk teşekkür ederim açıklamaların için,baya bi karışıkmış kafamın karıştığı kadar var..
ben kamu yönetimi mezunuyum hem düz memurluk hemde bakanlıklar içinde tercih yapabiliorum anladığım kadarıyla..pekii hem sabah hem öğlen mi giriorum sınava,yani hem alan dersleerine hemde gl gy sınavlarına mı..4 seneden sonra ilk kez giriorum da biraz uzak kalmışım..

öncelikle çokk teşekkür ederim açıklamaların için,baya bi karışıkmış kafamın karıştığı kadar var..
ben kamu yönetimi mezunuyum hem düz memurluk hemde bakanlıklar içinde tercih yapabiliorum anladığım kadarıyla..pekii hem sabah hem öğlen mi giriorum sınava,yani hem alan dersleerine hemde gl gy sınavlarına mı..4 seneden sonra ilk kez giriorum da biraz uzak kalmışım..

bende 2011 de girdim canım sınava ilk defa:9:
hemde bi ingilizceye girmedim keşke girseydim :26:
3w.memurlar.net/haber/107/
canım bu linkte (w leri düzeltirsin :9:) alanların hangi katsayıyla hangi puan türünden aldıkları yazılı.bunların arasında hedefin varsa alan sınavına gir derim ben.yoksa gereksiz.ama aklında olsun bi bayan içinde zordur.çünkü şehir şehir geziyosun denetleme olduğu için.
düz memurluk için sadece cts sabah gk gy girmen yeterli.istersen cts ing sınavına gir.ösym tarafından atanma oluo ama ayrıca sözleşmeli atamalarda oluyo bunlarda ya kpds dil puanını yada kpss ing net sayısını dikkate alırlar :34:

düz memurluk sınavı cts sabahtantır.ister memurluk için ister alan için gir bunlara girmek zorundasın.alan istiyosan cts ing sınavına da girmek zorundasın.alan sınavın pzrdır.onun linkide bu canım

3w.meridyenbilisim.com/sayfa/kpss_alan_bilgisi.aspx

sormak istediğin varsa yardımcı olmaya çalışrım canım :7:

kızlar önümüzdeki sene hazırlanmayı düşünüyodum ama bedelli askerlik çıkınca eşim işleri benim üzerime yıkmasının gereği kalmadı. Bende artık kendim için bişeyler yapmak istiyorum.Fazla zaman yok çalışmak için işletme mezunuyum dersaneye gitmeyi düşünmüyorum zaten dersane açılalı 3 ay falan oldu. bana evde çalışabileceğim kitap önerirmisiniz. mesela hangi kitapları önerirsiniz.

kızlar önümüzdeki sene hazırlanmayı düşünüyodum ama bedelli askerlik çıkınca eşim işleri benim üzerime yıkmasının gereği kalmadı. Bende artık kendim için bişeyler yapmak istiyorum.Fazla zaman yok çalışmak için işletme mezunuyum dersaneye gitmeyi düşünmüyorum zaten dersane açılalı 3 ay falan oldu. bana evde çalışabileceğim kitap önerirmisiniz. mesela hangi kitapları önerirsiniz.

ne kadar ortak noktamız var :9:
konu anlatımlı dersen yargının tek konu anlatımı kitapları.soru bakası olarak en basitten zora doğru.güvender ihtiyaç yargı
ihtiyacın modüler soru bankasında çalışıyorum bende güzel sorular var.en sonda yargı 15li deneme ve ihtiyaç zopzor 10 denemyi öneririm.alandan giricekmisin sınava:44:

aslında bu benim ilk girişim olacak. oturumlar hakkında bilgi verirmisin. mesela sadece genel kültür ve genel yetenekle nereleri tercih edebilirim. birde lisans A grubu varmış, sanırım o da müfettiş falan olmak isteyenler için. aklım biraz karışık. İşletme mezunuyum. Alanımdan girmek istesem hangi derslerin kitaplarını almayım. ingilizcem sınava girecek kadar iyi değil . bu durumda ne yapmam lazım. :26:

aslında bu benim ilk girişim olacak. oturumlar hakkında bilgi verirmisin. mesela sadece genel kültür ve genel yetenekle nereleri tercih edebilirim. birde lisans A grubu varmış, sanırım o da müfettiş falan olmak isteyenler için. aklım biraz karışık. İşletme mezunuyum. Alanımdan girmek istesem hangi derslerin kitaplarını almayım. ingilizcem sınava girecek kadar iyi değil . bu durumda ne yapmam lazım. :26:

herhangi bir kurumda düz memur olamk istersen cts sabah oturumu gk ve gy girmen yeterli (türkçe-mat-coğ-tarih-vatandaşlık ve güncel olaylardan oldan 120 sourluk bi sınav) eğer ing sınavına girmek istersen onun içinde cts sabah gkgy sınavın bitince görevliden ing sınav kitapçığını istiyosun onu çözüp öle cts sabah oturumun bitmiş oluyo. ing sınavı şu yüzden önemli.atamalar ösym tarafından yapılıyo sen tersih ediyosun ünv sınavı gibi.ama atnaamadın aynı kurum sözleşmeli personel alıcam diyo en az p3den 70 puan isterler ve kpds sınav puanı yada kpss ing net sayısını dikkate alan kurumlar var o yüzden önemli.
senin tercih yapacaıpın nitelik kodları 4001 (herhangi lisans bölümünden mezun olanlar) ve 4431 (lisans işletme mezunları)
4001 ist merkez ptt memur olarak 98 puanla son atamalarda kapadı.yolladığım link lisans işletme mezunlarının son atamalarda aldığı taban ve tavan puanlar :34:
http://ek.memurum.biz/2011_1_kpss_taban_tavan_sorgulama/arama.php?arama=4431
düz memurlukta bide şu vardır.memur-veri hazırlama kontrol işletmeni(vhki)-bilgisayar işletmeni olarak ayrılır aralarında maaş farkı vardır.bilgisayar işletmenliği için 6625 özel kod istenir ayrıca.buda bilgisayar işeltmeni sertifikası sahibi olmak demektir.ama sen ünvde gördüğün bilgisayar derslerini transkriptle ispatlayıncada 6625 e sahib gibi dikkate alınıyosun:34:

alan sınavına gelince.alan sınavı pzr sabah ve öğlen olmak üzere 2 tanedir.alan sınavına girmenk için gk gy ve ing girmek zorunlu(hedeflediğin kruum ing dikkate almıyosa o zman ing sınavına girmeye bilirsin).tcmb,tbmm ve bakanlıklarda çalışılır.yolladığımlink hangi kurumun hangi sınavları kaçlık değerlerle çarptığını gösteriyo
KPSS Puan Türleri ve Katsayılar
Karacan Akademi - Karacan Eğitim Kurumları

ayrıca alan sınavına girip istenen puan türünden en az 80 alman gerekiyo.kuruma başvuruyosun.kurum kabul ediyo sonra kurumda sınav yapıyo ondan geçersen işe başlamış oluyosun.ama denetçi yrd alınır genelde ve onlarda şehir şehir gezer:34:

aklına takılan başka bişey varmı :3:

yaa arkadaşım sen süpersin. çok teşekkür ederim. karmaşık konular ama benim bey beni şehir şehir gezdirmez :1: sanırım düz memur olucam bu durum da da B grubuna hazırlanıcam. Gk ve Gy yeter. Düz memur olanlarda müfettiş yardımcılığına falan sınavla hazırlanıp başvurabiliyomuş. olmadı o şekilde yükseltirim. Allah büyüktür. şimdi verdiğin linkleri inceliyorum. okulda bilgisayar ve bilgisayarlı muhasebe dersi almıştım. acaba bilgisayar işletmenliği dersi için yeterli olurmu. yardımların için tekrar tekrar teşekkür ederim. bu gün güvenderin kitabını alırım. arada da gazetelerin verdiği denemeleri çözmeyi düşünüyorum.. netten de matematik dersi videolarını takip edicem. sana da kolay gelsin Allah yardımcın olsun benden bol bol dua aldın :46:

yaa arkadaşım sen süpersin. çok teşekkür ederim. karmaşık konular ama benim bey beni şehir şehir gezdirmez :1: sanırım düz memur olucam bu durum da da B grubuna hazırlanıcam. Gk ve Gy yeter. Düz memur olanlarda müfettiş yardımcılığına falan sınavla hazırlanıp başvurabiliyomuş. olmadı o şekilde yükseltirim. Allah büyüktür. şimdi verdiğin linkleri inceliyorum. okulda bilgisayar ve bilgisayarlı muhasebe dersi almıştım. acaba bilgisayar işletmenliği dersi için yeterli olurmu. yardımların için tekrar tekrar teşekkür ederim. bu gün güvenderin kitabını alırım. arada da gazetelerin verdiği denemeleri çözmeyi düşünüyorum.. netten de matematik dersi videolarını takip edicem. sana da kolay gelsin Allah yardımcın olsun benden bol bol dua aldın :46:

canım ben gçeen sene çok araştırdım valla kimse yardım etmedi :14:
bildiğim bişeyi neden paylaşmıyım :29:
ünv de gördüğün kredili bilgisayar derslerini ispatlayınca kabul ediliyo canım :32:
netten çıkmış sorularada bak mutlaka :34:
saol canım :29:
inşallah atanıcaz hepimiz :10::10:

bende 2011 de girdim canım sınava ilk defa:9:
hemde bi ingilizceye girmedim keşke girseydim :26:
3w.memurlar.net/haber/107/
canım bu linkte (w leri düzeltirsin :9:) alanların hangi katsayıyla hangi puan türünden aldıkları yazılı.bunların arasında hedefin varsa alan sınavına gir derim ben.yoksa gereksiz.ama aklında olsun bi bayan içinde zordur.çünkü şehir şehir geziyosun denetleme olduğu için.
düz memurluk için sadece cts sabah gk gy girmen yeterli.istersen cts ing sınavına gir.ösym tarafından atanma oluo ama ayrıca sözleşmeli atamalarda oluyo bunlarda ya kpds dil puanını yada kpss ing net sayısını dikkate alırlar :34:

düz memurluk sınavı cts sabahtantır.ister memurluk için ister alan için gir bunlara girmek zorundasın.alan istiyosan cts ing sınavına da girmek zorundasın.alan sınavın pzrdır.onun linkide bu canım

3w.meridyenbilisim.com/sayfa/kpss_alan_bilgisi.aspx

sormak istediğin varsa yardımcı olmaya çalışrım canım :7:
peekiiiiiiiii ozmn ben alan derslerinden olan sınava başvru yapıp ona giricem,bölelikle hem alan hem de gy-gk dende sınava girmiş oluyorum .,sonrasında da puanıma göre iki gruptan da tercih yapabiiliiyorum glb..işin özeti böleee mi,yoksa gene mi anlamamışım :(:(

canım ben gçeen sene çok araştırdım valla kimse yardım etmedi :14:
bildiğim bişeyi neden paylaşmıyım :29:
ünv de gördüğün kredili bilgisayar derslerini ispatlayınca kabul ediliyo canım :32:
netten çıkmış sorularada bak mutlaka :34:
saol canım :29:
inşallah atanıcaz hepimiz :10::10:

İnşallah Ben şimdi Güvenderin kitaplarını araştırmaya başladım. ya bu akşam iş çıkışı ya da yarın alıcam.

peekiiiiiiiii ozmn ben alan derslerinden olan sınava başvru yapıp ona giricem,bölelikle hem alan hem de gy-gk dende sınava girmiş oluyorum .,sonrasında da puanıma göre iki gruptan da tercih yapabiiliiyorum glb..işin özeti böleee mi,yoksa gene mi anlamamışım :(:(

doğru anlamışın canım ama alan derslerinden hepsine girme derim çünkü ayrı bi çalışma gerekiyo hepsine.ben çalışıyodum geçen sene sadece mikro iktisatı bitirdim:31:
eğer kurum belirlediyse mesela maliye bakanlığında çalışıcam diyosan o zman onun katsayılarını araştır alan derslerine çalışırken ona göre çalış :34:
İnşallah Ben şimdi Güvenderin kitaplarını araştırmaya başladım. ya bu akşam iş çıkışı ya da yarın alıcam.

canım eğer hiç temelin yoksa o zaman güvender al.çok temelden anlatır eğer temelim var dersen o zaman ihtiyaç al derim :34:

yaa çok teşekkür ederim ilgine,bilgilerini paylaştığın için de..bende kitap alııcam o zmn bende güvender alayım,bide alan derslerinden dersaneye yazılııcam ocakta başlıooomuş.bu arada sen hangi ildesin?
eğer ANKARA daysan dersane de önerebilr misn diiicektim :)

yaa çok teşekkür ederim ilgine,bilgilerini paylaştığın için de..bende kitap alııcam o zmn bende güvender alayım,bide alan derslerinden dersaneye yazılııcam ocakta başlıooomuş.bu arada sen hangi ildesin?
eğer ANKARA daysan dersane de önerebilr misn diiicektim :)

rica ederim canım yardım edebilcem başka bişey varsa burdayım sorun :34:
istanbuldayım ben ama yine tavsiye ediyim alan içiin yazılcaksan murat eğtime git.ama gk gy için ihtiyaç derim.bide pegem vardı sanırım ankarada o da iyi :34:
zaten alan kitap olarak hocalrın ders kitaplarını önerriler.mesela kpss iktisat için ilker parasız yada zeynel dinler der herkes.ben zeynel dinleri daha çok beğeniyorum.bide kendi notlarından bakarsın.ayrıca ihtiyacın cep kitapları var alan için muhasebe genel hukuk özel hukuk maliye ve iktisat olarak onları bende aldım kısa notlar var faydalı:34:
ayrıca muratın alan soru bankasını aldım iktisatı baya zorladı beni sölemeden geçemicem :52:

rica ederim canım yardım edebilcem başka bişey varsa burdayım sorun :34:
istanbuldayım ben ama yine tavsiye ediyim alan içiin yazılcaksan murat eğtime git.ama gk gy için ihtiyaç derim.bide pegem vardı sanırım ankarada o da iyi :34:
zaten alan kitap olarak hocalrın ders kitaplarını önerriler.mesela kpss iktisat için ilker parasız yada zeynel dinler der herkes.ben zeynel dinleri daha çok beğeniyorum.bide kendi notlarından bakarsın.ayrıca ihtiyacın cep kitapları var alan için muhasebe genel hukuk özel hukuk maliye ve iktisat olarak onları bende aldım kısa notlar var faydalı:34:
ayrıca muratın alan soru bankasını aldım iktisatı baya zorladı beni sölemeden geçemicem :52:

ben seni listeme eklemek istioorum,herhangi bi sorum olursa sana danışmak isterim.gönderdimm ;)

ablalar teknik eleman kadrosu nası oluyo peki? mühendis mimar yani?

ablalar teknik eleman kadrosu nası oluyo peki? mühendis mimar yani?

mühendis mimarda gk gy sınavına giriyo sonra nitelik kodundan atanıyo mühendis olarak :34:
mesela bilgisayar mühendisliği mezunu kodu 4531
kimya müh 4561
elektirk elektronik müh 4611
iç mimarlık 4751
endüstri müh 4703 nitelik koduyla mühendis olarak alır.tabi alım miktarı ne kadar onu bilmiyorum.onlara bakman lazım canım.ayrıca bu kodların karşısında özel kodlar var onlarıda sağlaman lazım.
eğer ben düz memur olucam dersim 4001 kodundan tercih yapabilirsin sadece canım :32:

kızlar aklıma takıldı. kpss 4B adayları sözleşmelipersonel mi oluyo. birde kpss de sadece genel kültür ve genel yetenek sınavına girsem kadrolu memur olarak atanabiliyormuyum ???

Back