Lisans işletme 2014 kpss çalışma günlüğüm

kızlar bu sene kendimi kilo vermeye adadım
kasım 2012den beri yediklerime dikkat ederek 72 kgden 68 kg düştüm

biraz daha dikkatle kilo sorunumu hayatımdan çıkarıp kpss sınavını hayatıma alacağımm
biran önce gitsin kilolar gelsin kpsssssss

bekarım canım
evlenmeden bu kpss bitirmem gerek
gerçekten hazırlanmak zor oluyor
matematik sorunumum var unutuyorum çalışmayınca
işten eve gidince sıkıntıdan ders çalışasımda gelmiyor
bunalımdayım canım
senin çalışmalar nasıl

Ben de bu aralar kpss düşünüyorum ve bu sabah gaza gelip bir kaç kitap aldım, yalnız kpss konusunda çok cahilim. çözmem gereken kısımları biliyorum ve nerelere başvurmak istediğimi biliyorum, ama A türünü B türünü bilmiyorum. ve 2013'te var mı, yoksa 2014'te mi var bilmiyorum.

g.yetenek - g.kültür ve yabancı dili herkes mi çözüyor?
sonra istenilenlere göre türlere mi ayrılıyor?
benim hukuk - maliye - kamu yönetimi - uluslararası ilişkiler ve hatta işletme iktisatta çözmem lazım.

hukuk, kamu yönetimi, yabancı dil ve uluslararası ilişkilerden çok yüksek yapmam lazım. bunlara çok güveniyorum. diğerleri konusunda çok çalışmam lazım. ama şu puan sistemidir, ne zaman girilir, ne çözülür hiç bilmiyorum.

benim şimdi gireceğim zaman 2013 mü, 2014 mü oluyor? lisans mezunuyum.

Başvuru için bile minimum 80 isteyen yerler var.. sanırım fazla geç kaldım, özellikle sıfır kpss sitemi bilgimle biraz zor. OOOOFFFF, çok istiyorum ama kendime hiç güvenim yok ve çok üşeniyorum.

canım ben işletme mezunuyum açık ögetimden 4e tammladım
uzman alımları daha çok emek istiyor
o yüzden ben düz memurluk istiyorum ve ona göre hazırlanıyorum
sadece alandan aldığım puanla atama yapılsa gerçekten kpss a grubundan girerdim
kurumlar tekrar alan sınavı ve mulakatla alıyor gözüm yemiyor
genelde torpil dönüyor diyedikleri için düşünmüyorum 2013ü

Tek yıllarda alınan puanlar sadece A kadro (yani müfettiş,uzman yardımcılığı vs.) atamaları için kullanılabiliyor. Genel atamalar yani B kadroları için ise çift yıllarda sınava girmiş olmak gerekiyor. G. yetenek ve g. kültürü herkes çözmek zorunda. Bir de yabancı dil var, o da farklı puan türlerinin hesaplanması için gerekli, genelde uzman yardımcılığı ilanlarında dil katsayısını da içeren puan türleri istiyorlar. A kadroların kpss haricinde bir de kurum sınavları ve mülakatları olması girmeyi zorlaştırıyor ve maalesef torpil olayı da olabiliyor. Hakkıyla giren yok mu var tabi ki çok iyi hazırlanmak gerek.

o zaman ben a kadro oluyorum, 2014'e hazırlanmam gerekiyor? evet zaten o mülakatların zorluk efsanesi ve torpil olayından dolayı bölümümle ilgili bir gelecek beklentim hiç olmadı :/ mülakatlar aşırı zormuş. yine de gaza gelip denemek istiyorum, deneme hakkımı kullanmak.. böylece içimde kalmasın diyorum diplomatlık hayalim, en azından denedim de olmadı derim dışişlerine girmeyi. üşendim olmadı demem.

off ki ne of cidden ya. hepimizin şansı açık olsun

A kadro için her sene girebilirsin, 2013 puanı da kabul edilecek. B için sadece çift yıllar. Eğer 2012 yoksa veya 2012 puanıyla atanma şansın yoksa 2014 e kadar atanamayacaksın. Benim durumum da böyle. Atanabilmek için 95 ve üstü gerekli 2014 sınavından. A kadro da isterim tabi o daha iyi olur ama ya sınavda ya mülakatta eliyorlar. Bu sene girdim çok zordu. Kolay olanlar da varmış ama onlara da yığılma oluyor çok yüksek puanlarla kapatıyorlar yine.

şu uzmanlık ve bakanlıklar için A kadro ozaman? bakanlıklarda ki avrupa birliği uzman yardımcılığında çok gözüm var, her bakanlıkta da varmış. mülakatlar çok zormuş zaten de.. onun için 2013'ü de denemem lazım?

ayyy.. ben ders çalışmaya çalışmaya, bu konulardan o kadar uzak kalmışım ki. beynim durdu, resmen 10 kere sordum sorduğum soruların aynılarını :) amma karışık işmiş bu kpss.

aynı durum işte seninle gareng, atanabilmek için 95 üstü dedin ya.. aynen öyle, 80 - 85 min başvuru şartı var. zaten 95 üstü olanları alıyorlar sadece eğer çok büyük torpil yoksa. ayrıca ing hariç fransızca veya almanca ileri seviyede olması lazım eğer bölümle ilgili bir şey yapacaksam.. çok ıdı vıdı var. böyle düşününce imkansız gibi geliyor

Evet bu sene de gir bence ben de giricem :) Belli olmaz zor evet ama imkansız değil. Benim girdiğim bakanlığı sınavları için en zoru diyorlar ben nerden bileyim puanım tutuyordu başvurdum çağırdılar o kdar zor olacağını düşünmemiştim. Bir de kpds den de bir sürü kişiyi eliyorlar çoğu dil puanı tutmadığı için başvuramıyorum. En azından ordan artım var ama eleniyorum işte yine

merhaba canım,
ben şimdi iş yerinde vakit buldukça tarih çalışıyorum ve bazende türkçe çalışıyorum.. evdeyken ise misafirim gelmediyse yada eşimle dışarı çıkmadıysak ancak o zaman çalışabiliyorum ve matematik çalışıyorum ..
inşallah 2014 te atanacağız

merhaba kızlar... bende maliye lisans mezunuyum ve 2014te alandan kpssye gireceğim.. henüz çalışmaya başlamadım .. öncelik dil sınavını halletmek..

şu nisandaki dili halledeyimde sonrası hergün burada olucam

canım bende işyerinde zaman buldukca çalışmaya çalışıyorum ancak bu ay yoğunum kafam kaldırmıyor
biraz kendimi zorlamam lazım yoksa düzene girmem zorlaşacak
inş atanırız canım

merhaba canım hoş geldin
ben alan sınavına girmeyeceğim zor geliyor zaten açık ögretim mezunuyum üstelik torpil döndüğünü düşündüğüm için alan degilde düz memurluk için hazırlanıyorum
inş emeklerin boşa gitmez başarılar dilerim

merhaba kpss günlüğüm

akşam evde obeb ve okek sorularını çözdüm
yediiklim kitabından bu konuyu bitirdim
bu akşam misafirliğe gidecegiz o yüzden çalışamayacağım
matematikten kök ya da üslü çalışacağım

obeb okek öss zamanında da tam çözemezdim hala öyle ya :26: bazen çözüyorum bazen çözemiyorum :44: bende tarihten türk-islam tarihine geçeceğim

obeb okek öss zamanında da tam çözemezdim hala öyle ya :26: bazen çözüyorum bazen çözemiyorum :44: bende tarihten türk-islam tarihine geçeceğim

canım üstüne gidilmezse inan bütün dersler zor geliyor
ara ara tekrar yaparsak daha başarılı oluruz

3 haftadır turkıyede aılemın yanındaydım kızıma annem bakınca mattan bı kac unıte bakma ımkanım oldu suanda basıt esıtsızlıklerdeyım ama calıstıkdan sonra puf noktalar aklımdan gıdıo oyusden not almam gerekıcek anladm sızde not alarakmı calısıosunuz kızlar?:26:

benim matematiğim iyi degil canım
senin dediğin gibi oluyor çalışıyorum sanki unutuyormuşum gibi oluyo
zaten soru çeşiti fazla çok zorlanıyorumm

Selam kizlar. Bende amerikada Ekonomi okudum. turkiyede bu bolum iktisadi ve idari bilimler fakultesiyken, benim diplomamda Fen fakultesi diye gosteriyor. Universitemin YOK te denkligi var. Sormak istedigim sizce bu kpss de bi fark yaratir mi? Bende bu sene sonunda turkiyeye donmeyi ve 2014 te kpss ye gimeyi planliyorum ama bu konuda pek birsey bilmedigimden kafam cok karisik. Yardim edebilecek arkadaslar lutfen yazsin..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…