Bunların detaylarını öğrenmek istiyorum.Doğru çalışma biçimi ve stressiz çalışma ortamı.
Ben üniversite sınavına girmeden önce 1 yıl bu şekilde yapmıştım.Bunların detaylarını öğrenmek istiyorum.
Teşekkür ederim. Üniversite sınavına ben de planlı bir şekilde hazırlanmıştım. Tabi daha olgun olduğumuz için daha farkındaydık..Doğru çalışma biçimi ve stressiz çalışma ortamı.
Ben üniversite sınavına girmeden önce 1 yıl bu şekilde yapmıştım.
Hatta sıralamamı da yazayım.
Önce internetten konu anlatımlı videolar izliyordum.
Onları kağıtlara not alıyordum.
Sonra o kağıtları okuyordum.
Bir de konu anlatımlı kitabım vardı.
Ordan da iyice pekiştiriyordum,sonra test çözüp bitiriyordum.
Ertesi günde bir önceki konuyla ilgili test çözüp yeni konuya geçiyordum.
Günde aralıklarla 3-4 saat çalışma + stressiz bir hayatım vardı.
Aktivite çok önemli.
Harıl harıl ders çalışan (günde 7-8 saat) arkadaşlarımdan daha yüksek puan aldım tabiki bunu da göz önünden bulundurun.
Ve stres yaptırmayın,bol bol denemelere katılıp kendisini denesin ayrıca.
Söyleyeceklerim bu kadar.
Tabiki ama çocuğunuza da bunu sizin aşılamanız lazım.Teşekkür ederim. Üniversite sınavına ben de planlı bir şekilde hazırlanmıştım. Tabi daha olgun olduğumuz için daha farkındaydık..
Tam gun eğitim alıyorOkula giriş çıkış saatleri Nasıl
Ek bir kurs ders vs alıyor mu
Alabilecek maddi durumunuz var mı
En önemlisi de çocuğunuzda istek var mı
Bir hedefi, şu okula gireyim diye bir düşüncesi var mı
Bu bilgilerden sonra taktikler daha sağlam gelebilir
Ćok haklısınız.Tabiki ama çocuğunuza da bunu sizin aşılamanız lazım.
Hani kendini bu kadar kasmamalı,çok çalışmanın değil doğru çalışmanın önemli olduğunu anlamalı.
Tam gun eğitim alıyor
Türkçe, fen,matematik özel ders alıyor
Günde 200 civarı soru çözmeye çalışıyor
Okulda başarısı iyi sınıfta ilk üçte
Fakat matematikten 7 yanlışa kadar çıkıyor.
Matematikte çok çaresiz hissediyorum ders aldıriyoruz fakat bu kadar yanlış çıkıyor hocamız da aman aman değil ama..
Çok sağolunBence özel ders konusundaki destek iyi
Günde 200 soru fazla desem beni vurur musunuz
Sonuçta 4 dersten çözse ders başı 50 soru eder sözel dersler 100 sayısal dersler toplam 200 etse 300 dakika eder
Bu da 5 saat etmez mi
Tüm gün okulda olan üstüne ders alan çocuk bu kadar derse boğulmamalı bence
Tabii arada çok soru çözülebilir de arada da gevşemeli
Hedef belirleyin geçmiş yıllardaki netlerle nereye girilir bulsun ve o hedefe yavaş yavaş ilerlesin
Koca bir yıl var önünde o yanlışlar da doğruya çevrilebilir
Kolay gelsin ve başarılar
Evet ben de duydum ama böyle söylemlerde bizi tedirgin ediyor.Geçen sene bayağı süpriz yapmışlardı.Milli Eğitim Bakanı yeni bi sistem hazırlığı olduğunu , 2 ay içinde açıklanacağını söylemişti sanki ?
Çocuğunuz bol bol kitap okumalı ,Evet ben de duydum ama böyle söylemlerde bizi tedirgin ediyor.Geçen sene bayağı süpriz yapmışlardı.
Çok sağolun
Biraz içimi rahatlattiniz fakat bu sınav çocukları ve velileri öyle bir ortama sokuyor ki sanki hiçbir şey yapamamışım gibi hissediyorum daha 1 yılımız var hepimiz diken üstundeyiz.
Biz İstanbuldayız.Çocuğunuz bol bol kitap okumalı ,
Okuduğunu hızlı anlayabilen çocuklar kazandı geçen sene.
Özel ders öğretmenini yol yakınken değiştirin.
Bulunduğunuz şehir de başarı için önemli.
Hangi şehirden girdiğinize göre değişir beklenti.
Ben biraz bu konuda hatalıyım çocuğu daha çok ben telaslandiriyorum.Aslında sakin bir çocuk ama işte ben var ya ben..Esasen çoğu başarısızlığın sebebi de stres
Sadece sizin çocuk için değil hepimiz için gerginlik başarısızlık getiriyor
Yapamazsam korkusu geriyor bazı sorular var ki yapabilecek ki sayısı az yani bazı soruları yapamayacağını, onlara takılmadan moralini bozmadan bir sonraki soruya geçmeyi öğrenmeli
Bakın yaşım 40 a yakın
KPSS ye girmeye kalkıp bu aşamada çoğu gençten daha başarılı oldum
Zira benim kaygı oranım daha düşük daha az çalışsam da daha az gerginlikle başarılı olmak daha kolay
Sise önerim de sürekli ders demeyin arada bırakın kendi haline
Ve özel bir hobisi zevki vs var ise mutlaka onu yapması için de şevk verin gerekirse birlikte yapma önerisinde bulunun
Ben biraz bu konuda hatalıyım çocuğu daha çok ben telaslandiriyorum.Aslında sakin bir çocuk ama işte ben var ya ben..
Bağlama ve gitarı iyi çalıyor ama bu sene için kursları bıraktık..
Bilgisayardan oyun oynamak istiyor onuda sadece haftada 1 gün 1 saat olarak belirledik.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?