Gece 23'e kadar halletmeye çalışıyor.Bu cocuk bütün bunları hangi zamanda yapıyor.ben çok çalışanın değil sakın ve planli çalışanın başaracağına inanan biriyim. Fakat en kilit sey ,cocugun hedefi var mi?
Birde neden bu kadar stres yaptiniz inanın anlamadim.7. Sınıfa giden Oğlum var ve artik neyle karşılaşacağımızı hayal dahi edemiyorum.iyi okul nitelikli okul diye bir şey zaten kalmadi.paraniz varsa özele gidecek zaten .sistem bunun üzerinden hareket ediyor.
Inşallah emekler karşılığını bulur.Gece 23'e kadar halletmeye çalışıyor.
Valla bende ne için kim için bu kadar kendimi de çocuğumu da telaslandirdigimi bilmiyorum.
Ama bildiğim tek sey bu sınav bir kere yapılacak ve bu şansı iyi değerlendirmeli burda iyi bir okula yerleşmeli.
Yani okullarda o kadar mükemmel eğitimler veriliyor ki bir de üstüne mantık soruları soruyorlar. Müfredatı 50 defa değistirdiler.Matematik fena imiş fakat Bu sene sistem değişecek. Bilgi ölçümü bitecek. Eski tip ales soruları gibi olacak sorular. Yani iş özel dersler de günde bilmem kac soru çözülmesinde değil artık. Bol bol kitap okusun. Evde tartışma ortamları oluşturun. Çeşitli konularda beyin fırtınaları yapın. Kolaylıklar dilerim.
İşte o kurslar aslında bir saat fakat mesafeden dolayı bir 3 saatimiz kayboluyor diye bu sene gitmeyecekMesela kursların kısa vadesi varsa yani haftalık bir saat vs ona gidebilir bence
O yaştaki çocuğa da bir saat oyun da az sanki arada almasına izin verin göz yumun
Aslında müfredat uzun yıllardır öğretmek değil öğrenmeye rehberlik etmek üzerine kurulu. Aslında olması gereken sinav sistemi bu gelecek olan sinav sistemiydi geç kalındı. Sizin aldirdiginiz desteğin bir önemi kalmayacak. Eşitliğe aslında bir adım daha yaklasilacak. Bilgi doldurulmuş pek çok çocuk başarılı olamayacak. Analitik dusunce yapısı ve saf kapasite öne çıkacak.Yani okullarda o kadar mükemmel eğitimler veriliyor ki bir de üstüne mantık soruları soruyorlar. Müfredatı 50 defa değistirdiler.
Hadi biz çok şükür destek aldirabiliyoruz parası olmayan ne yapacak?
Sizin adınıza çok sevindim.Şükür siz atlattınız darısı başımıza. .Merhaba ulasımız
Benim oğlumda bu yıl sınava girdi.
En önemlisi düzenli çalışmak diye düşünüyorum.Her gün genel olarak
matematik agirlikli 150 soru çözüyordu.
Bizim en büyük şansımız ortaokuldaki matematik öğretmeniydi diyebilirim.Sayesinde oğlumun en sevdiği ders oldu. Ayrıca ilkokuldan beri kitap okumayı cok seven bir çocuk. Gün içerisinde beraber kitabimizi alıp bir saat kitap okuma saati yapiyorduk.Bu ona sınavda zamanı iyi kullanma konusunda arti oldu. Sınavdan ilk çıkan öğrenciler arasındaydı.
Ben Ekim gibi işten ayrıldım ve onunla sınava kadar beraberdim.Cunku benim oğlum benimle ders çalışmanın ona daha verimli geldiğine inanıyordu. Mesela tarih dersini ben anlatıyordum. Oğlum okulda iken çalışıp gelince ona anlatıyordum.
Hangi sehirdesiniz bilmiyorum ama biz Ankara besevlerde Ankara Ataturk Anadolu Lisesine yerleştik.Ankara da ilk sıralarda yer alan bir okul. Hedefi de orası idi. Kendine bir hedef belirlemesi de çalışmasıni tetikliyor diye düşünüyorum.
Aklınıza takılan birşey olursa cevaplarım.
Allah kolaylık versin şimdiden başarılar diliyorum.
Bu konuda uzman gibisiniz peki çocuklarımıza öğrenmeyi öğretebildik mi ?Aslında müfredat uzun yıllardır öğretmek değil öğrenmeye rehberlik etmek üzerine kurulu. Aslında olması gereken sinav sistemi bu gelecek olan sinav sistemiydi geç kalındı. Sizin aldirdiginiz desteğin bir önemi kalmayacak. Eşitliğe aslında bir adım daha yaklasilacak. Bilgi doldurulmuş pek çok çocuk başarılı olamayacak. Analitik dusunce yapısı ve saf kapasite öne çıkacak.
Teşekkür ederiz sağolun.Sizin adınıza çok sevindim.Şükür siz atlattınız darısı başımıza. .
Hedefini ne zaman belirlemişti?
Oğlumun kafasında bir kaç okul var fakat sanki daha hedefsiz gibi..
Bu arada teşekkür ederim.
Ankara besevlerde Ankara Ataturk Anadolu Lisesine yerleştik.Ankara da ilk sıralarda yer alan bir okul. Hedefi de orası idi. Kendine bir hedef belirlemesi de çalışmasıni tetikliyor diye düşünüyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?