evli misin canım? hem iş hem ev hem ders hem eş hemde bir taraftan iş değiştirmek için arayış içindeyim. birde işimde kendimi geliştirmem için bolca kitap okumalıyımbiraz acınılası geliyor benimde durumum ama ben parçaları küçük tutuyorum.
yani zaten bu kadar erken çalışmaya başlamamızın sebebi bu değil mi :26: sıkma canını ve bitirecek olduğun konuların süresine tekrar bak programını tekrar gözden geçir bence canım. kendini biraz daha rahat bırak
Ben de bu aralar kpss düşünüyorum ve bu sabah gaza gelip bir kaç kitap aldım, yalnız kpss konusunda çok cahilim. çözmem gereken kısımları biliyorum ve nerelere başvurmak istediğimi biliyorum, ama A türünü B türünü bilmiyorum. ve 2013'te var mı, yoksa 2014'te mi var bilmiyorum.
g.yetenek - g.kültür ve yabancı dili herkes mi çözüyor?
sonra istenilenlere göre türlere mi ayrılıyor?
benim hukuk - maliye - kamu yönetimi - uluslararası ilişkiler ve hatta işletme iktisatta çözmem lazım.
hukuk, kamu yönetimi, yabancı dil ve uluslararası ilişkilerden çok yüksek yapmam lazım. bunlara çok güveniyorum. diğerleri konusunda çok çalışmam lazım. ama şu puan sistemidir, ne zaman girilir, ne çözülür hiç bilmiyorum.
benim şimdi gireceğim zaman 2013 mü, 2014 mü oluyor? lisans mezunuyum.
Ben de bu aralar kpss düşünüyorum ve bu sabah gaza gelip bir kaç kitap aldım, yalnız kpss konusunda çok cahilim. çözmem gereken kısımları biliyorum ve nerelere başvurmak istediğimi biliyorum, ama A türünü B türünü bilmiyorum. ve 2013'te var mı, yoksa 2014'te mi var bilmiyorum.
g.yetenek - g.kültür ve yabancı dili herkes mi çözüyor?
sonra istenilenlere göre türlere mi ayrılıyor?
benim hukuk - maliye - kamu yönetimi - uluslararası ilişkiler ve hatta işletme iktisatta çözmem lazım.
hukuk, kamu yönetimi, yabancı dil ve uluslararası ilişkilerden çok yüksek yapmam lazım. bunlara çok güveniyorum. diğerleri konusunda çok çalışmam lazım. ama şu puan sistemidir, ne zaman girilir, ne çözülür hiç bilmiyorum.
benim şimdi gireceğim zaman 2013 mü, 2014 mü oluyor? lisans mezunuyum.
Tek yıllarda alınan puanlar sadece A kadro (yani müfettiş,uzman yardımcılığı vs.) atamaları için kullanılabiliyor. Genel atamalar yani B kadroları için ise çift yıllarda sınava girmiş olmak gerekiyor. G. yetenek ve g. kültürü herkes çözmek zorunda. Bir de yabancı dil var, o da farklı puan türlerinin hesaplanması için gerekli, genelde uzman yardımcılığı ilanlarında dil katsayısını da içeren puan türleri istiyorlar. A kadroların kpss haricinde bir de kurum sınavları ve mülakatları olması girmeyi zorlaştırıyor ve maalesef torpil olayı da olabiliyor. Hakkıyla giren yok mu var tabi ki çok iyi hazırlanmak gerek.
o zaman ben a kadro oluyorum, 2014'e hazırlanmam gerekiyor? evet zaten o mülakatların zorluk efsanesi ve torpil olayından dolayı bölümümle ilgili bir gelecek beklentim hiç olmadı :/ mülakatlar aşırı zormuş. yine de gaza gelip denemek istiyorum, deneme hakkımı kullanmak.. böylece içimde kalmasın diyorum diplomatlık hayalim, en azından denedim de olmadı derim dışişlerine girmeyi. üşendim olmadı demem.
off ki ne of cidden ya. hepimizin şansı açık olsun
A kadro için her sene girebilirsin, 2013 puanı da kabul edilecek. B için sadece çift yıllar. Eğer 2012 yoksa veya 2012 puanıyla atanma şansın yoksa 2014 e kadar atanamayacaksın. Benim durumum da böyle. Atanabilmek için 95 ve üstü gerekli 2014 sınavından. A kadro da isterim tabi o daha iyi olur ama ya sınavda ya mülakatta eliyorlar.Bu sene girdim çok zordu. Kolay olanlar da varmış ama onlara da yığılma oluyor çok yüksek puanlarla kapatıyorlar yine.
şu uzmanlık ve bakanlıklar için A kadro ozaman? bakanlıklarda ki avrupa birliği uzman yardımcılığında çok gözüm var, her bakanlıkta da varmış. mülakatlar çok zormuş zaten de.. onun için 2013'ü de denemem lazım?
ayyy.. ben ders çalışmaya çalışmaya, bu konulardan o kadar uzak kalmışım ki. beynim durdu, resmen 10 kere sordum sorduğum soruların aynılarını :) amma karışık işmiş bu kpss.
aynı durum işte seninle gareng, atanabilmek için 95 üstü dedin ya.. aynen öyle, 80 - 85 min başvuru şartı var. zaten 95 üstü olanları alıyorlar sadece eğer çok büyük torpil yoksa. ayrıca ing hariç fransızca veya almanca ileri seviyede olması lazım eğer bölümle ilgili bir şey yapacaksam.. çok ıdı vıdı var. böyle düşününce imkansız gibi geliyor
bekarım canım
evlenmeden bu kpss bitirmem gerek
gerçekten hazırlanmak zor oluyor
matematik sorunumum var unutuyorum çalışmayınca
işten eve gidince sıkıntıdan ders çalışasımda gelmiyor
bunalımdayım canım
senin çalışmalar nasıl
merhaba canım,
ben şimdi iş yerinde vakit buldukça tarih çalışıyorum ve bazende türkçe çalışıyorum.. evdeyken ise misafirim gelmediyse yada eşimle dışarı çıkmadıysak ancak o zaman çalışabiliyorum ve matematik çalışıyorum ..
inşallah 2014 te atanacağız
merhaba kızlar... bende maliye lisans mezunuyum ve 2014te alandan kpssye gireceğim.. henüz çalışmaya başlamadım .. öncelik dil sınavını halletmek..
şu nisandaki dili halledeyimde sonrası hergün burada olucam
merhaba kpss günlüğüm
akşam evde obeb ve okek sorularını çözdüm
yediiklim kitabından bu konuyu bitirdim
bu akşam misafirliğe gidecegiz o yüzden çalışamayacağım
matematikten kök ya da üslü çalışacağım
obeb okek öss zamanında da tam çözemezdim hala öyle ya :26: bazen çözüyorum bazen çözemiyorum :44: bende tarihten türk-islam tarihine geçeceğim
3 haftadır turkıyede aılemın yanındaydım kızıma annem bakınca mattan bı kac unıte bakma ımkanım oldu suanda basıt esıtsızlıklerdeyım ama calıstıkdan sonra puf noktalar aklımdan gıdıo oyusden not almam gerekıcek anladm sızde not alarakmı calısıosunuz kızlar?:26:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?