Evet, limon asidik bir meyvedir.
Ancak vücudu alkalize etme kabiliyeti oldukça yüksektir. Bu nedenle suya limon atarak vücudu alkalize edebilecek nitelikte su elde edebiliriz.
"ASİDİK BİR VÜCUT HASTALIKLARI KENDİNE ÇEKEN GÜÇLÜ BİR MIKNATISTIR."
Yukarıdaki tırnak içindeki cümleyi ister hafızamıza yazalım ister buzdolabının üstüne not olarak yazalım ama lütfen unutmayalım:)
Yediğimiz ve içtiğimiz herşey de, vücudun pH dengesini etkiler.
Şimdi ikinci önemli cümlemiz geliyor, bakın yine tırnak içinde:
"BİR GIDANIN VÜCUTTA ASİDİK YA DA ALKALİ ORTAM OLUŞTURMA POTANSİYELİ, GIDANIN KENDİSİNİN SAHİP OLDUĞU pH DEĞERİ İLE--YANİ ASİDİK VEYA ALKALİ OLMASIYLA--İLGİLİ DEĞİLDİR."
Örneğin limon çok asidik bir meyve olmasına rağmen sindirim sonucu ortaya çıkardığı üretim vücut için alkali bir ortam yaratımını destekler ve bu yüzden de limon kendisi asidik olmasına rağmen vücut için alkali ortam oluşturan bir meyvedir.
Benzer biçimde hemen hemen tüm et ürünleri sindirim öncesi alkali yapıda olmalarına rağmen, sindirim sırası ve sonunda ortaya çıkan asidik kalıntılar sebebiyle vücutta asidik bir ortam oluşumunu desteklerler. Dolayısıyla da asidik olan gıdaların tümü vücut pH'ını daha asidik olma yönünde, alkali gıdaların tümü de vücudu daha alkali olma yönünde destekler şeklinde bir genelleme yapılamaz.
Bu aşamada pişmiş ıspanakla çiğ ıspanağın aynı sebzenin iki farklı formu olarak vücudu asidik ve alkali yönde etkilemesi konularına girmek içinse henüz erken diyoruz. Konu hakkında daha derin paylaşımlarımız olacak zaman içinde...