Lgs (Liseye Giriş Sınavı)

Gece 23'e kadar halletmeye çalışıyor.
Valla bende ne için kim için bu kadar kendimi de çocuğumu da telaslandirdigimi bilmiyorum.
Ama bildiğim tek sey bu sınav bir kere yapılacak ve bu şansı iyi değerlendirmeli burda iyi bir okula yerleşmeli.

Merhaba ulasımız
Benim oğlumda bu yıl sınava girdi.
En önemlisi düzenli çalışmak diye düşünüyorum.Her gün genel olarak
matematik agirlikli 150 soru çözüyordu.
Bizim en büyük şansımız ortaokuldaki matematik öğretmeniydi diyebilirim.Sayesinde oğlumun en sevdiği ders oldu. Ayrıca ilkokuldan beri kitap okumayı cok seven bir çocuk. Gün içerisinde beraber kitabimizi alıp bir saat kitap okuma saati yapiyorduk.Bu ona sınavda zamanı iyi kullanma konusunda arti oldu. Sınavdan ilk çıkan öğrenciler arasındaydı.
Ben Ekim gibi işten ayrıldım ve onunla sınava kadar beraberdim.Cunku benim oğlum benimle ders çalışmanın ona daha verimli geldiğine inanıyordu. Mesela tarih dersini ben anlatıyordum. Oğlum okulda iken çalışıp gelince ona anlatıyordum.
Hangi sehirdesiniz bilmiyorum ama biz Ankara besevlerde Ankara Ataturk Anadolu Lisesine yerleştik.Ankara da ilk sıralarda yer alan bir okul. Hedefi de orası idi. Kendine bir hedef belirlemesi de çalışmasıni tetikliyor diye düşünüyorum.
Aklınıza takılan birşey olursa cevaplarım.
Allah kolaylık versin şimdiden başarılar diliyorum.

Inşallah emekler karşılığını bulur.

Yani okullarda o kadar mükemmel eğitimler veriliyor ki bir de üstüne mantık soruları soruyorlar. Müfredatı 50 defa değistirdiler.
Hadi biz çok şükür destek aldirabiliyoruz parası olmayan ne yapacak?

Mesela kursların kısa vadesi varsa yani haftalık bir saat vs ona gidebilir bence

O yaştaki çocuğa da bir saat oyun da az sanki arada almasına izin verin göz yumun
İşte o kurslar aslında bir saat fakat mesafeden dolayı bir 3 saatimiz kayboluyor diye bu sene gitmeyecek

Ama oyunlar konusunda önerinizi dikkate alacağım. Teşekkür ederim

Yani okullarda o kadar mükemmel eğitimler veriliyor ki bir de üstüne mantık soruları soruyorlar. Müfredatı 50 defa değistirdiler.
Hadi biz çok şükür destek aldirabiliyoruz parası olmayan ne yapacak?
Aslında müfredat uzun yıllardır öğretmek değil öğrenmeye rehberlik etmek üzerine kurulu. Aslında olması gereken sinav sistemi bu gelecek olan sinav sistemiydi geç kalındı. Sizin aldirdiginiz desteğin bir önemi kalmayacak. Eşitliğe aslında bir adım daha yaklasilacak. Bilgi doldurulmuş pek çok çocuk başarılı olamayacak. Analitik dusunce yapısı ve saf kapasite öne çıkacak.

Sizin adınıza çok sevindim.Şükür siz atlattınız darısı başımıza. .
Hedefini ne zaman belirlemişti?
Oğlumun kafasında bir kaç okul var fakat sanki daha hedefsiz gibi..
Bu arada teşekkür ederim.

Bu konuda uzman gibisiniz peki çocuklarımıza öğrenmeyi öğretebildik mi ?
Alt yapı bu kadar boşken bütün çocukları özel derslere, takviyelere yöneltmişken bu sınav böyle mi yapılmalı.
Bana göre madem böyle bir hayal var Müfredatı ana sinifindan itibaren değiştirmek, şekillendirmek mantıklı değil miydi?

Sizin adınıza çok sevindim.Şükür siz atlattınız darısı başımıza. .
Hedefini ne zaman belirlemişti?
Oğlumun kafasında bir kaç okul var fakat sanki daha hedefsiz gibi..
Bu arada teşekkür ederim.
Teşekkür ederiz sağolun.
Sömestr tatilinde oturup araştırdı.Ankara da ilk üçte olan okullar uzun zamandir hic degismedi. Ankara fen, Atatürk Anadolu ve Gazi Anadolu. Ben bu üç okuldan birine gideceğim dedi. Zaman yaklaştıkça da Atatürk Anadolu ya karar verdi.
Sınavdan sonra %100 burs veren özel okullar oldu.O zaman kafası karıştı ama.
Sınıfından iki arkadaşıda bu okulu kazanınca kararı netleşti.
Inanın ben de sizin gibiydim.Cok fazla heyecan yaptım telâşlandım ama çocuklar kendilerini o kadar iyi tanıyorlar ki.
Oğlum soru çözümünü bitirdiğinde daha vakit var bir 50 soru daha mı çözsen dedim bir gün. Anne ben yeteri kadar çalışıyorum 150 soru benim icin yeterli dedi.
Biz fazla evhamliyiz sanırım yada kendi adına söyleyeyim ben fazla evhamliydim baslarda sonra bıraktım kendi program yaptı. O gün çözmek istemiyorsa çözmedi ertesi gün 150 yerine 250 çözdü.
Anladığım kadarıyla oğlunuz başarılı bir çocuk üstesinden gelecektir bu sinavin.

Benim oğlumda lgs adayı bende ondan çok heyecan var etude gidiyor ama hem etüt hem okul dersleri yetistirmesi gereken sorular ona çok zor geldi etüdüduzene koyacak derken okulu ihmal ediyor testleri yetistirecem diye konu tekrarı yapamıyor bi stres bi gerginliktir gidiyor rayına oturtamadi başarılı bi çocuk aslında ama şimdilik durumlar böyle rehber öğretmeniyle görüşüp bi yol bulmayı düşünüyorum

Ankara besevlerde Ankara Ataturk Anadolu Lisesine yerleştik.Ankara da ilk sıralarda yer alan bir okul. Hedefi de orası idi. Kendine bir hedef belirlemesi de çalışmasıni tetikliyor diye düşünüyorum.

Öncelikle kuzunuzu tebrik ediyorum.
Biz de Ankara'dayız.
Benim Oğlumda bu sene girecek İnşallah
Bizim de 2 hafta önceye kadar hedefimiz Atatürk Anadolu idi.
Fakat Oğlumun gittiği okulu davet etmiş ASO Koleji bildiğinizi düşünüyorum. Sadece burslu eğitim veren okul
Birden değişti hedefi ASO diyor başka bir şey demiyor. Sadece Mühendis çıkaran bir okul çünkü eğitimi O yönde
Siz lise seçmelerinde tamamen kendisine mi bıraktınız yoksa müdahale de bulundunuz mu?
Çünkü korkuyorum. Ya pişman olursa diye ?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…